Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lassú Víz

    őstag

    válasz Golyobis #1156 üzenetére

    Abban a kereszteződésben senki sem tud irányváltoztatás nélkül továbbhaladni.

    Gondolom a kerékpáros hátranézett, meggyőződött róla, hogy van elég hely, a bekanyarodása előtt, irányjelzést adott, majd az úttest középvonalához - ha egyirányú út, akkor a bal oldalához - besorolt.

    (4) Csak jobbról szabad előzni
    a) azt a járművet, amely a balra bekanyarodási szándékot irányjelzéssel jelzi és az úttesten a 31. § (1) vagy (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően helyezkedik el;

    Ha már szóba hoztad a Gellért téri helyzetet:
    18§ (10) A nyitott kerékpársávot - amely a kerékpárosok közlekedésére kijelölt sáv - az úttesten felfestett fehér színű szaggatott vonal és kerékpárt mutató burkolati jel is jelzi. A nyitott kerékpársávot - az egy irányban vagy egymással szemben közlekedő járművek egymás mellett történő elhaladás ezt szükségessé teszi - más járművek is igénybe vehetik, az irányváltoztatásra vonatkozó szabályok megtartása mellett. A jobbra bekanyarodást a nyitott kerékpársávról kell végrehajtani. A kerékpáros balra bekanyarodásra történő felkészülés céljából, vagy ha a nyitott kerékpársáv megszűnik, a nyitott kerékpársávot elhagyhatja.

    Szerintem ha a kerékpáros balra kanyarodik, akkor azt nem onnan kell megtennie, ahonnan a cikkben sugallják. Neki is alkalmaznia kell a besorolás szabályait.

    A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

Új hozzászólás Aktív témák