Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kanczy

    Topikgazda

    válasz Yodamest #64150 üzenetére

    "Én annak hiszek, hogy mit érzek, hisz ez az ami a döntő faktor és ami nem csal"

    Erre a mondatodra nem tudok mit mondani... ha így gondolkozol, fundamentális tévedésben vagy a világ működésével kapcsolatban.

    "Pistike 5 meccs után már simán hoz Katával egy quadrát"

    Ha ez igaz is lenne (nem az, ezt a seggedből húztad elő), valahogy utána mégis kikap vele a meccsek felében (50.19% winrate). Pistike hiába quadrázott le, az a nap végén nem volt elég a győzelemhez a meccsek felén, tehát a champion nem túl erős, csak te úgy érzed. Mert mondjuk játszottál Katarina ellen, 10 meccsből 9x quadrázott, aztán vagy nyert, vagy nem.

    1. Nem feltétlenül emlékszel rá, hogy ki nyert, csak arra, hogy quadrázott.
    2. Hiába nyer a te meccseiden 100%-ban a Katarina, ezres nagyságrendben ez visszaáll 50% környékére, ahogy az meg van tervezve.

    És épp ez a lényeg, CSAK az érzéseid csalnak, a számok nem. Mert egy champion nem attól túl erős, hogy te kikapsz tőle, hanem attól, hogy az emberek túlnyomó része kikap tőle. Pontosan ezért nem érzések alapján balanszol a RIOT, hanem dollárszázezreket (milliókat?) fektet algoritmusokba és szakemberekbe, amik kiszámolják a megfelelő lépéseket.

    No offense, remélem nem agresszívan jön át a hsz; csak szemléletesen akartam leírni.

    You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

Új hozzászólás Aktív témák