Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Atomgeszi #18648 üzenetére

    Akkor úgy értem, hogy ha egy áramkört akarsz kapcsolni, akkor egy V+-t használsz.
    Ha a 2,7 m végei nincsenek másik szalaghoz közel, akkor elég egyik végén betáplálni.

    Hálóba meleg fehéret, lefekvéskor a hidegfehér fény jobban élénkít, lefekvéskor nem előnyös. 2700-3000K max. Lehet melegebb, 2000-2200 K is, de az nagyon meleg a lefekvés előtti időszakokban, nem fog tetszeni.

    A fény spektrumra bontható. A melegfehér fény azt jelenti, hogy a spektrum egy bizonyos része dominál. Diódánként változik, hogy az adott típus milyen spektrumot fed le, a lámpagyártók ezekből építik fényforrásaikat. A színhőmérséklet egy másik dolog, ugyanazt a színhőmérsékletet kér eltérő spektrumú lámpa is adhatja, nyilván azért közel vannak egymáshoz a spektrumok.
    Vannak ugye speciális lámpák igen szűk spektrummal, például az UV-lámpa, vagy az infravetők. Meg lehetne csinálni a meleg fehér lámpát is nagyon szűk spektrummal, csak a színérzékelésed nagyon megváltozna.
    Én lakáson belül 2700-3000 K és 4000-4500 K ledeket használok vegyesen, de egy helyiségen belül nincs keverve. A led viszonylag friss dolog az emberi evolúció történetében, így hosszú távú élettani tapasztalatok nincsenek, de az okosok szerint a szűk spektrum rontja a látást.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák