Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
Emberek!
Van rajtam kívül valaki akinek az alaplapi chipset hőérzékelője egy nagy kaki? (Asus A8n-sli) ELőször is tettem rá egy zalmi nb 47-est a kis 8000-ret pörgő venti helyett. (azzal volt hogy 40 fokot is jelzett a cuccos.)
Aztán feltettem a zalmit, vemti nélkül simán ment 42 fok fölé is tovább nem hagytam, raktam elé egy 8-as ventit így azt írta 33 fok volt átlagba. Amit már ekkor furcsállottam, mert ha megfogtam a bordát, erőssen égette a kezemet.
Aztán most megvettem a legújabb zalmi chipsetcsodát ezt az NBF-et.
Alap hogy minden lapra simán felszerelhető, csak az Asus A8N- szériákra nem, holott erre semmi nem hívja fel a figyelmet, még a neten se. Elvileg az összes lapot kompatibilisnek tekintik. Effektíve ez is az, csak gyakorlatileg nem. Ugyanis függőlegesen kellene felrakni ezt a csodát a vidikarink mellé, de a vidikariból kb 1, 1-5 centi belelóg (pedig nem hosszú karim van csak egy 7600gt, mi a sz@rt kezdenek azok akiknek GTX-eik vannak, vagy akár 7800gt, szóval egy vicc ) így jön az alternatív, nem szabályos megoldás = vízzszintesen ippekhogy fel lehet helyezni a zalmit, de a vidikari vf700-asába frankón egy 3cm-ert ide is belelóg (talán ha a gyári hűtés lenne rajta akkor sehogyse tudtam volna felrakni a lapra.) de mivel a vf700-nak a legyezőit elég könnyű fizikailag kicsit (pár milit) elmozdítani ide oda- össze lehetett ''fűzni'' a két hűtőt a legyezők miatt...
No comment... Szóval így fizikailag több ponton is érintkezik a vf700-as az NBF-el.
Tehát fel lehet rakni, de nagyon nehéz a vidikari hűtőjével a házba összefűzni a két legyezőst.
Aztán jött a meglepi. Ezzel a csodalegyezővel már vanti nélkül sem mentem 35 fok fölé. (A dióda szerint!)
Azonban megint megfogom és meleg mint az istennyila. Gondolom magamba b@aszki ez nem 35 fok, ez legalább 50. Aha, veszem elő a hőmérőt (pontosabban lázmérő) és dugom be a végét két tetszőleges legyező szárnyai közé.
Nézem folyamat, kb 15 másodperc és már 36-megy tovább 42-nél kivettem mert féltem galyramegy a hőmérő. SZóval: SZ@R az alaplapi diódám. Tutti.
Kérdés: Ez speciális eset vagy gyakori, vagy van e egyáltalán ilyen, van mi a teendő, vagy hagyjam úgy ahogy van? Vagy meddig bírja ez az NForce4-es kazán a hőmérsékletet?
Előre is köszi az észervételeket. Bármien tanácsot fogadok!"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
# 1180? Valaki?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ukrajnai háború
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gumi és felni topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Asszociációs játék. :)
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- Eladó EKWB Quantum Vector RX6800/6900 DRGB Nickel-Acetal GPU vizhűtő blokk
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- LEGRAND 311063 KEOR SPE jó akksi, hosszú üzemidő szinuszos szünetmentes 2000 VA UPS
- Lian Li GALAHAD II 360 Trinity Performance Radiátor - INGYEN POSTA!
- 2db Noctua NF-A14 PWM ventilátor 140mm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest