Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Elsősorban a nagy fényereje és az ekv. 50 mm mivolta miatt érdekel, a pengeélesség már csak hab a tortán, ha csak annyira lenne éles, mint a 20-as, az se zavarna (észre se venném). Nem vagyok az a túlzottan pixelkukkolós fajta. Meg szvsz, a legtöbb m4/3-os obi megfelelő körülmények között, csak képernyőn ránézésre és nem extra méretben nyomtatva vagy kinagyítva pixelkukkolva, egész éles képeket tud készíteni.
Pl itt ez a kép (inkább linkelem, hogy a ph motor meg ne szekszuálja). Hozzávalók:
- E-PL3, elég koros 12 Mpix szenzor
- Oly 40-150, nem élességéről híres
- Cullmann 250 állvány, alsó szegmens pipaszár-lábai is teljesen nyitva, miközben ekv. 200 és 1.3s volt az expo. Állványos topikban hülyét kapnának tőle.
- ISO-200, f8 -- így azért már ez is tud.
- itt a testvére, 66 / ekv. 132, ehhez tartozó legnagyobb rekesz = f4.6, auto-ISO 800, 1/8s. Így persze maszatol."a 20as elo temaknal nem a legszerencsesebb, kicsit gyilkolja a temat."
Ezt hogyan érted?
schawo: ha nem aktív, az jó hír
arn #34472: mit is mondtál az előbb pixelbubulásról? A különbség hajszálak. Jobban teljesítenek ebben a tesztben, mint a 45/1.8-as, de attól még az is egy jó obi továbbra is. Meg simán lehet két darab közötti minőségi szórás is.
gorgo: Tél van, ráérek. Tegnap már vettem egy csellót szülinapi ajándékomnak, fotoaparattal most már maradok a hátsómon a Karácsonyi leárazásokig. A kit ára ma is esett 20 fontot, beindul az már hamarosan. Remélem
Tudom, ez az én egyik keresztem: túl sokat gondolkozok, mérlegelek. Overthinking, over-analyzing separates the body from the mind.
Meg Karácsony utánra is már van bevásárlólistám, amikor január végén elutazok. Samyang 7.5, Pana 12-32, PanaLajka 25 és Oly 45 (ha addig nem vennék), az is szép baleset lesz.Jelenlegi túraobik nálam kérdőjelesek. Egy 40-150-esem már úgyis van, a 14-140 II-ért 500 font csak a nem-cserélgetés kényelméért, hátnemistudom. A 40-150-est is főleg 85-ig, ritkán 100-120-ig használom, s a többi obim mellett így sincs sokat a vázon. Ha 12-től 80-100-ig lenne a tartomány, már jobban tetszene -- ezért is sajnálkoztam anno, hogy az E-M5 kitobija 12-50 és nem 12-60, mint a nem-mikro.
S valószínűleg különben se tudnék belenyugodni az "egyetlen obi" dologba: ha csak egy obival indultam el, olyan még nem volt, hogy ne gondoltam volna, hogy "kár, hogy az vagy amaz a másik nincs nálam, x feladatra jobb lenne" Ez a jó a m4/3-ban, hogy a kis méretüknek és tömegüknek köszönhetően ezt túlzott büntetés nélkül meg is tehetemFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest