Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cherockee

    aktív tag

    Üdv mindenkinek!
    Rescue and Recovery rejtelmeiben járatos Lenovo (vagy Thinkvantage-os IBM) tulajok segítségét kérném.
    2006 októberében vásárolt Lenovo 3000 C100, gyári partícionálással, Windows XP Home edition egy IBM_SERVICE partíción (kb 4 Gb), és a maradék helyen IBM_PRELOAD, gyárilag egy driverekkel, programokkal (PC-doctor, Roxio, Ulead programjai) felszerelt XP csücsült, első bekapcs után teljes "öntelepítéssel", mindkét partíció eredeti FAT32 filerendszerrel. Tehát a szokásos.
    A problémám: telepítettem egy Windows XP Professional-t egy másik (természetesen legális) lemezről, R&R rendszerének komolyabb ismerete hiányában, félve az adatveszteségtől a helyreállításnál (NTFS-re akartam volna konvertálni a partíciókat, csinálni egy külön doksi partot, rendszertől külön, de persze erre nem volt időm, első napoktól mindent a gépen tároltam, dolgoztam). Felment, hibátlan, driverek jók, szervíz partíciót nem bántotta, minden oks, VISZONT: eltűnt a Lenovo Care gombal indítható R&R környezet. MBR visszaállítása megtörtént ezután a Lenovo oldaláról (Rescue and Recovery - Recovery repair diskette-el), Shadowfax által is említett virtual floppy drive segítségével. Eredmény: restore menu alatt nem látja a (gyári, eredeti és egyetlen) backup-ot. Nincs a listán a Windows file-ok visszaállításánál, gyári teljes visszaállítást nem is próbáltam, file-ok a gépen kiíratlanok, és gondolom az se segítene, ha már alapból nem is látja a backup-ot. Mivel nem készítettem CD-DVD backupot (ügyes vagyok tudom, és nem mellesleg rendezett életet élő időmilliomos), ezért ebből szeretném visszaállítani mindenképp az eredeti XP-t, vagy legalább készíteni egy Rescue Disc-et. A mostani XP alatt telepítettem már R&R-t, de az se látta a partíción csücsülőt. A szervízpartícióról van egy DVD mentésem (igazából 3, mert redundanciával akarom védeni az öregedő adatokat), de csak úgy a file-ok szintjén. Se MBR, se egyéb varázslatos dolog, mint teljes partíciómentés. File sérülés esetére készítettem, nem ilyen eshetőségre. Bármilyen megoldás érdekel, célom elsődlegesen a backup listára való visszavarázsolása, de akár közvetlen XP install lemez írása is megoldás lenne, csak a legális xp-met nem akarom elveszteni. Lenovo support-ot vagy Windows supportot is zargatok, ha ők segíthetnek...

    Másik kérdésem, hogy Ubuntu linux alatt nem találja a gép a kártyaolvasót, amennyire néztem, semilyen szinten se...Fórumok tanulsága szerint a gyártó, ENE hozzáállása miatt, miszerint nincs driver hozzá...erről tud valaki valami mást esetleg?:)

    Előre is kösz a válaszokat

Új hozzászólás Aktív témák