- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz zolisx4 #33152 üzenetére
FSP 400PNF vagy nézz másik boltot.
Szerk.: Ha mégis ennél a boltnál maradsz, akkor az FSP Bluestorm II 500W-t próbáld meg jól lealkudni, mert azért az elkéne ahhoz, hogy csendben maradjon a géped.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Dyno
veterán
válasz zolisx4 #33148 üzenetére
FSP SAGA jó lesz, bár ha a Chicony jobban tetszik az is jobb most nézem olcsóbb is.
POF-okat sűrgősen felejtsd el tré bél van benne Topower illetve Macron, bár a macron még a jobb eset, de nem az igazi.
(#33154) vzsryl ebben a hsz.-ben van az amit vegyél, de szerintem nézz tényleg egy másik boltot, gyér ez a választék, és még retek drága is, a nettó ár van ot kábé mint máshol a bruttó, sőt még valahol bruttó is olcsóbb.(#33151) kfron : A Saga hiába FSP, elég gyenge a 12 V-os ága.
Olvasd csak el az első hsz.-t, nem gyenge a 12V ága, illetve gyengébb mint a PNF-nek, de elenyésző a különbség, más hiányoságai vannak.Semmi baj nicns a SAGA-val CRG-nek a fullos változata harisnya a 24pines kábelen, fehér szín fekete venti rács, sok kábel.
(#33154) vzsryl : Szerk.: Ha mégis ennél a boltnál maradsz, akkor az FSP Bluestorm II 500W-t próbáld meg jól lealkudni, mert azért az elkéne ahhoz, hogy csendben maradjon a géped.
Mért?
Nem tuningol, szvsz ha BS2 kell neki akkor bőségesen elég a 400-as is főleg azért mert hasonló lesz akkor terhelésnél a ahtásfokúk, ergo ugyan annyira fogják tekerni a ventit.[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
Chicony Hipro 460W ATX/EATX
a codegen az véletlen volt
FSP SAGA+ 450W ATX/EATX
a két táp közül valamelyik vagy ugye lehet 400 W is mert elbirja a gépem csak a 4980 miatt tartok picit a 400W miatt[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
-
zolisx4
őstag
bocsi hogy ennyit kérdezek
Chicony Hipro 460W ATX/EATX ebben is benne vannak azok a védelmek mint az FSP tápokban??Kimeneti túlfeszültség védelem
Rövidzárvédelem minden kimeneten
Bemeneti biztosíték védelem -
zolisx4
őstag
köszönöm szépen sokat segitettetek
-
yodayoda
tag
Üdv. a következő kérdéssel fordulok hozzátok. Adott egy konfig(adatlapom) Amikor ebbe beleraktam a radeon hd 3850es vga-m (előtte hd2600xt volt) akkor belassult a gép telepítés közben a feszültségek a következők szerint áltak everest szerint(még egy geforce 8400gssel is) :
12v - 8v körül
3,3v - 2,1v körül
5v - 4,5v körülde ment vista alatt undercoverrel simán max grafikán 15percig a gép. Pedig ezeket az eredményeket terhelés nélkül mértem? Azért annyira hülye nem vagyok hogy tudom hogy ha tényleg ennyi lenne a feszültség bizonyos ágakon akkor valszeg el se indulna a gép vagy valahogyan jelezné. Csakhogy a biosban is annyit írt ki,előtte pedig mindig megvoltak az eredmények pontosan. Akkor most meghalt a táp? Ha igen akkort milyet javasoltok?
Yodayoda
-
puszta
csendes tag
Sziasztok, ehhez a confighoz milyen tápot ajánlotok?
Alaplap: GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P
Processzor: AMD Phenom II 955 Black Edition
Memória: OCZ 4096MB DDR3 1600MHz Reaper kit
Videokártya: Sapphire HD4890 1GB GDDR5 Vapor-X
Ház: Coolermaster RC331
Táp: Corsair Power CX400W ez elég lenne?
Ha nem tudtok valami mást - nem túl drágát - ajánlani?talán ez Corsair VX450W?
[ Szerkesztve ]
-
yodayoda
tag
Most kiváncsiságból kikapcsoltam a gépet(tápot is lekapcsoltam.) visszakapcsolom biosban minden rendben!. Xp-alatt everesttel először minden érték okés majd 3mp múlva megint az előző hozzászólásomban leírt értékek lesznek.Na ilyenkor mi van vele?
-
-
Pala
veterán
Sziasztok!
Az volna a röpke kérdésem, hogy utalhat-e tápproblémára a következő jelenség:
A windows (XP) indulást követően, közvetlenül a bejelentkező képernyő után, de még az asztal megjelenése előtt újraindul. Minden alkalommal, és mindig ugyanott. A gond egyik pillanatról a másikra jelentkezett, azóta folyamatosan ezt csinálja. Viszont csökkentett módban - úgy néz ki - működik a gép. Én tápra gyanakodtam; egy többéves, gagyi Mercuryra van kötve a masina (ami egyébként egy régebbi P4 Northwood, GF6200, 1 vinyó + 1 optikai meghajtó). Remélem jól sejtem, hogy tápgond lehet, mert nem akarok feleslegesen újat venni. -
Mr.Minyi
tag
Sziasztok.segítségeteket kérném.Van egy hipro 700W-os tápom jelenleg de nem használom ki csak a villanyórám
Nem tudom milyen táp bírná el a konfigom ami nem ilyen zabagép
Konfig:4GB RAM(ddr2/800), E6400 proci,MSI 4670,jelenleg egy optika és egy hdd de ezeket még szeretném bővíteni +1+1-el,valamint egy P5B Deluxe alaplapÉn egy 450 vagy 550-es chieftecre gondoltam,melyik lenne a jobb választás vagy ti mit ajánlotok esetleges bővítés mellett.
Előre is köszönömDon't live your life in vain!
-
elfelejtette
veterán
válasz Mr.Minyi #33167 üzenetére
Hy!
A táp nem fogyasztó, hanem veszteséges átalakító, tehát nála nem beszélhetünk klasszikus értelemben vett fogyasztásról, inkább a hatásfok miatti veszteségröl, ami terhelésfüggö. Tehát a 700W-os tápod nem 'fogyaszt' 700W-ot, hanem a ráaggatott fogyasztók által kívánt terhelést állítja elö a hálózat felöl (ez a te gépednél kb. 160W), eközben a hatásfoka függvényében eldisszipál (elfüt) kb. 40W-ot (80%-os hatásfokkal számolva. Pontosan ugyanennyit 'fogyasztana' egy 200W-os táp is, ha ugyanekkora lenne a hatásfoka.
Tehát emiatt felesleges cserélned, de mint látszik, jócskán túlméretezted a tápot, mivel egy minöségi 300W-os tápot is csak kb. 50%-ra terhelne le a géped.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
sith7
nagyúr
válasz elfelejtette #33168 üzenetére
Én nem tapasztalok olyat, mint ami az aláírásodban szerepel...
-
elfelejtette
veterán
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Az FSP 400/500-as Everest megbízható? Olvastam, hogy valami gond van vele.
[ Szerkesztve ]
-
b3er
aktív tag
Hy all!
Ultra Power 600W tápról mi a vélemény?dieselpower! | Ha privit küldesz, kérlek vedd a fáradtságot és írd már oda melyik hardverem szeretnéd!!
-
Mr.Minyi
tag
válasz elfelejtette #33168 üzenetére
Köszönöm a kielégítő választ.Most kapok vissza majd egy chieftec 410W-os tápot.Elvileg akkor azzal is elmenne a mostani konfig?Remélem nem füstöltetem el a tápot ,igaz én nem vagyok otthon az ilyen dolgokban.
Még egy kis bíztatás jól jönne hogy elég-e a 410W és megnyugszom.
Don't live your life in vain!
-
-
Dyno
veterán
válasz Chosen #33171 üzenetére
Olvasd el az első hsz.-t......plusz kereső.
(#33174) Mr.Minyi :700W-os hirot hagyd bennt a gpbe, az a csifi 17A-t tud a 12V ágán, ami 204W.....ez az ami kevés, bár igaz a gépedet elvinné, de a hiproval még mindig jobban jársz, főleg emrt annak jobb a hatásfoka, még olyan kis terhelésnél is mint a csifikének.....továbbá, ha meg uj csifit akarsz venni felejtsd el, rohadt drágák, soka soka jobb alternatívák léteznek.
(#33178) TheChos3nOne :Olvasd el figyelmesebben akkor hoyg ott melyikekről volt szó.....továbbá első hsz.
(#33180) b3er:És keresőt nem tudod használni??Továbbá első hsz.-t nem tudod elolvasni?Még a szabályzatot is megszeged ezzel, mert még ki is van írva hogy olvasd el.....továbbá az első hsz.-ben mindig ismertetők vannak, vedd a fáradságot....
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ismeri valaki a HKC tapokat?
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
elfelejtette
veterán
válasz Mr.Minyi #33189 üzenetére
Direkt írták, hogy Chifit ne vegyél, van jobb olcsóbban. Pl. Corsair CX400 13k-ért.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Dyno
veterán
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest