- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrmft
senior tag
-
dokee78
félisten
Már 3 hónapos elmúlt a kis tacskónk.
Nos 2 hetente reggel 5 órától egyedül van kb 3 órát.
Az lenne a kérdésem sötétben hagyjam ott vagy hagyjam neki fel kapcsolva a villanyt?Ha fel kapcsolva hagyom akkor szokott néha rosazalkodni.
Sötétben amíg kinn vilagosodik,nem fog félni,azaz nem rosszabb,ha kis ideig sötétben van? -
veterán
Sziasztok!
Holnap megyünk el első közös kutyusunkért barátnőmmel. Természetesen már gyerekkorunk óta mind a kettőnknek volt kutyája viszont vidékiek lévén ők kint voltak, mégha néha be is jöttek. Viszont egy ideje már Pesten lakunk és itt fogunk velünk lakni ő is. Esetleg tippek, hogy mikre érdemes oda figyelni?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
galervin93
őstag
Szó szerint ugyanebben a helyzetben voltunk mi is. Szerintem: szobatisztaság. Mindenkinek jobb, neki is, nektek is. Sokkal ördöngősebbnek hangzik, mint ahogy valójában megy majd. Ezzel szoros összefüggésben, de nem csak ezzel kapcsolatban: rendszer és rendszeresség. Ugye a szobatisztaság miatt eleinte a séta nagyon fontos (persze csak oltások után, addig óvatosan, de nyugodtan le lehet vinni). De legyen az ágyikója egy adott helyen, a vizes tálka is egy kitüntetett hely, meg persze a kajás tálcsika. Ha már kaja, akkor ott az időpont(ok)ban legyen rend (már csak a kaki-pisi miatt is). Séta: legalább a reggeli-esti legyenek kb. hasonló időpontokban, nálunk pl. reggel 7 és este 21, napközben meg ezer dologtól függően 2-3 séta még. Játék se maradjon el főleg amíg pici akkor sokat tanul, később meg hagy fáradjon (nem csak fizikailag, fejben is). Két opcionális dolog: ruhához (ha kell neki) minél előbb szoktatjátok annál könnyebben elfogadja, másrészt ugyanez az autóval, ha tervezitek kocsiban vinni érdemes azzal is összebarátkoznia. Nekünk a kis tacsinak saját "kutyaülése" van, amibe be lehet kötni, ott szokott aludni mellettem.
Röviden-tömören ennyi. Kitartást és sok örömet hozzá![ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
veterán
válasz galervin93 #35759 üzenetére
Ezer köszi a hasznos tanácsokat. Olyan tacsi ülés hol lehet szerezni? Bizony sokat fogunk utáni szóval mindenképp hozza kell szoknia ahhoz is. Játékot egyelőre nem is tudom mit vegyek neki hiszen most lesz 8 hetes szóval egyelőre két ilye puha ragcsalos valamit fog kapni. Szoba tisztaság terén persze vettem ilyen “pelenka” szeru dolgoz amit elé kell tenni, hogy lehetőleg azon végezze a dolgokat viszont van valami jó tanács, hogyan is vigyük véghez a szoktatasi rendet azon kívül, hogy rendszerességgel kezdjük?
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Lujzi (törpe tacskó) holnap lesz 8 hónapos. Eddig Brit Care lamb&rice puppy-val etettük-etetjük, szépen fejlődik, szép fényes a bundája. Viszont elgondolkodtam azon - az itt olvasott ajánlások alapján -, hogy lehet váltani kellene TOTW High Praire Puppy-ra. Megéri a váltás, tényleg annyival jobb táp, vagy maradjak a Brit Care-nél?
És egy kép Lujziról (elég nehéz róla normális fényképet készíteni, mert fajtájának megfelelően elég izgága ):
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
galervin93
őstag
Na ez a kutya ülés jó kérdés, mi körbejártunk egy rakat boltot, aztán az egyikben szembejött. Tettem is fel képet asszem, de nem találom... Kb. vakszerencse volt, sajnos nem tudom máshogy mondani...
Játék egyelőre kb. mindegy, rág, rág, rág, ez lesz a napi meló, többek között.
A pelenka jó, persze eleinte mindenhová fog sikerülni, meg amikor kezdi kapisgálni akkor a szélére áll és pont a pisi fog mellé menni stb... Az a lényeg, hogy a pelus csak egy átmeneti állapot legyen a szobatisztaság felé. Mi nem jutifaliztunk, hanem agyondicsértük + sok simi, amikor akár eleinte a pelusra sikerült, később az első "kinti" alkalmakkor is. Szokták mondani, hogy egy kis pisivel meg lehet "jelölni" a pelust, hogy később is tudja, oda szabad... Nem tudom működik-e, mi is próbálgattuk, de érzésre ugyanúgy "teljesített". Büntetni semmiképp sem szabad ha nem jó helyre sikerül, de azért dicsérni sem ha a szoba közepén díszeleg, szóval egy finom határozottság kell, vagy nem is tudom. Lényeg a lényeg, először azt szokja meg, hogy ne akárhol a lakásban csinálja (igazából magától fog "rájönni", ezt kell felgyorsítani a határozott, de nem büntető jellegű magatartással), onnan meg már csak egy lépés, hogy ki is érjetek vele...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
veterán
válasz galervin93 #35762 üzenetére
Elhoztuk a drágát szóval nagyon rajta vagyunk mindenen. Köszi a sok tanácsot és a pellusos dologra már rá álltunk aztán mai nap 7 alkalomból 4 meglepő módon oda ment.
Meglátjuk meddig áll fent ez a státszukó, de a szobatisztaság mindeképp alap lesz és priorítás. Egyelőre csak 7 hetes szóval a sétálás még nem nagyon opció, de azért a levegőre ki visszük szépen!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
t256
őstag
Sziasztok,
Azoktól kérdezném akik Acanával etetnek:
Lehet tudni valamit, hogy miért nem elérhető a tápok nagy része? Mindenhol készlethiány van.
Acana grass-fed lamb 11,4 kg tápot szoktam rendelni, de most nem kapható. 2 hétre elegendő van még.
Nem akartam most váltani, de így kénytelen leszek.
A csirkezsírtől vakarózik a kutyám és az Acana nem rakja bele ezt a szemetet a tápjaiba. Persze minden más táp harmadik összetevője a csirkezsír, tehát elég nagy mennyiség.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
-
veterán
válasz Dorian #35767 üzenetére
Az anyukája már egy jó pár napja nem tudott velük lenni, mert sebesre szopizták szegényt és mindig meg rohamozták amikor meglátták.
Igazából ez a 3 nap nem hiszem, hogy annyira nagy befolyásoló tényező lenne, de persze én csak egy laikus vagyok ebben a témában.
Az első napunk egyébként napközben tök jól eltelt az éjszaka viszont borzasztó volt. Nem aludt magában hiába csináltunk bármit szóval ott ültem mellette egész éjszaka. Meg ébredt kb minden órában akkor jött volna az ölömbe, de 2-3 visszahelyezés után már nem próbálta újra hanem vissza aludt. Most napközben jóval akaratosabb, mint tegnap volt, de játékosabb is kicsit a 20 perc játék és 1 óra alvás kb fél órára lépett játék terén..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz bnorci71 #35769 üzenetére
A vidéki "kis" 9 éves standard tacskónk világ életében székben betakarva aludt és egy ideje már a házban történik ugyan ez....
A sírás, ha nem lesz akkor vele sem lesz gond remélem.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Zsombe
senior tag
válasz Dorian #35772 üzenetére
Köszönöm, akkor marad a Brit Care.
A GranataPet konzervekkel van tapasztalata valakinek? Gondolkodom, hogy a szárazeledelhez időnként kevernék hozzá ezt is, szimpatikus az összetevője, főleg, hogy van benne zöldkagyló por is.
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
veterán
Sziasztok ismét!
Nemrég múlt 8 hetes a kis tacsink. Le jöttünk vidékre és az autózást kimondottan bírja és szerencsére semmi baja nincsen. Az lenne a kérdésem, hogy holnap megyünk vissza Pestre és elég hosszú hetünk lesz, mind páromnak, mind nekem. Azt gondoltuk, hogy itt hagynánk a "nagyszülőknél" a kicsit erre a hétre, hogy szokja az egyedül létet, de mégis legyen azért aki rá néz napközben. Szerintetek ez mennyire jó gondolat? Az éjszakáink még eléggé nyögve nyelősek, mert amikor nincs ott vele valaki folyamatosan megy a sírás. Én attól tartok, hogy megszokja 5 nap alatt ezt a környezetet akkor amikor vissza kerül a lakásba Pesten más lesz és minden kezdődik előlről. Szerintetek mi lenne a jobb döntés? Vigyük magunkkal és kikészítve neki mindent barangolja a lakás egy részét vagy inkább vidéken ez a pár nap és legalább párszor rá tud nézni valaki napközben.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-
veterán
válasz jézusom #35775 üzenetére
Köszi a tanácsot.
Maradt vidéken a héten aztán elkezdődött a "szoktatás" is, hogy napközben nem mindig lesz vele valaki, de eddig nagyon keserves a dolog, mert sír egész nap. 2-3 óránként rá néznek és meg nyugtatják, de szerintetek túl korai még erre szoktatni és inkább vele kellene lenni végig? Nagyon sajnálom a kicsikét, de az Ő érdeke lenne, hogy hozzá szokjon minél hamarabb, hogy el tud lenni magában is.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-
veterán
válasz galervin93 #35777 üzenetére
Igen ez jogos. Lehet tolunk még rajta és csak 12 hetes korától fogjuk magára hagyni napközben.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
bnorci71
addikt
az 1 éves Berni a mai napig olyan sírást tud rendezni hétvégente amíg ki nem megyünk hozzá hogy ihaj.
galervin93
csak a gyerekre adnak gyes-t gyed-et a szülőnek de értelek, nálunk otthon volt hagyva nem volt mese, megszokta, úgy is ez vár rásylex1
én inkább azt nem csináltam volna, hogy 2-3 nap után másra hagyom, elszakítják az anyja mellől 2-3napot valakivel tölt majd újra új közeg...ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Van egy gyönyörű szép puli kiskutyám. Annyi történt hogy a kedves keresztapám és hozzátartozója eljöttek hozzánk, kivágott fát vittek el. Az a lényeg hogy a kutyámnak van építve egy kerítés, kb a telek fele csak az övé. Ezen a kerítésen áthaladtak keresztapámék, és a rokonját akivel jött, megharapta a kutyám. Mondanom se kell, szept. 22-én lejárt a veszettségi oltás érvényessége.
Mondhatnék sok indokot hogy miért nem lett beoltva, mondhatnám hogy elfelejtettem hogy be kellene oltatnom, de nem mondok semmit. Nincs beoltva, lejárt az oltása. Megharapta a keresztapám rokonát. Aki javaslatomra elment orvoshoz, ahol felvettek mindenféle információt és szóról szóra lediktálta hogy hol és mi történt... És mondta az orvos hogy továbbítania kell ezt, és gondolom lesz büntetés is. De ebben nem vagyok még biztos.
A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor biztosan lesz büntetés? Vagy mi a procedúra?
A történetben annyi érdekes hogy áthaladtak egy elzárt területen, kerítés+ajtóval, ez lehet esetleg kiskapu? Most itt arra gondolok hogyha teszem azt bejön a tolvaj és megharapja a kutyám, feljelenthet mert nincs beoltva a kutya?Ha bírság, valaki tud egy minimum és maximum összeget? Interneten találtam ezt-azt, de leghasznosabb infó az 2010-es volt, nem tudom mennyire valós, de ott 75-225 ezer forintig írták a büntetést. Illetve más, de amikor valakit megbüntettek oltatlan kutyaharapás miatt, az mind olyan volt hogy kiszökött a kutya, és úgy harapott meg valakit. Itt ilyenről szó nincs, ők jöttek be a kutyámhoz. Nem tudom számít-e ez valamit, de nagyon remélem hogy igen.
Köszönöm a segítséget!
Üdvözletem. -
Vesa
veterán
válasz tothjozsi96 #35780 üzenetére
Gondolom ezt inkább egy jogi fórumban lenne érdemes megkérdezni.
A tudomány a valóság költészete!
-
jézusom
addikt
nem kell ezzel foglalkozni. Romániában megkapják ugyan azt az oltást és 5 évig érvényes, nem egyig. Plusz covid alatt szerintem nem is kötelező. Én tavaly nem vittem őket, egy évet kihagytam. Amúgy letojom a covidot is, és idén viszem is oltani a kutyámat, de ez a maszkos bohóckodás már nagyon uncsi, inkább nem is megyek sehova.
-
tothjozsi96
addikt
válasz jézusom #35782 üzenetére
Hogy érted azt hogy nem kell ezzel foglalkozni? Az orvosnak jelentési kötelezettsége van. Gondolom továbbítja a megfelelő szerv felé az ügyet és majd azok ellenőrzik ezt. De például azt mondta az áldozat háziorvosa hogy ma kijön és megnézi a kutyát. Mondom mi van? És elvileg ő nézi meg a kutyát hogy mi újság. Talán azt nézi meg hogy veszett-e?! Nem tudom.
Elég ködös ez az egész téma. Főleg azért mert a kedves áldozatnak annyi esze nem volt hogy megkérdezze mi ilyenkor a procedúra. Az orvos azt mondta délelőtt jön, persze sehol semmi, nem jött senki eddig .. Idegörlő pillanatok. Egyébként utána olvastam és jelenleg is a 75-225e forintos bírság a hatályos.
-
Vesa
veterán
válasz jézusom #35782 üzenetére
1. Törvény van a veszettségire! Nincs ilyen, hogy a Román működésből induljunk ki.
2. OFF: a maszkos bohóckodást nem véletlenül találták ki. Nekem már két ismerősöm belehalt a betegségbe, tök jó lenne, ha 2 évvel a pandémia után nem tartanánk még mindig ott, hogy minek kell ez...A tudomány a valóság költészete!
-
jézusom
addikt
Van egy 20 kilós kis ivartalan kan 4 éves elég domináns kutyám. Volt mellette egy sarplaninacz keverék, aki szintén ivartalan kan, sajnos itt hagyott minket. Ő nagyon jól tolerálta a kis "dög" aktivitását, nem bánotta soha, jól el voltak.
A kérdésem az lenne, hogy mit gondoltok a kicsi mellé milyen kutyát kellene újat választani.
Lehetőleg kicsit akarok és jó vérű nagy testűt, aki immunis a kicsi hülyeségére. Azon gondolkodtam, meg a futiban is más kutyákkal játszva úgy tűnik, hogy a szukákat nem igen bántaná, a kanokkal viszont domináns, viszont a szukákra meg annyira megy, hogy teljesen bepörög ilyenkor -
jézusom
addikt
válasz tothjozsi96 #35783 üzenetére
hát jah most már késő, ha az ember szólt. De nem gondolod komolyan, hogy lejár az oltás egy hónappal és akkor már csak úgy magától veszett lesz a kutya. Tudom kemény betegség, de nem lesz instant veszett valaki, mert lejár a papÍr.
-
Ispy
veterán
Az mindegy hol ment át vagy sem. Ha gyorsan hajtasz és baleseted lesz másnak a hibájából, attól te még a gyorshajtást elkövetted és azért meg leszel büntetve, a másik meg a saját hibájáért. Az egyik nem oltja ki a másikat.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Van ajánlott elektromos nyakörv,kutya kiképzésre?
Egy tacskónak kellene jelenleg de más kutya is lesz még,ha a méret számít!
Csak fegyelmezni szeretném vele,mert néha nem fogad szót...(mert tacskó! ) -
galervin93
őstag
válasz tobias40 #35791 üzenetére
Az alapvetés az, hogyha megtanul a kutya viselkedni, akkor nem csinál rosszat (maximum eseti jelleggel fog "rosszalkodni" és/vagy amíg kicsi úgyis bepróbálkozik dolgokkal). Szóval inkább az elv a kérdéses, miért nem próbálod inkább fegyelemre tanítani?
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
-
notika77
senior tag
válasz galervin93 #35792 üzenetére
Kiképzésre keres nyakörvet vagyis meg akarja tanítani a kutyát viselkedni! Az elektromos nyakörv pont erre lehet hatásos eszköz, hiszen nagyobb távolságból képes "megrántani a pórázt". Olyankor is képes hatni a kutyára, amikor az éppen szökni próbál és a gazda csak kiabál és fut utána. Persze optimális esetben a gazda felkészült tréner és csak miután megfelelő kapcsolatot alakított ki a kutyával utána kezdi a tanítást és nem kerül olyan helyzetbe, hogy futnia kelljen a kutya után, hiszen zárt, védett területen, végtelen idővel, kreativitással, tudással, tapasztalattal és türelemmel áll neki a kutyakiképzésnek.
-
Dorian
félisten
Nekem az egyik kutyám csak akkor viselkedett, ha katonaként bántam vele, de azt a robotszerű engedelmességet meg én nem akartam. Aztán amint megszületett a gyerek, nagyon rövid időn belül minden nélkül nagyon jó kutya lett belőle: rájött, hogy már nem kölyök / nem ő a kölyök.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
tobias40
veterán
válasz notika77 #35794 üzenetére
Pontosan erre gondoltam mikor feltettem az első kérdésemet,úgy látom van akinek átment,lehet iq függő a dolog,sajnálom.
De engedjük el ezt a szálat mert itt úgy látom nem a kérdésre válaszolnak hanem támadnak mint aki össze-vissza kínozza a kutyáját és "árammal rázatja széjjel"
Valószínűleg a póráz rángatása sokkal EMBERSÉGESEBB,mint amit én keresek.
Sosem próbáltam az elektromos nyakörvet és következő kérdésem az lett volna hogy mik a tapasztalatok erről,de majd máshonnan keresek véleményeket.
Nevetséges![ Szerkesztve ]
-
galervin93
őstag
válasz notika77 #35794 üzenetére
Hiába az off-irónia, ez nem olyan dolog, ami 10-ből mondjuk 1-szer sikerül, hanem pont fordítva. Ja és igen, bizony idő, energia, végső soron pénz is, szóval ja, "be kell fektetni" minden tekintetben. De - speckós eseteket leszámítva, ilyen is van - valszeg lesz eredménye.
Nekem és páromnak is csak a szülői háznál volt kutya, tapasztalat max ennyi, aztán már harmadik éve hogy elboldogulunk egy tacsival (!...), nekem pl. póráz nélkül is sétál a félig-meddig zöld tizedik kerületi fővárosban, és ha rászolok azonnal megáll. Mondjuk az is igaz, hogy lefeküdni nem tud, csak ülni. Ja meg a lasztit, fát visszahozni. Lehet itt rontottuk el.
Mindenesetre én csak alternatívát "ajánlottam", nem biztos, hogy csak a radikális eszközök segítenek, és szerintem semmi "támadó" nem volt a hozzászólásomban.[ Szerkesztve ]
-
notika77
senior tag
válasz galervin93 #35799 üzenetére
Lehet, hogy fekszik csak nem látod a különbséget .
Én az off-ban csak arra utaltam, hogy szinte soha nem állnak fenn az ideális körülmények. Az elektromos nyakörv csak radikálisnak tűnik, de belegondolva szerintem nem az és nem csak a szeges fojtónyakörvvel összevetve, hanem a sima póráz rángatásával is. Ami ráadásul csak pórázon lévő kutyánál működik. Nem nagy áramütésről van szó és a jelzés a kutyának azonnali, nem késleltetett vagyis sokkal gyorsabban össze tudja kapcsolni a saját "rossz" cselekvésével a jelzést, mint ha később mesélné el a kutyának a gazda, hogy mi nem tetszett neki. És nem, nem lehet minden kutyát jó szóval, jutalommal megfogni (visszafogni).
Én a labrador-németjuhász(?) keverék kutyámmal póráz és gond nélkül tudtam sétálni és utazni Budapesten bárhol, nem csak a parkos részeken. Pl. voltunk aug. 20-án a Margit hídon tűzijátékot nézni (ami talán a legextrémebb, mert a kutya eredetileg félt az erős hangoktól), megfelelő kiképzés után, amit nagyrészt én csináltam kb. 1 hónap kutyasuli után. Szóval tudom, hogy vannak jó módszerek és vannak még jobbak is és tudom, hogy nem minden ember egyforma és a kutyák sem azok.
ui.: félt a mennydörgéstől és a villámlástól is, de egy hirtelen ötlettől vezérelve felhergeltem a viharban és együtt ugattuk azt. A következőnél már csak fekve vakogott, míg korábban bebújt a legsötétebb helyiségbe és ott rettegett.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest