Hirdetés

Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz whiskey #4444 üzenetére

    Igen, szép dolog az elmélet, a gyakorlatot a 2107-es dátum mutatja :) Mindenesetre jó látni, hogy van valaki, aki tisztában van a GPS működésével, nem csak hallomásból ismeri azt :R

    Nem kívánok, és nem is tudnék vitatkozni veled, mert teljesen jól, leírtad az elméletet, mégis, láttam pár olyan trackerre feltöltött útvonalat ahol a kezdő pont a több nappal előbbi út utolsó pozíciója volt, onnét egy hosszú egyenes az első valós pozícióig, és utána már hibátlan a logolás.
    Lehet, hogy a tracker program a bűnös, és az tárolja le a legutolsó adatot magának.

    Elképzelhető, hogy az operációs rendszer GPS felülete a bűnös, ami hibásan megjegyzi a legutolsó, akár több órás, napos adatot (fejlesztőként a Symbian és az Android még kimaradt az életemből), és induláskor azt adja vissza, hogy legyen valamilyen koordináta Én mondjuk ezt úgy oldottam volna meg, hogy a koordináta mellett a cellainfót is letárolnám, és induláskor műholdkapcsolat hiányában kizárólag akkor adnám vissza a letárolt utolsó pozíciót, ha az aktuális GSM cella megegyezik, így maximum pár száz méter lenne a tévedés. Ha ez az OS szintű caching probléma, akkor azt szerintem egy tracker programnak illene kezelnie, ha a letárolt koordinátához tartozó timestamp is őskövület (ezért lenne jó a nyers adat, mert azonnal látszana), akkor főleg.

    Ha meg nem kezeli, egy GPX exportot pillanatok alatt lehet kézzel korrigálni (bár ezt te is tudod). A GPS-ből a bikemap.net-re feltöltött tracklogokat mindig megszerkesztem, hogy ne ajtótól ajtóig mutassák az utat, valamint a másnak továbbküldött fájlból kikapom egy 2 perc alatt összedobott scripttel a pulzusadatokat.

    rétisün: szép hosszú a kormányszárad, kis szigetelőszalag, és megvan a tökéletes vétel :DDD

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Aktív témák