- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
chaser83
csendes tag
válasz venember83 #1851 üzenetére
Rosszul értetted. Röviden: Q-tec egyik gépben sem ciripel, A Zalman nálam ciripel, nála nem néztem.
-
AMATŐR
őstag
Új tápot szeretnék venni, 3 versenyző közül kéne döntenem.
Fogalmam sincs melyik lehet a legjobb!?
-Chieftec 620W
-Super-flower aurora 600W
-FSP Epsilon 600W
Esetleg ha van valakinek jobb ötlete, örömmel várom!Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
venember83
nagyúr
Egyiket sem ajanlom, nem tudod rendesen leterhelni oket s nagy a valoszinusege (ne erts felre, nem biztos, de lehetseges), h el se fognak indulni.
Maradjunk a realitas talajan, 400 Watt boven eleg. Superflower nem minosul tapnak [link].
Milyet szeretnel?
Halk: Seasonic S12 380/430Watt es Zalman 360b-aps
Modularis: Enermax Liberty (400as halk is, 500 mar sokak szerint hangosnak minosul)
Penztarca-friendly: FSP PNF 300/350 illetve Chieftec GPS 350/400
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
Ha valóban a 3 közül kell választanod, akkor szerintem FSP.
Superflower mindenképp kiesik, a másik kettő közül meg dönts belátásod szerint. Kis segítség:
PH-s FSP Epsilon 600 teszt: [link]
PH-s 620as Chifi teszt: [link]
Ha meg nincs erős indokod, hogy ilyen nagy teljesítményű tápot vegyél, akkor hallgass venember83 tanácsára!
Szerk: Új VGA-hoz nem kell erősebb táp, a jelenlegid is vidáman viszi majd (legalább olyan 160-180 wattos tartalékkal).
[Szerkesztve]Skynet is real. It's called Google.
-
AMATŐR
őstag
válasz FehérHolló #1857 üzenetére
Isten szóljon belőletek!
Szép lenne, ha nem kéne tápot cserélnem, a jelenlegivel tökéletesen meg vagyok elégedve.Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
venember83
nagyúr
akkor 430as S12, mit szolsz, kecske is megmarad s a kaposzta is jollakik tobb mint elegendo, de minosegi s mostansag elegge lement az ara is. Kulonben ezek ujabb tapok (ujabb ATX szabvanynak felelnek meg), teljesitmenyuk nagy reszet azon az agon adjak le, amelyiken leginkabb igeny van ra, vagyis 12 voltra vannak optimalizalva. Vasarlas elott azert kiprobalnam a 460as Chiefteccel is, minek kiadni penzt ha nem muszaj?
mod: meg jo, h en is ugyanarra a kovetkeztetesre jutottam, csak lassan gepelek
mod2: 13k ft a 380as S12 Bolond aki nem azt vesz, mar elnezest az altalanositasert, de ennel mar csak a 6500 forintos FSP PNF jobb vetel.
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
válasz venember83 #1859 üzenetére
Nem igaz, hogy nem elég a 12V-on 380W-ot leadó Chifi neki...
Remélem csak 1féle 460as tápjuk van, és nem mondok hülyeséget, mert csak egyet találtam... CFT-460-P12S
-
venember83
nagyúr
válasz FehérHolló #1860 üzenetére
en is csak a cft-set kaptam, jo kell az legyen. Meg ha 420as Sirtec lenne, akkor talan nem ok, de akkor is meger 1 probat mindenkepp.
-
AMATŐR
őstag
válasz FehérHolló #1860 üzenetére
Látjátok-látjátok, csak kevés lesz......
Egyébként az FSP jobb táp mint a Chieftec? / győzzetek meg/Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
venember83
nagyúr
Nem lesz keves, nyugi.
FSP, h jobb-e mint a Chieftec, nagy kerdes... Ez kb olyan mint az intel vs amd vita.
Ha a ket altalad emlitett tipusra gondolsz, akkor egyertelmuen FSP Epsilon, ugy tudom az csendesebb mint a 620as Chieftec. De eleve nincs semmi szukseg 450-500 wattnal erosebb tapokra. -
AMATŐR
őstag
válasz venember83 #1863 üzenetére
De ha tévedsz venember......
Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
D.Orion
veterán
#1785 <Ezt lesd meg. Holnap délután rakok bele egy X1950Pro-t, ha nem indul el gép v. ne adj isten játék alatt 100%vga terhelésnél megreccen a táp akkor veszek neked egy 600W-os tápot!
[link] <Remélem látod, hogy ahogy halad a technika úgy kell egyre kevesebb energia a nagyobb teljesítmény eléréséhez. Értsd: 8800TGS kevesebbet eszik full-load-ban, mint egy X1950XTX.
A megspórolt pénz felén vehetsz majd a kollégának pár üveg sört.
[Szerkesztve] -
BóBe
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Kérdésem a következő lenne: tápok terén elég gyenge az ismeretem végül is arról lenne szó hogy most egy igazi Codegen 400W-os táp küldi a gépet és ettől szeretnék megszabadulni.A gép szinte állandóan be van kapcsolva és egy kicsit sokallom ide a 400W-ot mert a gép a következő képpen néz ki: Esc Eliotegrup alaplap 1600Mhz penti proci, ati radeon pro 256 Mb videokari (8cm venti + fordulatszabályzóval), 40Gb wincsi, 512Mb ram (+ még lesz ugyanennyi benne) 1db cd ill. dvd író, 12cm venti elől, ja és a procin is 12 cm venti asszem 999 fordulatú.Na szóval szeretném a lehető legminimálisabbra cserélni a tápot ami még elviszi majd a későbbi fejlesztésekkel is a gépet sokallom ide ezt a mostani tápot mert szerintem 400W úgysem kell a gépnek akkor meg minek fűtsem feleslegesen a szobát.
Ennyit szerettem volna ide vésni.Előre is köszönöm a válaszokat! ----remélem nem hordtam össze semmilyen hülyeséget------Egy nap ami el se jön talán soha, kérek majd egy szivességet. (Don Vito Corleone)
-
venember83
nagyúr
Azert csak sikerult osszehozni 1 ''kis'' hulyeseget. Attol, h 400as a tapod nem fog a gep annyit zabalni, hanem elvileg annyit tud leadni max a tap (gyakorlatilag kb 180-200 Watt). Csak annyit ad le a tap amennyi kell. Tapcsere Codegen minosegi semmilyensege miatt erosen javallott, 300as FSP PNF a te uj baratod 6500ft-ert megkapod, ha jo helyeken keresed.
Nem a tap hatarozza meg a gep fogyasztasat, hanem az alkatreszek!!! Amennyit zabalnak azok annyit kell nyujtson nekik a tap!
[Szerkesztve] -
BóBe
csendes tag
Még valami ha jól tudom akkor a 400W-os táp óránként 0.4kWh fogyaszt.
Egy nap ami el se jön talán soha, kérek majd egy szivességet. (Don Vito Corleone)
-
bandus
veterán
400W manapság mindenre felesleges Vegyél bele egy fsp pnf 300W-os tápot, kb 5ezer párszáz forintért.
Amúgy nem kérdezted, de a codegen nem minősül tápnak, és jó, ha a felét le tudja adni a ráírt teljesítménynek."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
FehérHolló
veterán
Ha le van teljesen terhelve (400W-ra), akkor többet. Hogy mennyivel, az a táp hatásfokjától függ. Egy 80%-os hatásfokú például 0.5kWh-t fogyaszt egy óra alatt.
Persze ahhoz elég nagy tehetség kell, hogy egy mai (ésszerű, nem speciális) konfiggal megetess 400W-ot. Olyan 200W körüli a reális.Skynet is real. It's called Google.
-
BóBe
csendes tag
válasz venember83 #1868 üzenetére
Értem mert én azt hittem hogy a konnektorból felveszi a táp a 400W-ot és amennyi nem kell neki azt elfűti. 300as FSP PNF hol van az a a jó hely?
Köszi a válaszodat!
[link]
Erre gondoltál?Elég korrektnek tűnik árban is
[Szerkesztve]Egy nap ami el se jön talán soha, kérek majd egy szivességet. (Don Vito Corleone)
-
venember83
nagyúr
válasz FehérHolló #1871 üzenetére
Hatasfokot direkt nem akartam belekeverni, igy is mondtam par uj dolgot...
Ne hulyeskedjetek mar, azt hiszi szegeny user, h 400as tappal 400wattot eszik a gep, mikozben ha megeszik 120 wattot, akkor nem tudom melyik testreszemet fogom levagni...
BóBe (remelem jol irtam): [link]
A mod gombbal tudod javitani a hozzaszolasod 5 percen belul, szoval nem kell uj hsz, h abba ird be a linket helyesen. Igen, erre gondoltunk/am.
[Szerkesztve] -
BóBe
csendes tag
Egy nap ami el se jön talán soha, kérek majd egy szivességet. (Don Vito Corleone)
-
FehérHolló
veterán
válasz venember83 #1873 üzenetére
Há' jó, csak a bácsi direkt erre kérdezett rá, akkor hadd kapjon választ a kérdésére.
-
Csaba_20_
őstag
A kismegszakító általában 16A-es szokott lenni a lakásokban, a hálózati feszültség pedig adott, 230V. Ezek szerint tehát 230V*16A=3,68 kW-ot fogyasztasz otthon egyfolytában, csakmert a hálózat ennyit képes számodra biztosítani? Egy fenét. Ugyanígy van a táppal is. A táp 400W-ot tud biztosítani és annyit fogyasztasz belőle, amennyit a konfigod igényel.
Az egy másik kérdés, hogy a 400W-os Codegen nem képes 400W-ot leadni, amennyit ráírtak, hanem nagyjából fele teljesítményre képes. Tehát a konfigod valójába 200W-ból eszik meg annyit, amennyire szüksége van.
Mindegy tehát, hogy 600W-os, vagy 200W-os tápod van valójában, a konfigod fogyasztása max 100-120W lesz így is, úgy is.
Mivel a tápegység nem 100%-os hatásfokkal működik, mint ahogy semmi se, így ahhoz, hogy 120W-ot szolgáltasson, neki többet kell kivennie a hálózatból. Hogy mennyivel, azt a hatásfokból lehet számolni. -
gerrog
aktív tag
sziasztok,
mit jelent a tápnál a PFC?
rákerestem googlen, ha jól sejtem valami energia-korrektor vagy mi (Power factor correction), persze nemtom ez most mit jelent
mennyire fontos hogy aktív vagy passzív?Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.
-
venember83
nagyúr
[link]
[link]
[link]
es elobbit kiegeszito [link]
Usernek tulajdonkeppen teljesen mind1, h van-e PFC a tapban vagy nincs. Kapacitiv terhelest csokkenti, ez max ELMU-nek jon jol, az Unioban csak PFC-s tap kerulhet forgalomba.
Mint felhasznalonak neked csak azt kell tudni, h aktiv-e vagy passziv PFC-s a tapod, ugyanis aktiv PFC-s tap melle csak szinuszos szunetmentest rakhatsz, mig passziv PFC-shez barmilyet.
Prohardveren is van kereso, hasznalhatod nyugodtan
ezeket talaltam bepotyogve a ''PFC'' szocskat
[link]
Ha vki meg1x megkerdezi mi az, akkor legalabb lesz 1 hsz ami osszefoglalja a dolgot s lehet linkelni
[Szerkesztve] -
bandus
veterán
válasz venember83 #1880 üzenetére
Ez is elmentve, az enyém mellé
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Bagira01
veterán
Hello nekem egy ilyen házam van gyári táppal [link]
Szerintetek nem lenne gond neki a geforce 8800GTS?Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
janos1988
addikt
Hellosztok.
1 lama kerdesem lenne a jovo heten meglevo tapommal kapcsolatban. Ugyanis azon mar van olyan csatlakozo ami a 7900gtmen van. A kerdesem az, hogy ebbol tenyleg eleg az 1ik agon levo 1ik ilyan csatlakozot radugni, mint a 2 molex+vgahoz kapott atalakito? Masik kerdesem, hogy ha tegyuk fel 1x lesz 1 8800-as kartyam akkor eleg az 1 agon levo 2 ilyen csatlakozot rakotni, vagy inkabb 2 agrol 1-1-et kossek ra? (boccs de nekem ez fura lesz, a 420-as chieftech utan) Megy mivel tudom - ilyen lamanak valo modszer kene - lemerni a gepem fogyasztasat?
[Szerkesztve]https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
janos1988
addikt
Es miert van rajta 2 db ilyen csatlakozo?? [link]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
venember83
nagyúr
válasz janos1988 #1885 üzenetére
fogyasztasmero: [link]
Kotni meg ugy kotod ahogy akarod, hogy minel jobban el tudd rendezni a kabeleket a gepen belul.
mod: sikerult (azt hiszem) helyesen ertelmeznem a kerdesed, h miert van rajta 2 db ugyanolyan 4 pines vezetek:
''ATX12V CPU (4-Pin) & EPS12V CPU (8-Pin) Connectors
Use two ATX12V 2ⅹ2(4-pin) connectors together to form an EPS12V CPU connector(8-pin).''
Ezzel teszik eps12v-kompatibilissa a tapot, a ket csatlakozo egyutt 1 8pines eps csatlakozot alkot, bizonyos alaplapoknak szukseguk van ilyenre.
[Szerkesztve] -
-zolee-
tag
válasz janos1988 #1884 üzenetére
Először is nekem is ilyen van csak 360 -as szóval nagyon jó cucc. A kártyádon csak egy 6 eres PCIe tápcsatlakozó van szóval alapból csak az egyiket tudod rádugni. Azért van rajta 2db mert SLI rendszer esetén mindegyik videókártyának kell 1-1 darab illetve egy 8800GTX -en 2 ilyen van. Másik ugye van 2db 4 eres 12V -os csatlakozó is rajta. Azokat az alaplapra kell dugni és azért van 2 belőle mert az újabb alaplapokra is kettőt kell rádugni de szét vannak választva, hogy egy régebbi alaplap esetén ahova csak egy kell ne legyen útban semminek a csatlakozó.
''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
Bagira01
veterán
Akkor ki milyen tápot és házat(amibe biztos belefér) ajánl egy leendő konfighoz: Gigabyte P965-ds3, C2d e4300 v 6300, geforce 8800GTS.
[Szerkesztve]Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
janos1988
addikt
válasz venember83 #1886 üzenetére
A 2 db 4 pinesbol. Ja ok, akkor ez mar tisza, csak az 1 kep volt en meg azthittem kulon kulon kepek.
Akkor nekem a hosszu alaplapi csatlakozo melletti 4 pinest kell rakotni csak +ba?'
De akkor azon az agon levo 2 db pci-e csatlakozot akothetenem 1 8800gtx-re? El tudja latni arammal? (boccs amator vagyok ezen a teren.)
Mellesleg nem tudod hogyan lehetne biztonsagos modon (200rol 240es fsbn megy) az Asus A8n-Sli-s lapkan levo chipsethuteset halkabbra allitani, mert neha mar uvolt ?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
venember83
nagyúr
válasz Bagira01 #1888 üzenetére
Minimalis kovetelmeny adott konfig melle legalabb 1 300as FSP (ez is siman elbirja, gond nelkul) amit irtam, kulonben meg penztarca hatarozza meg, h milyen tapot veszel.
Halk: Seasonic S12 es Zalman 360b-aps
Modularis: Enermax Liberty (400as halk is, 500 mar sokak szerint hangosnak minosul)
Penztarca-friendly: FSP PNF 300/350 illetve Chieftec GPS 350
janos1988: 24 tus tapcsatlakozo + proci foglalat folott balra 4 tus csatlakozoba 4pines (2fekete-2sarga) kabelt, csak ezt a kettot.
-zolee-: mennyivel szebben, konnyedebben, erthetobben megfogalmaztad
[Szerkesztve] -
janos1988
addikt
válasz -zolee- #1887 üzenetére
Nekem is 360B-s lesz, csak a kepre ir 460-ast. Meggyoztek itt, tobbek kozt venember, hogy a 360-as is eleglesz nekem _BOVEN_ hacsak nem akarok P4 D-t tuningolva 2 db 8800 gtx tarsasagaban 4 vinyoval meg 10 ventilatorral...
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
-zolee-
tag
válasz janos1988 #1891 üzenetére
Hát igen szerintem biztos, hogy elég lesz. Az adataimnál lévő gépet simán visz (majd mert a GTS -t ma szerelem be). De meg is lepne ha tápgondom lenne mert teljes terhelésen játék + tömörítés közben kb. 210W -ot vesz fel a rendszer a hálózatból. És ebből még le kell vonni a táp hatásfokát ami ugye 80% -al számolva olyan ~170W. És ez hol van még a 360W -tól?
MOD: egy kis mérés küönböző konfigok fogyasztásáról: [link]
[Szerkesztve]''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
elfelejtette
veterán
-
sandorwat
csendes tag
Hali. Mi a véleményetek erről a tápról: Antec Neo HE 430W.
A régi 550w-os Q-tecemet cserélem erre.(Persze ha ideér) -
venember83
nagyúr
válasz sandorwat #1896 üzenetére
Idezet elso hsz-bol:
''Tápajánló:
...
Seasonic tápok:
Seasonic S12 (modell: SS-330HB, SS-380HB, SS-430HB, SS-500HT, SS-600HT)
Átmatricázott Seasonic modellek:
Corsair HX (modell: CMPSU-520HX, CMPSU-620HX)
Antec NeoHE (modell: Neo_HE380, Neo_HE430, Neo_HE500, Neo_HE550)''
szerinted mi a velemenyunk? -
sandorwat
csendes tag
válasz venember83 #1897 üzenetére
Én azon kivételes emberek közé tartozom akik visszaolvasnak. (legalábbis az első hsz-t). Ez valahogy kimaradt. Bocsi. Mondjuk nekem a Q-Teccel sem volt bajom eddig de biztos ami biztos. Amúgy ahány fórum annyi megközelítés (általában leszólják, de valahol azt modják minőségi a kondik kivételével) De legalább jól néz ki.
-
Adesi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni tápot (a szokásos):
2gb ram (800Hz), 3db winchester, P4 D 925 3Ghz, Asus P5B,Asus en7600gs (512MB) 1db dvd író/olvasó, hangkártya és órák hosszat számol a gépem általában. 2hónapja van meg a konfigom és egy 3 éves Delta Chieftech 350-es vitte eddig. Párszor volt olyan, hogy mikor felállt volna a windows, lekapcsolt a gép. Nem tudom, hogy a táp miatt-e. Pár dolgot visszavettem indításkor és likvidáltam egy winchestert, így most jó.
Mistraban láttam:
Seasonic S12 600HT 22ezer
Zalman ZM600HP 23 és fél ezer (láttam, hogy kapható 500-as máshol, de az drágább. Tud valaki 500-as olcsóbbat?)
Zalman ZM460-APS - 16ezerért (?????Mivel több a B jelzésű (ZM460B-APS)? 25ezerért lehet kapni máshol... Tudja valaki mi a különbség?)
A ZM600-as is cirippel?
Erről még nem beszélt senki, pedig eléggé visszaolvastam illetve próbáltam:
Valamelyik eladó azt mondta, hogy számít, hogy mennyi tartalék van a tápban, mert így nagyobb biztonsággal ki tudja szűrni a hálózati ingadozást, illetve vihar esetén a villámot. Ennek van valóság tartalma vagy parasztvakítás???
Segítségeket előre is köszönöm! -
Csaba_20_
őstag
Adesi írta:
Erről még nem beszélt senki, pedig eléggé visszaolvastam illetve próbáltam:
Valamelyik eladó azt mondta, hogy számít, hogy mennyi tartalék van a tápban, mert így nagyobb biztonsággal ki tudja szűrni a hálózati ingadozást, illetve vihar esetén a villámot. Ennek van valóság tartalma vagy parasztvakítás??
Hatalmas parasztvakítás. Láttál már olyan eszközt, ami kiszűri a villámot? Hát akkor...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest