Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Már az ASRock portfóliójából sem hiányoznak a tápegységek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
Enrico77
csendes tag
Sziasztok,
játékhoz néztem ki az alábbi konfigot, érdekelne a véleményetek:
Alaplap: Gigabyte GA-970A-UD3 (AM3+)
Processzor: AMD Phenom II 1100T AM3 X6 BOX Black Edition
Memória: Geil DDR3 4GB 1333MHz Value Plus CL9
Videokártya: Gigabyte GV-R697OC-2GD
Merevlemez: WD 1TB Sata3 7200rpm 32MB - WD10EALX
Tápegység: Cooler Master GX650W - 650W (RS650-ACAAD3-EU)
Ház: Thermaltake VM600M1W2Z Dokker BlacXElőre is köszönöm a válaszokat!
-
Enrico77
csendes tag
válasz tvse1995 #45067 üzenetére
Szia,
bocsi a pontatlanságomért, a leírt konfigot egy cégtől kaptam.
Mivel én nem értek hozzá, ők ajánlottak 2 konfigot, de az AMD-t javasolták inkább:
"...Érdemes tudnod, hogy a két konfiguráció teljesítménye nagyon hasonló, habár az AMD Phenom II 1100T processzor hat maggal rendelkezik, míg az Intel Core i5-2500 néggyel. Ez a két plusz processzormag egyes alkalmazásokban nagyon jól jön, míg másokban észre sem lehet venni jelenlétüket az optimalizálatlanság hiánya miatt. Összegezve mégis elmondható, hogy a Phenom II 1100T jobb teljesítményt kínál.A grafikuskártyák közötti különbség minimális. Lényegében itt az aktuális meghajtó szoftverek döntik el, hogy melyik gyorsabb az adott játékban a kettő közül. Az általános tesztprogramokban (például 3DMark 11) az AMD HD6970 teljesít jobban, hiszen rendre magasabb összesített pontszámokat ér el. A játékprogramok többségét illetően alig észrevehető a különbség, 3-5 képkocka másodpercenként, és az is játékonként változik, hogy melyik kártya javára.
A döntésben leginkább az lehet meghatározó, hogy melyik platformot kedveled jobban. Ha kíváncsi vagy a véleményünkre, jelen esetben mi talán az AMD konfiguráció felé hajlunk jobban. Minden esetre az biztos, hogy bármelyik összeállítást is választod, hosszú évekre biztosítod a zökkenőmentes játékot! ..."
Kb. 200-250 ezret szánnék a gépre. A jelenlegi montorom felbontását sajnos nem tudom, egy 5 éves Sony, LCD monitor, első körben nem is válnék meg tőle, majd ha már elromlott.
A jelenlegi gépemből a DVD írót és a vinyót tartanám meg, ez utóbbi egy 320 GB-os darab, de elférne mellé egy nagyobb társ is akár, a filmek miatt. Jah, meg van egér és billenytűzet is
Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Enrico77
csendes tag
válasz #98593280 #45106 üzenetére
Kedves ShellKreator,
egy ideje nem reagáltam, de köszönöm szépen az eddigi javaslatokat!
Azóta letisztult pár dolog a fejemben és megvan a pénzmag is, amit a gépre tudok szánni.Mégegyszer, immár tisztábban megfogalmaznám az elvárásaimat és elnézést, hogy újra nyaggatlak titeket, ígérem, megrendelem a gépet és már csak csendes olvasgatóitok leszek!
A gépet 80%-ban játékra fogom használni, így a mostani játékoknak gond nélkül kellene futniuk rajta. A maradék 20% az irodai szoftverek használata, valamint videó konvertálások (mkv, divx, konvertálás).
Ami van, az SATA csatis 320 GB HDD, és SATA csatis DVD író, valamint bill., egér.
A jelenlegi monitorom Sony SDM-S71-es, 17 colos, 1280x1024 -es felbontású. Első körben nem akartam megválni tőle, de ha javasoljátok, akkor lecserélem azt is.
Bár filmeket nem nézek rajta, arra ott a TV.A pénzkeret 250 ezer "jó" magyar forint.
HDD-t most nem vennék, elég a 320 GB, és az SSD a rendszernek. Majd ha lement az ára.
A ház nem kell, hogy csicsás, színes LEDes csoda legyen, fontosabb, hogy halk legyen a gép, ne zavarjam a párom ha pihenne
Ezen peremfeltételek mellett kérném újra segítségeteket.Még valami: ha esetleg tudtok ajánlani olyan boltot, ahol érdemes megrendelni a gépet, azt külön megköszönném!
Előre is köszönöm,
Gábor
Aktív témák
Hirdetés
- AMD AM4 komplett gép eladó.
- Új Gamer PC Ryzen 5 5600/MSI RX 6600 XT 8Gb/2x8Gb Fury DDR4/500Gb NVME M2/650W 2Év gari
- Játszós PC v2 , R5 5600X , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - RTX 3060 Ti GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC Intel I7 12700KF / 32GB DDR4 / RTX 3080 10GB / 1TB SSD / Beszámítás / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest