- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SeatZola
őstag
válasz Depression #24398 üzenetére
Szerintem nálad nem az Enloop-ok a hibásak, hanem a töltőd. Nem azt mondom, hogy vegyél egy Voltcraft töltőt 8000-ért (bár az a legjobb) hanem hogy az Enloop kényes a jó töltőre. Nekem egy Uniross Sprint 1_2-m van és van olyan Eneloop- szettem, ami 3 éve megy és a kis Canon PS A410 még mindig 300 feletti képet csinál vele.
Zoli
-
zedar
csendes tag
Sziasztok, egy haver szeretne gépet venni, eléggé döntésképtelen a srác, így ezeket nézte ki, de ha van jobb ötletetek az is ok.
Sony Cyber-shot DSC-HX9V
Olympus SZ-20 és SZ-30MR
Olympus XZ-1
Nikon Coolpix S1100pj
Nikon Coolpix S8100
Nikon Coolpix S8000
OLYMPUS TOUGH TG-810
Canon PowerShot SX230 HSFogalma sincs a dolgokról (így jobb ha minél könnyebb a kezelés), csak szép képeket szeretne csinálni, nyaraláskor, a mindennapokban és a kutyáiról stb, és lehetőleg legyen kicsi.
Kb 80-90 ezret szánna a dologra.köszi
-
blueye
veterán
válasz Melorin #24403 üzenetére
Csináltam neki topicot: [WB600 topic]
Igen. De sajnos speciális kábele van, a fényképező részen nem szabványos mini vagy microUSB van A másik oldala a kábelnek sima USB amit vagy a gépbe dugsz vagy a töltőfejbe. Így a számítógépről is tudod tölteni. -
PRO-peller
senior tag
válasz Depression #24398 üzenetére
A gyári litium akksik sokat bírnak. Van 8 éves nikon aksim és semmi baja. Én még egyetlen litium akksit nem dobtam el a 8 éves digitális pályafutásom alatt. Szóval jók, na!
Nekem is volt 1 cerkaaksis gépem. De már sose lesz. Érdekes, h sokaknak nem fáradság a cerkaaksik társaságában "töltött" idő.
-
Czibor10
tag
Cetelem-kártyára nem is gondoltam, edigital 15, euronics 10% kedvezmény, euronics-ban nincsen semmi értelmes ajánlat. Esetleg más boltban is lehet cetelemmel vásárolni?
Eddig edigitalban ezeket néztem ki amik jobban megérik:
-sx130: 44900-15% sx130-nak jók a jépei, de az anyaghasználat és a külalak nem nagyon tetszik, meg tudnám szokni, de nem lehetne zsebrevágni.
wb600: 37900-15% jó kép, nagy zoom, jó külső, schneider lencse, de rosszabb stabilizátor.
s5100: 37900-15% jó képek, kis zoom
A wb600 felé hajlok eddig. Tudtok róla olyat mondani amiért ne vegyem meg... azon kívül hogy samu ?[ Szerkesztve ]
-
bazsika33
csendes tag
Megvettem sx130-as masinámat. Kul )
Fogás is, dizájn is okés. Olyan letisztult rajta minden...Most az lenne a kérdésem, hogy a 'easy energy pocket charger type 57062' varta töltőt és a hozzájuk tartozó 1300 mAh-s akkukat lehet/ajánlatos-e hozzá használni? A régi Canon a410-esemhez használtam eddig (majd pár napig a fuji s1600osomohoz).
Kösz -
benvolio
őstag
Csak észrevételként írom, hogy a miskolci madarasba a Pana FZ38 65ezer a Sony H55B 37ezer. Ezért is érdemes a multikba szétnézni, mert ki lehet fogni jó áron gépeket, úgy mint a ZX1-el volt.
-
benvolio
őstag
válasz PRO-peller #24418 üzenetére
Amikor én gép után jártam, akkor a madarasba volt a legolcsóbb /FZ28/, de csak szürke színűbe volt. Átmenetem a "korába" ott volt fekete de 5ezerrel drágábban. De mivel mondtam, hogy máshol olcsóbb és itt árgarancia van, így ideadták olcsóbban. Lehet alkudni mint a piacon.
-
BiriBum
őstag
Nagyon jó minőségű videót készítő kompaktot keresnék. Tudtok ilyet?
-
Depression
veterán
válasz PRO-peller #24407 üzenetére
Köszi a megerősítést, nálam már ez az első szempont.
SeatZola: nem gagyi töltőm van, elég drága volt, minden elemet külön tesztel, külön tölt. Az akksikkal sincs különösebb gond, ha nem fényképezőbe rakom, az egér hónapokig elszalad velük. Egyszerűen a canon-omhoz kevés az a kezdeti 2x1,3-1,4 volt is. 3-5 fénykép után jelzi, hogy cseréljek elemet. Egy kodakban is elsőre csináltam eneloop-pal 350 képet, a második töltésnél már 200-at sem érte el. (egyetlen hétvégén készültek)
Lehet, hogy másoknak más tapasztalatai vannak, viszont nálam 1 dolog az fix: 10k körül költöttem akksikra, és 1-1,5 év után nem tudok fényképezni. Ettől besokaltam, és amíg nem veszek új fényképezőt, addig marad a sima ceruzaelem, nem költök többet akksira.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
blueye
veterán
válasz Depression #24421 üzenetére
Mi a típusa ennek a komoly töltőnek?
Hol vetted az Eneloopot?
Valahol az egyikkel gond van az biztos.
Előző gépem 2 db ceruza elemmel (Eneloop) min. 200 fotót tudott 1 év után is. Igaz én az Eneloophoz Eneloop töltőt használtam. -
SeatZola
őstag
Meghoztam a Canon SX220HS-t! Komolyan besz*rás a gép.Olyan szép a képe és a videója is, hogy el vagyok tőle ájulva. Ez nagyon megérte a pénzét!!!
Zoli
-
t256
őstag
Én viszont kinéztem egy Lumix DMC-S3-at.
36900 Ft az ára, 10% önerővel elvihető. 14 megapixel, optikai képstabilizátor, HDready videót is tud készíteni.
A kérdés adott: Megvegyem, vagy tudtok ebben az árkategóriában jobb vételt?Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
PRO-peller
senior tag
válasz BiriBum #24420 üzenetére
Panasonic gépek a talán ajánlhatóak, amelyik hanggal zoomol persze. Zx1 -em van, ami 720p/30fps-el vesz fel. Előny: részletgazdag képek, ahol nincs kockásodás és homogén részek elkenése sincs. A zoom extra halk és lassítva indul és áll meg. Nagyon jó érzékeny a mikrofon, de a szélzajra szintén érzékeny. Hátrány a video tömörítettlensége, amit célszerű harmadára zsugorítani lementésnél. Tehát egy 8 GB kártya dukál bele. Gyengébb fényben viszonylag korán elveszíti a kép a fényerejét. Pl egy szobában 1 szál villanykörte mellett nem lesz a kép elég fényerős. Hátrányaival együtt a WB600-nál egyértelműen jobb pl. olyat használtam ezért írtam. De amaz meg gyenge fényben tud fényerősebb videot csinálni. Ennyi. Meg nézd a Youtube-ot!
-
t256
őstag
válasz blueye #24426 üzenetére
Cetelem vagy OTP. Voltam az üzletben személyesen, akkor azt mondták az OTP-vel is lehet.
Nekem az pont jó, mert nem akarok még egy hitelkártyát.
[link][ Szerkesztve ]
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
MeszarosB.
tag
Sziasztok!
Egy olyan gépet keresek, amivel árkategóriájához képest
("nagyon maximum" 40k ,de inkább 30) jó videókat, és fotókat is készít.
A lánynak fontos lenne még a magyar menü is.Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.
-
SeatZola
őstag
válasz blueye #24426 üzenetére
Helyben tudod igényelni a kártyát. Semmi plusz költség. Ha 45 napon belül befizeted a Cetelenél a vásárolt gép árát, akkor kamatmentes volt. Az az üzlet benne a Cetelemnek, hogy sokan nem fizetik vissza 45 napon belül és akkor jön rá évi 37% kamat! Ha visszafizeted, akkor Te jártál jól, mert kaptál 15% engedményt!!!
Zoli
-
SeatZola
őstag
válasz MeszarosB. #24429 üzenetére
Canon SX130IS vagy Samsung WB600. Mindkettő szé videót vesz fel és a képük is jó. Mindkettő magyar menüs. Én a Panasonicot nem javaslom, mert nekem beltérben nagyon zajos a képük. Volt Pana TZ 6-7-10-em is erre alapozva mondom!
[ Szerkesztve ]
Zoli
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
40-50k között milyen gépet ajánlotok?
Fiúnak lenne, ha ez számít.
Márka mindegy, legyen vállalható kinézete, ennyi.Köszönöm.
-
fi73
csendes tag
sziaszok,
a photoh*ll-ban áfa-mentes hétvége van, fényképezőkre, laptopokra.
szóval az 25% minusz, nem tudom az árakat, nem néztem, de láttam samu600-as, Pana tz8 és tz10 is van az árukészletekben sok más között.
csak 1 tipp... -
SeatZola
őstag
A Cetelem hitelkártya igénylést a helyszínen kitöltöd, a Cetelem azt azonnal helyben elfogadja és azonnal viheted a kiválasztott gépet. Kb 20 perc az ügyintézés. A kártyát bármikor visszaadhatod.
Zoli
-
-
SeatZola
őstag
válasz Czibor10 #24440 üzenetére
Félreértesz, ez nem a klasszikus netes vásárlás. Postás itt nem játszik!!! Menetrend: 1. Bemész az edigital weblapjára. 2. Kiválasztod a neked megfelelő gépet. 3. Megnézed, hogy a neked legközelebbi boltjukban van-e készleten. 4. Megveszed a weblapon 5. Átvétel helyének megjelölöd a neked megfelelő boltjukat. 6. Bemész a boltba a gépért 7. Megmondod, hogy a Cetelem kártyával vennéd meg a 15%-os akció keretében 8. Odaadod a Cetelem kártyád, amiről levonják a gép árát. 9. Örülsz! 10. Ha akarod a gép árát 45 napon belül visszautalod a kártyádhoz tartozó folyószámlára, ekkor kamatmentesen vetted meg!
[ Szerkesztve ]
Zoli
-
Dolphine
addikt
Szia!
Én is éppen most nézem az áfamentes hirdetést. Egy kicsit fura! A hirdetésben a 25% van áthúzva. A hirdetés alá pedig az van írva, hogy 20%-ot adunk a termékek árából! Most akkor hogy is van ez?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Czibor10
tag
válasz Dolphine #24443 üzenetére
Elméletben 18,75%-os kedvezménynek kéne lennie, ahhoz képest a 20% nem rossz, de tényleg megtévesztő az áfa-mentes szó. Igazából nem nagyon éri meg így se a photoh-s vásárlás, mert drágán adják a dolgaikat, legfeljebb a + garanciáért érdemes 1-1 jobb ajánlatot megfontolni.
-
Ijk
nagyúr
Nikon p300-at próbálta már valaki, esetleg van valakinek ilyen masinája?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Czibor10
tag
Még pár láma kérdés, ezután már befejezem :
Euronics-oscetelemmel is lehetedigitalban vásárolni, vagy ahhoz másik kell?
És: Csak edigital boltban lehet átvenni, vagy átvevő pontokban is, pl fehérvári plaza, madaras...? Jó lenne ha nem kéne utazgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- LEGO klub
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- BestBuy topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest