Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rarki72

    tag

    válasz dzsi23 #18816 üzenetére

    vélhetően félreérhető voltam, de attól még akinek nem inge...
    én csak azt mondom, hogy amire nekem kell, amennyit ezért kifizetek és amit ezért kapok az pariban van.
    nekem (és itt valóban rajtam van a hangsúly) nem éri meg egy óráért több százezret vagy több milliót kifizetni.
    az én életemben 500.000,-Ft-ból (ha maradunk az említett márkánál - Paulareis) veszek 83 darabot.
    Ha feltételezzük, hogy ez olyan silány minőségű óra, hogy évente tönkremegy...
    Ha párhuzamosan 7 állandó órában gondolkodunk, hogy minden nap másikat tudjak felhúzni a változatosságnak hódolva, még akkor is csak 12 évente kell újat venni.
    Van 40 éves Poljotom. Gyerek korom óta imádom. Pontosan ennyi az értéke annak is (kb 6000,-Ft). 46 óra járástartalék, viselve napi -2 mp/nap a járáseltérése. Imádom már vagy 30 éve töretlenül, mutatja az időt, ráadásul kurva pontosan. Nekem pont ennyi kell. Ugye nem veszett el a lényeg? 40 éves, 6000,-Ft.
    Az én életemben nincs szükség az anyagi helyzetem látható kihangsúlyozására. Órát azért hordok, mert a mechanikus szerkezetet varázslatosnak tartom, szeretem az időt óráról megnézni és ami van annak a kinézete gyönyörködtet. Röviden, ebben a formában okoz örömet.
    Természetesen elfogadom, hogy van aki ennél többet is hajlandó kifizetni egy óráért, de nekik is el kell fogadniuk, hogy más ember másnak is tud örülni ;)

    Ezen felül egy nagyon fontos infot mindig elfelejt mindenki az olcsó fogalmát illetően.
    Van 50.000,-Ft-os Orientem (Multi-Year) és 65.000,-Ft-os Citizenem (Marine Sport). Ha magyar árakat nézzük ezek teljesen kimerítik az olcsó fogalmát. De akkor most mi az olcsó? Vélhetően az ami a beszélgetés résztvevői közül a legkisebb értéket képviseli.
    Ha egy több fős társaságban csak neked van Sea-Dweller-ed és mindenki másnak egy LaFerrari feszít a csuklóján... Máris érzed a fitymáló tekinteteket, ugye ;)

    "Ez egy csodálatos nap! Sikerült lealkudnom 87 millióra!!!" idézet egy újdonsült LaFerrari tulajdonos posztjából :D

Új hozzászólás Aktív témák