Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
válasz Eclips21 #36378 üzenetére
Ha olcsó 1000W táp kell, kell akkor azt amit nem félnék használni és Bestmarktnál 40K alatt kapható. Majdnem noname és a PH szakai része felhördül hogy kiégeti a géped belsejét. De a bányász ne olyan félős...
Egyéb esetben amit a tápos topicban ajánlanak, vagy 2 db 550W-os silver tápot. (tuti olcsóbb lesz) -
szazbolha
addikt
válasz btomi9 #36396 üzenetére
A 0006c riserekhez alapból Sata->6pin átalakítót adnak. Szinte biztos, hogy nem lesz gond, mert a tápcsatis VGA-k a max 75W-nál biztosann kevesebbet vesznek fel a Pcie csatin keresztül. Az a nyurga SATA csati meg csak elbír 5-6 ampert, a molex max a dupláját.
Hozzáteszem ahol lehetett kiváltottam molex-es átalakítóval, de ennek is van korlátja mert a modern tápokon kevés a molex. Szóval marad a Sata akár tetszik akár nem. -
varmi2
nagyúr
válasz Dr. Romano #36458 üzenetére
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
szazbolha
addikt
válasz Vincent-Vega #36400 üzenetére
Csak kis megjegyzés, nem vitatva hogy coinbase-ről vagy bármely váltóról nem lehet bankkártyára utalni, de..
Ez egyik paypal számlámon csak a bankkártya volt megadva, és mikor egy amazonos vásárlásom rosszul sült el. (USA) , kértem vissza a pénzt, és vissza is utalták, de nem a paypal-ra jött (vagy lehet érintette),de minden további nélkül megjelent a számlámon a bankos számlámon, amihez a mastercard kártyát adták.
Nem tudom hogy lehetséges ez.(#36402) Danex: Tudsz mondani egy konkrét táptípust ami elvileg bányász gépben is használható lenne, de szerinted tákolt?
(#36403) Enter65 : Csak szólok... több gyártó is mellékelt molex/Pcie adaptert a VGA-jához . Lehet nekik is kéne szólni, hogy a PH szak-mércét nem érik el. Nemrég egy XFX-et vettem így... még fóliázva volt az tápadapter...
[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
válasz szazbolha #36461 üzenetére
Ha már legalább 1x fizettél paypalon azzal a kártyával, akkor utána az már össze van kötve a bankszámláddal.
Meg igazából az a fél, aki a pénzt kapta tőled, az nem is a kártya számodat látja, hanem hogy melyik folyószámláról jött neki a pénz, így értelemszerűen Ő ugyan oda küldi vissza.
A kártya az csak egy kulcs igazából, ami nyitja a számládat.[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
szazbolha
addikt
válasz Enter65 #36413 üzenetére
Egy jobb csoki is megteszi.... de a havernál vagy az apósnál csak akad még páka meg forrasztó ón.. Csokizáshoz is jobb, ha nem szálasodik a vége.
A modulárishoz adott tipped viszont tök jó. A nagyobb tápokon van dupla CPU kimenet (2x 4+4), oda is mehet egy VGA 6+2 pines.(#36464) s7evcsenko : Ok, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
válasz Reggie0 #36250 üzenetére
Azért ez egy kicsit erős, nem?
"Azaz azonnal adozzal amikor kibanyasztad."
Tehát amit még sose váltottam fiatra, adóznom kéne utána? Aztán mondjuk beszakad az árfolyam és nincs semmim, akkor milyen nyereség vagy mi után adóztam? Lehet hogy így van, de akkor is ez egy vicc.
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz deadwing #36423 üzenetére
Én azt gondolom, hogy az egyedi ventiprofillal inkább az alacsonyabb hőfokokat, az 50-60 alattit kell erősebben korrekciózni a gyárihoz képest.
(most lebuktam... az alig fogyasztó 1080-as nálam is gyári ventiprofillal megyeget, igaz hogy PC házban ahol elég jó a szellőztetés) -
bobalazs
nagyúr
electroneum.ovh
: Pool's wallet hack: during the night of 01/10 to 01/11 the pool's wallet have been hacked and emptied, then it was emptied again after the 3 next found blocks'reward were credited on the wallet. Then I noticed the problem and deactivated the wallet.
There were more than 60.000 ETN stolen; 25.000 of those were users' pending balance, the rest were the pool fees gained since the launch of the pool + personal funds that I stored here to make sure payments to users were fast, with no delays.
As I have lost everything, I have no means to repay what was in users' pending balance; so to keep the pool running I had to reload the pool with a new database.Az igen.
-
Tamás9x
őstag
Húha elszaladt valakivel a ló....
Amit VGA-hoz adnak annak általában 1,5-3négyzetminiméterig van vezetőrétege, amit a kiskínai ad és elég annak 1 négyzetminiméter alatt szokott lenni, silány sarukrimpeléssel.... tisztelettel a kivételnek, márpedig minálunk, divat spórolni mindenen, és az ócsót venni, ahol pedig nem garantált, hogy jóminőségű a kábel...
Ezért IS figyelmeztetünk mindenkit arra, hogy olcsó húsnak híg a leve megveszi az olcsó szart, amihez kap silány kábelt és ezt 120%-os tuning mellett 100%, hogy el si fog neki füstölni.
HA minőségi kábellel köti be akkor nincs gond, na de honnan tudja szegény felhasználó, hogy a kábelre feltöntetett számok mit jelentenek, és egyáltalán léteznek-e... hogy érdemes megnézni? Van aki az A*V=W ot sem tudja...
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
szazbolha
addikt
válasz Dr. Romano #36456 üzenetére
Nem lepa, a Raidmax Cobra gold-ra céloztam.
-
tisn
addikt
válasz Dr. Romano #36473 üzenetére
nem melegszenek a vezetekek?
-
tisn
addikt
válasz Dr. Romano #36475 üzenetére
en azert nem mertem megvenni, mert valahol az volt a velemenyek kozott, hogy melegednek a vezetekek
francnak hianyzik, hogy leegjen a lakas -
-
AAntii
őstag
Tegnap még nagyon optimista voltam a kraken fejlesztése miatt... Vajon kinyitnak még?
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Erwinke
aktív tag
Üdv.
Kitudom küldeni etherwalletből az ETH-t coinbasere? Vagy ethwalletben jobb helyen van? Köszönöm! -
szazbolha
addikt
válasz Sidorovich #36469 üzenetére
Nem tudom, hőtérképet kell nézegetni az talán ad valamennyi viszonyítási alapot. Van lézeres hőmérséklet mérőm,de az sem lát be a borda alá.
(#36471) Tamás9x : Hova szaladt az a ló? És kié szaladt el?
Ma mindenkinek kioktató apja van? Én nem osztogatok tanácsokat csak elmesélem a saját rossz példáim.
Legfeljebb mosolygok meg poénkodok az önjelölt szakembereken.[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz Dr. Romano #36473 üzenetére
Lesz kapsz! Cobrát szádra ne vedd PH fórumon!
.
Számomra nehéz elképzelni, hogy egy goldos minősített tápot úgy barkácsolnak össze, hogy a speckójában megadott határértékek között melegedjen a vezetékelés és/vagy elfüstölje a rákötött eszközöket.
De nem vitatkozom, már régóta.... bármi meg történhet.Hozzáteszem a PC házaimban mind melegek a vezetékek, mert felveszik a környezet hőmérsékletét. De még bányagép sem kell hozzá, az SLI-s játékgépemben anno a Corsair 650-es kábelei is lágyultak és vagy 50 fokosak voltak a VGA csati közelében.
A réz nagyon jól vezeti a hőt.....[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
na elhoztam a 6db MSI Gaming X-et, hát megint nem nyertem a VRAM lottón, a 3, amit volt kedvem megnézni, mind Hynix. annak ugye kissé drága volt, de visszavinni már nem fogom, mert nincs mire kicserélni emberi áron, a hűtése meg jó, úgyhogy ez van, majd megnézzük mit tudnak, aztán meglátom, mit bányászunk velük.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Vigilante
őstag
válasz fogtunder #36483 üzenetére
RX 580-ok?
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
-
Danex
addikt
Tákolt alatt én egyértelműen a régi pincében fekvő, vagy már 6 évet üzemeltetett tápegységeket értem, főleg úgy hogy jobb esetben még tudja is értelmezni a tapon található matricát, de a kártyák fogyasztásárol már fogalma sincs.
Mert szép és jó, hogy azt írják 80W-ot fogyaszt, csak ha a feszkot elfelejti állítani vagy visszaáll gyarira a kártya mindjárt 120W ot kezdenek zabalni és miért nem ment a 450es tappal a 4 kártya...
-
Dictator^
veterán
ZEC-et ki milyen walletre szed amúgy?
Freewalletet használok, de most olvasok pár negatív kommentet róluk..
Illetve utalt-e ki valaki mostanában, ha igen honnan?
Amint látom az Anycoindirect már 3 hete felfüggesztette az account kreálást.. én meg úgy voltam vele, hogy ráérek még..És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
szazbolha
addikt
válasz Tamás9x #36471 üzenetére
Tényleg nem akartalak megbántani, de úgy gondolom (lehet rosszul) a 1,5 mm2 rézvezetéket min 15A-ral lehet terhelni kisfeszültségű áramkörökben. Az 1mm2 meg kb. 10A-ral. (1 kábeles molexnek is ez a határa az urbánlegend szerint)
Namost a Pcie csatihoz kettő ilyen megy molexes adapter esetén, azaz minimum 2x10A vagy is 240W. Korábban valaki írta, hogy a 6pines csatin max. mennyit vehet fel a VGA. Szerintem bőven ez alatt. Talán 75W, a 8pines meg 150W
Ilyen szempontból a kínai dupla tyúkbél is messze többet tud mint 75W
De mindig a tapasztalat dönt, csak az a baj, hogy néha 1000 működő eset után az 1001-dik hibás lesz a mérvadó, ami szájról szájra duzzad és az a vége, hogy a Cobra 1000W-ot ne vegyél mert melegszik a kábele.
Kínai Molex-pcie-t ne vegyél mert melegszik.
Terjed a jólértesültség, aki ellentmond az meg hülye és ne más farkával verje a melegedő kínai rézvezetéket.Így szaladnak el a lovak. Szerintem.
(#36488) Danex Bocs... én azt hittem rossz minőségű "tákolt" tápokról beszélsz, nem pedig alul méretezett rendszerről.
[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
válasz fogtunder #36486 üzenetére
Azokból ,akkor még lehetett szerezni. 580-asokat lerabolták, mint seregélyek a cseresznyést.
Ethereum-ra őket egyébként? Amíg elegendő a Vram?Vagy mit kaparsz majd velük?
[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
-
Darthforce92
tag
Vettem pár 560d-s kártyát 38 -ért pcx-ből. Azt olvastam 10mhs-t tudnak. Szerintetek megérheti? Szerintem rosszabb mint egy 570 nyilván ,de bőven jó az ára miatt. Pcie foglalatom és alaplapom meg van bőven.
Tudtok valami buktatót mondani esetleg amiben elbízhattam magam? -
sanzi89
addikt
válasz Darthforce92 #36494 üzenetére
Ha megtéped a memória órajelet az ETH miatt, akkor gondban lehetsz, ha nincs közvetlen hűtése a memóriának. Én kb 1-2 típust tudok az RX560-ból aminek van normális memória hűtése, és azok nem 38k-k. Bár ha meg van rá 3 év garancia, akkor meg nem veszthetsz sokat. Illetve a 6PIN hiánya is gond lehet erősebb tuning esetén, vagy lehet elég csak figyelni arra, hogy a riser normális tápot kapjon és ne egy ágról menjen 4 SATA átalakítóval.
Én sima RX560-asból 13MH/s tudtam kihozni, de erre a típusra írtak 16MH/s-is, csak azt nem tudom hogyan.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
demmer123
őstag
Mennyire állítsam a venti profilt?
1070 FTW kártya 70-72-fokosnál Auto venti max 60% fordulatig megy én feltettem fix 70%-ra a ventit.
50-60 foknál mennyire állítsam a ventilátort? 50% elég?
Köszi a válaszokat.
-
Vigilante
őstag
válasz demmer123 #36497 üzenetére
-
code1005
senior tag
-
code1005
senior tag
válasz szazbolha #36482 üzenetére
Szerintem a "gépelégető" tápok ideje már régen lejárt. Nem hallottam olyanról, hogy valakinek egy elromlott táp vitte volna a gépét vagy valamiét magával. A régi időkben létező vargáné táp mentes volt minden védelemtől és az beengedte a túlfeszt az 5V ágra, ment is a wincsi, alaplap vele.
Véleményem szerint ha egy táp elromlik akkor az el van romolva Ennyi, csere, nem visz magával semmit.plata o plomo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- PlayStation 5 Pro teszt
- Viccrovat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest