Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parano1d
tag
válasz neil_mullen #22044 üzenetére
Igen, bár én másik progrit használok erre.
Vagy a frekit veszed vissza, vagy a feszültséget növeled picit. -
Parano1d
tag
válasz neil_mullen #22047 üzenetére
Trixx-et használom, megszokásból.
Az újabb verziók már nem annyira tetszenek, a régiek meg nem ismerik a polarisokat, ezért ajánlottam a watttoolt inkább.
Ha nem stabil azt észre fogod venni, változatos hibajelenségek lehetnek, fagyás, progi összeomlás, gép újraindulás ilyesmi.[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
Bitcoin ma is megroskadt eléggé
-
Parano1d
tag
Ha táp problémátok van, ajánlom figyelmetekbe a Monerot, 5 kártyás rig esetében nálam kb 160W-al kevesebb a fogyasztás (Zec-hez képest). Hozam is a legjobbak között van.
[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
válasz ff-thomas #22054 üzenetére
Nekem nem volt vele több gondom, mint a Zec-el. néha behal, vagy újraindul a gép, de azt bányászás nélkül is csinálja, nem tudom miért. Lehet újra kellene rakni a Wint.
Ha nem nyúlok hozzá, akkor általában napokig stabil mindkettő.
Az új 9.7 Claymore monero miner amúgy pont a stabilitáson javított elvileg.[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
Be került egy új "-a" algoritmus opció. de arról nem írnak, melyik kártyának mi az optimális.
Nekem a 470-es, és a 280x-hez is 2-est állított be, van tapasztalat, hogy érdemes-e birizgálni? -
-
Parano1d
tag
válasz neil_mullen #22163 üzenetére
Be kell írnod az IP címedet, úgy enged módosítani rajta.
-
Parano1d
tag
válasz ff-thomas #22208 üzenetére
Nem nagyon éri meg. 5 óra alatt 6 kártyával alig több mint 1 Pascalt sikerült kibányászni. Ez most 0.7 dollár kb nagy jóindulattal. Többet is fogyaszt, mit Zcash, és a Nanopool is hajlamos ledobálni sok embert.
Akit beállítás érdekel, annak csak annyit, hogy memória nem számít, 300Mhz-en ugyanannyit csinál, mint 2000-en, csak a magórajelet kell finomhangolni. -
Parano1d
tag
válasz ch003067 #22226 üzenetére
A Bitcoin bányászat magyar energiaárakkal jelenleg nem nyereséges. Egy 2014-es bányagéppel főleg nem.
@Simi37
Altcoin bányászatnál kb 150FT/nap/RX470 a haszon.Ez vonatkozik az Eth-re, Monerora, Zcash-re, és Pascalra is. Hogy mit hoz a jövő, azt nem merném megtippelni, de kb 12-18 hónapos megtérüléssel lehet számolni mostani árfolyamok mellett.
-
Parano1d
tag
válasz deadwing #22336 üzenetére
Az egyik memóriának elege lett a kínzásból, ennyi .
A VGA-k elsöprő többsége amúgy áramszünet, vagy ilyen ki/bekapcsolás miatt megy tönkre. (függetlenül attól, hogy 0/24-ben terhelve vannak-e). Én legalábbis nem találkoztam még olyannal, ami spontán használatnál adta be az unalmast.
Hogy áramingás miatt, vagy valami más oka volt, azt meg úgysem fogjuk innen kideríteni, kár vitatkozni rajta.[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
Hogy legyen valami on topik is, kijött a 12.1 Zec miner is, természetesen az RX 470-ek nem gyorsultak, de a rég kártyák egy kicsit elvileg igen. Meg talán az rx 480-is, de olyanom sincs.
-
Parano1d
tag
válasz ff-thomas #22378 üzenetére
Csak ethereumhoz, és az azt használó algókhoz van dual miner amennyire tudom. És igen jobban hoz jelenleg mint bármi más.
De körültekintően kell használni, a magas fogyasztás miatt. Figyelni kell az órajelekre, és az allulfeszelésre, mert simán megsütheted a kártyákat.[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
válasz Htibimor #22380 üzenetére
Én 1100/1850Mhz-en hajtom a kártyákat. Moddolt Biossal ez 26Mhs kb.
A lényeg a Pasc intensity, ezt kell kitapasztalni, hogy mennyire érdemes belőni. Nekem 20-on hoz 25Mhs ETH, és 250 Mhs Pasc/kártya. A fogyasztás kb 20W-al több kártyánként.
Ha leviszed mondjuk 10-re, akkor 26Mhs/130Mhs lesz, cserébe a fogyasztás csak 2-3Wal több, mintha ETH bányásznál simán.
Mindehogy megéri, de ésszel kell csinálni, ha nem szeretnéd tönkretenni a kártyákat. Az alapértelmezett érték 35, én azt nem javaslom már. -
Parano1d
tag
válasz Dexar007 #22386 üzenetére
A tápos topikban nagy élet van, szerintem jobban is vágják a témát ....nadehamárittakkor, mekkora összeget szánnál rá?
Illetve nem kell félni az aktív tápoktól sem, vannak olyanok, amik nagyon halkak.
Én amúgy félpasszívat vennék a helyedben, valami kissebb méretűt. bőven jó. Igazából a nyári hőségben jó, ha van egy kis biztosíték, hogy nem fő meg a táp.[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
válasz Dexar007 #22388 üzenetére
Ez pl FSP Aurum alapú. Félpasszív/moduláris 5 év garancia.
Ez Seasonic G , ugyanaz
Mindkettő felső kategóriás, de az alsó jobb minőség.
Corsaireket nem annyira ismerem, típus szerint, de vannak ott is kíválóak.
1000w-osból szerintem nem nagyon van újan jó minőségű 30k-ból.[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
Bocs a dupla postért,
Kíváncsiságból megnéztem, a felső GQ amit linkeltem pl 40%-ig passzív. Ami annyit jelent, hogy 260W-os terhelésnél kapcsol be a venti.
-
Parano1d
tag
válasz KRoy19 #22470 üzenetére
Ha van egy közép, vagy felsőkategóriás videokártyád, azt javaslom, első körben próbáld ki a dolgot. Így mindenféle kockázat nélkül belevághatsz. Tapasztalatszerzésre teljesen jó, sőt ajánlott!
Háttérinformációt nem nagyon tudok ajánlani, szerintem egyszerűen olvasd a wikipédia "bitcoin" témakörét, a lényeget leírja, a többi altcoin is lényegében erre az alapra épül.
YT-on is rengeteg info van róla. Székely Vegan (szv tech) videóit tudom ajánlani, rengeteg gyakorlati dolgot is megtudsz belőlük a bányászatról.[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
válasz KRoy19 #22472 üzenetére
Attól függ mit bányászol. Van ahol nagyon számít a memória, van ahol semmit.
Biztos jó lesz bányászatra a Vega, de ugyanakkor biztosan drága is lesz maga a kártya.
A leglényegesebb szempont, a teljesítmény/fogyasztás arány. Ebből a szempontból, én nem gondolom, hogy sokkal jobb volna, mint a mostani Polarisok.
Ez mondjuk csak találgatás, de azért nem teljesen alaptalan.[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
válasz Mesterlovesz #22478 üzenetére
Konkrétan a legjobb bányászkártya. Talán nem minden coinban a csúcs, de ott van a legjobbak között bármiben.
Figyelembe véve, hogy csak egy középkategóriás megoldás, nem lehet annyira "kiábrándító".
Egyedül a zec algóra gyengébb a vártnál, de azért ott sem rossz. Az meg pont nem annyira memóriaintenzív talán.
Visszatérve a "találgatós részhez" A HBM2-től én nem várom, hogy megváltja a világot, a HBM sem tette. Fogyasztásban biztos jó lesz, de nem fognak tömegesen átállni az emberek a polarisról, sem várni nem érdemes rá, a mostani hozamok mellett.
Mire kapható lesz, egy RX 470 már majdnem visszahozza az árát. -
Parano1d
tag
válasz KRoy19 #22483 üzenetére
Elméletben garanciavesztéssel jár, gyakorlatban nem szokták figyelni annyira állítólag. Nekem még nem döglött meg egy sem szerencsére.
470-nél jobb kártyát nem tudok ajánlani most. Bios csere nélkül is vállalható teljesítménye van. Illetve, meghibásodás esetén ha nem hal meg teljesen a kártya, akkor vissza lehet rakni az eredeti bios-t rá.
Ezt neked kell majd eldönteni, hogy vállalod-e a kockázatot.
Dual miningnél pedig mérlegelni kell erősen, mert a fokozott igénybevétel miatt hamarabb tönkre mehet a kártya, ez főleg a nyári melegben igaz. -
Parano1d
tag
válasz KRoy19 #22490 üzenetére
Az a helyzet, hogy a különböző gyártók különböző memóriákkal szerelik a kártyákat. Van itt Sansung,Elpida,Hynix,Micron. Eléggé szerencse függő, éppen melyiket fogod ki.
Én inkább azt javaslom 4Gb-osat vegyél. lehet RX 480-is, ott nincs nagy árkülönbözet.
Gyakorlatban a memória időzítés többet számít, mint az órajel. Nem hiszem, hogy 5 Mhs lenne, inkább csak 2 körül a gyári időzítésekkel.
1500-as Strappal gyári órajeleken gyorsabb, mint ha gyári időzítésekkel szénnétuningolod a memóriát.[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
válasz PonPon #22560 üzenetére
Én Sata/molex átalakítást használok, ha az működik, gondolom ennek is kell.
RX 470 elvileg 120Watt körül fogyaszt, szóval amúgy elég neki.
A mai tápokon amúgy is sata csatlakozók vannak többnyire, szóval a bányászok jó része tuti sata, vagy sata átalakításos risert használ. -
Parano1d
tag
válasz cryptominer #22592 üzenetére
Debit kártya?
-
Parano1d
tag
válasz cryptominer #22612 üzenetére
Bank függő szerintem. Valahol jelentik, valahol nem. Kis összegeknél (százezer ft alatt kb) nem hiszem, hogy foglalkoznak vele.
-
Parano1d
tag
válasz ff-thomas #22622 üzenetére
Az ATM pénzfelvétel, és a Debit kártya között semmilyen lényegi különbség sincs.
Csak annyi, hogy az egyik esetben utalással kapod a pénzt, másik esetben kp-ben. Ugyanúgy jelentési kötelezettség(ed) lenne az adóhatóság felé minkét esetben.
A Debit kártya azért jobb, mert:
1. Jobb árfolyamon váltanak.
2 Kényelmesebb. -
Parano1d
tag
válasz saltanus #22656 üzenetére
Vagy pl a .bat file-ba beírod:
-di 2 (ilyenkor csak a 2. számozású kártya fog működni)
vagy fordítva -di 01345, ilyenkor pedig pont az nem.@Ghard
Nekem van egy 280X, ami gyári órajelen artifactozoik, és bányászatnál is hibázik rendesen.
Visszavettem az órajelet effectív 6000-ről 5000-re, a Biosában. azóta (fél éve) vígan működik hibátlanul.
Nyilván nem bányászik annyit, amennyi a nagykönyvben meg van írva, de Zec algókra nem rossz.[ Szerkesztve ]
-
-
Parano1d
tag
Próbáld ki másik driverrel hátha. Eléggé gyanús, hogy ugyanazt csinálja másik lapban is.
Ha ez nem lenne, akkor még azt javasolnám, hogy az eszközkezelő-->rendszereszközök menüpontban van egy PCI Express-gyökér komplex ezt távolítsad el, bár ha ezzel volna gond, szerintem eleve jelezné az eszközkezelőben. -
Parano1d
tag
válasz lajos75 #22847 üzenetére
Attól függ, hová bányászol.
Ha krakenre, akkor 0.2 a minimum kifizetés. Egy kártyával az sem rövid idő, de azért nem is örökkévalóság.
Ha előzőt is oda bányásztad, akkor nem veszett el, állítsad a kifizetést 0.11-re és megkapod az egészet mínusz tranzakciós díj. tehát kb 0.2 és még egy kicsike
Amúgy egy kártyával azt javaslom bányásszál Zec-et. ott a minimum kifizetés már 0.01 azaz kb 1 eurónként kapod a lét mostani árfolyamon. Tehát napi 1-2 utalást is fogsz kapni.
Vagy ETC is jó, krakenen szintén 0.2 a kifizetés, ami szintén nem tart sokáig egy kártyával.[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
válasz deadwing #22895 üzenetére
Miért nem? Főleg ha az áram nem számít, akkor megéri. Meggazdagodni nem fog, de kipróbálni teljesen jó.
Havi 8-10e FT-ot hozna.
Ha a fogyasztást is beleszámolod, akkor a felét mondjuk proci függően.Bár feltételezem, kis házba szeretnéd belerakni, azért kell LP. Ez esetben probléma lehet a melegedéssel.
figyelj erre.[ Szerkesztve ]
-
-
Parano1d
tag
válasz ff-thomas #22937 üzenetére
Szerintem is az a gond, hogy túl van húzva a memória.
Eth-only megy nekem is 2000mhz-et (hynix), Dual miningnél vissza kell venni 1920-1930 környékére, hogy stabil legyen. Ezért nem is erőltetem a dual mininget.
Megjegyzem Pascalnál nem volt vele ilyen problémám régebben, de decrednél már nem bírja a sima eth beállításokat.
Gpu frekivel ne foglalkozz, az nagyjából jó, talán alacsony egy kicsit. 1080-1100/900 környékére felhúzhatod ha akarod, de sokat nem fog számítani.[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
válasz NorbixD #22949 üzenetére
Nem érdemes erőltetni. Legalábbis Eth nem. Lehet van olyan coin, ahol van értelme.
De!!! Gyári órajeleken nem tölti be a windowst sem. Ha 1425-ös strap-el próbálkozol, akkor kb 1500Mhz környékén megy még talán. Szóval akkor a memória órajeleket is át kell írni alacsonyabb frekvenciára BIOS szinten. -
Parano1d
tag
Szia!
1. Nem! Minden coinnak külön walletje van. Átváltani őket pénzre, vagy más kriptopénzre kriptotőzsdéken tudod, pl Kraken.com
2. Ne várj "bányászati kézikönyvet magyarul kezdőknek".
Van sokféle coin, sokféle bányászprogram.Függ a videokártyától, és függ még az oprendszertől is.
Szívesen segítünk, de csak konkrétabb kérdésekben. Ha a kérdéseidre a válaszok 95%-át nem találod meg a fórumon, akkor jobb, ha bele sem vágsz a dologba (ez csak magánvélemény).
Én is voltam kezdő, és bénáztam is az elején, de lényegében minden infót megtaláltam itt a fórumon.
Ha audiovizuális típus vagy javaslom a youtubot, ott is van fent soksok info magyarul is.Ha van videokártya a gépedben azt javaslom próbáld ki kicsiben.
Ajánlom pl ezt a programot:[link]
Ez használható Nvidia/AMD kártyával, és van win/linux verzió is.
Ha egyik sincsen, akkor marad a proci bányászás. Az nem gazadaságos, de tanulni lehet abból is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest