Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • amargo

    addikt

    válasz erdoke #1894 üzenetére

    "Mindazonáltal azt gondolom, magának a nyugdíjrendszernek, a nyugdíjak hosszabb távú biztonságának is alapvető szükséglete, hogy adófizető állampolgárokat gyártsunk és neveljünk."
    Ezzel nagyon egyet tudok érteni!

    De a helyzet az, hogy: "Nalunk 5 % fizeti az adok/jarulekok 80 %-at", ha most ez a rétek kivonul - lehet itt mindenfélét vizionálni, meg mondani, de nem lehet kizárni! -, akkor belefullad az ország és én semmilyen olyan intézkedést nem látok, amivel szeretnék kifehéríteni a gazdaságot.
    Igen a mnyp-nál sem jobb a helyzet, ha dőlünk az is dől.

    "Erről szó sincs, inkább részben ezek miatt nem lépek ellene." Gyanítom, hogy családi hozadékként van bennem, de ez lutri érzéseket kelt bennem - persze ez az én problémám :)

    Az önkéntessel azért nem érdemes szintén számolni, mert a hírek szerint az sem biztonságos..

    "A lényeg, hogy lehetőleg legyen külön kassza az egész nyugdíjrendszer, ahol jól nyomon követhető a dolgok alakulása. Időzített bombánál ez igazán hasznos lehet..."
    Ezt a részt kitudnád fejteni? Jelenleg pont a nyomon követhetőségből tuszkolják az átláthatatlanság medrébe az embereket, persze lehet csak én látom így, mert még semmilyen hivatalos vagy félhivatalos iratot nem láttam az állami szektortól, amiben leírnák mire számolhatok.
    Rácáfolok, mert 1-2 hete kaptam egy levelet.
    Persze elhiszem én azt is, hogy ez nem az én nyugdíjam és kell fizetni x %, mert álmodni jó. Biztos vannak olyan emberek, akiket ez még több befizetésre ösztökél, de mint az elején is írtam, nem érzem úgy, hogy ez a csoport ebbe az irányba mozdulna el - neveltetés kérdése az is biztos.

    Egy példát hozok fel, van két gazda mind a kettőnek 2-2 tenyészállata, az egyik az elején szaporítja, de mindig egyre többet és többet vág le, míg a másik továbbra is tenyészti őket és csak annyit vág le, amennyi tényleg szükséges. Majd jön a földesúr és mind kettőjük tenyészállatát elveszi, de nem ugyan olyan mértékben, hanem akinek több van attól többet viszont kárpótlásul kap egy kisebb földet, amin addig nevelheti az állatait, amíg a nagyon öreg földesúr a világon van.

    tildy: A tb ellátás fizetős több helyen is. Szerintem itthon is ezzel kellett volna kezdeni, de túl nagy falat.. és sok a szavazó nyugdíjas, akiket így könnyű elveszíteni.

    erdoke: Pontosan nem tudom meghatározni, de kötelező volt belépned vagy nem?
    "Hogy ne legyen keret az SZJA csökkentésre, és továbbra is rosszabbul járjak?" Megint csak az én olvasatomba, de a "ma miatt" a megtakarításaidat dobod ki, persze ezt a többletet szintén öngondoskodásra teszed félre, akkor egálba vagy 3/7 évre, de mi lesz azután? Nekem nincs még gyerekem, de egyszerűen így is iszonyat rizikósnak érzem.

    "Az a gond, hogy az eddig befizetett összeg nem adna magasabb nyugdíjat, mint amit várhatóan ~45 év munkaviszonnyal kapok majd a normál rendszerben"
    Ezt mivel számoltad ki?

    [ Szerkesztve ]

    “The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

Új hozzászólás Aktív témák