- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibro5
senior tag
válasz Polllen #4496 üzenetére
Itt nyomon lehet követni a változásokat:
Kindle felmérés eredményeszerk.: sajnos ez sem frissül magától, rá kell nyomni, hogy republish
[ Szerkesztve ]
-
LionElJonson
csendes tag
válasz shenmuedc #4500 üzenetére
Csak azt, ami az 1. hsz.-ben található, bár ebben a témában nem kutakodtam:
Margó szélesség megváltoztatása:
Ezzel lehet a margó szélességét megváltoztatni.
Fontos, hogy csak akkor fog működni, ha nincs nyitott könyvünk, mert ha nem, mindig vissza fog ugrani a gyári alapértékre.
Ezt úgy tudjuk elérni, hogy nyomjuk meg a home gombot, kapcsoljuk ki a készüléket, majd újra be, ezután:
1. Csatlakoztassuk a készüléket a számítógéphez.
2. Total commanderben állítsuk be, hogy láthatóak legyen a rejtett fileok is, majd a következő útvonalon \system\com.amazon.ebook.booklet.reader\ keressük meg a reader.pref file-t és nyissuk meg szerkesztésre. (total commanderrel F4 billentyű)
3. A "HORIZONTAL_MARGIN" értékét ami alapból 40 írjuk át 20-ra vagy 10-re.
A 0 érték már nagyon zavaró.
4. Mentsük el a változtatást, majd indítsuk újra a készüléket ( home--> menu--> settings--> menu--> restart)De Én nem próbáltam; lehetséges hogy csak a Keyboarddal működik.
-
shenmuedc
tag
válasz LionElJonson #4502 üzenetére
Köszi elolvastam az első hozzászólást, de itt nincsen ilyen file.
Mindenesetre kössz! -
-
hampidampi
senior tag
válasz LionElJonson #4499 üzenetére
Nekem K3-om van, a feleségemnek K4-et rendeltünk.
Érdekes, hogy a képfrissítés a K3-nál tök jó, egyszerre villan az egész oldal, csöppet sem zavaró (nekem). Tényleg érzi az ember, hogy lapoz. A K4-nél viszont valahogy fentről lefelé gördül végig a feketeség, és az tényleg valahogy zavaró. Asszonynál vissza is állítottam a ritkább frissítésre. -
moli.hu
őstag
válasz shenmuedc #4500 üzenetére
frissitened kell a szoftvert 401-re kezzel.
erdemes megcsinalni, olvashatobb utana, sose ertettem, kinek szamit az az 0.5 masodperc keses az invertalasra.. merd le, hogy kezzel mennyi ido alatt lapozol egy papirkonyvet, szorozd meg 5-tel, hogy korrigald a tobb lapozas szamat.. de meg ha tobb is lenne, a kepminosegnel akkor se fontosabb semmi. semmi. -
moli.hu
őstag
szerk.: sajnos ez sem frissül magától, rá kell nyomni, hogy republish
akkor ezmiez?
5 percenként automatikusan frissítve -
Magicrat
tag
válasz moli.hu #4511 üzenetére
Meglepett az eredmény...
Milyen sok K4 van, K3Wifi-hez képest. Jó-jó, még mindíg (legalábbis most) ez utóbbi vezet. Gondolom ez azért van, mert az új tulajok többen vannak a fórumon, mint régiek, akik lemorzsolódtak. Én minden nap nézem a fórumot, a kütyüt meg nyáron vettem... -
OMagus
tag
A Kindle Portálon is van ilyen szavazás, ott eddig fölényesen a Kindle 3 (Keyboard) Wifi vezet.
http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!
-
zuzu000
őstag
Sziasztok!
Valószínűleg hozzájutok egy Kindle Touch készülékhez. Valakinek van ilyen, milyen tapasztalatok vannak vele? Wifis lesz, böngészni lehet vele?
-
-
zuzu000
őstag
Van egy ilyen konvertáló: Calibre.
Ezzel a pdf-et át tudom simán konvertálni epub-ba, de a kindle nem látja. Mit lehet tenni?
Szerk: Megoldva, úgy látszik csak a .mobi-t tudja olvasni.[ Szerkesztve ]
-
jancsi123
csendes tag
A könyveket hogyan tudom letörölni a Kindle-ről? Úgy értem vannak olyan könyvek amelyeket ki tudok törölni mikor belemegyek a könyv "menüjébe" (azt írja ki, hogy "delete") ,de a könyvek nagy többségénél azt írja ki , hogy "remove from device" és nem törli ki teljesen a könyvet, hanem berakja az archived items-be. Az lenne a kérdésem , hogy ezeket a könyveket hogyan tudnám teljesen kitörölni.
És Kindle 4 Minit használok (ha ez számít).[ Szerkesztve ]
-
Efreet
senior tag
válasz jancsi123 #4521 üzenetére
Az archívban szereplő könyek a "felhőben" vannak meg, tehát nincsenek épp rajta az eszközön, nem foglalják a helyet. Ha kell bármelyik, akkor kapcsolódni kell wifi hálózatra, és azon át letölti újra, addig csak egy bejegyzés van róluk.
A felhőben meglevő állományaidat az amazon honlapjáról tudod kezelni, de a hivatalosan vásárolt könyveid mindig ott lesznek. Amit az emailcímen keresztül küldesz a készülékre, azokból automatikusan elhelyez ott egy másolatot (ha jól emlékszem ingyenesen 5 gigabájtos tárhelyet kapsz).
[ Szerkesztve ]
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
Tibro5
senior tag
válasz Oldman2 #4520 üzenetére
Nem értek egyet a cikk írójával, bár ízlések és pofonok...
Az én véleményem:
Már több mint egy hete használom a kindle touchot, és sokkal kényelmesebbnek találom, mint a K3-at (bár azt is hozzá kell tennem, hogy K3-at nem használtam ilyen sokáig, csak kipróbáltam).
Engem a káva magassága nem zavar, a lapozó gomb hiánya meg pláne nem, teljesen kényelmes a kijelzőt megérintve lapozni, ráadásul mivel infrás, nem is kell hozzáérni már lapoz. A kijelző egyelőre nem maszatosodik, de ez egy finom mikroszálas ruhával egyébként is orvosolható.
Viszont ami miatt sokkal kényelmesebb, mint bármelyik korábbi kindle, az a szavak kijelölése/szótárazása és szerintem a gépelés is legalább olyan jó mint a K3-on. Én az érintőképernyő érzékenységével is abszolút meg vagyok elégedve.
Szóval egyetlen komoly érv, ami ellene szól az az elforgatás hiánya (bár erre eddig nem volt szükségem, és egyébként is megoldható a pdf számítógépen történő elforgatásával), valamint a 3G korlátossága (nekem Wi-Fi-s van, 3G-re nincs szükségem, de belátom, hogy ez valakinek probléma lehet)
Szerintem azzal, hogy a készülék megszabadult egy csomó gombtól, csak megszépült, letisztult, kompaktabb lett és talán strapabíróbb is. (olvastam K3 néhány betegségéről, hogy a hajlástól bereped a kijelző alatt a burkolat, és az oldalsó gombok is sérülékenyek ha nem vigyáz rá az ember)
Nem értem mért vannak sokan rossz véleménnyel a kindle touchról, szerintem kiváló készülék lett, mindenképp előrelépés a korábbi típusokhoz képest. (lehet, hogy sok K3 tulajnak savanyú a szőlő és ezért inkább hőbörögnek?!) -
Degeczi
nagyúr
nem, egyszerűen csak másként használjuk!
az érintéses szótárazást én is irigylem, sokszor lenne hasznos - viszont a lapozógombok hiánya számomra nem elfogadható
pl. nem csak nyaraláskor, de otthon is gyakran teszem a K3-at egy filléres vízhatlan tokba, h fürdés közben olvasgassam (nem csak a beejtés, ráfröccsentés, de az erősen párás levegő ellen is) - és az infrás érintőképernyő aligha működne lezacskózva
-
-
Magicrat
tag
válasz Polllen #4524 üzenetére
A touchnál az lett volna az igazán felhasználóbarát megoldás, ha mindkét megoldás működik, és én döntöm el, hogy hogy szeretnék lapozni. Ez egy akkora ziccer amit az amazon kihagyott, hogy komolyan nem sajnáltam, hogy K3-at vettem néhány hónappal a K4 megjelenése előtt. De így döntöttek, remélhetőleg a K5 már tudja mindkettőt
Sok jó olvasnivalót és BUÉK
Ave
Magicrat -
PG989
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Magyarországra küldött Special Offeres verziók esetében a garancia érvényesítés hogyan működik? Mennyiben tér el a kifejezetten Mo-ra rendelt normál verzióktól?
Üdv; Gabi
-
Departed
őstag
válasz Magicrat #4527 üzenetére
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Sony PRS-T1-em touch és lapozógombja is van, elforgatni is tudja az olvasnivalókat. Lényegében mindent tud, ami elvárható, és egyben, nem mindig mást kiherélve a Kindle-ökből. Az áruk is kb. ugyanaz. Én 100% elégedettséggel használom.
De már itt sem vagyok, mert Kindle topicban nem szabad megemlíteni jobb olvasókat.
Lényeg hogy van ami jobb a K3-K4-eknél, na majd a K5 minden igényt kielégít majd, reméljük.Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Polllen
nagyúr
válasz Departed #4529 üzenetére
Anno a k3 az árával hódított, min. 30%-kal olcsóbb volt, mint minden más. És cserébe jól tudja, amit kell.
Ma már kicsit árnyaltabb a helyzet, ha érintőkijelzős kütyüt akarsz venni, az a sony valóban nagyon jó, volt hozzá szerencsém.
Amúgy nincs azzal baj, ha valami szerinted jobb, csak ez egy Kindle topik... Mindent a maga helyén.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
zuzu000
őstag
Lehet tenni valamit az olyan ekönyvekkel, amiknél a szöveg két oldalon van, de az olvasó egy oldalon jeleníti meg a kettőt, így nehézkes váltogatni az oldalak közt, mindég máshova kell zoomolni, stb...
Így néz ki -
-
-
-
OMagus
tag
BUÉK mindenkinek!
A Kindle legyen veletek egész évben
http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!
-
DerDer
tag
Van a fórumon valamelyikőtöknek Fire-je?
-
-
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
Nálatok megy a klip me firefox 9.x alatt? Hiába nyomok rá, semmi sem történik...
Chrome-s app jól működik, de itthoni gépen a firefox lenne az elsődleges böngésző...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Lexus, Toyota topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest