- Fujifilm X
- Novemberi hardverkavalkád
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz balazslovi #2659 üzenetére
Na, akkor a javaslatom:
Monitor marad, DDR2 ram marad, táp és vinyók, valamint DVD maradnak a megszokott házadban.
Gépedből kikerül: jelenlegi alaplapod (nem tudom, hogy milyen), 1950Pro VGA, PCI-os hálókártya (mondjuk eladod őket).
1., Első körben veszel egy olyan alaplapot, mint az enyém: ASUS M4A78-VM. Ennek az integrált VGA-ja FULL-HD-képes, VGA, DVI és HDMI csatlakozóval is rendelkezik. Gigabites LAN van rajta, természetesen. Kb. bruttó 15 ezer pénz [link] , de ennyit kapsz nagyjából a gépedből kikerülő cuccokért is, tehát nem kerül semmibe sem a váltás.
Egyelőre a procid is maradhat. Bekapcsolod az alaplap energiatakarékos funkcióit C&Q, EPU-4, stb. Szerintem ekkor kb. 70W-ra csökken a mostani 100 körüli/fölötti fogyasztásod.
2., Ha lesz/van pénzed, akkor veszel bele egy 45W TDP-jű, mostanában megjelenő ATHLON II. procit. Mondjuk így még 10W körül fogsz spórolni.Szerintem a legkevesebb pénzből így tudsz energiatakarékosabbra váltani. Így megmarad az a lehetőséged, hogy a későbbiekben esetleg mégis nagyobb procit vagy komolyabb VGA-t is tudsz bele tenni, ha szükségessé válna. Persze ez csak az én szerény véleményem...
üdv.: Bogyó
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest