- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Aktív témák
-
törölt tag
válasz tepertő1992 #1998 üzenetére
az aláírásodban (azt elviszi egy 350w-os fsp is) nem egy 4-éves konfig szerepel de nem is az amihez a 600w-os tápot szeretnéd
-
szacsee
nagyúr
válasz Csaba_20_ #2001 üzenetére
A tápom egy 350W-os Chieftec (sata csatis).
1 éve kattogott egy 120--as maxtorom, ami maradt cipekedni.
Utána egy darabig volt egy 80-as pata samum, aminél nem csinált semmi hülyeséget.
Fél éve maxtor sata vinyó bírt 3 hónapot, fagyások, kattogott (újraindult), levásároltam, mert garos volt. (comax kábelt használok)
Most viszont vettem egy samut 3 hónaposan ugyanúgy el kezdett szaporodni rajta a bad sec, amit rendben tartalék területre is tett.
Néha a kép megmerevedett, az egér viszont mozgott, hibás törölhetetlen file-k lettek a vinyón.
Akkor esett le a tantusz, hogy az 1 éves 120-asnak is valami tápgondja lehetett.
A vinyók 30-32 fokosak voltak, intenzív használatnál max38.
A házam elég tágas (chieftec BBB), ezért túlmelegedés kizárva.
A táp és a ház kb 3-4 éves lehet max.
Előző konfigom is kiszolglta, amiben egy prescott volt. Az fűthetett be neki rendesen.
Lehet hülyeségre gondolok, de valszeg kiszáradtak a kondik a tápban. -
bonyi77
csendes tag
Sziasztok!
2 kérdésben pls help.
1. Ha a gép hosszú ideig, pl 12 óra ki van kapcsolva, akkor az első bekapcsolás után a monitor stand by-ban marad és nem is lehet bekapcsolni, reset után viszont megy.
2. Amennyiben kikapcsolom a gépet, kihúzom, majd visszadugom a tápkábelt, a gép autómatikusan bekapcsol..
SzerinteteK?
Én tápra gyanakszom!
Köszi előre is.
Üdv -
szacsee
nagyúr
válasz Csaba_20_ #2007 üzenetére
Uno kérdés:
Kodegány 300W elvinné a gépemet?
Csak a net miatt kellene, mert az új táp csak a jövő héten jön.
A problémám viszont 100% HDD probléma, de én a táprra is gyanakszom.
Tegnap a chieftec-el még eljátszotta azt, hogy otthagytam a gépet (no power saving üzemmód), mire visszamentem kifagyott, csak az egér mozgott, a vinyó meg sem mukkant (nem villogott a led). Restart, win betöltésnél kifagyott (az XP csíkjai mentek, de a Hdd led nem villogott, a vinyó nem dolgozott). A múltkor is csinált ilyet, akkor az avast dll-t nem lehetett sem törölni, sem eltávolítani. Már azóta újraraktam az oprendszert, feltettem a nod próbaverzsönjét. A tegnapi malőr után only csökkentett mód.
A HDD probléma mitől lehet még?
-sata kábel
-tápegység
Alaplaptól nem lehet bad sectoros, esetleg illesztőprogramtól? Ezért gondoltam tápcsere, HDD csere, sata kábel csere.
A többit a tápgondos topikban majd.
Véleményed?
Memó, proc, egyéb stabil: memtest 15 óra 0 hiba, orthos 10 óra 0 hiba. -
szacsee
nagyúr
Tévedtem, 350W.
Elviszi, a jövő hétig biztos.
Abból kindulva, hogy egy ismerősömék gépében 400-as van és régebbi, mint a chifim.
Konfiguk: Prescott 3Ghz (478), 7800GTS agp, sb live, 2HDD, 1 OD és pár venti.
Az én konfigom: X2 @ 1Ghz (most, a tápgond miatt), X1650 pro, 1 Hdd, 1 Od, 1Audigy 2 ZS.
Szerintem az én konfigom max 100W-ot ehet winfosba netezéskor.
A többire tudnátok mondani valamit? -
Csaba_20_
őstag
válasz szacsee #2008 üzenetére
A HDD probléma saját magától is lehet. Az utóbbi időben egyre több újonnan vásárolt hibás HDD-vel találkozok.
A Chieftec tápra rá kéne mérni, hogy meg lehessen állapítani van-e probléma vele. Találkoztam már déli-híd hibás alaplappal, ami azt játszotta, hogy nem tudtam DVD-t írni vele, mert elrontotta a gép a DVD-ket. De a te problémádra nem tudok magyarázot adni innen távolból.
Codegen tápot semmiképp ne tegyél a gépbe, mert nincs garancia arra, hogy nem fog tönkre tenni semmit. -
janos1988
addikt
venember: az nem gond (bar eddig nem volt gond ), hogy a 7900 gthez adott 2 molexes atlakitonak a 3x2 soros elrendezesben a also sor kozepso resze ures (nincs ott fem), Zalman tapnak meg van a vga csatlakozojan azon a helyen?! (lehet kicsit erthetelen, de ha nem megy az ertelmezes akkor csinalok kepet)
Ide is felteszem a kerdest:
''Ma jott meg a ZM360B-APS tapocska, minden f@axa, csak kikapcsolt allapotban (gep), a tap ciripel, 15-20 cm-rol mar lehet hallani. De ha a kapcsolojat is lekapcsolom megszunik. Ez mitol van/lehet?''
[Szerkesztve]
Nem utolso sorban: teljesen mind1 melyik 4 pines akarmit (ATX12V CPU) dugom az alaplapba?
[Szerkesztve]https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
elfelejtette
veterán
válasz szacsee #2010 üzenetére
Hali!
Az ismerősödék biztosan nagyon szeretnek orosz rulettet játszani. A 350W-os tápnak hazudott Kodegány pedig garantáltan elviszi a géped. Ha működik, akkor is, ha megdöglik, akkor is!
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
szacsee
nagyúr
válasz elfelejtette #2013 üzenetére
Most archiválok, aztán jövő hét végén tápcsere, következő héten HDD upgrade.
Valszeg csaba_20--nak igaza lesz, mert lehet csak szar szériás vinyókat fogtam ki.
A tápcsere viszont aktuális, a kora végett és most akarok majd a közeljövőben venni valami komolyabb VGA-t (kellemest a hasznossal).
Hát igen az orosz rulettet emlegetve igazad van, de az bosszant egy picit, hogy valamicskét konyítok a gépekhez és soha nem raktam össze gagyi cuccokból gépet (kivéve ezek szerint a HDD),
Aki megveszi a tecsós (no meg a gagyit) gépet és orrba-szájba nyüstöli hozzáértés nélkül, annak lehet 5-6 év múlva semmi baja, én meg szopok a normális alkatrészekből felépített konfiggal.
A kodegány hasonlít a piros hetesre, ha gáz van mindent visz! -
Balint13
csendes tag
hello
az én konfigomhoz milyen tápot ajánlotok?lehetőleg 10k alatt!mert a mostanit nem istenítik,bár nekem még nincs vele problémám,egyébként ha szagatt egy játék(WoW),akkor az lehet a táp miatt is?
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
válasz Balint13 #2015 üzenetére
FSP 350PNF 6-7000 körül mozog és átlagos konfigokhoz a legjobb választás.
Az a baj az olcsó tápokkal (mint a tied), ha elszáll visz több mindent is a gépből, a neves gyártmányú tápok, ha el is szállnának szinte kizárt, hogy a gépedbe kárt tegyen.
A játék a kevés memó miatt szaggat valószínüleg. Ez akkor is előfordul, ha egy gammát fullon futtatsz egy nem erős videókártyával. -
venember83
nagyúr
válasz janos1988 #2012 üzenetére
1) Nem, nem gond.
2) [link] Abszolut normalis (sajnos) ez a hangjelenseg, ejszaka kapcsold ki a tapot a sajat kapcsolojatol. Nem jelez hibat ez a hang, ugy nez ki, h ezen szerias Zalmanok nagy reszenel ez jelen van. [link]
3) Igen, teljesen mind1.
Kulonben ezek a hozzaszolasok amiket linkeltem mind par hetesek, annyit azert vissza lehet olvasni, bar tudom, h egyszerubb kerdezni. Mindez persze csak addig igaz amig van ki valaszol. Szivesen valaszoltam, nem fajnak az ujjaim, nem problema, csak szolok, h nem szegyen (es rendkivul sok esetben hasznos is) visszaolvasni vagy keresni.
[Szerkesztve] -
WebSpyder
tag
Sziasztok!!!!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik tápot válasszam a sok közül?
Thermaltake 420W tápegység W0061RE PFC 12cm fan 12600Ft
Spire 500W 21dB PFC blue silent LED ZENO /SPATX500W/ 12960Ft
Hiper 530W Hiper Silent/Temp Control Aktív PFC Sli ready tápegység 18480Ft
Spire 600W 12cm 21dB Aktív PFC blue silent LED RockeTeerIV/SPATX600W/ 17520Ft
Ezek közül kell sajna választanom! Valami FSP tápot akartam de nincs nekik, úgyhogy ez van!! Amúgy ha ez segít, a gép amibe kell:
Gigabyte GA-965P-DS3 alaplap
Intel Core 2 duo E6420 proci
2X1Gb 800-as Giel Ultra Ram
Asus X1950pro 256Mb 256bit es kari
320Gb Seagate Sata II 16-Mb Cache vinyó
Előre is kösz szépen a segítséget!!! -
-
szacsee
nagyúr
válasz WebSpyder #2019 üzenetére
Én most rendeltem meg a héten zoty-nál a Blue Storm II 500W-os tápot, asszem 16390 Ft.
Egy darabig elég lesz.
Máshol néztem (boltokban), de a környékünkön is 20 körül tudtak volna hozni.
Szten Márs: kösz az infót, ezek szerint pont belenyúltam a lecsóba mindkét vinyónál.
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
Sziasztok!
Egy SH-01-es Chieftecet akarok venni a közeljövőben és abban ugye 400W-os Chieftec táp van. Sok rosszat nem hallottam róla, szóval úgy gondolom tápostul veszem meg a házat. Jó választás ez egy X2 3600+, 7600GT konfighoz, vagy esetleg táp nélkül kérjem, és akkor egy 350W-os FSP? Köszönöm -
marcias
őstag
válasz venember83 #2023 üzenetére
Ami azt illeti, szerintem nem a táp ventije lesz a leghangosabb, CPU meg VGA gyári hűtőjét meghagyom (nem fogom tuningolni a gépem), meg hátra keresek vmi 12centis ventit, talán Zalman vagy Cooler-Master típusút (esetleg előre vagy oldalra is egy ventit?) Ha nem tuninolok akkor ez így elég, nem?
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
válasz venember83 #2026 üzenetére
Hát megmondom őszintén, szeretném ha minél halkabb lenne a gépem.. A mostani gépemben egy Codegen táp szolgál, és meglehetősen hangosan zúg. Igaz csak AthlonXP 1700+ proci van hozzá, de azt hiszem, a táp ventije a ludas az ütemes duruzsolásban, meg kicsit berezgeti a vékony lemezeket is. Az általam említett 400W-os Chieftec táp ugye nem túl hangos? Vagy ha pozitív változást szeretnék elérni Db terén, akkor vmi mást kell vegyek?
Ui.: Kb 2,5m-re van az ágyam a géptől..
[Szerkesztve] -
WebSpyder
tag
És ez a táp is gáz?
Asus A-45 GA 450W tápegység ez 15k -
-
seltorin
csendes tag
Hali! Tegnap kezdtem el olvasgatni ezt a fórumot, mert tegnapelőtt szállt el a Chieftec tápom. Két éve vettem. Akkor az volt a szempont, hogy ha baj van, ne rántsa magával a többi alkatrészt, mint ahogy történt az 2001-ben egy Codegennel. A fórumon meglepő információkat találtam róla. Ez a ''hírhedt'' ATX-410-212-es táp, amiről annyi ''szépet'' találtam erre-arra. Azért a történetnek két pozitívuma van:
1. ezúttal minden alkatrészem megmenekült
2. még van 1 évem a garanciából
Ez is valami -
venember83
nagyúr
-
tepertő1992
csendes tag
bocs tudom hogy ez nem ide tartozik csak nem tudtam máshova írni. Szerintetek mien gépházat vegyek? konfig: ASUS Striker Extreme, Intel Core2 DUO E6600, 2Gb Crossair Dominator ram, Zalman ZM600-HP 600W-os táp, ASUS Geforce 8800GTX vga, 160gb samsung sata hdd, 1db samsung dvd író, 1db pioneer dvd író. ennyi előre is köszi.
én 1 Thermalthake Armor-ra gondoltam és 1 ZALMAN CNPS 9700LEd re -
bandus
veterán
válasz tepertő1992 #2032 üzenetére
Ez hülye kérdés Olyat vegyél amire van pénzed, és ami tettszik . Amúgy ha van pénzed, akkor antec p180/182. De itt biztos segítenek:[link]
mod: a ramokat corsair-nek írják helyesen
[Szerkesztve]"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Joe fiú
senior tag
Hali azt szeretném kérdezni h ehhez a konfighoz milyen tápot érdemes vennni?
Alaplap:Abit KN9 Ultra Amd Am2 ddr2 pcx sata2
Proci:Amd athlon 64 4600+x2 940 am2 box
Videókari:Asus Ati Radeon eax 1650 xt 256mb ddr tv dvi pcie
Memó:2*1gb ddr2 800 PQI
Én egy 400-as vagy egy 350-es chieftec-re gondoltam.Ez megfelel, vagy legyen inkább FSP?és ebből is milyen ?Előre is köszi -
venember83
nagyúr
válasz Joe fiú #2038 üzenetére
350 boven eleg, fsp pnf (sokak szerint halkabb mint a chieftec) vagy chieftec gps 350.
fsp: [link]
chieftec: [link]
mod: Ahogy Szten Márs irja, nem indokolt a 400as tap, azt meg dontsd el te, h melyiket szeretned. FSP mellett szol, h elvileg halkabb (de ez egyentol fugg, nagyon szubjektiv), Chieftec mellett meg a 3 ev gari, FSP-re csak 2 van.
[Szerkesztve] -
Joe fiú
senior tag
válasz venember83 #2040 üzenetére
Ok köszi akkor majd megálmodom h melyik legyen
-
Bögre
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi konfigomhoz szeretnék venni egy Ati X1950XT vagy X1900XT videókarit.
(A tápom Chieftech GPS-350EB-101 A) Nyugtassatok meg,hogy a táp elviseli ha ezek közül valamelyikkel bővül a konfigom?
FSP group honlapján nézegettem a 350 es bluestorm 12V ágain leadható maximális áramot, egy az egyben ugyanezt tudja a csíftek is...(elméletileg) Nektek mi a meglátásotok? -
tomiee85
senior tag
delux márkájú tápokról tud vki vmit?
vajon egy ilyen márkájú és 300 w os táp elbírna egy x2 3800+-t (89w) és egy 7300gt-t?
[Szerkesztve] -
Bögre
aktív tag
válasz tepertő1992 #2043 üzenetére
Én is ebből indulok ki..
Ha még valaki megerősít benne hogy bírja, akkor már meg is van milyen karit veszek
Ellenvéleményt is várok... -
bandus
veterán
válasz tomiee85 #2047 üzenetére
Elbírni el fogja, csak nem tartozik a legmegbízhatóbb tápok közé, és a védelmek terén is hiányosságokat szenved. Én nem bíznék rá semmyilen konfigot, inkább vennk 6-7k-ért egy fsp pnf 300W-os tápot.
[Szerkesztve]"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest