-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz -=RelakS=- #273487 üzenetére
jaja, de vannak olyan tárcsák is, amik kívül fogazottak, lásd:
SM-RT10
vagy minden olyan agy, ami 15/20 átütős és ilyen SM-HB20 ring kell hozzá:
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
HEAHEA
aktív tag
válasz -=RelakS=- #273818 üzenetére
Ennek a lámpának az első kép alapján nem derül ki pontosan a típusa, de feltételezem a CBL1600-asról lehet szó. Amit linkeltél az az EVO1700-as van csak a gyártó oldalán. Mindkettőben van tompított és szórt fény, viszont a netes videókat nézve nem nem olyan szórtan terítik a fényt, mint a fentebbi képen. Emlékeztet a Lupine Sl Af típusra a fényszórás milyensége alapján .
Linkeskedek én is, egy YouTube-os videó a [CBL1600] -ról.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz -=RelakS=- #274423 üzenetére
jó nektek, nálunk idén még a 'hagyományos' céges vacsorát is elspórolta a kedves(?) tulaj
az is igaz, hogy csak én járok naponta bringával, mindenki más autózik, még 2 km-ről is. vagy gyalogol....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Ringman
nagyúr
válasz -=RelakS=- #274423 üzenetére
Mondjuk az is igaz, hogy nem hiszik, hogy a céges flottát télen is használnák a dolgozók, így azt elzárták.
bámulatos előrelátás#274422 mauimagic
kényelmi szempont ez, mint ahogy 2 zacskó kaját is csak kocsival lehet hazavinni.sajnos az ebike (cargobike-ot hagyjuk is, az kb 1m-től indul elektromos hajtással) meg kurvadrága magyar pénztárcával
közlekedési kultúra meg mitől lenne? az élet többi területén sincsez is benne van sajnos
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz -=RelakS=- #274941 üzenetére
Az egyémen is, de nem szeretem. Szükséges rosszként tekintek rá. Városi használat mellett, sajnos néha kell.
-
MC Pite
veterán
válasz -=RelakS=- #275408 üzenetére
Igen, húzták már rám is 45°os kereszteződésnél, majdnem kocc lett. Azt hittem még számolt velem is.
De ha a főúton megyünk, jobban látnak, legalábbis ott jövünk ahová néznek - mert a bringaútra sokan egyáltalán nem néznek.Nem is számítok sehol elsőbbségre, max ugatok ha elütöttek volna. Ahogy ingáztam 2x10km-t, napi 1-3 ilyen eset volt.
A következő gyakori probléma felénk, a csordában guruló suhancok (bringa vagy eroller).
Megyek kismaszattal, ő megy elől (kivéve kereszteződések), és a kis **k az út teljes szélességében jönnek. Csöngetek röviden, de nyilvánvalóan látnak.
Csöngetek hármat, hogy heló, kéne nekünk a sávunk. Az esetek harmadában csak morgolódnak, de nem tágítanak, így visszaváltok, gyorsan előre megyek előre dőlök kicsit, betámasztok, gyertek f***ok!
Nem értem miért kell az öt évesnek lemennie a sokszor 5-10centis padkán (1,5-3 m széles utakról van szó!), mert ők nem tudnak a saját felükre menni arra a 15 másodpercre. [link]
Szinte mindig pofáznak is mikor már legalább 3 csöngetés volt, kislányomra való tekintettel nem szedem le őket a járműröl megkérdezni, hogy most igazából mi is a probléma?[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
nagyúr
válasz -=RelakS=- #275408 üzenetére
sok ilyen idióta van sajnos. de a fém stopli szépen bontja a szélvédőt.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
szimpláncsak
tag
válasz -=RelakS=- #275417 üzenetére
A Tisza-tó szezonban ilyen szempontból nagyon rossz. Idén már le sem mentem
-
parandroid
félisten
Ja, ne is mondd, szintén tipikus pedelec nyugger téma, amikor megállnak pihenni, és letámasztják a bringákat a bicikliúton, és mellette (természetesen szintén az úton) állva beszélgetnek, iszogatnak, meg uzsonnáznak. Persze minden irányból konkrét dugó van, mert max egy nyomon lehet eslisszolni közöttük, és minden elhaladó megkapja a maga megjegyzését, hogy a fasznak kell erre közlekednie, és különben is, hova siet?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
MC Pite
veterán
Igen, ilyen bunkóság akad mindenütt, de a kicsi veszélyeztetése az nálam következő kategória, azt a nyuggerek/bunkó felnőttek nem szokták azért ezt megengedni maguknak! (a vak autósok más kategória)
Velem felnőttel simán azok, de azt már leszarom.
Majdnem minden reggel a spar előtt pedeleces/sima bringás nyugger körülnézés nélkül vágnak balra, ahol épp előzném őket. Szerencsére ugye nem feltételezem, hogy a másik ismeri és/vagy betartja a KRESZt, így a gyanús helyzetekben fékezek.Majd közepesen hangosan a művelet után: 'Hasznos lenne máskor körülnézni!' Fele pislog mint hal a szatyorban, felének még neki áll feljebb. Remélem következőleg a pedeleces barátnőjével fog csattani, háthabakkor körbenéz, vagy lehúzódik a 3 méter széles erre kialakított helyre. [link]
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MPowerPH
félisten
válasz -=RelakS=- #276098 üzenetére
Teljesen mas a rider sulya, vagy a plusz 1kg viz, amit viszel, mint pl az, hogy a kerek sulyan mennyit sporolsz. Ott is inkabb a gumi, felni, kullok tomege szamit, de a tarcsa tomege is erezheto.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #276197 üzenetére
Mondom, hogy nekem már megérkezett, teljesen jó. Egyáltalán nem gagyi.
szerk.: bitfejek nem tudom mennyire lesznek tartósak, de abból azt raksz rá amit akarsz.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz -=RelakS=- #276197 üzenetére
Itt egy cikk a temuról... [link] nagyon dotált minden, másik cégük nyereségéből finaszírozzák az extra akciókat, és a szállítást...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #276211 üzenetére
Wish nekem kimaradt, ezen a Temun is csak akkor voltam, amikor megrendeltem ezt a cuccot 95% akcióval.
-
addikt
válasz -=RelakS=- #276491 üzenetére
falidísznek jó gondolom még alattam is darabokra törne, pedig alig bringázok
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #276529 üzenetére
A rezsó az jó ötlet! Lehet valami nekem kimaradt, mert eddig keveset néztem utána, de ahogy értem: először a láncot alaposan tisztára kell mosni, viszont utána csak annyi, hogy belemártom a waxba, leírás szerint pár percig bennehagyom, lecsepegtetem, aztán mehet vissza a bicajra. Outin használnám, 5-600km-t kibír, patentszemes láncot leszedni és visszatenni meg nem nagy ügy. A régi wax meg lejön forróvízzel, mielőtt újrawaxolnám. Papíron elég csábító.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #276531 üzenetére
Sajnos most olajozom, mint acsövesek... De már belefáradtam, főleg mióta világos színű vázam van. Na meg kecsegtető, hogy a hajtás élettartamán jócskán lehetne növelni."A belemártás is inkább egy pár perces fürdő legyen" - igen így értettem.
-
fulton
addikt
válasz -=RelakS=- #276559 üzenetére
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #276559 üzenetére
Ingyé adják a Csepelekhez.
mauimagic...nem lehet, itt csak régi papír 200-ast fogadnak el.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz -=RelakS=- #276584 üzenetére
A második linkeden lévő MIPS-re gondoltam, ilyen. Még mindíg nem tudni, hogy biztonságosabb-e vele egy sisak, de gondolom jobb, ha benne van, mint ha nem lenne... Viszont miatta a sisak magasabb, terjedelmesebb és rontja a szellőzést meg a súlyt is.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz -=RelakS=- #276693 üzenetére
nem igazán értem, hogy miért jó +1 forgási pontot belerakni a rendszerbe, a kormánycsőre rögzíthető oda fordítod, ahová akarod. a sima aliexpress×sram jó szerintem, bár nálam egy kissé csálé, de nem érdekel igazából.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
ZolkoW
őstag
válasz -=RelakS=- #276693 üzenetére
erről is nehezen hiszem, hogy az az egy szál csavar megtartja a kompjútert, plusz még esetleg a lámpát is a beállított szögben... görgőn talán
chubby: ja, hát van, amikor egyszerűen kamuznak. most egy fokhagymanyomóval rontom az arányokat itthon, ritkán futok bele ennyire gagyiba, a legtöbb rendelésem tudja, amit vártam tőle. mintha még önmagukat is rosszul másolnák. Az meg, amikor márkás cuccokat koppintanak, de az eredeti termék pdf-éből ollózzák ki a méretezett rajzot, egyenesen ijesztő. 10-ed áron...
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #276697 üzenetére
vi ali linkre megoldás.
-
Ringman
nagyúr
válasz -=RelakS=- #276697 üzenetére
ez volt az: sram garmin mount aliexpress
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #276699 üzenetére
Igen, sajnos az visszaállítja. Gépről már meg sem nyitom a linket, ha látom, hogy vietnámi. Telóról nem gond, mert az appot nem hülyíti meg.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #276706 üzenetére
...amúgy miért is jobb a német?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz -=RelakS=- #276706 üzenetére
Mindössze 25 hsz-vel előtte köttem bele én is
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
zsocy
őstag
válasz -=RelakS=- #276709 üzenetére
lsebestyen #276698 linkjén a vietkong Alira a megoldás része hogy németre állítod az oldalt. De gondolom lehet angol is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #276709 üzenetére
Igaz csak vagy 10x vásároltam ott de nem tűnt fel soha, hogy nem érteném amit ír. ...lehet tudok Vietkongul? 🤔😆
-
ZolkoW
őstag
válasz -=RelakS=- #276720 üzenetére
szerintem ez mindkettő van kínaiban, egyiket innen kaptam valakitől, sajna elég hajlékony az a műanyag
Vettem gyári fémet a Brytonhoz, az frankó, és a gombhoz is odaférek az alján. (meg lefelé süllyesztve tartja a kütyüt)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
balintbaba
tag
válasz -=RelakS=- #276720 üzenetére
+Ringman,
köszi, most már itt is kiderült mindenki számára, hogy nem Rothschild családból jövök.[ Szerkesztve ]
-
K1nG HuNp
őstag
válasz -=RelakS=- #276834 üzenetére
hátizsákot komfort miatt nem vinnék, ezért gondoltam egy ilyen kis ülés alatti táskát összerakni az alapvető cuccokkal, hogy egy defektet legalább meg tudjak oldani két nagyobb város között a pusztában
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
Because
őstag
válasz -=RelakS=- #277080 üzenetére
Megnézném, hogy a guide pulley nincs-e túl közel a sorhoz (b screw).
Bowden feszessége, le tud e menni a váltó rendesen (ha már a határoló csavarral játszottál)[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Bovden túl feszes, végállító csavar rosszul áll, elhajlott a tartófül. Elsőre én a bovdenen lazítanék egy negyed fordulatot.
-
dom1n0
senior tag
válasz -=RelakS=- #277083 üzenetére
Ha a végállások tényleg jók, tartófül elhajlott, vagy bowden feszesség probléma (szerintem)
-
-=RelakS=-
veterán
Nem bírtam magammal, és kimentem ránézni a bringára.
Ha ezzel megoldottam, az nagy WTF pillanat leszSzóval állvány, leváltok 9-es fokozatba, nagyon nem akaródzik a láncnak ugrani. Ugyanakkor észrevettem, hogy tekerés közben ütemesen valami morgás jön az agy felől. Ránéztem a fogaskoszorúra, és bizonyos helyeken vastagon állt rajta a decathlonos csepegtetős viasz. Csavarhúzóval megpiszkálva a pincében lévő talán 10 fokban is elég szilárd volt, vajon milyen szilárd lehetett az 1-2 fokos (hazafelé meg már inkább 0 fokos) menetszélben?
Mindenesetre levakarás után az ütemes zaj eltűnt. Az időképet elnézve kb jövő hétvégén fogom megnézni, hogy igazam van-e.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #277111 üzenetére
Hátsót szerintem könnyebb beállítani, szóval ha a kanál egyenes és a tartó is, akkor feszességgel kimatekozod simán. Az alsó és felső csavarokhoz meg elég kézzel arrébb tolni a kanalat, és látod, hogy meddig megy a két végállásban. Pont a kis és nagy fogaskerékkel legyen síkban. Aztán már csak a feszesség állítás marad.
-
balintbaba
tag
válasz -=RelakS=- #277159 üzenetére
Jó, most nem írtam oda, hogy száraz időre vonatkozott. De miért emeljük ki a felhasználás azt a 2%-át, amiben alapból sem szívesen teker az ember. De persze, ha valaki esőre vesz kerékpárt, akkor nem szóltam.
Nem is olyan rég tekertem törött küllővel, egy 35 éves Csepellel, probléma nélkül elfutott a felni villában. A mostani Campa kerékszettemben lehetetlen eltörni a küllőt, de a fék gyorsállítójával simán lehet annyit engedni a féken, hogy elfusson a ráf.
-
Lacerta
aktív tag
válasz -=RelakS=- #277161 üzenetére
Sajnos ezen kívül csak olyan van, amin sisakról is világítok.
4 fokozat van, 30, 300, 1000 és 2300 lm.
Ez a 300lm-es fokozat.Az a lámpa akkor 10000lm, amikor én Soros György vagyok.
-
Lacerta
aktív tag
válasz -=RelakS=- #277169 üzenetére
Egy magicshine csíkdiffúzor van az elején, az húzza szét a sugarat vízszintesen egy sávba.
A lámpa szöge úgy van beállítva, hogy az optinai tengely kb. 20-25m-rel előttem érje el a talajt. Valamennyi szóródás természetesen függőlegesen is van, a fénykéve legfelső széle kb. a végtelenbe megy, de mivel a diffúzor miatt nem látszik direkben a led, ezért nem is vakít. Ellenőriztem én is, és nem szoktak rám villogni.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #277238 üzenetére
A víz az "oldószere" lehet, hogy fel lehessen hordani, vagyis megfagy, majd kienged és újra összekeveredik a gyantával...vagy nem? A láncon nem baj ha megfagy, de a palackban igen?
-
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #277238 üzenetére
Igen, vizes alapú, épp ezért tesztelem le. Fogalmam sincs, mi az összetétele, de előfordulhat, hogy ha egyszer megfagy a víz és kicsapódik benne valamilyen összetevő, akkor utána már nem lesz ugyanolyan. Nem tudom, nem értek hozzá, de gondolom nem véletlenül van ráírva, hogy ne fagyaszd le. A bringán más a helyzet, felhordva már nincs mi megfagyjon a láncon, hiszen a viaszból addigra már elpárolgott a víz. Az üveg amúgy nem nyomódott szét a szállítás során, rá is volt írva a dobozra, hogy folyadék, meg jól ki volt tömködve papírral, mindegyik flakon külön nejlonzacskóba is becsomagolva, de semmi. Annak ellenére, hogy rendesen meg vannak töltve a flakonok löttyel.
Amúgy pont a Squirt holnapján volt fent, hogy ha megfagy vagy kiszárad, vízzel felhigítható, de a Smoove-nál nem találtam erről semmit.
My lube is much thicker than when I bought it. What's wrong with it?
Squirt should be stored between 40℉ and 95℉ with the cap on. If it freezes (below 32℉, 0℃) or dries out, it becomes thick. It can be restored to a creamy liquid by adding a little water and shaking it up (normally about 10% of water).#277239 Hasaggymeg: A láncon már nincs benne víz, a palackot viszont szét tudja nyomni.
#277240 fulton: miért, milyen lett tőle? Hogyhogy nem olvadt ki? Nem lehet, hogy beszáradt?
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #277668 üzenetére
Harry Sweeny videójában láttam ezt, dobtam egy hátast az árától...Erről mi a véleményed? Molten Speed waxot már megrendeltem, 93 celsius fölé nem szabad melegíteni, ennek meg van kijelzője amin tudnám figyelni a hőmérsékeletet és kompaktabb mint egy rezsó + dedikált lábas.
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #277676 üzenetére
+ @Nutra, igazatok lehet, hogy kicsi lesz. Mspeedwax how to videóban is egy elég vérszegény crock potban főzik (95W), ez már tuti elég lenne, a videóban szereplő cucc is ~2L-es.
-
chubby2o6
senior tag
válasz -=RelakS=- #278036 üzenetére
-
balintbaba
tag
válasz -=RelakS=- #278069 üzenetére
Szólj pici, mi ezekkel a szavakkal a probléma?
A racsninak időközben változott a jelentéstartalma, a hátul lévő kazetta meg tulajdonképpen fogaskerekekből áll. Persze vitatkozhatunk szemantikán, de az elég unalmas lenne.
-
SteveAd
tag
válasz -=RelakS=- #278118 üzenetére
+1 Ket eve hasznalom a Brynje Super Thermo hosszuujjast (-3 fokban siman eleg egy jo kabat ala). Viszont a kevert (reszben merino) valtozatot ne vegyetek, mert nagyon osszezsugorodik mosasban (igen, 30 fokon mostam kimelo programmal, a forgalmazo vissza is adta az arat) es kevesbe vezeti el az izzadsagot. A 100% polypropilen Super Thermo a legjobb. Az osztrak forgalmazotol rendeltem, altalaban 2-3 nap alatt Bp-en volt a csomag. Ja, a meretezessel erdemes vigyazni (M-es mezeket/felsoket hordok, de ebbol S kellett, mert akkor mukodik 100%-osan ha testre tapad teljesen)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #278237 üzenetére
Nem, nem, 200 waxonként kell láncozni a kilométert...asszem...talán.
jjeahh...1.ezek még nincsenek teljesen lerágva
2. érintettnek érzem magam
3. ez már amúgy is sok lenne. ...de egy még eszembe jutott, melyik Brigéciol bomlik le.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz -=RelakS=- #278237 üzenetére
passzolom, én olajozni is mindig elfelejtek (na ez hangos, de már nem fordulok vissza) és mindent megteszek azért, hogy kelljen lemosni a biciklit
-
6030D
Ármester
válasz -=RelakS=- #278244 üzenetére
26. Mivel mossa anyám/asszony a Raphát, hogy ne legyek büdös?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest