Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdsentinel

    őstag

    válasz geprombolo #4187 üzenetére

    Ez nem meglepő. Ha én forgalmaznék egy terméket (jelen esetben merevlemezt) akkor nem szeretném ha valaki vagy valami azt mondaná, hogy a portéka nem tökéletes.
    Mondjuk egyedül ez a x@r progi védi az érdekeiket, mivel hasonló programok közül egyedül ez a program (3.00 és újabb verziók) írja ki ebben az esetben, hogy Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.

    Egészen konkrétan akkor kérhető garanciális csere, ha 0%-ra csökken a kondíció, mivel ekkor éri el a hibák száma a gyártó által szabott határértéket. Addig nem cserélnek. Más kérdés, hogy pl. egy 5-10%-os kondíciójú merevlemez már alkalmatlan adattárolásra, de itt jóval nagyobb értékről van szó. A 6 hibás szektornál még bőven kitűnő a merevlemez kondíciója, azaz ÉN nem értem, hogy miért kért garanciális cserét a szomszéd?

    Ebben az esetben alaposan meg kell nyúzni a merevlemezt, hogy felszínre kerüljenek az esetleges további problémák és stabilizálódjon az állapot. Ez ilyen helyzetben a legfontosabb.

    Ez a program súgójában, honlapján számtalan helyen fenn van.
    Ha akár a felhasználó, akár a forgalmazó ezzel tisztába kerül, sok felesleges kört és értelmetlen vitát lehet megelőzni.

    Javasolt irodalom (a szomszéd és a forgalmazó figyelmébe is ajánlom):

    Hibás szektorok találhatóak a lemezen. Lehetséges-e garanciális csere?

    Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?

    Még egy apróság: "a megengedett maximum a 9". Ezt úgy érted, hogy a "küszöb" mezőben 9 található a hibás szektorokat számláló attribútumnál? (ha nem, akkor kérlek írd meg, hogy honnan jön a 9).
    Ha igen, akkor fontos tudni, hogy ez NEM azt jelenti, hogy maximum 9 hibás szektor lehet. Hanem, hogy a hibás szektorok száma alapján az "érték" mező folyamatosan csökken (most kilencven felett lehet nagyjából) és ha az leesik 9 alá, akkor jelez a S.M.A.R.T. hibát, akkor 0% a kondíció és akkor lehet garanciális cserét kérni, mivel a hibák száma elérte a gyártó által szabott küszöbértéket.
    Hogy ez pontosan hogyan működik és mennyire jó módszer (az más kérdés), arról pedig a A Merevlemezek S.M.A.R.T. Funkciója oldal ad bővebb információt.

    (ezek a linkek a fórumon itt rendszeresen előfordulnak)

    Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Új hozzászólás Aktív témák