Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rolly

    veterán

    Sziasztok,

    segítségeteket szeretném kérni, hogy mire kell figyelnem led világítás tervezésénél és kialakításánál. Van egy konyha aminél párommal álmennyezetet szeretnénk kialakítani. Csatolok egy rajzot amin látszik a konyhabútor (szürke vonal), a tervezett álmennyezet széle (piros vonal).

    Továbbá a képen megjelöltem a világításokat is:
    - sárga az étkező asztal feletti csillár (tervezett csillár: [link]
    - a két és a három kék vonal lefelé világító led szalag lenne ami az álmennyezetbe van beépítve (mosogató és a reggeliző asztal fölött
    - az álmennyezett peremére (piros vonal) plafon felé világító led szalagot szeretnék.

    Az elképzelésem az, hogy
    - egy elégséges teljesítményű trafót kötök a 230V-ra amit a fali kapcsoló kapcsol
    - két fényerő állítót rakok a rendszerbe (amivel be lehet állítani a két kör fényét). Egyik kör a kék "csíkok", másik az álmennyezet plafon világítás.

    A trafóra 2 párhuzamos kört kötnék párhuzamosan. Erre a két szárra menne a fényerő állító (távirányítós vagy potméteres - ez utóbbit egyszer behangolnánk és utána nem lehetne állítani). A két fényerő állítóra 2-2 kör világítás menne párhuzamosan:
    - 1. 2. kör: Az élvilágítás 8-9 méter között lenne így azt két körülbelül azonos körre bontanám
    - 3. kör a mosogató feletti rész (2 kék sáv) kb 3 méter led szalaggal
    - 4. kör a reggeliző asztal feletti rész (3 kék sáv) kb 3,5 méter led szalaggal

    Szerintetek a fenti elképzelés jó? Vagy máshogy kellene megoldani? Továbbá milyen erős ledeket javasoltok (én 4,8W/m-es ledeket néztem, mert elég sok méter jön össze és így az össz rendszer fogyasztása 70W körül lenne)

    Annyi a kérdés, hogy milyen színhőmérsékletű ledeket válasszak... én nap fehéret szeretnék (se nem hideg, se nem meleg), mert manapság olvastam ilyen "színű" ledekről, s felkeltették az érdeklődésemet.
    Esetleg a plafon felé világító ledeknél el tudnám képzelni rgb ledek használatát, de inkább csak hangulat ... viszont akkor mindenképpen kell valami távirányítós megoldás, hogy a két kör erősségét tudjam állítani esetleg tudjam lekapcsolni az egyiket ...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák