Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    Na, megjártam a Háziréti tavat. Hát elég szenvedősre sikerült.
    2 kollégám is ismeri a vizet, így kifaggattam őket, mindketten azt mondták, hogy inkább a halőrház felőli ág közepét próbáljam. Matchezés volt a terv, a pénztáros néni erre inkább a gát előtti stéget javasolta, ahol csak úszózni lehet. Fél 7-re értem ki a tóhoz, ami már ekkor szinte fullon volt. Elindultam a halőrház felőli ágon, mindeni ásítozva ébredezett a sátra előtt. Egész jól begyalogoltam, de szabad hely egy darab se, szóval indulás vissza. Közben néztem a másik oldalt, ott is hasonló volt a helyzet, de kiülni a tó közepére a stégre nem volt kedvem. Átmentem a csobánkai oldalra, egy olyan hely volt, ahol elfértem, a nagy stég mellett, de ott is csak úgy, hogy a 420-as bottal már nem tudtam dobni, a 390-essel is csak úgy, ha kicsit előre dőltem a széken, szóval messze nem ideális helyre sikerült leülnöm.
    Fél 8 felé sikerült bedobni az elsőt, egyből jöttek is a kis bodorkák (ilyen 15 centisek), de más nem, hiába próbáltam csontit, kukoricát, bármit. Összeraktam a feedert, hátha majd arra más jön, de nem... Egészen addig, amíg egy süllő bele nem keveredett a zsinóromba.

    Pergetve se nagyon fogtam még ekkorát :D

    Ez a süci összeszedte a match-et is, úgyhogy újraszerelés jött mindkét boton, el is eredt az eső közben. A halak mérete nem változott, szóval összepakoltam és átmentem a stégre a javasolt, lefolyó felőli végére. Állítólag itt ha beszórok egy doboz csemegekukoricát, biztos lesz ponty. Beállítottam az eresztéket (itt amúgy mély a víz, sliderezni kellett volna igazából), megágyaztam a magkeverékkel, a második dobás pedig... Egy gyönyörű színű köves. :DDD

    Ez szerintem nem csak belekeveredett, alulról akadt ugyan, de az állkapcsába a horog.
    Fenékről csak nem jött semmi, visszább vettem az eresztékből, és kipróbáltam a vízközti matchezést. Csak egy kis jelzőólom maradt a forgó felett, minden dobás után egyből lőttem az úszóra vagy egy csipet csontit, vagy egy kis magkeveréket. Így sikerült néhány szebb dévért is fogni, meg 2, a korábbinál icipicit nagyobb bodorkát, de nem volt nagy a kapkodás, úgyhogy 4-kor eljöttem.
    Vegyesek az érzelmeim, mert szép a víz, rendezett a környezet, az elbeszélések alapján hal is van benne, de a tömeg még a múltkori törökbálinti heringnél is durvább volt. Hétvégén biztos nem megyek többet. Amúgy szinte kivétel nélkül mindenki bojlizott, 2 emberke matchezett még a gát tövénél.

    [ Szerkesztve ]

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák