- Projektor topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
válasz Sempronius89 #65536 üzenetére
... akar mar 400 ev mulva elerhetjuk az ahitott celt.
-
veterán
Szingapúr az elmúlt 50 évben lett a világ egyik vezető pénzügyi (innovációs) központja. Amúgy rohadt jó hely, az egyike azon városoknak, ahol szívesen élnék.
-
.mf
veterán
"Nézd Szingapúrban az 1600-as években annyi volt a pénzügyi kultúra, hogy"
Szingapúr a 60-as évek után jött fel, előtte egy koszos, csóró kis kikötő-városállam volt.
Dolgoztam Szingapúrban, 6 éven át sokszor jártam ott, az ott élő magyarok egy részével is találkoztam, meg persze helyieket is megismertem.
Pár éve került elő a magyar közéletben kormányközeliek által, hogy majd a szingapúri modell szerint fejlődünk, lám az sem teljesen demokratikus, mégis fejlett. Ezzel csak pár bökkenő van. A szingapúri fejlődési modell úgy indult, hogy leszámoltak a korrupcióval (szemben itthon egyre rendszerszintűbb lett, teljesen összefonódva a politikai-gazdasági élettel), támogatták a tiszta, szabad versenyt (szintén v.ö. itthon, a célzott tenderek és közbe-szerzések országában), támogatták a kisvállalkozásokat (nem itt), és sokat fektettek az oktatásba, K+F-be (itt? LOL.) Ja meg eleve egy hajózási csomópont révén kereskedelmi központ voltak, majd a logisztikához kapcsolódva pénzügyi központ is lettek.
Szóval a szingapúri modellhez köze sincs az országnak. A politikai környezet sem javít a helyzeten, én se fektetnék nagy cégként olyan országba, ahol lehet holnap engem tesznek hatósági árassá vagy lesz nemzeti akármibolt vagy bármi hasonló húzás. Ezek nem a bizalmat, kiszámíthatóságot építik.Tapsi: "Amúgy rohadt jó hely, az egyike azon városoknak, ahol szívesen élnék."
Régen jó is volt, de egyre rosszabb, sorra hagyják el a külföldiek.
Amíg erősen felfelé ívelt a dolog, támogatták a külföldiek betelepülését - a nyugatiakat a magasan fizető pénzügyi, IT, K+F, stb szektorokba, a malájok és kínaiak pedig mentek az alulfizetett termelő-szolgáltató szektorokba. 2010-es években megtört a lendület, növekedett a munkanélküliség, a nagy bérolló növelte a feszültségeket. Elkezdték a nyugatiakat jobban adóztatni, a betelepülést és mindenféle adminisztrációt megnehezíteni. A nyugatiak gyerekeinek iskolái színvonala látványosan zuhant, ára viszont egekbe tört. Ottani gyerekes ismerős családok az utóbbi években költöztek el onnan.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ivana
Ármester
Lombardiában már megalakultak az első bankok aztán most mégis Szingapúr a jelentősebb Ezzel az állítással egy baj van, hogy nem igaz Btw Szingapúr meg mindig is elég jelentős kikitő volt...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest