- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
hosszu68
csendes tag
Hahó!
Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek(?)...
Nemrég kértem segítséget e fórumban, s kaptam is... Csak azóta jóformán vissza sem tudtam nézni ide, így a telószervizelés is elmaradt... Viszont biztos vagyok benne, hogy jók az S650-esek, amiket vettünk - csak még túl kínaiak. Az eltelt két hétben meg annyi új bejegyzést írtatok, hogy sosem érek a végére... Illetve igen. Hamarosan rászánok jópár órát, hogy végigolvassam a hozzászólásokat, a csatolt linkeket, s esetleg letöltsem, amit kell...
Addig viszont újra leírom, én hogyan jártam az új telóimmal, s remélem, ismét hasznos tanácsokkal láttok el... Jó lenne, ha olyanok is írnának, akiknek hasonló volt a problémájuk, de már megoldották - a folyamatra lennék kíváncsi...
Szóval... Két Lenovo S650-est vásároltunk, igazán baráti árért. Aztán az egyiken az első frissítés után előtört a kínai nacionalizmus. A Google teljesen eltűnt (bár a könyvtárszerkezetben megtaláltam a mappáit), cserébe viszont kaptam rengeteg kínai alkalmazást - amik kellenek a fenének...
Vissza szeretném kapni a régi (tehát gyárilag szállított) Androidot!... A magyar nyelvvel, természetesen. S aztán a System Update-t elfelejtem... De fogalmam sincs hogyan kell visszatenni a régit... Vagy bármi mást, ami megoldás lehet helyette... Annyi történt még, hogy kíváncsiságból frissítettem egy újabb Androidra. Most a 4.4.2-es van fent, a VIBEUI_V1.5_1419_5_ST_S650 Build-del. Ez utóbbiból már a VIBEUI_V1.5_1423_7_ST_S650-et kínálja frissítésre a rendszer, de nem tudom, hogy meg kellene-e ezt tennem(?)... Ezzel mégrosszabb lenne, esetleg jobb?... Találtam egy ilyet is a menüben: Reboot in Recovery mode - ez mi? Ezzel visszakapnám az eredeti rendszert?...
Egyébként a 4.4.2 tök tetszik. Könnyedén viszi a gép, és sokkal szebb a felülete, mint a gyári 4.2-nek - de kíííííííííííííííííínaiiiiiiiiiiiiiii!!!!!! Megőrülök ettől!... Pontosabban, hogy a Google alkalmazásaihoz egyeltalán nem férek hozzá.
Segítsetek, kérlek!... Hogyan tudnám visszakapni ezeket?... Lehetőleg magyarul... És a megoldás mellé valami 'óvodás' leírás is kellene (milyen eszközökkel, mit, hogyan, miért(?), stb)... Mert a pécén ugyan megcsinálok bármit, de telóba így még nem nyúltam bele... Egyelőre annyit csináltam, hogy a Linux mellé visszatettem a pécére egy XP-t, mert ahogy néztem a hozzászólásokat, W alól lehet megoldani a dolgot... XP elég, vagy jobb lenne a W7?...
Most pedig megosztom veletek a tapasztalataim... Szóval... Formás teló, ezzel a fehér hátlappal különösen. Kicsit más, mint az eddig használt és megszokott Samsung-ok, de meg lehet szokni és tanulni a használatát. Ami zavar: szerintem kicsit alulméretezték az akksit. A párom (nála van a nem frissített, tehát normálisan használható darab) sokat netezik. Google, Facebook, Viber, ilyesmi - és merül a gép, mint az állat. Szóval, estére tutira a töltőn végzi. Gondolom, a 3G meríti, mert én a 2G-t használva, akár egy hétig is elhúzom úgy, hogy még mindig ne akarjam töltőre dugni. Persze, én csak telózok, hiszen a netes kártyát egyelőre nem tettem a készülékbe, mert a gugli nélkül nem tudok semmit csinálni. Ráadásul a Google Play-t a böngészőből sem engedi megnyitni a kis kínai... Szóval telepíteni sem tudok semmit. Pécén keresztül még nem próbáltam, talán úgy sikerül. Ami még némi zavart okoz nekünk, hogy sokszor ledobál a hálózatról (Telenor). Egy ki- és bekapcs' megoldja a problémát, de azért nem így kéne működnie.
Hát, egyelőre ennyi. Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv!
Zoli -
kedvesgabor
tag
Sziasztok!
OTG-kábelt tudná ez a teló kezelni?
-
kort01
aktív tag
válasz hosszu68 #1202 üzenetére
Most csak röviden tudok hozzászólni.
Mivel CN alapú romra frissítettél, ezért csak a CN változatú TWRP-t kell felrakni Flash Toollal és utána már a 4.4-es változatból (ha már ez tetszik) a 1421-est fel is tudod rakni TWRP-n keresztül.
Win7 alatt nekem nem kellett driver, XP alatt biztosan kelleni fog.Amit írtál 1423-ast, az ma jelent meg, abból még nincs magyar, de majd csinálok......
[ Szerkesztve ]
-
ferryke
csendes tag
-
peterson1190
tag
most lett elérhető a 1423-mas a vibeUI-n
Alcatel ?>3310>Cxt55>ZTEBlade 3>Xperia X8>Lenovo S650>LG G2>Lenovo vibe X2>Honor 6>Sony Z2>Huawei Mate 7>OnePlus One>Galaxy S6 edge>Honor 8>Galaxy S7>Galaxy S8>Mi Mix 2S>Pixel 4XL>iphone8>Iphone11>Mi10>Note20 Ultra>Zenphone 9>S24
-
kort01
aktív tag
Megcsináltam az új 1423-as ROM-nak a magyarosítását, itt letölthető:
S650_V1.5_1423_7_ST_mod_by_Kort_v1.0Én még nem próbáltam ki, ezért csak vállalkozó kedvűek részére ajánlom. Próbáltam mindenre odafigyelni, remélhetőleg nem vétettem nagy hibát. Telepítéskor alapesetben az adatok is törlődnek!
-
őstag
Feltettem, nincs vele gond (amúgy is anyós telefonja lesz ).
Mondjuk CM-en szocializálódott énem arra nem gondolt, hogy ha rátolom az előző verzióra, akkor kigyalul mindent, de mindegy, van 1.5 hetem beállítani a dolgokatWaze még mindig fura rajta, bár lejjebb írtátok, hogy 4.4.2-vel bugos, ez azért túlzás, Razr-en első nightly óta van CM11, sok mindennel volt gond, de a Waze mindig ment
Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
kort01
aktív tag
válasz addamka #1211 üzenetére
Ezért is írtam be a hozzászólásba, hogy törlődni fognak az adatok. Lenovo így csinálta és én benne hagytam. Akinek problémás, csak egy sort ki kell vennie az updater scriptből, bár néhány dolognál esetleges hiba előjöhet.
A Waze-nél meg számomra nem egyértelmű, hogy a Lenovo vagy a Waze hibája, esetleg az MTK féle Android 4.4 okozza? Valamelyikük kijavíthatná a hibáját... -
őstag
Nem gond, hogy törölt, én csináltam fejből a dolgot, így jártam, még nem lett átadva a telefon a célszemélynek, gond egy szál se. A munkádért meg köszi, fontos volt, hogy nagyjából minden magyar legyen.
Elég sokan használjuk a Waze-t, TI OMAP-pal tuti megy mindenféle ROM-on, kollégának egy régebbi MTK-s ZTE-je van 4.2.2-vel, azzal jó, de azzal Lenovo-val is.
Amúgy simán használható így is a Waze, csak sötétebb egy fokkal, de az ikonok normál színűek, szóval a dugót, rendőrt mutatja
[ Szerkesztve ]
Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
esikl012
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy régi telómból a neveket átküldtem a mostanira (s650) az ékezetes betűk helyén kérdőjel van. Van erre valami más megoldás, hogy ne keljen egyesével átírogatni? Programra vagy alkalmazásra gondolok. Vagy ti ezt hogy szoktátok orvosolni? A gyári ROM van fennt 119-es.
[ Szerkesztve ]
Sok munka van abba' ám, hogy ennyire félősek, Halottak vezetnek itt riadt kis élőket.
-
[Misel]
tag
válasz esikl012 #1218 üzenetére
Én Google Contacts-ban szinkronizálok (meg úgy álatlában, Androidos közegben az a standard )
EDIT: Most nézem, hogy mi a forrás. Ezesetben Sony progival biztos ki lehet exportálni Outlookba például, onnan mehet Google-be, majd az S650re.
[ Szerkesztve ]
"Ipari szörnyeteghangdaganatok lepték el a lüktető, eleven, nedvzöld csodahippirétet."
-
kort01
aktív tag
válasz esikl012 #1218 üzenetére
Állítólag létezik a Sonynak is PC Suite és azzal lehet szinkronizálni az Outlook-kal. Én első körben ezt próbálnám ki. Az Outlook-ban lévő névjegyeket már tetszőlegesen lehet szerkeszteni, akár csoportosan is, onnan pedig vagy a Google fiókkal vagy pedig közvetlen a telefonnal is lehet szinkronizálni.
-
-
esikl012
tag
Az a baj, hogy megnyitja a vcard fájlt csak a névjegyek nem jelennek meg benne. Egyedül az egyenleginfó jelenik meg a többi nem, pedig az összes névjegy benne van ha commander F3-am megnyitom.
Sok munka van abba' ám, hogy ennyire félősek, Halottak vezetnek itt riadt kis élőket.
-
Btel
tag
Kort01 egy kérdés:
a Mobileuncle Toolsban lehet állítani a mikrofon érzékenységét,hogy jobban halljanak mert panaszkodnak, hogy tegnap óta, hogy halkabban hallanak,bár port nem láttam benne és a sürített levegővel nem biztos, hogy eredményt érek el,mert vagy belefújom jobban vagy pont semmit nem érek el vele.Szétszedni meg hát nem tudom bár lehet, hogy az lenne a célravezető.De előtte,talán szoftveres variáció,ha lehet.
Amúgy FR volt és úgy is volt panasz.
más kérdés
nagyon rég nem voltam itt de megpróbálom átolvasni a lemaradásom.Nekem a Te 1415 ST kort 1.10 van fent és van e újabb frissítés illetve,mi a tapasztalat a 4.4 kapcsolatban érdemes felrakni stabil?
És egy másik szösszenet: volt nekem Wifivel bajom,és a héten fogta magát és a munkahelyen elfelejtette a wifi jelszót....itthon ez nem történt. -
kort01
aktív tag
Lehet állítani, de én csak a hangszóró hangerején módosítottam a mikrofonén nem. A beállítása számomra nem egyértelmű, mivel nem növekvő számok vannak beállítva, erre vonatkozó egyértelmű leírást viszont nem találtam.
Most az a kérdés, hogy mitől lett hirtelen halk? Ha kosz ment bele, akkor kicsit problémás a szoftveres tuning. Főleg akkor a gond, ha kicsi fémrészecskék kerülnek bele, mert azokat a hangszóró és a mikrofon magához vonzza.
Kérdés, hogy más S650 tulajdonosnál is halk-e? Nálam még nem panaszkodtak a beszélgetőpartnerek vagy csak nem mertek Nagyon zajos környezetben nem próbáltam.
Amennyiben a Vibe vonal érdekel, akkor ezek a legutolsók:
- [link]
- [link]
- [link]Én nem tudom megmondani, hogy számodra melyik lenne a megfelelő. Nekem a 4.4 eddig bevált. Sajnos tökéletes rom nincsen.
A wifi jelszóra nem tudok mit mondani, hiszen megint csak sok magyarázat lehetséges, sajnos végig kell próbálni mindent, hogy mi okozhatja...
-
kort01
aktív tag
válasz KTomi77 #1226 üzenetére
A ROM fájlban a következő fájlt kell módosítani:
S650_V1.5_1423_7_ST_mod_by_Kort_v1.0.zip \ META-INF \ com \ google \ android \ updater-scriptEzt a sort ki kell törölni belőle:
format("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p3", "0", "/data");Elmenteni a fájlt a zipben és lehet telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
A tegnap bele szaladtam, egy root, twrp, rom csere és társai megvalósításába. Arra, hogy a szükséges alkalmazásokat össze szedjem, sajnos elment legalább 1 órám mire mindent megtaláltam a sok komment között. Ebből adódóan jött az ötlet és vettem a bátorságot, hogy az egyik szerveremre feldobjak egy kisebb file feltöltő / megjelenítő weboldalt, ahol össze lehetne gyűjteni a lenvo S650 (igény esetén a többi készülékhez is) a romokat és minden egyéb cumót.
A weboldal már használható. Regisztráció nem szükséges sem a feltöltéshez sem a letöltéshez. Későbbiekben a feltöltést regisztrációhoz szeretném kötni. (el szeretném kerülni, hogy teli legyen szemetelve a szerver. Persze nem általatok, hanem a külső személyek által.) Jelenleg mappát nem lehet (még) létrehozni, így amennyiben valami mappa kellene szóljatok és csinálom. (a napokban lehetőség lesz számotokra is mappáz létrehozni.)
A weboldal-t itt éritek el.
Engem privátban, itt hozzászólással, vagy az info@bucihost.net email címen érhettek el.Tapasztalatokat, ötleteket szívesen elfogadok.
Köszi.
Üdv.
-
Btel
tag
Kösz a gyors választ,arra nem is gondoltam amit írtál.
Amúgy engem nem hallanak,de tagnap óta van ez a jelenség,nagyon jól hallottak eddig,soha nem kelett hangosan beszélnem és én is meghallgattam magam a párom telefonján és tény halk lett.
Ebay találtam alkatrészt, (kemény 13 dollár) csak leírást a szerelésről nem,remélem ha fizikai a baj,nem bonyolult a szerelés.
Romokat is köszönöm. -
-
kort01
aktív tag
-
fila
senior tag
Szia!
A másik fórumban említett exchange e-mail probléma a Te romodnál is fennáll, nem tudnád belerakni a közvetkezőbe a javítást?
Exchange fiókkal használom a gyári e-mail klienst. Eddig a legtöbb lenovo romban problémás volt.
[link]Köszi
Fila5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
kort01
aktív tag
Exchange hibát eddig nem olvastam, nem is használom még. Egyedül olyan problémáról hallottam eddig, hogy a Lenovo e-mail csak korlátozott számú levelet tud egyszerre megjeleníteni. Ez is fennáll a jelenleginél?
A exchange hiba ennél a romnál is hibát generál, azaz leáll és nem használható?Nekem semmiből sem áll a linkelt apk-t berakni, azért először belenézek, hogy mi a különbség. Esetleg nem lenne célszerű az eredeti Android email és exchange apk-kat berakni, azokat próbáltad-e?
-
fila
senior tag
Nem próbáltam kicserélni, az eredetit nem próbáltam vele.
A hibát napjába többször kiírja:
Valami ilyesmi, persze most nem produkálja: Az Exchange folyamat leállt.Az, hogy a háttérben leáll -e nem tudom.(remélem nem)
Az asztalon kint vannak a levelek, ha rákattintok meg tudom nézni.Egész nap megy vagy wifin, vagy adatkapcsolaton a szinkronizálás. Sokszor akkor írja ki a hibaüzenetet amikor nem is az e-mail appot használom.
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest