Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Erikkk26

    tag

    Üdv! Új számítógépet tervezek venni a közeljövőben, és szeretnék érdeklődni hogy tudtok esetleg nekem egy olyan PC összeállítást ajánlani, amivel minden játék, legyen szó bármelyik legújabb címről is, képes futtatni minimum 60 fps-el max beállítások mellett 1080p-ben? Szeretném tudni mennyinél kezdődik egy ilyen masina ára és úgy számolni.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?

    Elsődlegesen játékra, multi és single is vegyesen, és egyéb otthoni felhasználásra.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?

    Nulláról indulásról lenne szó!

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?

    -ház
    -tápegység
    -processzor
    -alaplap
    -memória (nem tudom ma mennyi az ajánlottabb, 2x8 vagy 2x16 GB inkább hogy gondoljunk a későbbiekre is. Dual channel fontos!)
    -videokártya
    -legalább fél terás M.2-es SSD
    -1 vagy 2 tera HDD
    -processzor hűtő ha a gyárinál hatékonyabb, halkabb, akkor jöhet
    -házhűtés is amennyire csak szükség van a hatékonyságra, és a ház befogadóképességére való tekintettel, jöhet
    -és végül optikai meghajtónak pedig egy DVD író-olvasó.

    RGB-ről fogalmam sincs mi a felhozatal mert sosem volt hozzá szerencsém, ha sokat dob áron elhanyagolható, de ha van olyan ami szabadon ki/be kapcsolható, arra az esetre ha esetleg kiderülne hogy engem irritál így az asztalon mellettem, főleg ha villogna megállás nélkül, akkor legyen rá lehetőségem mégiscsak hogy kilőjem.. :D

    4. Mennyi a kereted rá?

    Jelen pillanatban korlátozott összeg, valószínűen nem elég a célra, ezért is érdeklődöm hogy mennyibe fájna a dolog legkorábban 1 hónap múlva történő vásárlásra!

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?

    AOC C24G1 (https://eu.aoc.com/en/gaming-monitors/c24g1)
    jelenlegi, de későbbiekben csere lesz, még fogalmam sincs mire. G-sync, Freesync-et nem ismerem, szintén sosem volt dolgom velük annak ellenére hogy ez a monitorom támogatja utóbbit, de hardverem nem volt soha, még máig sem alkalmas hozzá.

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?

    Egyedi igényeket fentebb a 3. pontba foglaltam, egyetlen dolog ami lenne még itt az RGB mellett, mégpedig hogy ha ablakos lenne a gépház annak örülnék, csak nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban és olyat nem szeretnék amiben törékeny üvegről van szó, ami sérülhet akár szállításkor vagy akár asztalon is könnyedén... Ha stabil a dolog akkor rendben van, máskülönben felejtős.. Természetesen ha nem ablakos lenne így a végső választás akkor RGB-re sincsen szükség.

    Köszönet előre is minden segítségért!!!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák