- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Orlin
addikt
válasz Alusky #37954 üzenetére
Közben felhívtam a menhelyet.
"Jaaaj hát ez még benne van azt elfelejtették kiszedni"
Hát b***tok meg.
Most felhívtam egy másik dokit az jön ki mert van ilyen kiszedője és teljesen felidegesítette magát hogy ennyi ideje benne van.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
vendingo
veterán
válasz volandy #37961 üzenetére
Lassacskán haladok az allergének kizárásaval. Sajna ez nem megy gyorsan, mert sok idő mire ürülnek a tüneteket kiváltó anyagok. Most bárányos gabonamentest kap, utána jön hal, sertés, marha, nyúl...élesztő nélküli, burgonya nélküli...
Elvileg a bárány az okés, csak a körítés nem mindegy mellette.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
5 idős kutyusunk van. 13-16 évesek, 4 kicsi 1 nagyobb testű.
Rendben vannak, a hallásuk gyengült többet - kevesebbet.
Van olyan vitamin, amit javasolnátok nekik?
Eddig a Lavet vitaminjait kapták.
Köszönöm szépen a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Nem tudom eldönteni mekkora háza legyen a kutyának...
Ez alapján méregettem.
A kutyám hossza az 1-es érték 80 cm kb.
Amit kinéztem házikó belső mérete 85x65x60 cm.
Az 1-es érték a háznál 85 cm,szóval 5 cm lenne szabadhely neki.
Az nem kevés?
A következő méret házban belső méret 105x65x65 cm.
Itt lenne 20 cm neki.Az meg lehet sok?
Nem akarom hogy nyomorogjon.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Chris0321
addikt
Hello.
Az összes érték megfelel a 85x65x60-asnál? Ha nem akkor érdemes szerintem nagyobb házat nézegetni. Mint alul a képeken is látszik hiába 80 cm hosszú a kutyád, attól még kényelmesen elférhet a házban mivel nem kiterülve szoktak feküdni. Nem szabad túl nagyot sem venni mert akkor nem tudja befűteni és fázni fog. -
t256
őstag
Sziasztok,
Tisztában vagyok vele, hogy a kutyám csak a dolgát végzi, de...
A helyzet a következő: Esténként változó időpontban elkezd ugatni, hogy ki akar menni. A farkát vízszintesen tartja és ugrásra készen áll. Éjszaka valamilyen vad van a kertben. Én még nem láttam, de gondolom apróbb állat. Így is korán kelek, ezért nem szeretnék lefekvés után, hajnalban ugatásra ébredni.
Egy vadriasztó megoldaná a problémát? Sok készülék leírásában látom hogy kutya ellen is jó. Azt nem akarom, hogy az én kutyámat zavarja.
Egyébként csak pár hete vette fel ezt a szokást. A kánikulával együtt jött. Lehet a probléma csak a klasszikus "nincsen lemozgatva" jellegű? Mivel kánikulában napközben ki sem tudom vinni, esténként pedig nem tudunk annyit menni, hogy elfáradjon.
Habár tegnap kellemesen lehűlt, sikerült is futtatózni. Játszott is, elfáradt. Este 10-kor lefeküdtünk aludni. 22:20-kor már ugatott. Lefekvés előtt természetesen wc-re ki tudott menni.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
vendingo
veterán
Nálam egész nap döglenek a kutyák. Este 11 után az öreg kutyám addig nyüszít és lökdösi a másik kutyám, amíg az nem játszik vele. Többször is nyüszítésre ébredek. Reggel a kamerafelvételeket visszanézve látjuk, hogy az udvaron kergetőznek. Amúgy a 2 kutya napközben nem szokott játszani, főleg az öreg nem, mert menni is nehezére esik, de estére feltöltődik. Van hogy hajnali 1-3 között nyomják a bulit a kertben.
Tudom javasolni a kertbe kamera felhelyezését, normális éjjelátós tp link kamera ~20k, aztán kiderül mit ugat.
Ha ugatáskor kiengeded mi történik? Kerget valamit? Visszaengedés után kezdi megint az ugatást?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
chizuru
csendes tag
Nálunk a sünök a rendszeres vendégek, a golden retrieverem szinte minden éjszaka jelzi őket, ha kimegyek, hozza is (fogalmam sincs hogy nem szúrják szét a száját).
Most esténként az utolsó pisiles után felzárom a teraszra, így nem zavarják a mászkáló sünök, így hogy bentről is jelzi, nem tudom mi lehet a megoldás.so long ヒカリノムコウヘ so long ナモナキジユウへ so long フアンヲノミコメ so long ダレヨリモタカクトべ
-
falabu88
aktív tag
válasz chizuru #37972 üzenetére
Detto a sünökkel küzdök hetek óta, már a kerítésnél mindent megtettem amit tudtam (körben 3 oldalról tégla, csak hátul van hullámpala, ott egyelőre földet górtam a pala alá, hogy fedje a hullámokat, de reggelre sokszor kiássa... Már tervezzük, hogy cserélni kéne trapézlemezre új alappal.. ). El se merünk menni egész estés programra, mert a szomszédok tuti kinyírnának (vagy a kutyát) ha betévedne pont egy sün. Torkaszakadtából ugatja, de hozzányúlni még nem mer, csak a kertből eltávolítás után hagyja abba.
Már bekészítettem egy dobozt, ha jön a következő sün akkor eldobozolom másnapra, és megpróbálom összebarátkoztatni vele.. Ha nem jön be akkor jön a B verzió, valahogy kihúzzuk már ezt az évet, jövőre meg már bőven 1 év felett lesz a kutya és akkor már remélhetőleg ugatás helyett cselekszik, bár ennek se feltétlen örülnék, tudom, hogy védettek.
Amúgy sem örülök a sünöknek.. A benti két macska az előző lakásban sosem volt bolhás spot-on használata nélkül sem, most 1,5 hónap alatt mindkettő tele volt velük. Gondolom behordjuk kintről.
-
Orlin
addikt
Elfelejtettem betenni a képet,de egy hete lassan nálunk Deni.
A menhelyről hoztuk.
Ez az első tali, mielőtt másnap elhoztuk.
Remélem nem lesz szökős.
Első nap ki is ment az utcára ,reggeli szellőztetés és a nagyszoba ablakhoz közel van az ágy ő ráment és onnan ki az ablakon ami a kiskertbe nyílik onnan pedig oldalról a szomszéd udvara fele a házunk hátulsó részén kiballagott az utcára.
Azóta nem ment ki arra nem is tud elmenni mert az udvar felől van kiskerítés.
Viszont megfigyeltem rendszeresen nézegeti mi milyen magas és mi van mögötte.
A pár napja írt ivartalanítás után maradt kapcsokat kiszedte a helyi állatorvos csipesszel,hát nem mondom hogy nem fájt neki.
Elég sokat ugat kedvenc tevékenysége a kapuban ücsörögni ,gondolom sok inger nem érte a menhelyen.[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Alusky
aktív tag
válasz falabu88 #37974 üzenetére
Én már körbecsináltam a kerítést sok éve miattuk, mert az idegeimet szétkapta amikor végigszarták a járdát reggelre a kutyák meg azt eszegették fel. Tele vannak a sünök férgekkel, bolhákkal, egyáltalán nem kívánatos élőlény a kertbe, hiába propagál mást a Facebook.
Amíg be tudtak jönni az volt az esti program, hogy magasított tejes ládába lapáttal összeszedtem őket, volt mikor 8-at, aztán elvittem kocsival a francba őket az erdőbe kiönteni. Akkor egy ideig nem voltak.
Mondjuk az se segít ha az embernek valami féleszű 20 macskás hátsó szomszédai vannak akik direkt etetik a sünt macskatáppal meg minden dögséget ami csak mozog.
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
falabu88
aktív tag
válasz Alusky #37977 üzenetére
Hátul egy öregasszony a szomszéd, pont mikor ideköltöztünk akkorkörül fialhatott a macskája.. A napokban kezdtek el azok is átnézelődni a hullámpala alatt. Azokat is egyelőre csak ugatja sajnos a kutya, nem meri betámadni, meg érzi őket a kerítésnél és kapar.. Már hallottam a teraszról, hogy beszéli valakivel, hogy "jajj lett egy kutya a szomszédban, szegény macskáimnak remélem nem lesz baja.." Nem lenne b*zdmeg ha bent tartanád őket, vagy legalább kerítésen belül, de ez itt vidéken nem szokás.
-
j.bravo
addikt
válasz Moonwolf #37978 üzenetére
Azok nem (csak) a nyestek? A sünök is?
falabu88: gondolom meg tud ölni egy sünt egy kutya, de neki is lehet baja, kaphat egy csomó tüskét/tüske darabot illetve ezek által ejtett sebet a szájába/pofájába, ami okozhat egy egész sor, akár kockázatos/költséges ( -> állatorvos) problémát, nem is beszélve az esetleges így begyűjtött fertőzésekről (dettó -> állatorvos), szóval inkább próbálnám a sün békén hagyására ránevelni, a sünöket pedig kerítésen kint tartani, vagy ha már bejöttek, akkor valahová messzebbre elvinni.
A kijárós macskatartás sajnos mifelénk is dívik dühöngtem is ennek kapcsán itt (#37916, #37917)[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
t256
őstag
válasz vendingo #37971 üzenetére
A kamera jó ötlet.
Ha kiengedem, akkor vagy megindul valamelyik bokor felé vagy csak körbeszaglássza a területet. Mintha a vad útvonalát követné.
#37972 chizuru
Sün nálunk is van napi szinten. Az én kutyám csak ugatja, nem bántja.
#37976 Chris0321Az a helyzet, hogy Fő út mellett vagyunk, szóval mindig van valami mozgás. Ha szabadon kijárkálhat, akkor az utcában nem alszik senki. Manapság a rekord 20 perc ugatás nélkül. Jól szocializált kutya, tegnap is a futtatóban játszott, a többi gazdival is haverkodott, de otthon nagyon őrzi a területet és minden zavarja illetve mindent jelez.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Moonwolf
senior tag
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Menhelyről hozott kutyust mikor ajánlott első sétára vinni?
Várjak vele pár hete hogy szokja itthon?
Az a baj nem labdázik.Előző kutyám imádta ő nem.
Eldobom aztán csak néz rám,vagy elfordítja a fejét is.
De így nem tudom igazán lefárasztani.Az tetszene neki ha ugrálhatna rám mint ahogy a kutyák játszanak,de ezt meg én nem szeretném.
Egyelőre még a nevére sem mindig hallgat...
De gondolom idő kell neki még meg sokat nem is mondogathatták neki.
Két szökése volt már.Kint jött ment egy kutya ő meg utána.Az utca végén fogtam be.
A kerítésünkkel nincs baj csak a kiskertet elválasztó volt alacsony onnan pedig a szomszéd fele ki is ment mert a házunk mögötti rész nem volt lezárva.Most lezártam meg próbáltam picit magasítani a kis kerítésen ami 120 magas volt kb.
Hátul is mondjuk 160 körüli a régi pala kerítés ha nagyon akarja ott is kimegy lehet.
Az előző kutya soha nem akart arra menni.
Mondjuk az idén amúgy is cserélve lesz magasabbra majd elvileg a kerítés...[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
A labdázás nem feltétlenül magától értetődő illetve eldöntött dolog; nálunk a két kutyából az nagy magától imádta, a kicsiről azt hittük sose fogja érteni hogy mire jó ez, de kutyasuliban ezt is megtanultuk, azóta még jobban imádja, mint a nagy.
Sétára viheted (ha oltások ilyesmik rendben - de gondolom ezek nélkül nem adta volna ki a menhely), de csakis pórázon. A pórázról csak akkor vedd le amikor ezer százalékig biztos vagy benne hogy nem a lelépés lesz a zsigeri reakció. Zárt futtatóban is csak akkor ha tuti hogy nem tud kiugrani vagy amikor másvalaki nyitja a kaput, akkor lelépni.
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
jézusom
addikt
válasz j.bravo #37986 üzenetére
Én mindig rá szóltam arra aki futtatóba pórázon hozza a kutyáját. Pontosan áldozatot csinálsz belőle... Alap hogy beviszed oda pórázon akkor valamelyik vígan rohangászó bele gabalyodik aztán visz mindent, a tied meg úgy be lesz feszülve hogy neki ront bármelyiknek... Nem véletlenül van dupla kis kapu hogy le tudd venni róla... Ott van a többi kutya meg a gazdi is nem onnan akar megszökni.
[ Szerkesztve ]
-
Major Lion
senior tag
Mi vittuk azonnal, es eltuk ugyanugy az eletunket ahogyan elotte. Hamar megtanulta mikor van seta, aztan mar o jelezte hogy menni kell.
Labdat, botot nekunk se ertette, pedig 3 eves koruli volt, de megtanulta idovel, jo par video van YT-n ahol bemutatjak hogyan tanitsd meg jatszani.On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
chizuru
csendes tag
válasz falabu88 #37974 üzenetére
Nálunk szó szerint semmi nem állítja meg őket, bár tényleg nem tudom mit élveznek a kertben, amiben csak annyit érnek el hogy a kutya megfogja - képzett vadászkutya, apportos, nem öli meg, csak hozza és odaadja, en pedig kiszállítom őket az utca végén levo parkba. Persze másnapra visszajönnek.
Lehet, hogy a közép-ázsiaim megoldaná a sün-problémát, a macska-problémát megoldotta, kerülik a kertet mint a tüzet, de azért sajnálnám őket…so long ヒカリノムコウヘ so long ナモナキジユウへ so long フアンヲノミコメ so long ダレヨリモタカクトべ
-
j.bravo
addikt
válasz vendingo #37987 üzenetére
#37987 vendingo, #37988 jézusom:
ebben maximálisan igazatok van nem emeltem ki hogy üres futtatóra értemháttér/magyarázat: egyik fajtamentés oldala nemrég posztolta hogy az új gazdi egyik nap hazavitte a kutyát, második nap elvitte futtatóba, madzagról levette, kutya első dolga volt átugrani a kerítésen, el is szaladt, a nap folyamán később sajnos el is csapta egy autó
Futtatók továbbgondolva: szerencsések vagytok, ha nálatok zsilip rendszerű a kapu (kettő van, közte kis hellyel). Itt a szépséges Pesterzsébeten és a környéken szimpla ajtósokat láttam eddig.
Itt - szerintem - a bent lévő kutyák gazdáinak felelőssége lenne nem engedni hogy a belépő gazdira, kutyára ne rontsanak rá a kutyák már a kapuban, legalább hadd csukják be nyugodtan az ajtót és vegyék le a pórázt. (ezáltal elkerülve hogy a belépő rögtön áldozattá váljon).
Persze sajnos távolról sem mindenki ilyen, sokszor látom hogy "ó, kerítésen belül van, nem tud elmenni" és nem figyelnek rájuk egyáltalán, egymással dumálnak, alkalmasint egy sört is szisszentenek (nem viccelek); a kutyasz.rt sem szedik össze (mivel nem is észlelik mikor, hova kerül).Szóval, szerintem, új kutyánál, aki még nem szokott ill. nem ragaszkodik az új gazdihoz, szökésre hajlamos, a futtatóval is legyen óvatos. Mielőtt odaviszi a kutyát, nézze meg hogy biztonságos-e, nem lyukas-e a kerítés, nem túl alacsony-e. Amikor kutyával megérkezik, belépés előtt szólítsa meg a bent lévő gazdikat, mérje fel mi a helyzet, egyeztessenek, mérlegeljen.
Ez alap kéne hogy legyen, de sajnos tudjuk, látjuk hogy csak elvben alap dolog a gyakorlatban nagyon nem alap[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
vendingo
veterán
válasz j.bravo #37992 üzenetére
Sok retardált gazdi van idióta kutyákkal a futtatókba. Én már nem is nagyon viszem ilyen helyre. Sok nagy kutya visszaél az erejével és durván játszik a kicsikkel, a gazdi meg nem szól rá, ha mégis, akkor meg le se szarja a kutya. Volt, hogy 3 kutya vonta, húzta az enyémet, egyik a lábát, másik a nyakát, harmadik meg a fejét. A kutyám behúzott farokkal a hátán feküdt, meg menekült egyik sarokból a másikba. 3 perc után menekültünk kifelé. Sajnos ilyen szituk gyakran előfordultak. Jövőre, ha felnő a kutyám, eléri a 40+ kilót és fellép az agresszió ellen, én se fogok rászólni, és nem én leszek az, aki hazamenekül.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
j.bravo
addikt
válasz vendingo #37993 üzenetére
Ugyanilyen okokból mi is csak akkor megyünk be, ha üres. Évekig nem voltunk egyáltalán, a múlt héten a helyi kis (mondjuk) parkerdőbe áthelyezett helyi kutyasuli mellett mentünk el és láttunk ott egy új futattót, üres volt, bementünk.
jó volt benne hogy van a nyílt rész és pár agility pózna/asztal/rámpa/ugróakadály mellett egy fás rész is, de rendesen körbe van kerítve és van árnyék. Rossz hogy egy szál szimpla kapu van.Whatever.
-
Alusky
aktív tag
Az itteni futtató is sima egykapus, egy üres háztelek 3000nm körül bekerítve, egyik szélén fák, meg néhány agility bizbasz de csak a cövekes meg ugrós cuccok, nem a drágább rámpás meg alagutas, meg a sarkon egy csap, vízakna lelakatolva, benne csap elzárva majdnem teljesen így csak épp csepegni tud fent, hogy ne lopják a vizet csak a kutyáknak tudjanak engedni. Kapun rajta egy nagy szabályzattábla meg az üzemeltető, elérhetőségek stb.
Én messze kerülöm az ilyen helyeket nem tudok többet mondani róla, persze aki nem városban él az könnyen megteheti, belvárosban sok lehetőség nincs.Itt volt a lovasoknak is hasonló pályája, de a cigók a saját lovaikkal kiállamosították maguknak, senki nem mert odamenni miattuk aztán az önkormányzat felszámolta a francba inkább, hogy eltakarodjanak.
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
falabu88
aktív tag
Lassan a tenyésztő és kiképző tanácsára váltanék felnőtt tápra. Még kb 1 havi kaja van (1 kis brit fresh sütőtök és 3/4 zsák Markus-Mühle angus). Nagy gond nincs a kajákkal, falja, viszont elég sok a kaki (napi 5-6x hatalmas adag).
Fél éves lesz addigra a németjuhász, valami normálisabb tápot szeretnék ezután is. A Markus nagyon tetszik neki, úgyhogy lehet maradnék a hidegen sajtolt vonalon, viszont lehet kipróbálék más márkát.Amiket kinéztem:
Lukullus Marha-pisztráng
PRIMAL SPIRIT Iberian Adult Sardine [link]
Valaki ismeri esetleg ezeket? A Primal Spirit kilós ára gyanúsan olcsó, és az összetétel is elég foghíjas az átlag tápokhoz képest, se gyógynövény se halolaj stb.. Viszont hús van benne bőven.
Amit fixen kap mellé az a lazacolaj és zöldkagyló kapszula.
-
-
falabu88
aktív tag
válasz vendingo #37999 üzenetére
Őszintén a túlárazott boltokat igyekszek kerülni, így a fressnapf kiesik. Ha tehetem csak Zooplus, az alap áraik is nagyon jók, 3% fix, plusz vásárlás előtt 1 héttel keresek 5-10 kifogyott terméket, értesítésre rakom őket, és ha valami nem elérhető 1 héten belül akkor jön egy 5%-os kupon. Így már 8%-ról indulok, plusz sokszor ki lehet fogni 10-20% további kedvezményt. Szerencsére mindent is megeszik a kutyám és úgy néz ki semmitől sincs baja, úgyhogy biztos találok megfelelő kaját náluk is..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest