Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cherockee

    aktív tag

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?

    Singleplayer, csak játék. Főleg nem mai darabok, hanem kb. 2005-2015 közöttiek érdekelnek, és mostanában megjelenő inkább indie játékok, pl. Far Cry 5 nem érdekel, Mark of the ninja kedvencem. Vagy ez: https://www.gog.com/game/gris , egy Invisible Inc., nem is tudom mi a legmasszívabb darab, ami érdekel, Metal Gear Solid széria esetleg, de abból sem cél a legutolsónak is megfelelni.

    Egy konkrét játék van, ami fontos lenne, hogy menjen, családi rendelés, még meg se jelent :) :

    http://store.steampowered.com/app/896960/DreamWorks_Dragons_Dawn_of_New_Riders

    - - - - -

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?

    Laptopom van, Lenovo X201-es, esetleg ha az EGPU megoldás lenne a fentiekre, akkor arra csavarodnék.

    Amúgy egy TV van amire kötném.

    - - - - -

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?

    Egér-billentyűzet-hangfal nem kell, gépház opcionális (szekrényben lesz, megfelelő szellőzés mellett). SSD és USB DVD van.

    Tehát alaplap + cpu + ram + táp + gpu.

    - - - - -

    4. Mennyi a kereted rá?

    Jó kérdés, elsődlegesen érdekel milyen lépcsők vannak. Marseus.hu féle renew gépekből is látom, hogy el lehet indulni (nem érdekel, ha a kis ház miatt barmolni-kábelezni kell, megoldható). Jelenleg könnyebben kötök kompromisszumot maximum teljesítményben lefelé, mint árban felfelé, nem a vadállat gép a cél, még csak nem is egy korszerű.

    - - - - -

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)

    Samsung 80e Ft-os TV, HDMI bemenet, FullHD, többet nem tudok.

    - - - - -

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?

    Nincs elköteleződés, nincs esztétikai igény. Majd lesz, de most csak egy gép kell, inkább a minimumpontot keresem.

    - - - - -

    Kiegészítések:

    - jó rég volt asztali PC-m (egymagosok korában), most viszont bepótolnám a klasszikusokat, ÉÉÉS persze ami belefér korszerű, vagy közelmúltbeli, vagy kisebb új játékok, érdekelnének

    - jelenleg egy Lenovo X201-esen dolgozom, azt sem tudom, hogy pl. egy olcsó asztali gép ("ati radeon 3100, athlon 64 2.4ghz, 2gb ddr2") ehhez képest előrelépés lenne-e

    - későbbi bővíthetőség cél, amennyire lehet, nem gond, ha pl. a GPU kicsit drágább, ki se hajtja az alaplap, de később használható még, de ez sem elsődleges

    - használt nyilván jöhet, de jobban örülnék, ha garanciális lenne, pl. marseus.hu, vagy hasonló renew eszköz lenne, gpu mondjuk náluk nincs

    - később érdekelne röviden a tanácsotok a fentiekhez illő monitor témában, pl. a legolcsóbb samsung 19-22 colos darabok arra elegendők, amit írtam?

    - windows license előny lenne, ha lenne olcsón, nem kellene 40-50e-t rászánnom, ehhez ha jól sejtem OEM kell, az a fentiekhez kapható?

Új hozzászólás Aktív témák