Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Wajk #18186 üzenetére

    Az érintésvédelem fontos dolog. A konyhaszekrény tipikusan az a dolog, amit néha az asszony akár vizes ronggyal szeret takarítani, viszont a felső polcot csak eléri, de nem lát rá...
    És akkor még nincs egy mindenre kíváncsi, mindent kiforgató gyerek a családban.
    És én speciel szeretem kihasználni a helyet, a tápegység pedig elvesz ebből a szekrényben. Ha nem a szekrény tetejére akarom rakni, akkor szerintem az alsó szekrény alá a szokli mögé teszem a tápegységet és a falban állok fel a 12 V szállal. De mindenképp könnyen oldható kötésben gondolkodok, hogy szükség esetén rombolás nélkül tudjam elvenni a szekrényt a helyéről és ezt leginkább a szekrény tetején gondoltam elképzelni.

    Nálam a szekrény tetején nincs semmi a konyhában, de olyan kicsi a konyha és olyan magasan van a szekrény teteje, hogy nem látszóda meg egy lengő dugalj és egy dugasztáp.
    A hálóban a szekrény tetején (kb 240 cm magas, belmagasság 270 cm) van egy RGB ledszalag a faltól 20-25 centire profilon, búrában. RGB 5050/60 típus, a profil egy 20×20 mm-es büggfa lécre csavarozva, amit a két vége közelében 1-1 kb 20 centis bükkfa léc távtartó pozícionál. A sarokban a szekrény tetejének vonalában va egy konnektor, a szalag és a fal közt a ledtáp és a vezérlő, a szekrény mellett pedig egy sima fali kapcsoló ad áramot a fenti konnektornak. Az egészből semmi sem látszik, a kapcsolót is egy függőny takarja (erkélyajtó). Szerintem baromi kényelmes és ízléses a lakásban megszokott kapcsolók egyikével a dekorvilágítást kapcsolni és lekapcsolt vezérlővel nem serceg a tápegység.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák