- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz csabi94 #33849 üzenetére
Szia,
Rövid táv:
Ha 2-3 év múlva szükséged lesz a pénzre, akkor lehet hogy kész vagy kockázatot vállalni, de nem érdemes ilyen rövid távon. A kockázatos termékeknek legalább 5, de inkább 15 év kell, hogy (statisztikailag) garantáltan előrébb legyél.
Magyar állampapírok között nézelődj, június 1-től jönnek a kamatadómentesek, én onnan néznék valamit majd.Hosszú táv:
A Grawe forintos nyugdíjbiztosításának TKM tájékoztatója:
https://www.grawe.hu/fileadmin/grawe_hu/DokumentumTar/TKM_uegyfel-tajekoztatok/GAW5FG_TKM_uegyfeltaj_klasszikus_nyugdijbiztositas_2019.pdfJelen GAW5FG biztosítás TKMNy értéke:
Biztosítás tartama: 10 év 15 év 20 év
TKM mutató: 3,76% 3,02% 2,65%A TKM azt mutatja, hogy a termék teljes költségei milyen éves %-os költségszintnek felelnének meg.
A 20 éves a legjobb, de a helyzet az, hogy 2% felett már magas költségekről beszélünk.A befektetések hozama két dologtól függ elsősorban:
- milyen piacra fektetsz be
- milyen költségek mellettEz a nyugdíjbiztosítás költségekben nagyon rossz.
Ha csak állampapírt veszel 50%-ban és 50%-ban valami globális részvény etf-et, szénné fogod verni ezt a nyugdíjbiztosítást.Olvass az etf-ekről, hogy miért lettek népszerűek és miért nincs értelme magas költségű termékekbe fektetni.
Banki megtakarítási értékpapírszámlák:
Tudtommal van lehetőség arra, hogy automatikusan befektessék a pénzed valamilyen banki befektetési alapba. A befektetési alapok költségben jobbak a nyugdíjbiztosításnál, (1,5-2% szoktak lenni), de az etf-eknél (0.1-0.5%) még mindig drágábbak. Ha hiszel abban, hogy az adott banknak profik az alapkezelőik, akkor járhatod ezt az utat is, de statisztikailag nem igazán tudják megverni az etf-eket.[ Szerkesztve ]
-
sadfff
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék tőletek, van egy K&H óvatos, nyiltvégű, vegyes bef. alapom mostmár több mint 4 éve.Sajnos anno banki ügyintéző tanácsára... vésztartalék képzésnek raktam be 1M, mert bármikor könnyen visszaváltható és legalább addig is kamatozik, de sajnos az árfolyam folyamatosan negatívban volt/van (pontosabban egyszer volt pozitív 4 napig mikor kerestem volna rajta +1,5%-ot , utána egyből visszaesett )
Kérdésem pedig meddig érdemes negatívba ülni?:
1) kivárjak, hátha pozitívba fordul majd egyszer...(jelenleg nincs szükségem a pénzre)
2) váltsam vissza elkönyvelve a jelenlegi árfolyamon -80e bukóval (illetve mínusz a 4 év kiseset hozam) és átviszem az államkincstárhoz majd az új kötvénybe?Köszi
-
vnorbi
aktív tag
válasz sadfff #33852 üzenetére
Két dolgot kell megnézni:
Az alapkezelő által felszámított díjat, és hogy milyen termékbe fektet az alap. A díjat a kiemelt befektetői információk című dokumentumban találod, a mögöttes terméket pedig havi jelentésben és/vagy az alapkezelési tájékoztatóban.
Úgy saccolom (1,6% körüli díjjal), hogy a 80 ezres bukódból olyan 60 ezret az alapkezelő tartott meg magának, a többi a befektetés eredménye.
Ha a befektetés mögöttes termékétől többet vársz a jövőben, mint az alapkezelési díj + a lakossági állampír kamata, amire lecserélnéd (azaz összesen olyan évi legalább 7%-ot), akkor érdemes tartani. Ha viszont arra számítasz, hogy ez nem lesz meg, akkor vidd át a kincstárba a pénzt, és vedd meg az állampapírt.
-
Stanlee
őstag
-
Brandynew
őstag
A banki ügyintéző nem pénzügyi szakember.
Középfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, és az alapfogalmak ismerete mellett arra tanítják meg, hogy hogyan adja el neked azt a pénzügyi terméket, aminél épp magas a kvóta a banknál. Csak egy PSZKT vizsgát kell tennie.
A banki ügyintéző soha nem az ügyfél érdekét nézi.
Hogyha neked ajánl egy terméket, akkor valószínűleg az egy rossz termék.
(Ezek a megállapítások a hiteltanácsadók, ügynökök többségére is igazak.)
Legutóbb a húgomat húzta csőbe egy idióta az OTP-nél, bukott is vele egy csomót.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Én visszaváltanám. Ami az elmúlt 4évben nem tudott +os lenni attól én azt a kövőben se várnám.
Anno amikor nézegettem a banki, akármilyen alapok 90% azt nem tudta hozni amit az index, ETF tud. Ezek után szerintem messzire kerülni kell őket. Ha nincs időd tehetésged... akkor imo állampapír FTben vagy átrakni EURoba és PEMAP. Ha van időd tehetséged akkor meg irány a tőzsde.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #33820 üzenetére
"a minimális díj már távol tart a túlfogyasztástól és emellett arányos a fogyasztással (minimálisan, mert azt nyilván nem hihetjük, hogy a 300ft-okból fenn lehetne tartani az egészségügyet, nem tudom mennyire tervezték, de gondolom 5-10%a jött volna ki belőle) ill. ha jól rémlik szociális alapon lehetett is visszakérni valami évi 20 alkalmat (ami azért 2-3 heti egy alkalom...)."
Nagyon durva a vizitdíj HO praxisoknál ~30%al csökkentette a tömeget. Egyszerűen hirtelen a minden héten megyünk orvoshozból, minden hónapban megyünk lett.... Nah unatkoznak a nyugdíjasok és kell vmi program.
Az EÜ amúgy teljesen összeomlott.... rendszeresen halnak meg emberek mert nincs orvos, nincs műszer, nincs gyógyszer... pl durva lesz: azért mert nincs a kórháznak pénze felszívodó cérnára (600Ft egy spulni)
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Brandynew #33787 üzenetére
"Nem kobozta el senki a vagyonodat"
Pedig pontosan. És nekem ez a legnagyobb/fő bajom az egésszel. Akárhogy is nézzük magán számla volt. Magántulajdon. FIDESZ/állam jött és lenyelte.
Ez az én fő bajom avval ami történt és nem az, hogy állam nem forgatja, elkölti stadionra... Na jó az is.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Brandynew
őstag
válasz Dare2Live #33858 üzenetére
Egy olyan összeg parkolt a mnyp számládon, amit előtte és után is kötelezően beszedett és beszed tőled az állam azért, hogy neked legyen nyugdíjad.
Ha magántulajdon volt, akkor az útfelújításra beszedett autópályamatricák összege is a te magántulajdonod. Így tekintesz rá? Bemész a közútkezelőhöz és közlöd, hogy adják ki a magántulajdonodat? Ha meg másik cég veszi át a boltot, és beolvasztja valami másba a befizetett pénzedet, akkor azt mondod, hogy elkobozta a vagyonodat?
[ Szerkesztve ]
-
sadfff
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
@vnorbi - köszi , így már értem a gatya teljesítményét… évi levont költség: 2,63%
Jelenlegi összetétel, mivel aktívan kezelt: 65%pénzpiac (főleg vacak bankbetét), 23%részvény (gyengén muzsikáló németből), 12%kötvény(magyar DKJ)… nem hiszem hogy lenne értelme tartani.@Stanlee- abszolút igazad van, én is így vélekedek!
@Brandynew – Sajnos már rájöttem… sőt annyira nem az ügyfél érdekét nézik, hogy még van egy élő unit-linkedem is mellé (jó tanuló pénz lesz azt is beszántani, már előre rettegek )
@Dare2live- most nekiálltam tanulgatni a pénzügyekről- befektetésekről, bárcsak valaki értette volna hozzá anno a család/ismerősi körből… belegondolva mennyi pénzt égettem el feleslegesen, az elvesztegetett 10 évről nem is beszélve.
De legyünk pozitívak jobb későn elkezdeni, mint tudatlanul hagyni hogy lehúzzanak.
-
htomi85
tag
válasz Brandynew #33859 üzenetére
Az a baj, hogy te az alapjait sem érted a felosztó-kirovó piramisjátéknak, de osztod az észt.
Amit te ma befizetsz a közösbe, abból nem neked lesz nyugdíjad, hanem annak aki most nyugdíjas. Te csak egy ígérvényt kapsz most, amivel kitörölheted. Bármikor átírhatják a nyugdíjképletet a következő 20 évben és rábaszol.
Ha egy saját számlán van a lóvéd, azt később tényleg meg fogod kapni. Pántlikázott.Kizárólag likviditási okokból szántották be, senki sem volt hajlandó pénzt adni matónak ezért vette el. Imf adott volna de azt meg a vezér nem engedte. Ez ilyen kurva egyszerű.
-
Dare2Live
félisten
válasz Brandynew #33859 üzenetére
"Ha magántulajdon volt, akkor az útfelújításra beszedett autópályamatricák összege is a te magántulajdonod."
Ne idegesíts már. Hogy lenne "az útfelújításra beszedettautópályamatricák összege" (akármit is jelentsen ez) is az én magántulajdonom?
Az egyik magánszámla = magántulajdon. A másik meg autósok által fizetet díjak összege.
OFF: Hamár autópálya matrica mindig jó amikor leszurkolja az ember az éves ~10.000Ftot az éves autópálya díjra az ember Svájcra. Ott biztos olcsobb az üzemeltetés... btw nálunk most mennyi az éves? Nah hess 996/12hzni, hogy ki tudd fizetni.
-
buherton
őstag
Nem lehetne máshol folytatni az eszmecserét? A topic ismét bővült 50 olyan hsz-szel, amivel senki nem fog tudni többet megtakarítani. Itt még az sem lehet mentség, amikor a lakás árakat pedzegettétek. Akkor teljesen igazat adtam nektek a modival szemben, hiszen érdemi okfejtés volt a jelenről és jövőről. Most viszont a múltat hozzátok fel ismét, amivel senki nem tudni még spekulálással sem megtakarítani.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Brandynew
őstag
válasz Dare2Live #33864 üzenetére
Lehet, hogy magánszámla (mivel köteleztek, hogy a felsorolt X cég közül szerződj az egyikkel), de a pénz, amit levontak tőled és berakattad veled pont annyira magán, mint az, amit kifizetsz az autópályakezelőnek. Nem opcionális, ha akarod használni az autópályát, nem opcionális, ha akarsz nyugdíjat. Sőt, igazándiból az előbbinél van választásod (nem hajtasz föl az autópályára), az utóbbinál nincs, ha van bejelentett munkahelyed. Az a pénz semmiképp sem marad a tiéd, mindenképpen az állam mondja meg, hogy mi lesz vele. 1998-ban Horn Gyula megmondta, hogy odaadod egy üzleti szereplőnek, 2012-ben meg visszacsinálták.
Akár érted, akár nem, ez így van. Ha te az adózott jövedelmedből fizetnél be önkéntes nyugdíjszámlára, az már a te döntésed, te magánügyed, te magánvagyonod lenne.
@htomi85: az már baj, ha szerinted van mit nem érteni a felosztó-kiróvó nyugdíjpilléren, és még el is kezded magyarázni. Ha te itt tartasz, akkor valószínűleg nem tudtad értelmezni, amit leírtam.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Brandynew #33866 üzenetére
Még mindig nem érted miért irtózatosan nagy baj az, ha magántulajdonodra azt mondja az állam, hogy enyém.
Nembaj neked a napi 12h meló 996 se probléma. Rabszolga szolgálj.@buherton: annyira nem off.
[ Szerkesztve ]
-
Konflikt
addikt
gépjárműnél full ugyanez a szitu. Minden jöttment az új octaviaval furikázik, bár én azt vallom amelyik kocsi drágább mint 4-6 havi nettó jövedelme az embernek, az túl dága a pénztárcájának
sztem ceges lizing az octaviak kb. 95%-a.
a mondatod masodik felevel egyetertek.Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Ra3
őstag
válasz BÁ Nutrition #33869 üzenetére
Napi 12 óra munka, heti egy nap pihenő., 9től 9ig a hét 6 napján.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Konflikt #33871 üzenetére
Kicsit eros megfogalmazas, de ha korulnezek a kornyezetemben akkor tobb embert latok akik az utolso szalig elverik az osszes penzuk. Tipikus tucsok mentalitas. Tobbszor le kene jatszani azt a meset a tvben
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Dare2Live
félisten
válasz BÁ Nutrition #33869 üzenetére
@Brandynew: Én a számláról beszélek. Te kevered ide, hogy a pénz, hogy került oda. Tök8.
Hamár szóba hoztad, mégvmi. Tudod mi a difi a nyugdíjjárulék és a nyugdíjra fizetett adó közt? És, hogy ez hogy változott az elmúlt években? És ez milyen hatással lehet/lesz a nyugíjas éveidre?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
vnorbi
aktív tag
válasz sadfff #33860 üzenetére
A 2,63% költség elég sok, ráadásul még rossz döntéseket is hoz mellé a kezelő. Van hasonló összetételű alapom (kicsit több részvénnyel), ami tavaly ugyan mínuszos volt, de négy évre visszatekintve éves 8,8%-ot hozott. Ennek ellenére nagyon gondolkodom a dobásán. Itt 2,11% volt tavaly a levont költség, meg ha sikerül pozitív eredményt elérniük, akkor még annak a 20%-át is megtartják.
Azért szabadulnék tőle, mert idén év elején annyira fényezték magukat, amiért három hónap alatt 10% körüli emelkedést produkáltak. Akkor utánanéztem, hogy miért ennyi, és persze kijött, hogy ugyanabba a részvénypiacba fektető ETF-fel bőven lehetett volna az alapkezelőt verni. Most úgy áll a helyzet, hogy az alap idén 11,3%-os pluszban van, az index ETF meg 17%-ban.
Hasonló diverzifikálást tudok én is csinálni, ráadásul jobb kamatozású állampapírokkal, mint amit ők vehetnek, abban meg amúgy sem hiszek, hogy aktívan kezelt részvény portfolióval tartósan jó eredményt lehet elérni, úgyhogy jó lesz az olcsó passzív indexkövetés is. (Vannak alapok, amik tudják ezt verni, de ott is ott van a kockázat, hogy az alap menedzsere akármilyen okból lecserélődik, és az új menedzser majd elrontja).
Van olyan alapom is, ami négy év után 50% mínuszban van (azaz most 100% emelkedés kellene, hogy nullán legyek), de ezt tartom. Nem aktív alap, ETF-ben sem lenne sokkal alacsonyabb a költsége, és még hiszek benne, hogy a mögöttes részvénypiac egyszer majd feltámad.
-
vnorbi
aktív tag
válasz concret_hp #33876 üzenetére
török
-
buherton
őstag
válasz vnorbi #33875 üzenetére
Melyik alap ez, ha nem titok?
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Stanlee
őstag
válasz BÁ Nutrition #33870 üzenetére
Ha a harom kozul valasztani kellene, akkor a Footlocker az, amibe nem fektetnek be. Igazabol azert, mert nem latom a specialitasukat, amivel a tobbi cipobolthoz kepest kitunnenek. Ill. sajat magambol indulok ki, nekem a cipok teruleten is van egy furcsa szokasom, hogy ha egy "modell" bevalik, akkor abbol veszek 3-4 parat es addig hordom oket, amig el nem kopnak. De jo par kollegam van, akik havonta uj (sport)cipo(ke)t is kepesek venni, mert jol nez ki. Gondolom az ilyeneket tudja jol kiszolgalni a footlocker.
A masik ketto az az unalmas kategoria, de az ipar felveszi a termekeiket, ill. 3M-nek jo fejlesztesi iranyai vannak es diverzifikalt termekportfolioja, igy olyan hamar nem fognak kihalni.
Amugy en mostansag az unalmas osztalekfizeto papirokkal szemezek,pl. infrastruktura szolgaltatok, mert arra mindig szukseg lesz.
Vennek en valami jo friss IPO-s ceget is, de mostanaban szamomra erdekes ceg NASDAQ-on nem volt. A Lyft meg Uber megerne egy kulon miset, hogy miert nem tolnam belejuk a penzem. Csak nagysagrendileg az Uber evente 11 mrd USD arbevetel mellett 1 mrd veszteseget general
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz vnorbi #33880 üzenetére
Lusta vagyok előkeresni, milyen piacba fektetett?
Amúgy persze, amikor az index emelkedik, a passzív stratégia jobb. De vajon mi lesz, ha jön egy medve? Lehet a suprát pont olyan jól kezelik, hogy időben átmennének más eszközbe. Nem mondom, hogy így lesz, de egy aktív befalapnak akkor kell jobban teljesítenie az indexnél, amikor az nem muzsikál jól.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
törölt tag
válasz BÁ Nutrition #33870 üzenetére
Irsz nehany sort mi a menete USA reszveny vasarlasnak? Adozasi szempontbol. Angol isa accountom az van.
-
Cpt.Price
csendes tag
válasz Stanlee #33879 üzenetére
FL-t en sem vennek. Nem latom at, hogy egy cipobolt mitol tud hosszu tavon (mar ha arra venne vki) nyero lenni.
MMM- sztem ahhoz mar tul nagy ceg, hogy jelentos novekedes legyen benne. Ugyanigy a magas osztalekemelesekhez mar kicsit sok a FCF kifizetesi arany. 160 kornyeken egy par darabot azert lehet h vennek. A kovetkezo husz evre vszeg jo lesz.
EMN- nekem ez tetszik a legjobban, sztem venni fogok. Alacsony payout ratio, sajatreszveny visszavasarlasok. Reszvenyesi ertekteremtesre odafigyelo menedzsment. Gond lehet, h Azsia/ Kina a fo piacuk, ld. meg trade war.
gl&hf
-
vnorbi
aktív tag
válasz Oppenheimer #33881 üzenetére
Amibe csak akar. Az aktuális havi hírlevél elején van pár mondat, hogy most éppen mibe. (Egyébként az áprilisi nagy emelkedést május elején sikerült is nullázniuk).
Igen, az aktív alapoknak ez a marketingje, de mégis nagyon kevés képes rá. A Supra például nagyon keményen beleszaladt a CHF árfolyamának elszállásába pár éve, és a tavaly év végi tőzsdei esésből sem tudott kimaradni, bár összességében szerintem még mindig jobb, mint a többi hasonló alap.
Az a baj a medve piac kikerülésével, hogy már évek óta riogatnak vele, hogy most már aztán tényleg itt lesz, de csak nem jön össze. Azok az alapok, amik meg erre játszanak, nemcsak kimaradnak az emelkedésből, de néhol már benne vannak a shortban, és termelik a veszteséget folyamatosan. Ahhoz meg, hogy pont elkapják a megfelelő pillanatot, bennfentes info kell.
Ha majd itt lesz a medve, akkor biztosan lesznek, amik jól fogják kezelni, lehet, hogy ez is, de ez majd utólag derül csak ki. Szóval azt nem tagadom, hogy van benne lehetőség, meg szüksége is van a piacnak az ilyen aktív kereskedőkre, de részemről lehet, hogy kimaradok a jövőben.
-
sadfff
csendes tag
válasz vnorbi #33875 üzenetére
Dobni fogom, mert sok nagyon a költsége, főleg így hogy nincs mellette érdemi teljesítmény csak elégeti a tőkémet.
/Fúj ez annyira gusztustalan, hogy még leszednek 20% sikerdíjat /
Átcsoportosítom majd én is a megtakarításaimnak egy részét ETF-be, de úgy gondoltam hogy felosztom az összeget és megpróbálom fél éves csúsztatásokkal berakosgatni (félek egyszerre berakni, mert amilyen szerencsém van pont most fog majd nagyot zuhanni a piac... )
Ahhoz hogy végre jó irányba kerüljenek a megtakarításaim, jövőhéten még lesz egy köröm a csodás unit-linkeddel kapcsolatosan...
Megszüntetéshez kíváncsi vagyok hogy mit fognak számolgatni, de lehet hogy meg fogom hagyni.Amúgy ez az alap van benne, esetleg ha lesz időd ránéznél?
Vagy bárki, minden vélemény számíthttp://docplayer.hu/18605029-10-szamu-melleklet-tajekoztato-a-k-h-a-teljes-eletert-tokevedett-eszkozalaprol.html
/Eddig nem túl acélos a teljesítménye.. 2015 óta van és kb +3%-ot hozott/
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz vnorbi #33884 üzenetére
Egyetértek abban, hogy nem érdemes ilyen aktív alapokra fogadni. Aktív alapoknál arra fogadunk, hogy melyik képes hosszútávon felülteljesíteni az S&P500-at. Sokkal rosszabb a kockázat/hozam arány, mintha az ember simán az indexet megveszi. Ezért sem tartok én sem ilyen alapot. De az alap védelmében hozzá kellett tennem, hogy úgy fair az összehasonlítás, ha van benne medvepiac is, hisz igazán ott tudna villantani.
Nem válaszoltál, hogy melyik index ETF-ről beszéltél.
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz Oppenheimer #33886 üzenetére
Átsiklottam a kérdés felett, iShares Core S&P 500-hoz hasonlítok.
-
htomi85
tag
válasz Oppenheimer #33886 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy történeti okokból van ilyen sok szar alap.
Régen nem volt ilyen, hogy Gipsz Jakab senkiházi munkás akár wc-zés közben a mobilján sp500 etf-et vesz bagóért. A technikai fejlődés (meg a qe) megölt egy business modellt, ez egy átlagos sztori.
Vannak jó aktív alapok de azok általában nem nyilvánosak.[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz bernel #33890 üzenetére
Nyiss a Randomnál számlát. Teljesen online el lehet intézni, 3 munkanap alatt átfut. Hétfőn ha elkezded, pénteken már lehet náluk ETF-ed. Vételi díj ott talán a legalacsonyabb, és nincs számlavezetési díj.
-
bernel
tag
válasz Oppenheimer #33891 üzenetére
A Randomra azt szokták írni kritikaként, hogy nincs banki háttere. Ilyen brókerre mennyire bölcs dolog nagyobb pénzt bízni?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz bernel #33892 üzenetére
100.000 euróig biztosítva vagy az obánál. MNB ÉSZLA-ban lekérdezhető a számlád. Emiatt nem igazán tud kár érni. Ráadásul a cég hozzáállása nagyon 21. századi, ügyfélbarát. Ez Magyarországon nem gyakran mondható el.
-
őstag
válasz Oppenheimer #33893 üzenetére
CapTraderről mi a véleményetek?
-
MODERÁTOR
Pénteken délután át utaltam pénzt az Allamkicstári számlámra és még mindig nem érkezett meg.
Bosszantó a dolog.20 éve a Prohardveren
-
mm779
tag
Sziasztok!
A HUF-ban lévő megtakarításaimat átszeretném váltani EUR-ra és abból P€MÁP-ot venni. Akik esetleg jártasak ebben vagy csináltak már hasonlót korábban azoktól kérdezném, hogy mi a "legköltséghatékonyabb" módja annak, hogy a HUF-os megtakarításomból EUR-ós P€MÁP-ot tudjak venni? Jelenleg a megtakarításom OTP-s HUF bankszámlán csücsül.
Igazából csak két módszerről tudok, amivel talán megoldható (de lehet, hogy ezeket is rosszul tudom):
1. OTP-s bankkártyával vásárlok P€MÁP-ot a HUF számlámról a Webkincstárban. Erről gondolom, hogy nagyon költséges lenne a bankos devizaváltás miatt.
2. Transferwise-al / Currencyfair-el utalnék egy EUR devizaszámlára a HUF számlámról, ehhez viszont kellene nyitnom egy devizaszámlát valahol. A devizaszámlához tartozó bankkártyának ugyan van éves díja ami pár ezer forint, de úgy számoltam, hogy még így is sokkal jobban megérné mint a közvetlen devizaváltás.Tudtok esetleg ezeknél jobb módszert? Mire érdemes ilyenkor figyelni?
Tudom egyébként, hogy nemsokára kijönnek az új Nemzeti Kötvények illetve hogy azok kamatadó-mentesek lesznek, de úgy hallottam, hogy az inflációkövető papírokat lehet, hogy megszüntetik és ezért szeretnék még most venni belőle amíg lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs