Hirdetés

Aktív témák

  • szarvasmici

    tag

    válasz ProdyG #1887 üzenetére

    Kontrasztarány: a monitor által megjelenített legfehérebb és legfeketébb kép intenzitása közötti különbség, ami ha 7-800 környékén van, akkor az jónak mondható.
    LG-knél pl. gyakran láthatsz 2-5000, vagy akár nagyobb értéket, de ez valójában a háttérvilágítás intenzitásának változtatásával elért dinamikus kontrasztszabályozás, amelyet az LG-nél Digital Fine Contrastnak neveztek el. Ezzel a képtartalomhoz igazodva növelni tudták az értéket sokezres tartományba. Lényegében ez is az általam említett 7-800-as értéknek felel meg nagyjából.

    Fénysűrűség (brightness): mennyire fényes a képernyő. Ha csak hagyományos alkalmazásokkal terheled magad (szövegszerkesztés, net, stb.) akkor 250 körüli max. érték elegendő, de játékokhoz, filmekhez, vagy TV nézéshez szükséges a magasabb érték.Általánosan elmondható, hogy a 350 épp megfelelő, és nagyjából lyen értéket is találsz, ha körbeszaladsz.

    Panel: itt többen megesküsznek rá, hogy MVA, vagy PVA a jó. Árban olcsóbb, és elterjedtebb a TN+film panel. Nekem ez van, játékhoz is, filmhez is, és a legtöbb feladathoz is nekem bevált. Ha igényes vagy, és ragyogó színeket szeretnél, és mondjuk több a zsebpénzed is, akkor vágj bele az MVA/PVA változatba.
    Válaszdő: Ha 2-5 ms-osat szeretnél, akkor valószínű, hogy be kell érned egy TN paneles cuccal.

    Wide: alapvetően szokatlan felbontás, ha Vista fut a gépeden, akkor nem rossz. Meg talán filmnézéshez is jó, egyébként értelmetlen.

    Látószög: Ha belekuksizol az eddig zajlott "vitákba", akkor láthatod, hogy a látószög kérdése sem elhanyagolható dolog. Nagy általánosságban elmondható, hogy a legtöbb TFT-nél ez 160/160...minimum. Kivéve a Hanns-g-t, aminél ez csak 135/150. De ettől ez a konkrét TFT még nem rossz, sőt. TN-paneleknél ez az érték alacsonyabb, más technológiáknál magasabb.

    Számos paraméter létezik egyébként, amivel viszont szükségtelen foglalkoznod, és lényegében csak a szemedre hagyatkozhatsz, amikor választasz. Tetszik, vagy nem, ez dönt. Ha rám hallgatsz, olyan helyen vásárolsz, ahol 3 napon belül vissza tudod vinni, ha nem tetszik, és elhozol egy másikat, hátha az jobban bejön. Arra ugyanis nincs reális esélyed, hogy ugyanazokat a körülményeket (VGA-kártya, OP-rendszer, fényviszonyok, stb.) tudják produkálni az üzletben, ami nálad otthon fennáll.

    Remélem tudtam segíteni.

    [ Szerkesztve ]

    bla-bla

Aktív témák