- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz Sheltem77 #32400 üzenetére
Az Enermax modu82+ 625W a nagyon nem olcsó kategória. Tényleg ennyire fontos a modularitás? Mert a Pro82+ 625W 6,5k-val olcsóbb. Vagy esetleg Corsair TX650, ami 18k-val olcsóbb.
A GTX295, az olyan, mintha 2db GTX260-at SLI-be kötnél, mivel két olyan GPU-ból áll.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
14adam
addikt
válasz Sheltem77 #32400 üzenetére
Enermaxal nem annyira termeli a hőt mint a Chifi,mert az Enermaxnak nagyobb a hatásfoka és ezért nem termeli annyira a hőt.És igen,jólesz még évekig
Crosshair egy alaplap,esetleg Crossfire de Nv-s kártyánál csak Sli van
Ja,most látom,hogy már elég sokan válaszoltak
stol: Mi égete meg ott a műanyagot?Az egyik FET?
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
Az igen.....
(#32400) Sheltem77:Ha nem sajnálod rá a pénzt, vedd emg nyugodtan, 2-3évig bőven elfog menni, Enermaxék még mindig nem spórolásznak.
(#32406) Baboon : Gondold már végig hogy egy elég csúcs kategóriás gép.....azok régen se ettek keveset......de a középkategóriában, inkább kevesebb lett a fogyasztás és mellette nagyobb teljesítményt kapsz...
[ Szerkesztve ]
-
alibabo
tag
Azt hittem csak én fogtam ki ilyet, de úgy látom az 520 alapból ilyen. Na frankó, pedig azt hittem már van egy tuti tápom.
Nekem is melegszik nagyon, a venti nyekergett, míg nem volt oldalra fordítva (egy hétig asztalon ment a cuccom, azóta kussol), valamint a 24 tűs csatiban valamelyik kábel sem smakkol, mert ha nincs lefixálva egy bizonyos ponton, akkor el sem indul a gép, vagy menetközben megáll ( ha épp van egy kis rezzenés). Arról nem is beszélve, hogy az egyik modu csati is megnyekkent, ha abba van dugva bármi is (hdd, ventiszab.) el sem indul.A legtöbb zenészből soha nem lesz sztár. Őket egy dolog vígasztalhatja: a legtöbb sztárból soha nem lesz zenész. - by Horváth Attila, a Mester
-
underx
csendes tag
Sziasztok!
A configom:
Gigabyte EP45DS3R,QuadCore Q6600,2x2 gb Geil Black Dragon,MSI 8800GT OC,Samsung 250 gb, 500 gb sata vinyo,Pio dvdiro.
És a táp ami meghalt : LC Power lc420Segitséget szeretnék kérni mert holnap tápot kell vennem.
De olyat szeretnék amivel az összel vásároladndo dx11-es videokarival sem lenne gond.
Jelenleg max 20 ezrem van erre. sajna
Köszönöm a segitséget -
szeva000
addikt
ez szép,jó,hogy nincs alultervezve benne a hűtésEnnek a tápnak nem 105fokos kondik kellenek,hanem folyamatosan vízzel locsolni
Ugye ilyen FSP tápban még nem találkoztál szétmelegedéssel?Pedig ebben bőven be van tolva minden szorosan[link]
Vissza is tértem szegénykéhez,mert ez a tuti bizta táp...ez nem hagyott cserben
Ez legalább egy kib*szott jó táp és nem egy marketinges duma[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz underx #32413 üzenetére
Megbízható: stol mester tesztje
Az FSP erősebb a 12V-os ágon, és a mai konfigoknál ez számít.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
nyunyu
félisten
500W-al megzavarva valóban halk, 800rpm alatt forog a venti, félvezetők bordái meg 90-95˘C-on
Hogy a rakba?
Multkor linkelt SPCR tesztben 500W-on 10.7V-t adott szabalyzoelektronika a ventinek, az durvan 1960 rpm-re jon ki.
Meg ok 43dB-t mertek ekkora terhelesnel, az nem nevezheto halknak...Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Májsztró
addikt
válasz nyunyu #32417 üzenetére
Ezen a linken azt veszem észre ,hogy az HX520-as elég fosul megy. Gondolok itt arra ,hogy ha egyszer valami megkapja a 80+ tanúsítványt , akkor az ugye 20-50 és 100%-on is 80% felett teljesít. Ennyire satnya ,hogy ha alatta van , akkor akár 65%-ra is lesüllyedhet a hatásfok ? Nekem ez eléggé kiábrándító. Nem mintha arról lenne szó ,hogy 20% alatt akarom használni , meg igaz ,hogy akkor vegyen az ember kisebb tápot. De akkor is. szvsz
-
nyunyu
félisten
válasz Májsztró #32418 üzenetére
Tapok elektronikajanak az aramfelvetelenek van egy terhelesfuggo meg egy fuggetlen (konstans) resze.
Raadasul az aktiv PFC-seknek nagyobb a konstans fogyasztasa, mint a nem vagy passziv PFC-seke.Nyilvan kis terhelesnel foleg a konstans resz jatszik, ugyanis szamszeruleg nagyobb lehet, mint a terhelesfuggo resz -> rossz a hatekonysag.
(Nem mindegy, hogy pl. 10W konstans erteket 100W-os terheleshez (10%), vagy 500W-hoz viszonyitod (2%))Multkor talaltam valami tesztet, FSP 300PNF kemeny 61%-ot tudott felmutatni 10% terhelesnel, 230V-n merve!!! (80Plus 110V-on minosit, ugy ~3%-kal KEVESEBB lenne!!! SPCR is 110V-n mer.)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
bartucc
addikt
-
madgie
titán
Cooler Master Silent Pro szériát ösmeri valaki? Halk, hatékony, vagy amolyan "háááát" kategória?
-
gcsaba70
csendes tag
Néztem az Arctic Fusion belsejét, az tényleg Seasonic, méghozzá az S12
csak a hűtésén variáltak
Nekem az eredeti jobban tetszett, viszont jókat írtak róla.Van valakinek ilyen AC?
-
gcsaba70
csendes tag
A Cooler Master Silent PRO-ról itt igen jó teszt született.
http://www.pc-experience.de/wbb2/thread.php?threadid=27581
Eszerint bent van az első 10-ben.
-
-
bartucc
addikt
válasz Zeratul #32425 üzenetére
A sajátomat nem tartom túlságosan hangosnak tuningnál sem, bár nincs rajta erős vga. De ha minden igaz lesz helyette kis FSP 80+ , arról lesz logoutos írás is.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Ribi
nagyúr
Szokásos kérésem lenne, mondjatok egy nagyon halk tápot.
Irodai gépbe lenne tehát kb 150W-ot sosem fogja elérni a teljesítménye.
Legjobb lenne valami ADDA ventis cucc, de ezek ahogy néztem corsair 450+ tápokban vannak, amik feleslegesen erősek nekem.
Több HP-s gépben is igen halk táp van, viszont ezekhez nem igazán lehet hozzájutni egyszerűen. -
14adam
addikt
Ha az ár nem annyira lények akkor én egy Enermax pro82+ 385-öt vennék.Az egyik leghalkabb táp
-
Baboon
senior tag
vegyél egy 400as olcsó FSP-t tegyél bele egy Scythe S-flex 1200-es ventit és halk is. Igaz árban ugyan ott vagy mint egy CX400 corsairrel...
Még mielőtt vki lebaszna az én gépem tápjába egy 1000et forgó venti van 2 éve és semmi baja!''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
IT-Outlet
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Hozzámkerült 1 gép amiben ultra power sw-t360-as tápegység van. A táp hátulján van 1 tekerőkapcsoló a következő felirattal: L , M , H , A,
Mit jelentenek ezek és melyikre tegyem?
06705873585
-
Dyno
veterán
válasz madgie #32422 üzenetére
Itt PH-n is van róla teszt. És igen halk, hatákony, csak az árát mi itt sokaljuk, ezért nem ajánljuk, szinte Enermaxot kap az áráért az ember...
(#32421) bartucc :Nekem a VX450 rohadt meleg, pedig biza a házból se kap forró levegőt, mert ha játsziom akkor fullra tekerek minden ventit, idle-be meg nem melegszik semmimse, de a táp az mindig meleg, van hogy forró....
-
bartucc
addikt
válasz 14adam #32431 üzenetére
Erről soha nem is hallottam, komolyan megfontolandónak tartom, 5k-val drágább a CX-400-nál, és hát ahogy mondjátok, Corsair nem az igazi. (akárki is akármit mond, 1 év alatt derülnek azért egy tápról a hátrányai, hibái, corsair is alig egy éves CX-400/VX450 fronton....)Csalódtam a Corsairban, azaz a Seasonicban.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
szeva000
addikt
A Tacskó olajjal sincs semmi gond,ha nem fullon járatják a kocsit..Ez van a tápoknál is....Ha valaki..mint én is bemer rakni egy noctua 1300RPM-es cuccot,annak tisztában kell lennie,hogy mennyire is terheli ki a tápot.Én szándékosan megjárattam és teszteltem a 700-as FSP-t venti nélkül és még akkor sem volt gond vele...
Persze én abban is tisztában vok,hogy fél teljesítményen jár... -
bartucc
addikt
Szval a hűtést is megvariálta a Corsair? (a felülszámozással tisztában vagyok, de attól nem leterhelve nem kellene hogy megfőljön, pl Dyno-nál...
[ Szerkesztve ]
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok,
abban tudnátok segíteni hogy a következő két dolog működik egymással ?
Táp: FSP 350W ATX-350PNF
Szünetmentes: Centralion Blazer 400
Olvastam hogy nem mindegyik táp működik mindegyik szünetmentessel.
Ez a kettő passzol?
Illetve jó ez a táp és szünetmentes?Előre is kösz....!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest