Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spammer

    veterán

    válasz N0zer0 #3165 üzenetére

    Én csak nem olyan régen álltam át teljesen Linuxra, azt hittem, nagyobb szívás lesz, de úgy néz ki, hogy eléggé rendben van eddig minden, szerencsére eddig nem volt szükségem spéci Windowsos programokra. Egyedül ami eléggé hiányzik, az a Photoshop, de a GIMP nagyjából be van úgy lőve, hogy felületben és funkciókban hasonlítson, hobbi szinten így talán meg lehet lenne PS nélkül. :)

    Egyébként nem is tudom mi volt az disztró, amivel találkoztam. Talán még anno a Red Hat, amikor még nem teljesen Enterprise volt :F A piros kalap rémlik mindenesetre. :DDD Meg talán még az Uhu. De ekkor még csak 1-1 rápillantás, próba szintjén volt. Később Mandriva jött egy rövid próba erejéig. Az első disztró viszont, ami kicsit hosszabb ideig használtam, az Ubuntu 8 körül lehetett, aztán hardver/szoftver okok miatt Windowsnál kellett maradnom, na meg jött a Unity és onnantól kezdve csak lomhább és szarabb is lett.

    A valódi linuxos életemet igazából csak mostanában kezdtem, így, hogy már kizárólag csak ez van a gépen, Win még VM-ben sincs. A disztró jeleneleg az elementary, mert tetszik és nem is kajál sokat, de próbálgattam a Crunchbanget is, másik gépre azt toltam fel, abban meg az tetszik, hogy sallangoktól mentes nagyjából (Debian+Openbox lényegében). Persze a cél majd egyszer nekem is egy összelegózott Arch lesz valószínűleg, de ahhoz én még kezdő vagyok, másrészt nekem tetszik/fekszik a Debian/Ubuntu alap, szóval Arch esetében tanulhatnék meg egy "csomó" mindent elölről. :))

    [ Szerkesztve ]

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Új hozzászólás Aktív témák