Új hozzászólás Aktív témák
-
total90
veterán
Cső!
NZXT Sentry LX-el tapasztalatok valakinek?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
totyax
aktív tag
Helló, normál 3-as venticsatiról kisméretű 2-es csatira való átalakító létezik valahol?
-
Nordic
Közösségépítő
Én most azon agyalok, hogy lecserélem a Mugen 2-met egy keskenyebb hűtőre(sajnos a házam belső merevítője nem fér el a hűtőre szerelt ventilátortól), viszont nem tudom, hogy létezi e ennyire jó hűtő keskenyebb méretben.
A mugen 2-nek a méretei a honlap szerint:130(L) x 100(W) x 158(H) mm. Erre még rájön a Swif2-nek a 25mm-es vastagsága. Nekem ez már sok szélességre. Legalább egy 20mm-el keskenyebb hűtő kéne ,de nem sok van ilyenből. Egyedül a Prolimatech-nél találtam keskenyebb hűtőt(Megahalems rev B, Super Mega, Armageddon). Esetleg valami egyéb ötlet? Olyan kéne amit a ház tetejével párhuzamosan fel lehet szerelni(a meleg levegő csak hátul tud távozni a házamból.) -
Henk
veterán
-
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok. Van egy gép (nem az enyém), és elviselhetetlenül hangos, én úgy gondolom, hogy a CPU hűtő miatt. Bekapcsolás után kb 2500rpm-mel pörög, most meg már 5500 körül van, ami szerintem rohadt sok. Ennél feljebb nem szokott menni, de ha eléri ezt akkor már lejjebb se, akkor se, ha itt hagyom órákra. A CPU egyébként jelenleg 37 C, szerintem ez nem olyan sok, elég lenne ha kisebb fordulaton menne a hűtő, nem? BIOS-ba múltkor nézelődtem, úgy emlékszem, hogy alig találtam valamit. Egyébként egy elég régi, kb 6 éves gépről van szó.
Alaplap neve ASRock P4VT8+ (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
CPU típusa Intel Celeron D 335, 2733 MHz (21 x 130)
Szerintem ezen kívül más nem kell a gépről, és igazából nem is tudok mást írni (legfeljebb VGA, HDD, RAM).
Nincs valami ötletetek, hogy mit lehetne vele csinálni, amíg le nem lesz cserélve? -
Nordic
Közösségépítő
A plusz lefogató vásárlásával tisztában voltam, csak azt nem tudom melyik éri meg a 3 proli- hűtő közül. Ezt a Mattenhorn-ban nem voltam biztos, hogy van olyan jó, a TRUE egyértelmű volt, csak nehéz beszerezni, a Baram-ról meg nem is halottam - ennek utána kell néznem. Gyengébbet viszont semmiképp sem akarok.
-
félisten
Valakinek valami hozzáfűznivaló?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
balazs0102
senior tag
Cooler Master Hyper N520 --mondjatok már egy cpu hűtőt ami ennél 4-5 fokkal jobb...és nem vizes hűtő
-
szemtelen
tag
Sziasztok!
Korábban problémám volt h nagyon meleg a procim, tettem fel képet is egy elborult ötletemről. Első körben rendeltem 2db CoolSwif2est házhűtőnek kb - 5fokot segített, de a csend amit nyújt, emberekMost van elöl hátul a 2db 12es swif, oldal panelben egy 8as világítós sigma (leszabályozva) és egy zalmann a procin + a chieftek táp ventije, alaplapi hőcsöves
Következő projekt:
Egy scyte Kaza 12es az oldal panelre átalakítóval, és egy Xigmatek Thor v egy Ninja 1,2,3-as hűtő a procira, (és egy scyte szabályozó ha végre elviszik a revoltecet)
Érdekesség:
A tápom szívja a levegőt. a hátsó ventivel be fujatom a proc hűtőhöz amit a táp szépen elszív, de az oldal paneles ventit egy kürtő a procira irányítja. Az előlapi ventit is befelé nyomatom, mert az hűti a vinyókat meg hátra el sem jut a huzatja. A videokari iceq3as hűtés elvan magában.
(Teszek majd fel képeket (most nem vok otthon skiing )FACEBOOK trükk! Nyisd meg a saját üzenőfalad, majd nyomd meg az f13-at! Nézd meg mi történik! ;)
-
totyax
aktív tag
válasz szemtelen #14116 üzenetére
Nem a táp dolga elszívni a proci hőjét szerintem, elég neki a saját maga keltette hővel is megbirkózni, hátul legyen egy erős venti ami elszívja a prociról a meleget és kifele fúj, tehát ahogy előttem is mondták, fordítsd meg azt a ventit. Ami elöl van venti azt ne becsüld le, a légáramláshoz szükséges levegőt adja, ha szerinted keveset fúj, akkor erősebbet tegyél be.
[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
sziasztok, lenne egy noob kérdésem
noti mellett csak egy régi PC-m van és érdekelne, hogy hátul a házventinek kifelé vagy befelé kell fújnia? -
galóca18
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem kifejezetten az a téma, viszont a Ti tapasztalatotokra van szükségem! A "halk" mindenkinek mást jelent. Nekem pl. azt, amit Nektek is.
Halk vinyót keresek, ami tartós is. Az is fontos, hogy NE állítgassa le magát az üresjáratokban. 2 terás sata2-eset szeretnék, esetleg 1 terával is beérem, ha muszáj.
WD-re gondoltam, de arról azt olvastam, hogy szeret sípolni, ami kiidegelne. Ezenkívül (talán a Green változata?) kikapcsolgatja magát, a Blue és a Black pedig 7200 rpm-es, én pedig jobban szeretnék egy 5400 rpm-eset. Ráadásul a Blue-ból csak 1 terás a maximum. A fordulatszám a hang és az élettartam tekintetében mennyire számít? Mert akkor talán a Blue még szóbajöhet.
Vagy Samsung lenne, de kissé bizonytalan vagyok vele kapcsolatban, mert épp most haldoklik az F1-esem, bőven a gariidőn belül. Ezenkívül ők is gyártanak kikapcsolgatósat és zajosat.
SSD-re nem telik, 2 tera árán a Holdat is megkerülhetném párszor.
Légyszi ajánljatok valami jót, olyat, ami már bizonyított, nem pedig valami vadiúj széria.
Előre is köszönöm!
Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Tudtok ajánlani valami programot amivel a procihűtő fordulatát lejjebb tudom venni? (Hyper 212+) Hangot tesztelnék.
kösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Nordic
Közösségépítő
válasz galóca18 #14123 üzenetére
Én pont a napokban vettem WD 2TB-os green vinyót. Halk, nem sípol(ha sípol akkor meg pont annyira, hogy a légmozgás hangja elnyomja), és jelentem nem kapcsol ki. Bár az utóbbi szerintem egyszerű win7 energiaséma-beállításokban való turkálással megoldható minden vinyóra.
-
Gucunja
aktív tag
2500Ft
-
Tommy7
tag
Üdv, most rendeltem egy Scythe Kama Angle hűtőt
És azt szeretném megtudni, hogy melyik irányba lenne a legjobb beállítani??
(a hátsó szellőzőn nincs venti,viszont a tápban van alul, ami pont felette lesz,
van még egy a ház oldalába, egy kicsi a tetejébe, és egy nagy elől a vinyóknak)
Szerintetek?<< Vezess lassan és élvezd a tájat, vagy vezess gyorsan és épülj bele! >>
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Lenne Egy 965-ö Asus Commando lapom, rajta asszem egy D820-as proci és rajta pedig egy Scythe Mugen II hűtő. A gondom az lenne, hogy a hűtőhöz nincs manuális fordulatszám szabályzó, ezért szoftveresen szeretném megoldani.
Az lenne a kérdésem, hogy tudna e ajánlani vki vmi olyan progit, mivel rendesen tudom változtatni a fordulatszámot, mint pölö a RivaTuner esetén Nvidia kártyáknál.
Próbálkoztam vmi Q-Fan-os dologgal a BIOS-ban, de sok értelme nem lett, mert ma reggel mikor kapcsoltam be a gépet, kiírta, hogy CPU Fan error, F1 to resume. Aztán visszadugatam a CPU FAN nevezetű helyre a lapon, ott meg rádugás után leállt a venti. Nem igazán értem én már ezta dolgot.
Légyszi vki segítsen.
Előre is köszi.
Hali.Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
kircipeti
senior tag
válasz GrooveHero #14133 üzenetére
Hali!
A lapon a CPU_FAN aljzat 4pin-es PWM-es, ahogy a Mugen2 ventije is. Ide dugjad mindenkeppen a ventit. A lap majd megoldja a fordulatszam szabalyozast. Nyilvan az elejen meg hideg a proci es nem indul el a venti, de kesobb egeszen biztosan felporog majd. Nezz szet a BIOS-ban, hogy van-e "CPU FAN FAIL" vagy valami hasonlo nevu beallitas, ezt kell kikapcsolni, hogy ne jelezzen, ha all a venti.
-
GrooveHero
addikt
válasz kircipeti #14134 üzenetére
Ok, köszi a választ. A gondom csak az, hogy játszani szeretnék, és nem ártan a némi hűtés a procinak, mert most jelenleg is csak 1455RPM-en forog, és ez nekem vaahogy kevésnek tűnik
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
GrooveHero
addikt
OKéj, úgy néz ki rájöttem a megoldásra, csak azt nem kalkuláltam bele, hogy a gyári venti nem igazán akar menni 1300-nál többet. Hát akkor majd szerintem beszerzek vmi jobbat, sőt még vílágítósat is, na az lesz a móka
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
animatrix11
őstag
üdv
ilyen van valakinek?: SCYTHE Rasetsu
arra lennék kiváncsi hogy mennyire nehézt felszerelni?Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
GrooveHero
addikt
válasz animatrix11 #14137 üzenetére
Szia. Van itt egy video:
Scyte Rasetsu
ahogy belepörgettem...hát...tulajdonképpen majdnem Intel gyári megoldás, rápattintom-elforgatom szisztéma, nem tudom mennyire biztos a hátlapi rögzítésű hűtőkhöz képest.
Bár a szabályzót irigylem tőle[ Szerkesztve ]
-
kircipeti
senior tag
válasz GrooveHero #14136 üzenetére
Szerintem boven eleg ra az a venti teljesitmenyre.
Hany fokos a proci terhelve? -
animatrix11
őstag
válasz GrooveHero #14138 üzenetére
hy
na hét ebből nem deül ki sok minden... azt láttam hogy olyasmi mint a gyári hűtő viszont szélesebb és be kell nyulni a hűtő alá hogy ki be tudjam kapcsolni és az érdekelt volna hogy ezt meg tudod e ugy csinálni hogy nem veszem ki mindig a lapot a gépből meg hogy kell e vele bénázni és mennyi vérveszteséggel jár
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
animatrix11
őstag
esetleg ennek a szerelhetősége jó?
SCYTHE Mugen 2lyan hűtőt keresek ait ugy lehet szerelni hogy max akkor kelljen kivenni a lapot amikor elösözr rakom fel utána csak csavarozni kelljen, a "lefelé" hűtés azért lenne jó mert chipsetet is hűti, de a táp miatt szenvedés valszeg felrakni
-
GrooveHero
addikt
válasz kircipeti #14139 üzenetére
Hát nemtom...Adtem neki Orthossal, de a CoreTemp nem támogatj a procimat, ezért csak a sysfan írja ki, de ő 39-et írt ki, ami szerintem kicsitk evés.
Kéne ide vmi everest, vagy AID64 izé...az új progi na...Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
Nordic
Közösségépítő
válasz animatrix11 #14141 üzenetére
A Mugen 2 szerelhetősége nem a legkönnyebb, max ha van 3 kezed, viszont atomstabilan a helyén marad.
-
GrooveHero
addikt
válasz Nordic #14143 üzenetére
A mugen II sem a legideálisabb, de cserébe nagyon jó hűtő. Én egyedül raktam fel pár napja, volt egy kis szenvedés, de nem volt annyira húzós. Csak az alaplap alatt lévő tartót kell ponotsan a helyére akni, aztán alulról felcsavarozni, ugyanis az anyák, amikbe a csavarok mennek, nekem már be vannak építve a fém fülekbe, így valamivel könnyebb a szerelés.
-
animatrix11
őstag
Rendben akkor mi van amit könnyű felrakni és jól hűt? NOCTUA vagy mit vegyek?
-
GrooveHero
addikt
Másfél óra Orthos után 49 fok a proci. Folyamatosan ment, szal ez az 1300-as fordulat elég jónak mondható, jól végzi a dolgát, meg vagyok elégedve
-
GrooveHero
addikt
válasz animatrix11 #14145 üzenetére
Engem inkább a hűtés érdekel, mintsem a szerelhetőség, nem vág földhöz az a pár perc bütykörészés. Kellemetlen, az igaz, de a cél érdekében mindent.
-
szalem
csendes tag
Az lenne a problémám hogy van egy gyári processzor hűtésem, de alapból 3400-3500 fordulatszámon forog és így (nekem) hangos. Hogy lehetne lejjebb venni?
Olyan válasz nekem nem elég (kevés hozzáértés miatt) hogy programmal, biosban, szóval pontosan ha lehet :] -
animatrix11
őstag
válasz GrooveHero #14148 üzenetére
ezt néztem ki: Zalman CNPS10X Extreme
vélemény?igen csak ha a lapot is ki kell szedni az nem pár perc, volt bigtyphoon nálam hát hagyjuk...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kupon kunyeráló
- AliExpress tapasztalatok
- Androidos tablet topic
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mercedes topic
- Suzuki topik
- További aktív témák...