Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Zinho

    aktív tag

    válasz dezz #7023 üzenetére

    A felfutási idő az az idő, ameddig a fényforrás eléri teljes fényerejének 95%-át. Ha ez 6 másodpercen belül van beszélünk gyors felfutási időről, ha azon túl, akkor hosszúról. Bemelegedési időről fényforrások esetében nem beszélünk, nincs definiálva,csak a konyhanyelvben.
    A LED azonnal szinte teljes fényerőn világít. Persze aztán melegedni fog, ami több mindent befolyásol, de nagy mértékben egyedül az élettartamra van hatással a működési hőmérséklet.
    A belső szenzoros kompenzációs vezérléstől a fénycsöved nem fog gyorsabban begyújtani, a működési elvéből adódóan. Biztos gyorsabb mint a 30e ft-os Samsung, de szinte biztos vagyok benne hogy egy pontos kalibrálásnál már számít az a fél óra, bár egy végfelhasználó már nem nagyon érzékeli, és végülis ez a lényeg.
    És hidd el, fénycsövet _sokkal_ bonyolultabb vezérleni, mint LED-et. Kompakt fénycsövet azért nem láttál potival szabályozni, mert nem lehet. Drága a szabályozás hozzá, ezért nem éri meg. Rendes fénycsöveket szoktak dimmelni, általában irodákban, nagyobb helyeken.

    A gyártásban lehet hogy igazad van, ezért kezdtem úgy, hogy csak spekuláció. De néhányezer ft-ból már végfelhasználó is kap nagyon jó minőségű LED-eket, ezért gondolom, hogy nagy tételben azért ez jóval kevesebb.

Aktív témák