Hirdetés
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz janos666 #13282 üzenetére
A javasolt fileok-al és a régi órajelbeállításaimmal szétfagyta magát a rendszer, sorban álltak le a kártyák felváltva, és nem találtam semmi értelmes beállítást, amivel legalább olyan gyorsan futnának, mint régen és nem fagynának meg.
A low quality kártyákhoz való BIOS-okal viszont egyelőre stabilnak tűnik minden egy hasra ütött, és a régihez közeli órajeleken (perpillanat mind az 5 kártya 1000/1375-ön ketyeg) most egy-két órája fut, kb. a régi sebességen, csak kicsit kevesebb hőtermeléssel. Később talán emelhetem majd az órajelet egy-két kártyán.
Illetve ami érdekes, hogy ezzel a BIOS-al végre észhez tért a Gigabyte 290X, ami eddig a leglassabb 290-es kártyám volt, és visszafelé kellett tekerni az órajelet a gyárihoz képest, nem felfelé, különben egyre csak lassult. Azonos órajeleken most kb. ugyan olyan gyors, mint a másik 290X.
Szóval ez a BIOS megoldásnak tűnik a gagyi 209X-ek valódi X-esítésére.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Geller72
veterán
válasz janos666 #13461 üzenetére
Az a helyzet, hogy pont azért vontam vissza az összes trédem, mert el akartam utalni az egészet krakenra...beváltani. Max fél BTC-t hagytam volna a számlámon. Kérdés, hogy akkor most hogyan tovább? Nem két forintról van szó..nem teszem offba, mert ez reális probléma és bárkivel megtörténhet.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz janos666 #13478 üzenetére
Simán... A fórumban önmanaggelési napot tartottunk. Mivel eddig mindenkinek visszajött a pénze, úgy néz ki, a dolog működik. Ki lehet próbálni nem fals címmel is. Tök 8. Nekem akkor nem sok vesztenivalóm volt. A többiek el akarták kérni a BTC adressem, hogy "jutalmul" utalhassanak, amiért segítettem... Hol élnek ezek? . Ez alap. Nálam.
Enegm az is bosszant, hogy (korábban már írtam) nem a reális időpontot írja a trade historyban, azaz 10-30 perccel korábbi állapotokat mutat. Na most, ha nem vagy képben, lehet, hogy közben az árfolyam a felére esett, de te faszán kirakod az aktuális tréd kétszeresét és csodálkozol, hogy milyen gyorsan bejött a shopping, miközben a lfszt. Mindig nézzétek a trade historyban a valós időt!!
Én sem értem, hog ymiérz nem invesztálnak bele, amikor ha megnézed, amikor veszel, akkor 0.20, amikor meg eladod ugyanazt a mennyiséget, akkro plusz 0.30 % fe-vel dolgoznak. És van olyan nap, amikor több ezer BTC forog csak a dogén pl..!! Egy ilyen váltót nehéz lenne összedobni? Hardveres tapasztalatunk lenne, sőt ember is van itt a klubban, aki ismeri ezt nagyban is.. ...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz janos666 #14012 üzenetére
Szép, viszont a lapok elég drágák Az első 6 slotos az MSI 990FXA-GD65, amit 25k fölött mérnek. Akkor inkább az asrock BTC+G3220.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz janos666 #14264 üzenetére
"Ugyan arra a tápra kösd őket, amit az ATX és CPU tápcsatival az alaplapra is csatlakoztatsz. "
Ez így nekem gyanús, mert így 2(+több)-tápos rendszerben lesznek olyan karik, amik "elölről" (PCIe csati) az egyik, "hátulról" (a kari x-pines tápcsatija) pedig a másik tápból kapják az áramot. Igaz, a Te verziódban az alaplap nincs megkergítve.
A legjobb megoldás SzVSz, ha a riserben el van vágva a 12V-os ág ÉS a földvezeték, és mindkettő molexen csatlakozik ahhoz a táphoz, ami a karit "hátulról", a tápcsatiján eteti. Javíts ki, ha rossz a gondolatmenet...
Ezt az "elvágást" a hagyományos riseren könnyű ellenőrizni/megcsinálni, de ha az USB-kábelben is fut föld v 12V azt macerásabbnak tűnik kiiktatni.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz janos666 #14812 üzenetére
Majdnem jó a matek, mert 5 Riser 14000 Ft, ahonnan mi rendeltünk...
Én a Ft/hash értéket nézem és annál a 270x 109 Ft/hash, míg a 290x 130 Ft/hash, szóval 20% van köztük a 270x javára. Vagyis 5 290xnél már vehettem volna 1-el több 270x-et. Persze ez csak filozofálás, én 6970-ekkel dolgozom és a későbbiekben is hasonló árszinten szeretnék mozogni...(de van aki a garis kártyákat preferálja, én meg csak tanácsadó lennék, ezért kérdeztem...)
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
janos666
nagyúr
válasz janos666 #14832 üzenetére
Hivatalosan ehhez kell majd konvergálnia:
"mining 1MH/s for 24h will get u ~280 coins"
Ha nagyon más jön ki, akkor valami baj van.És már el is gondolkoztam, hogy nálam akkor van is, de rosszul emlékeztem, 333+88 volt nálam egy órája (mielőtt eljöttem).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz janos666 #14881 üzenetére
Ja, és a riser zárópöckét sem tudom visszapattintani. Lehet, hogy az is eldeformálódhatott a hőtől, és csak erőszakkal jön majd le.
-
Geller72
veterán
válasz janos666 #14881 üzenetére
Xar volt a hullámforrasztás. A sor végén, ahol ellenőrzik, ott fizikailag rajta volt, de mégis gyengén. Ez akkor van, ha túl korán engedik be a kártyákat és még nem állt be a kemence pl. Műszakváltás, vagy átállást követően. Inkább utóbbi. Az új hőprofil még nem állt be, de a barom átengedte a karikat.
-
Nestor16
senior tag
válasz janos666 #14960 üzenetére
Értem.
Downloads updated with bug fix (please update before block 500) - ez gondolom a tárca frissítés, letöltöttem újra és hogy tudom ellenőrizni, hogy most jó-e , meg amúgy sem szinkronizál az egész most se...
Amúgy erre varjatok gombot:
Est. Shares 680 (done: 29524.71%
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz janos666 #14964 üzenetére
A sha-3 nekem is kb. a felével szalad mint egy normál scrypt érménél (csak Mhs-ben, de mivel ez BTC kódolás ezért Mhs-ben számolódik)
Én még mindig azt mondom, hogy a Dwarfpool a nyerő, az a srác tud valamit, nála mindig rendben mennek a dolgok, még a DDos támadások nagy része is elkerülte, vagy szerencséje volt, vagy jó védelme van.
Ja, megnéztem az egyik sorozatot a 250-blokk kibányászásáig, aztán újra elkezdtem bányászni a 365-öt! 8))
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz janos666 #14966 üzenetére
Ugye, ugye, hogy hogy le lehet egyszerűsíteni a dolgokat! 8)))
A sha-3 cgminer max 14-es intensity-t tud. Én mást nem is állítottam, csak a gpu és a memória sebességet, shader-t beírtam, de a fórumon azt mondták, hogy még az sem kell neki. Így is hozza azt amit kell.
Most tartok 0,000121 365Coinnál! Kiváncsi vagyok, hogy érni fog-e egyáltalán valamit!
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz janos666 #15036 üzenetére
Ok, tényleg sok a SilkRoad (26 ezer) és az MtGox (850ezer) által "eltüntetett" BTC halom, de ha megnézed az FBI még nem szaladt, hogy árverésre bocsássa a BTC mennyiségét, egyébként meg az MtGox-os mennyiség a hatalmas inkább, de ha jól belegondolunk akkor az vagy a) ellopták tényleg folyamatosan 2011 óta a számlákról, vagy b) maga a Gox lopta el. Bármelyik állítás is igaz, egyrészt nem fog az megtörténni, hogy egyszerre bekerül a piacra, mert, ha a) estet van, akkor az már rég elszivárgott, felvette a piac az évek alatt, b) az meg valakinek a pénztárcáját növelte és az meg sz.rt fogja eladni, amikor ekkora felhajtás körülötte! Szépen lassan, eladogatja, ahogy kedve tartja!
-
deadwing
addikt
válasz janos666 #15045 üzenetére
Alapórajeleken is ezt csinálja ez az 1 kártya. Mindkettő Hynix amúgy.
Másik bajom:
Az új kari miatt át kellett pakolnom megint egy asus 280x-et. Az most azt csinálja, hogy kattan. Nem vicc, tényleg. Ahogy elindul a bánya, kb 10 másodpercenként kattan egyet. Nem a táp, ez biztos, hanem az a kártya amit áthoztam a másik minerből. Ventik mennek, ez a hülye meg kattog szépen, aztán fagy az egész rendszer. Kb 2 percig bírja. Nem értek semmit. Mi kattoghat egy kártyában? Meg miért? Hihetetlen hogy ez már a 2. asus ami átrakva másik gépbe meghal.[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Aryan
senior tag
válasz janos666 #15133 üzenetére
Erre én is kíváncsi lettem volna. November óta bányászkodok és csak LTC-re utaztam (nekem kényelmes BTC-E oldalon megoldok mindent). Nem olvasok külföldi fórumokat, hogy melyik nap/órában éppen mi a leggazdaságosabb coin. Szerencsére még aranyáron vannak a célhardverek (azért fogalmaztam így, mert vga-t még mindig lehet másra használni), de amilyen gyorsan fejlődik ez a technika is, nem éri meg szenvedni LTC bányászattal vga-val. Főleg, hogy ha a kínai barátaink beröffentik az céleszközökből álló farmjaikat.
Pont most állna össze a 3db 7970 és 2db 7950-es masina, szerencsére az áram ingyen van. Keccak-os dologgal érdemes foglalkozni?
[ Szerkesztve ]
-
oleslie
aktív tag
válasz janos666 #15224 üzenetére
Egen, ezt sok 1bites júzer nem fogja fel. De valamit valamiért. Egyrészt a nagyobb haszon értelemszerűen nagyobb kockázattal is jár, és benne van a pakliban, hogy többet kell várni, és nem lesz 24 óránként kifizetés. Esetleg miközben a magasabb árfolyamra várunk, bedől valamelyik órákon/napokon át bányászott coin, így értelemszerűen az nullázódik (attól az egyenlegben még látható, hogy van a pool pénztárcájában nn.db ###coin, csak épp 0btc értékkel, vagy ha nem is látom, hogy miben áll a 'pénz', legalább írna valamit az illetékes miben áll a pénz -ez az, amit h2o elmulaszt). Én ezzel együtt tudok élni. Aki nem, annak csak azt tudom javasolni, hogy menjen a waffle/clever/middle/etc. multipool-hoz (mondjuk a middle pont nem ajánlott, pontosan azt a hullámzó teljesítmény nyújtja amit leírsz, van hogy 1-2 napig semmi, aztán csepegtet, majd megint semmi). Ennyi és nem több.
Jah, és el ne felejtsem: kockázat nélkül nincs rizikó[ Szerkesztve ]
Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz janos666 #15224 üzenetére
Ehhez azért még azt hozzá kell tenni, hogy a Middle nem átlaghozamot ígér és a fölötte levő rész az övé, hanem azt mondja, hogy 3,4%-os jutalékért irányítgatja a bányászgépeidet, tehát ő kap BTC-t akkor is ha nincs meg a hozam és akkor is ha megvan! Ha 10 Ghs-el számolunk (mintha ennyit láttatok volna a fénykorában) akkor az napi 0.01-es átlaghozam mellett 0,34 BTC/nap jutalék! Ez 1 hónapban 10 BTC ami 1,4 Millió Forint! Azért ennyi pénzért már lehet egy kicsit odafigyelni meg hibát javítani és gondozni a vállalkozást, nem?
-
xuser
tag
válasz janos666 #15315 üzenetére
lehúztam majdnem mindent, de nem segített
sajnos csak 1db 16x foglalat van a lapon ezért nem tudom átrakni, de biosbol beállítottam hogy igpn postoljon
kicsit konkrétabban úgy néz ki a dolog hogy van egy 8 és egy 6 os csatlakozó a vgan, ha mindkettőbe csak 6ost dugok megy a gép, de a kártya sehol nincs mintha be se lenne rakva a gépbe, ha bedugom a +2 (ami csak föld ha jól latom) akkor nem indul a gép... ez egyébként normális hogy ha 2x6os van bedugva nem látszik a kártya??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ingatlanos topic!
- A Silent Hill 2 Remake is magyar szinkront kap
- Path of Exile (ARPG)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest