Hirdetés

Aktív témák

  • whatnot

    őstag

    Komplett új gépre lenne szükség, ebben kérném a segítségeteket.
    Valamelyest van rálátásom a dolgokra, de a legújabb alkatrészeket, ill. árakat nem nagyon ismerem.

    Az igények:

    Az irodai alkalmazásokon túl ami nagyon fontos lenne és leginkább megterhelheti a gépet az a videodigitalizálás. Ez két kameránál is fontos lenne, egyik digitális (simán firewire kapcsolaton keresztül), másik analóg rendszerű (ebben nem vagyok járatos, ha jól sejtem, digitalizáló kártya kéne).

    Filmnegatívok szkennelése is fontos, bár sejtésem szerint nem ez fogja meghajtani a gépet (szkenner már van).

    Jó volna valamilyen RAID kialakítást csinálni, vannak fontos adatok, amiknek épségét mindenképp biztosítani kéne. Olyan kéne, ami valós időben készít megbízható biztonsági másolatot, tehát minimalizálni kéne a kárba veszett adatok mennyiségét baj esetén. Sajnos ehhez egyáltalán nem értek.

    Nagy tárhelyre amúgy nincs szükség, néhány száz giga (pl. 500giga) bőven elég. Sebesség inkább fontos lehet, zaj szintén nem igazán kritérium. SSD-re viszont nincs szükség.

    Ezek alapján úgy gondolom, Intel alapú rendszer lenne a jó, mondjuk 8 giga rammal, integrált videokártyával (abszolút nem lesz játékra használva, max. flash videók, youtube). Megbízhatóság nagyon fontos, ezért esetleg egy szünetmentes táp sem ártana.
    Tuningolva a rendszer biztosan nem lesz.
    Halkabb működés sem lenne rossz, hűtők közül majd valszeg Xigmatek borda lesz Coolink ventivel, házba is elől-hátul Coolink ventik.
    Házat majd nézek, ajánlásokat szívesen veszek, lényeg, hogy ne legyen túl kicsit, férjen bele a 12 centis CPU hűtőborda. Nagy videokártya nem lesz benne, így az kevésbé fontos. Méretet még nézek, hogy a kiszemelt helyre mekkora fér be.

    Proci + alaplap + RAM hármas legyen gyorsabb a videodigitalizálás miatt, ill. a RAID legyen megbízható.

    Irányár: rugalmas viszonylag, 250k bruttó legyen mondjuk egy cél.
    Monitort majd választok én, egyelőre nem tudni, hogy a felhasználónak mi lenne jó (elég-e a TN panel vagy jó lenne az IPS).

Aktív témák