- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
-
dokee78
félisten
Van egy 8 hetes 2,5 kg-os kis tacskónk.
Ma kapta meg a második oltást és azt mondta az orvos,mértékkel adagoljuk a száraz tápot neki,hogy el ne hízzon.
Azt mondta a csomagoláson rajta kell lenni az adagolásnak,de nincs rajta.Select Gold Mini Junior a táp.
Nos a honlapon sincs adagolási út mutató,persze az Adult tapnak fenn van.Valaki tud segíteni?
-
galervin93
őstag
válasz dokee78 #35702 üzenetére
Kaja mennyiségére nagyon kell figyelni, tényleg könnyen elhízik! Az ajánlott mennyiséget próbáljátok ki, és látni fogjátok, hogy alakul. Mindig legyen kissé "behorpadva" (épp sétálunk :) ):
Zöldkagylópor + kollagén ajánlott, akár kúra-szerűen, de prevenció gyanánt is + lépcsőzést kerüljétek!
Szeder, ez a mocsok kis hercegnő itt fent sok husit kap (1 kiló sertés husi egy hétre elég, mellette Brit Care Lamb&Rice - bő egy éves koráig a sárga csomagos Puppy, azóta a zöld Adult). Tojás, porcogók, szivacsos csontok mehetnek neki. Sütőtök, batáta, répa főzve, összetörve szintén.
Kitartást hozzá, makacs kis lények! Ne engedjétek, hogy ő legyen a főnök (folyamatosan próbálkozik nálunk ), és minden rendben lesz.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
őstag
válasz galervin93 #35704 üzenetére
*viszonylag sok husit
Persze sem mennyiségben, sem "minőségében" (nyers vs. hőkezelt) nem egy barf, de ahogy látjuk a küllemét, a többi ismerős (húst nem/ritkán evő) tacsihoz képest a szőre sokkal fényesebb és puhább, szóval szerintem ezt a kis pluszt bőven meghálálják.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
XaraX
addikt
Sziasztok!
Ki teszem ide is, remélem, maradhat.
Egy 11 hónapos Mastino kannak keresek gazdát, saját magamnak tartottam meg tenyésztési célból, de helyhiány miatt szeretnék neki szerető családot. Úgy alakult, hogy egy eladott testvérét vissza hoztam, mert megváltoztak a gazdája körülményei, nem jól tartották, de mindegy is, így már 3 kan sok, hamarosan egészen biztos, hogy nem jönnek ki egymással.
Az anyja ICH, 4 ország championja, idei világkiállításon Brno-ban champion osztály kitűnő 1 helyezettje.Szuka testvére ugyanitt kölyök világgyőztes lett.
Amennyiben úgy gondolja, hogy szerető gazdája lenne, bőven kölyökár alatt is hajlandó vagyok oda adni, igaz, ez esetben nem teljes jogokkal, és némi feltételekkel. Lehetőség van arra is, hogy minden joggal átadjam, akkor viszont teljes áron.
Nem mindenáron, és nem mindenkinek adom, csak kizárólag kölcsönös szimpátia esetén.
Nem szeretném külföldre adni, szeretném, ha elérhető maradna a tenyészértéke, génjei miatt is.
Testvérei főként Amerikában élnek, illetve Írországban, Németországban, itthon összesen 4-en maradtak.
A képeken 9 hónapos, igény esetén készítek friss képeket.[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Lenne egy kérdésem, adott egy fél éves németjuhász kölök kutya, és szeretném nevelni, mert nagyon rossz. Viszont nem tudom, hogy kellene. Mindenhol azt olvasom, hogy tettenérés kell és rászólni. Ezzel az a gond, hogy a kicsi mindig akkor csinálja a hülyeségeit, amikor este van/nem vagyunk kint. Ilyenkor hogy lehet büntetni utólag?
Vagy kinőheti ezt? Legtöbbször szétrág valamit, elején cipőket, de azt elpakoltuk, de ma már eldöntött egy bicót is és a nyerget kapta szét...
Xbox One: bandymnc
-
jézusom
addikt
válasz bandi0000 #35710 üzenetére
Utólag kár büntetni. Elméletileg tudhatja miért kapja a büntetést, de egyáltalán nem biztos. A büntetés és jutalmazás is akkor működik, ha el tudod csipni a pillanatot. A juti falat is csak akkor jó ha már ott van előre bekészitve az ujjad hegyén. Ha a zsebedben kotorászol érte, amikor megcsinálta feladatot, akkor már megette a fene... Javaslok egy beltéri kamerát oda-vissza hanggal, állÍtólag hatásos.Ehhez az kell, hogy egyáltalán a tiltás fogalmát ismerje! Beüzemelésben tudok segiteni, bár ezek elég egszerű eszközök.
-
Vesa
veterán
válasz bandi0000 #35710 üzenetére
Ha fél éves, akkor nem rossz, csak fél éves. Korral jár. Minden ilyen idős kutya szétrág mindent, ez normal. Suliba is csak 8 hónapos kor körül veszik be, addig csak kutya ovi. Utólag hiába bünteted, nem fogja tudni, hogy miért kapta. Nem tudja még, hogy mit lehet és mit nem, ez nem rosszaság, csak nem ismeri még a világát. Meg fog mindent tanulni, de ehhez sokat kell vele lenni, hogy lássa/érezze, mi megengedett és mi nem az.
A tudomány a valóság költészete!
-
bandi0000
nagyúr
Köszönöm mindenkinek. Lehetőség szerint foglalkozok vele, de nyilvàn a hétköznapok miatt nehéz plàne most mikor ennyire gyorsan sötétedik. De 1-2 alap dolgot megszeretnék neki tanítani, mert az öregebbnél pl a pórázhoz szoktatàst elszútam nagyon
-
bnorci71
addikt
a mién kezdi elhagyni a felugrálást amikor jövünk megyünk lassan el lehet hagyni a portát ruhacsere nélkül végül is 15 hónapos a Bernike.
Ma éjszaka a pincébe aludt lementem a kazánra rakni bejött velem és nem akart kijönni, én meg úgy voltam vele ha ott jobban érzi magát legyen, kicsit féltem mit fog reggelre szétrágni de nem csinált semmi rosszat legalább is amennyire reggel kiengedéskor gyorsan felmértem a terepet. Lehet kel csinálnom egy kutyabejárót a pinceajtóra.... a vizet is jobb lenne ott tartani ebbe a nagy fagyba.
Tényleg sót hogy ne fagyjon meg raktok a vízbe vagy inkább a napi 3-4x csere. Ezzel csak az a gond az reggel kirakott víz délutánra befagy mire hazaérünk ahogy az este kirakott is reggelre 10L vödörbe van pedig.
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Dorian
félisten
válasz bandi0000 #35714 üzenetére
Elég ha mondjuk a szombat délelőttöket egy kutyaiskolában /oviban töltöd vele, hét közben pedig az ott tanultakat gyakoroljátok, pl a séta alkalmával. Ja tényleg: Ugye elviszed naponta sétálni, nem csak az udvaron van és annyi?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
j.bravo
addikt
válasz bnorci71 #35715 üzenetére
"Lehet" hogy overkill, de egy haver elektronikus hőmérővel ill. vezérlővel ellátott fűtést csinált az itatótál alá (galvanikusan leválasztva, természetesen, illetve a biztonság kedvéért pár volttal táplálva)
Nem tudom mennyi só kellene ahhoz hogy ne fagyjon meg; illetve hogy annyi sótól/sós víztől nem lenne-e szomjasabb.
Valahol olvastam olyat is hogy étolajat tesz a víz felszínére vki, de ennek működőképessége felől is vannak kételyeim.[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
aleister
veterán
válasz bandi0000 #35717 üzenetére
Nekünk is van egy német juhászunk, igaz már 3-4 év körüli. Mindenki azt mondja, hogy nincs mese, le kell őket fárasztani, és akkor relatív kevés kárt tesznek. Azért "rosszak", mert unatkoznak. És itt a "rossz" szó nem is feltétlenül igaz, hisz inkább csak aktívkodnak.
Szoktad tanítani, sétálni vinni, játszani vele?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
bandi0000
nagyúr
válasz aleister #35719 üzenetére
Azért furcsállom, mert ides tova ez az 5. németjuhászunk, abból az első kan elszökött, de igazából egyiknél se emlékszek, hogy ennyire aktív lett volna. Ha egy kicsit nyugszik mikor öregszik, az jó lenne
Sétálni még nem, de játszani igen, 10m-re dobom el neki a labdát oda vissza rohangál de megse kottyan neki
#35720Dorian: A kutya kenel vas beton hálóból lett kialakítva, körbe raktam csirkehálót, pont emiatt, hogy nehogy ki akarjon jönni, csak azt nem matekoztam bele, hogy valahogy a ház hátulján a deszkát leszedte, és kvázi a ház és a háló közé szorult be a feje és gondolom akkor kapálódzott és a lába is beakadt. Szerencsére nem kellett műteni, és még sínt se rakott rá, biztos jobban összeforrt volna, de az tuti, hogy leszedte volna magáról. Nem mondom, hogy nem lehet észrevenni, hogy néha máshogy rakja, de nem nagyon akadályozza szerencsére.
Tervbe van a kutyakenel átalakítása, csak jelenleg az építőipari ágak az egekben vannak, én meg betonoznám, oldalára valami szigetelt cuccot kellene rakni, hogyha majd lesznek kölykök akkor nehogy megfagyjanak
-
bnorci71
addikt
válasz j.bravo #35718 üzenetére
fűtés na az nem lesz az biztos
a sótól azért tartok én is nehogy szomjasabb legyen ugye hajótöréskor se iszunk tengervizet, étolajat nem raknék rá az is biztosELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
j.bravo
addikt
válasz bnorci71 #35722 üzenetére
Ha meg tudod oldani hogy fagymentes helyre teszed a tálat ahol ő bármikor hozzá is fér, akkor nem is kell (ld. pinceajtó kutyabejáró, amit említettél - bár akkor gondolom onnantól a lakás<->pince ajtót zárni kell, lévén ahol egy berni befér, ott szűken egy ember is)
De ha a fagymentes hely nem megoldható, olyan helyeken ahol kinti kutya és pont, nem tartom rossz befektetésnek, ha biztonságos/üzembiztos és pár ezer Ft-ból több télen keresztül mondjuk 8-10 fokon tartja a vizet. Ha nálunk kinti kutyák lennének (ööö... nem azok ) akkor még érdekelne is az építés/barkács része.
Whatever.
-
dokee78
félisten
Sziasztok.
Vásároltunk lassan 4 hete egy kis kutyát.
Anyám nem gondolta,hogy ennyire nehéz szoba tisztaságra nevelni. (Panel lakás)Nos el adjuk,de kérdésem az lenne,még ilyen kis kutyaként hamar meg szokják az új gazdit ugye? (9. hetes)
-
Vesa
veterán
válasz dokee78 #35724 üzenetére
Itt akkor több probléma is van. nem tudom, honnan van a kutya. 9 hetes, de 4 hete vásároltátok, tehát 5 hetesen, ami eleve problémás, mert külyköt 8 hetes korban kell leválasztani az anyáról/alomról és csak utána szokás elhozni/eladni. Hogy a fenébe lehetne egy kvázi csecsemőt szobatisztaságra oktatni? 8 hetes korban történő elhozatalt követően is kell pár hét, mire megtanulja. Ez teljesen normális, nem úgy születnek, hogy tudják ezt. Vásárlás előtt nem tájékozódtatok?
Új gazdit meg fogja szokni, de azért grat ehhez az egészhez.
[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
válasz dokee78 #35724 üzenetére
Mi 5 hónaposan hoztuk el a kutyánkat menhelyről. Ott volt két hetet, az első gazdájánál pedig 5 hónapot. Kellett úgy másfél hónap mire megszokott minket és az új környezetét.
Szobatisztaság 2-3 hét volt.
Persze kisebb korukban könnyebben hozzászoknak az új gazdihoz.
Miért adjátok fel ilyen könnyen? Nagyon sokan tartanak lakásban kutyát és működik a dolog. Ott a panelban nincs kutyás szomszéd, aki tud tanácsot adni?Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
dokee78
félisten
Nem 9 hetes.
9-dik hetes.
Igen rosszul írtam 3 hete van nálunk,utólag mondta egy kollégám,hogy 8 hetesen szabad el hozni.Anyám akarta a kis kutyát,sajnos ez a mi hibánk,hogy tájékozatlanok voltunk.
Nyilván tovább adni úgy fogom,hogy lehetőleg jó helyre kerüljön bár ellenőrizni nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
-
dokee78
félisten
válasz galervin93 #35730 üzenetére
Nem dobom,ki ne ferdítsd el a valóságot.
Keresek neki egy gazdit,ahol kertes háznál lehet és érezheti jobban magát.
Nem el altatni és az utcára tenni akarom. -
TheProb
veterán
Mantrailing-re tud esetleg ajánlani valaki iskolát/trainer-t?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Saskakas18
tag
válasz dokee78 #35731 üzenetére
Hidd el jobb helyen lesz bárhol máshol mint nálatok! Nyugodtan add tovább, legalább a másik gazdi szeretni fogja és el fogja viselni a pisit és a kakát. Ahogy az embernek is idő kell úgy idő kell az állatnak is főleg 9-ik hetesen.
Ha egy normális tenyésztőtől vettél volna kutyát, akkor oltásokkal, garanciával és nem 5 hetesen kapod kézhez!
Anyukádat azért megkérdezném, hogy téged miért nem adott tovább 9hetesen hisz sokáig bekakáltál és behugyoztál!
Ez a biztosítékot kiverte! Nem is tudom, hogy mit keresel itt!!!!!
[ Szerkesztve ]
A tökéletes becsületes üzletelés a mérvadó!
-
beci
őstag
Sziasztok. Mini Bull Terrier kennelt tudtok, ahol vannak kiskutyák eladók? Trikolor színben.
Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Mik a tapasztalatok a happy dog nevű tápokkal? Az ez előtti kutyusaim dog chow-al voltak etetve kicsiként , de olyat nem találtam most itt. Milyen kategóriát képvilselnek ezek a tápok? Jobbak mint pl a dog chow? Tegnap voltam az itteni alphazoo üzletben aztán elhoztam egy, 1 kilóst ebből [link] az eladó ajánlására. Proba miatt vettem csak 1 kilóst , szerinte ehhez nem kell vitamint se vennem..
Tegnapelőtt érkezett meg hozzánk egy 8 hetes németjuhász fiú, és nem tudom, hogy jót vettem-e vagy mást kellett volna....?[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
jézusom
addikt
válasz kenwood3 #35736 üzenetére
Nagyon örülök, hogy nem találtál dogcsót, ne is vegyél többet, ha teheted! fele konkrétan gabona, másik fele meg növényi fehérje némi adalékkal.
Happy Dog ezerszer jobb. Amit vettél az teljesen jó, leszámÍtva hogy esetleg a csirkével lehetnek gondok, ha allergiás rá.
Tessék elolvasni az összetételt, ami a leÍrásban elöl szerepel, abból van a legtöbb benne. Gabonát felesleges drága pénzekért venni, a búzaliszt ára 200Ft kilója...
Ez a Dogcsó nem is olcsó, de legalább szemét...Grat a kis németjucihoz!
[ Szerkesztve ]
-
volandy
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy miért nyüszít egy kutya? 8. évében van a kutyám. Kislány, de ivartalanítva lett még kiskorában. Nagytestű kutyus. Tavaly november 20.-n elpusztult a fiú kutyám. Azóta egyedül van. Nem egy aktív kutya, soha nem is volt, elég sokat pihen, óljában vagy csak az udvaron. Amikor még együtt voltak nem ő volt a domináns, magától soha nem szaladt a kerítéshez, kapuhoz, mindig a másik kutya volt a hangadó! Nem volt bent a lakásban, de soha nem engedtem be kutyát a lakásba, kivétel akkor volt, ha valamelyik beteg volt és ápolni kellett!
Na, szóval. Ha megette a kajáját, akkor nyüszített kiskorától már. A lábával lökdöste a tálját és közben nyüszített és addig, addig lökdöste, amíg fel nem borította az üres tálat, de akkor abba is hagyta a nyüszítést! Ha jött egy mentő vagy rendőrautó illetve valakinek bekapcsolt a riasztója, akkor is, de akkor nyüszítettek anno mindketten. Az egyik elkezdte a másik csatlakozott. Régen is néha nagyritkán nyüszített, de mostanában, illetve azóta, hogy egyedül maradt szinte mindennap éjszaka főleg, de néha nappal is nyüszít, nem durván, mint akinek beszorult valahova a lába vagy fájna valamije. Nem hangosan inkább halkan és kb: 1-2 perc az egész. Van, amikor a nyüszítés átmegy vakkantgatásba. Lassan három hónapja, hogy egyedül van, de még mindig csinálja. Ha rászólok, akkor abbahagyja. Nem fájdalmas nyüszítés és nem hangos, mert akkor már tettem volna lépéseket! Meg amikor hülyéskedünk, birkózunk akkor kiderült volna, ha fájna valamije. Sokszor találkozunk mindennap, én adom a kajuszt is neki, de nem vagyok vele annyira intenzíven, mint amikor ketten voltak, mert a másik kutyám volt ebben a játékosabb, de inkább az irigyebb!Van valakinek ötlete? (Google a barátom, de nem találtam semmi olyat amire nem gondoltam volna!)
Ja és ez nem olyan nyüszítés mint amikor egy mentőautó hangja miatt nyüszít!
-
volandy
senior tag
-
kenwood3
addikt
válasz jézusom #35737 üzenetére
Köszönöm a válaszod !
El olvastam a osszetevoket, de nem gondoltam volna, hogy a a regi dog chow ilyen szar ennyi penzert! Igy akkor tenyleg szerencse, hogy nem volt belole.
Ma berendeltem a happy-bol egy 18 kilost, 5 k-val olcsobb volt rendelve, mint a helyi boltban. Akkor emelle tenyleg nem kell adnom neki semmit ?Mi az az ekezet dragasag??
-
Vesa
veterán
válasz volandy #35743 üzenetére
Ha társat vesztett, akkor érthető szerintem. Valószínűleg nem konkrétan a társa miatt nyüszít már, hanem a magány miatt. Ha egy kutya többedmagával él egy háznál, akkor a társ pótolja az ember hiányát, vagyis a foglalkozás hiányát. Ezt látom az enyémeken is. Ha egyedül marad, akkor ez nyilván nincs többé és igényelné a több társas létet. Arra figyelj, hogy éjszaka ne menj ki hozzá csak azért, mert nyüszít, mert kiválóan rá fogod szoktatni, hogy ezt kell tennie és akkor jön a gazdi. Onnantól nem fogsz tudni aludni, de a szomszédok sem. Éjjeli hisztire csak fegyelmezés javasolt, nappal viszont fontos a törődés. Így szépen kialakul benne, hogy éjjel nem kívánatos ez a viselkedés, nappal viszont megkapja amit szeretne.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz volandy #35743 üzenetére
Ne is mondd! Hétvégén nem is tudtuk végigmenni a szokásos utunkat a kis nyomikkal, mert annyira vizes, sáros, cuppogós volt minden. Ahogy nézem ugyanez lesz most vasárnap is, mert minden napra mondanak az időjósok valami kis csapadék.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
bb0t
senior tag
Sziasztok!
Rég jártam itt, de gondoltam írok, hátha van valakinek hasonló tapasztalata.
Pár hete a szomszéd átdobált a kertünkbe egy csomó főtt csontot, amiről nem tudtunk. Azt vettük észre egyik délután, hogy öklendezik a kutya, de nem hány. Estére kimentünk vele a kertbe, hogy kontroll alatt legyen, és akkor találtam meg a csontokat. Gondoltam, hogy bekajált belőle, attól tartottunk elzáródást okozott, hétvége volt.
A székletürítés nagyon fájdalmas volt neki, nyüszített és "ordított" közben.
Hétfőn elvittük az orvoshoz, csináltak röntgent, elvileg nem akadt meg nagyon a cucc, de azt mondták az a biztos, hogy kap egy beöntést. Jött is ki rendesen a főtt csont. Kapott antibiotikumot, fájdalomcsillapítót és bélflóra helyreállítót.
A probléma, hogy a székletűrítés azóta is fájdalmas neki. Hívtam az orvost, aki azt mondta, hogy ennyi idő alatt a beleiben bántalomnak már nem szabadna lennie, ő prosztatára gyanakszik. A vizeletét mi normálisnak látjuk, és bár nem találok referenciát arról, hogy mit ért a szakirodalom "szalagos széklet" alatt, azt sem látom, hogy el lenne laposodva, vékonyodva a széklete. Ami furcsa, hogy a nagy fájdalom nem űrítés közben, hanem a végén szokott rátőrni, olyankor szokott "felordítani." Ma megyünk az orvoshoz, de érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata prosztata problémákkal kapcsolatban? 8 éves lesz Nucky, és ivaros.[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
válasz jézusom #35748 üzenetére
A prosztatagondok nagyrészében ivartalanítást javasolnak. Nem ez a kérdés, hanem az, hogy amit tapasztalunk mennyire tipikus tünete a prosztatagondoknak, úgy, hogy a vizeletét mi normálisnak látjuk, illetve furcsa az is, hogy a csontevéssel indult minden.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Holnap hozunk haza egy fajtiszta törpe tacskót, új család tag
Mivel kezdjük el etetni? 10 hetes kisfiú.
Esetleg valami tanács így az elejére?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest