Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
válasz Winnie The P #62101 üzenetére
Minek? Viszi az occó is, ez nem amd
Ha áramellátási gondok lennének, az alaplapos témából biztos szóltak volna, szerintem. Ugyan az van a 17 ezresen, mint a 27 ezresen, csak kevesebb. matx alaplap is ugyan az, mint a sima atx, csak nem 12, hanem csak4 usb dugaj van rajta...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
tixem
addikt
válasz Winnie The P #62101 üzenetére
ha kihasználja a h87-et akkor ja (raid), egyébiránt tiszta felesleges még az is.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
tixem
addikt
hűtési teljesítmény, kábelmenedzsment mekkora, hdd blokk kiszedhető e nem e, elforgatott e 90 fokkal vagy sem, mekkora vga és cpu hűtő fér bele, mennyire stabil, meg azért az anyagminőség sem mindegy, gyári ventik száma mennyi + opcionális helyek, usb2 usb3 van e ha igen mennyi, ventiszabályzó adott esetben stb stb. Átlagember nem is gondolná mennyi mindent kell nézni egy háznál. Nem csak abból áll, hogy belefér e a gép.
Ezek egy részét nyilván vaktában nem tudod (gondolok itt elsősorban a hűtési teljesítményre, stabilitásra és az anyagminőségre), de egy kis utánaolvasással meg lehet találni mindent. Itt van sok teszt például.
Ártól függ, én a Cooler Master hanyagolnám, elég gagyi dolgaik vannak az olcsóbb régiókban. Zalman z3, z5 már inkább, bár a z3 se tökéletes, de jobb mint egy n300.
Enermax iVector sem rossz darab, fd core 3000 is nagyon jó. Ezek közül néznék elsősorban, ha nagyon olcsón kell valami akkor meg Sharkoon Vaya II 10k-ért.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! A következő konfigról kérnék véleményt
CPU:AMD Fx-6300
ALAPLAP: asus m5a97 r2.0
MEMÓRIA: Corsair 2x2GB DDR3 1600MHz CMZ4GX3M2A1600C9
FSP HEXA 500W tápegység
VGA: MSI R7 260X OC 2GB DDR5 R7 260X 2GD5 OC
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
mindezt egy mezei felsőtápos házba szeretném bekapolni amit oldalt és hátul egy-egy 8x8cm-es ventivel szeretnék túrbózni a jobb hűtés miatt.
ÖSSZ: 130k hűtőpasztával és 2 8x8as ventivel (Xilence COO-XPF 80.R piros )Kérdéseim:
Lapból tudtok olcsóbbat ami a célnak megfelel?(4 db ram slot kellene mert szeretnék késöbb beújítani még egy 2x2es kit-el)
amd fx 6300 szépen kihajtja ezt a kártyát? ha nagy falat neki a kártya tudtok ajánlani kisebbet amit jól kihajt?ennyi lenne, a procit nem szeretném húzni
-
membrandj
nagyúr
válasz #26511616 #62110 üzenetére
2x2GB ram felesleges,drága.
1x4 később bővíted még 1x4-el.( nincs ekkora jelentősége a dual channelnek) 2x2GB ram ~ 14k környéke, holott 20-ért már 8-at kapsz..Lapot már írták,hogy mire cseréld.
CTG-500 jobb vétel.Később alsó táposba is jó lesz.
260x nem használja ki a 2 GB ramot. 32-34k között van, akkor mehet nyugodtan,de csk azért, mert ilyen áron vannak az 1GB verziók is.
Amd gyári hűtő zajos. Az valószínűleg cserélni fogod. Az is + 10k.
Ha nem akarsz tuningolni, akkor jobban jársz egy i5-4570+ asrock b85m kombóval pl. Itt nem hangos a gyári hűtő.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
törölt tag
köszi a válaszokat esetleg egy procihűtőt javasolnátok mellé 5-10k között?
-
Kal-El
senior tag
válasz otto14 #62098 üzenetére
Tuningolni nem fogja, tehát nem is vesz K-s procit.
Azt mondja kell neki a 16GB RAM, hogy később is elég legyen, nem akar bővíteni, hanem azt akarja, hogy 4-5 évig ne kelljen fejleszteni.
Van egy 120GB-os Samsung SSD-je, ami még bekerül majd a konfigba.tixem:
Nem tudom a miérteket, ő így nézte ki. De majd megmondom neki, hogy mit javasoltatok és hogy gondolja át.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Mondjuk a szorzózáras Ivy I7-et lehet valamelyest tuningolni ... szóval nem akkora bűn "Z"-s lapot aládobni.
Mire képes egy non-K i7-3770?
Bár biztos hogy én sem azt a csupasz Giga lapot dobnám alá.(#62100) tixem
Esetleg Asus B85 Vanguard? Az is TUF lap, és B85-ös chipset-el szerelt.(#62102) TGWH
"Ugyan az van a 17 ezresen, mint a 27 ezresen, csak kevesebb. " Azért ez nem ilyen egyszerű történt!(#62094) NxAlex
Egyszerűbb lenne ha a téma összefoglalóban feltett kérdésekre válaszolnál.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
tixem
addikt
válasz bluyoo #62119 üzenetére
giga 17k, asus meg 25k. Tápellátás ugyanolyan, nem látom értelmét a drágábbnak, vanguard árán már h87-et vesz. bár annak se sok értelme van. ha egy ilyen i7-et kéne vennem, ettől nagyobbat nem tennék alá, maximum annyi, hogy nem matx-ben. De az is ugyanazt tudja.
Azért a kis tuningért meg z77-et tenni, hááát szintén nonszensz szvsz.
-
TGWH
őstag
válasz bluyoo #62119 üzenetére
Jó, persze hogy nem, de ha pl. a hangra is igényes valaki, vesz hangkártyát, szóval mindegy milyen van, olyan nagy különbségek úgy tudom nincsenek. Lapkakészlet szólhat még bele, de azzal ugyan úgy nem vagyok képbe, mint az integrált hangkártyákkal.
Én azt nem értettem soha, hogy mi a rákért kell minden egyes alaplapra tök közel rakni a pci slotokat, ha ,,kettővastag'' vga-d van, máris bszhatod az egyiket... nem hogy szép szellős lenne, és mondjuk még hely is lenne a hangkártyának vagy a tv-tunernek
Direkt azért vettem atx lapot, és nem matx-et, hogy legen hely, de még így is szűkösen pakolgatják... Miért nincs olyan ház, ahol a táp elől van, a hdd-k alatt? Jó, necces lenne kivezetni hátra a vezetéket, de nem lehetetlen, és egy hosszabb alaplapba minden beleférne ami csak kellSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Vismajor01
addikt
Aztán miért lenne hülye nézőpont? A szobám egyik meghatározó része, nem nézhet ki akárhogy. Főleg ha az ember tizenezreket költ egy házra, nem fogok venni olyat ami nem tetszik. Igenis első a sorban, ha tetszik a ház csak akkor nézem a tulajdonságokat. Najó, talán az ár az első
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
TGWH
őstag
válasz Vismajor01 #62122 üzenetére
Ott ástad el a kutyát, hogy ami normális ház, és pl. 15-20 ezer forint, annak többsége nem piros-kék-zűd ledes ventikkel izzik, és nincs minden féle színnel-formával van csicsázva, hanem elegáns, egyszerű
Én picikét akartam a nappaliba. Nincsen... vagy pedig 50 ezer forint csak a ház... na most vagy rendelek pici occó kinaitól, aki még a vámot is elintézi nekem, vagy csinálok egyet magam... az viszont annyira nem lesz szép, mint egy gyári...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
guftabi96
addikt
Sziasztok
Max 90k-ért szeretnénk vásárolni asztali gépet.
Ami kell:
Alaplap, Processzor, videokártya, memória, merevlemez, ház, tápegység.Főként netezésre lenne használva, de néha játék. (régebbi cod-ok, minecraft, world of tanks, world of warplanes, war thunder, team fortress 2)
PCX-ről rendelnénk (ha tudtok ajánlani olcsóbb, de megbízható helyet, akkor az is érdekel). Csak új alkatrészekből állítanánk össze a gépet.
Én egy ilyet állítottam össze:
CPU: Intel Pentium G3420 LGA1150
Alaplap: Asrock B85M
Ram: Kingmax 4gb DDR3 1600MHZ
HDD: Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050
VGA: Gigabyte GTX650 OC 1GB GDDR5
Táp: Chieftec iArena 400W GPA-400 S8
Ház Kolink CXASA01 (ez volt a legolcsóbb alsótápos ház, amit találtam)Ez így jó, vagy érdemes rajta módosítani, esetleg AMD-s konfigot is összeállítani?
#KeepFightingMichael
-
TGWH
őstag
válasz guftabi96 #62124 üzenetére
- pcx-re sok a panasz mostanság, legalábbis van panasz na
- 4gb lehet kevés lesz, kezdésnek megteszi
- vga ha lehet és egy-két ezressel drágább csak, legyen 2gb-os
- táp hulladék, kuka... 12-ért ctg500-as, vagy minimum hexa 400w
- házból lehet van jobb minimál, olvasgass vissza
- intel úgy néz ki, minimum kategóriában is veri az amd-t...
- vinyó helyett én mást vennék, a Barracuda pl. a leggyorsabb, ha nem lesz ssd, vagy wd black egy-két ezressel drágábban talánSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
otto14
őstag
-
TGWH
őstag
válasz Vismajor01 #62127 üzenetére
Azért egy Midgart 2-t sehogy sem lehet egy Vaya-hoz hasonlítani, szerintem ég és föld...
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
gerolka
tag
Sziasztok!
A nővéremék gépe az utolsókat rúgja, meg már öreg is így lecserélnék. Ők ezt a notit nézték ki:[link]
Én szeretném őket meggyőzni arról, hogy ennyi pénzből egy jobb PC is összedobható, amire több garancia van, és még könnyen bővíthető is utólag. Viszont ehhez a Ti segítségetekre is szükségem van.
A gépet internetre és filmnézésre használnák. Ami van: egy Mercury KM81 típusú ház (a táp már repült belőle), egy Chieftec atx-1136h 360w táp (ha kell cserélhető), és egy ODD.
AMD vagy Intel mindegy, én személy szerint APU-ra gondoltam kiindulásnak, a többit rátok bízom!
-
LöPanic
újonc
Üdv!
Szeretnék gépet összeállítani, melyhez ajánlatot kérnék az alábbiakra tekintettel: 2D és 3D grafika, valamint játék a vezérelvek.Monitorom natív felbontása 1920 * 1080. Egy "minimál" , induló konfigurációt szeretnék összerakni segítségetekkel (SSD, digit rajztábla, stb. későbbi beszerzéssel), a jelenlegi gépemből csak a billentyűzet és a monitor marad. A halk működés vesszőparipám, ezért ez még kiemelt szempont lenne. A maximum keret 130-140k. Nagyon szépen köszönöm segítségeteket!!!
-
membrandj
nagyúr
válasz gerolka #62131 üzenetére
Monitor is kell?
Ha nem túl régi a táp,akkor maradhat. Azért a tápos topicban kérdezz rá.asrock h81m-hds ~12k
g3220 ~14k
kingmax 4GB 1600 mhz ~10k
aakx wd blue 500GB ~12k
ház van
táp van
~48k+ LG 22EA53VQ-P 38k + dvi kábal , ha nincs 2k.ODD , ha kell: Samsung SH-224DB/BEBE
Ez hülyére veri azt a laptopot. Ha egy ssd-t is pattintanak bele ~ 60GB kingston v300 ~13k, akkor még jobb lesz.
-
membrandj
nagyúr
válasz LöPanic #62132 üzenetére
i5-4570 ~ 47k
asrock b85m ~ 15k
kingmax 4GB 1600 mhz ~10k
gtx 650 Ti 1GB ~33k
ezex wd blue 1TB ~15k
cooler master n300 ~11k
ctg-500 ~12k
~143kIntel gyári hűtő nem hangos, de ha zavar, akk max később cseréled egy komolyabbra ~ 10k, illetve még 4GB ram kelleni fog valószínűleg ~10k.
-
Zoli133
addikt
válasz Zoli133 #59977 üzenetére
Hali, bocsi, hogy itt offolok, de múltkor is kaptam segítséget. (CPU azonnali kérdések, nem tűnik annyira azonnalinak), a lények, hogy megnéztem az itt tárgyalt gépet szeméylesen és azt látom, hogy a g2030 nem bírja a tempót és 100%on jár már egy mass effect 2 alatt is. (ezt egyes mérések szerint gyengébb e8400 félkarral vitte), ez továbbra is lehet op. rendszer hiba amit egy újratelepítés megoldhat?
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
bluyoo
nagyúr
A tápellátásuk koránt sem ugyanolyan ... Épp azért említettem mert ugyan azokból az alkotóelemekből épül fel mint a Gryphon z87 vagy éppen a 60K-s Sabertooth Z87. És egy I7-es alá szerintem nem túlzás egy 24K-s lap.
" vanguard árán már h87-et vesz" Igen vehetne, de minek a H87-es chipset ha nem kell pl. a RAID? Ezt pont te írtad hogy "tiszta felesleges".
De persze ki így ki úgy látja a dolgokat. Én csak a Gryphon-ra reagáltam ....
"Azért a kis tuningért meg z77-et tenni, hááát szintén nonszensz szvsz." Hát alacsonyabb keretnél én is inkább a felső kategóriás H77-es lapot ajánlom, mint egy occo Z77-est. De ha normális kerettel rendelkezik a kérdező akkor a 3.4 GHz-es alapórajelet (4magra) feltornászni 4.1-4.4 GHz-re (4magra) az nem teljesen kis tuning, nonszensznek meg főleg nem minősül. De persze megint csak kinek hogy .....(#62121) TGWH
Kb. akkora különbségek vannak amiket az árcímkén látunk. A legdrágább ATX-es B85-ös lap is kapható 28K környékén (MSI B85-G43 Gaming), mATX méretben meg 24K környékén pont az említett Vanguard B85.
A MSI B85-G43 Gaming-nél pl. távol van 2db PCI slot ... De van mATX-ben is pl. a MSI CSM-B85M-E45, csak éppen ritka mint a fehér holló. Úgy látszik szép lassan kivezetik a PCI slot-ot is, és marad a PCI-E slot.
"Miért nincs olyan ház, ahol a táp elől van, a hdd-k alatt? " Meglehet akad oljan kuckó. Láttam már pár furcsa elrendezésű darabot.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
janibeat
csendes tag
Sziasztok!
Gépet szeretnék vásárolni főleg tervezői munkára (előfordul néha 3d-s is), esetleg filmezés játék biztos nem.
Amit kinéztem magamnak ez lenne:
Intel Core i5-4670 box ~54k
Gigabyte GA-H87M-D3H~23k
Kingston 8gb Hyper Xmp DDR3 1600Mhz Cl9 Kit ~24k
FSP Raider 550~16k
Seagate 'tb Barracuda 7200.14~ 15k
Samsung SH-224DB/BEBE OEM ~ 4.5k
HP C2J92AA Quadro K600 1GB DDR3 PCIE ~ 48k
Coolermaster RC-352M-KKN1 Silencio 352 ~ 18k
Dell U2312HM monitor ~ 55k
Bill. egér van
Max rászánt keret 250k-275kKérdésem az lenne egy így megfelel esetleg van-e alternatíva ebben az árkategóriában?
-
tixem
addikt
válasz janibeat #62139 üzenetére
üdv
néhány módosítás:
- proci 4570 legyen, 4670 nem ér annyi felárat. Alaplap pedig gigabyte b85m-d3h
- RAM ez vagy ez legyen. Intel alá a kettő közül valamelyik.
- WD Blue legyen a seagate helyett, ha beleférne egy 5 év garis wd black, még jobb lenne.
- vga-t passzolom, kérdezz utána milyen vga-t vegyek topikban.
- monitor, táp és ODD jó lesz
- egy SSD nem ártana egy ilyen rendszerbe azért [link], jó hatással lenne a sebességre.
- ház: hát nem tudom, én rászánnék még pár ezret egy R4-re, normális kábelmenedzsment, jó hűtés.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz janibeat #62139 üzenetére
Nem tenném hangszigetelt házba, főleg gyári hűtővel ezeket a cuccokat, mert melegedni fog..
Fractal design core3000 inkább, ez jól szellőzik. Kicseréled a cpu hűtőt egy cooler master hyper 212 evo-ra és máris csendes lesz abszolút.
Quaddro kártyára viszont tényleg kérdezz rá itt: [link] Játékra pl fogalmam sincs,hogy mennyire alkalmasak.
A többit már leírta tixem.
-
-
tixem
addikt
válasz Sutee89 #62148 üzenetére
vagy de. Nálam a zalman z11-ben elég bénán áll a keret, ugyanis a csúsztatható sínes hdd block nagyon csecse, ha 3,5-ös vinyót rakok bele a gyári gumibakos csavarokkal, a keretbe viszont a saját csavarjai illenek. ami persze nem egyezik a zalman csavarokkal. Nehezen de bele lehet erőszakolni egy-két hajtásig a gyári csavart a keret furatába, azzal be lehet ugyan csúsztatni, de elég sután néz ki.
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok, egy ismerosom megkert hogy vegyek neki egy gepet. A cel: jatek, filmezes, zene, internet es csak intel johet szoba. Tuning lesz es a keret az kb 320-330K HUF-nak megfelelo angol font (900 font).
En kb ezt hoztam neki ossze es szeretnek egy velemenyt kerni ha minden OK.
* 2 apro valtoztatas:
- kek romok helyett pirosak lesznek
- lesz egy dvd-iro is[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest