Hirdetés

Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz ludsimon #25395 üzenetére

    Részemről dettó. Véleményem szerint járdán bringázva gyalogost lecsöngetni a legbunkóbb dolgok egyike. Ha muszáj a járda, akkor maximum 10-11 környékén gurulok (akkor is, ha nem látok gyalogost, mert kapualj szokott lenni). Ha előttem lassan sétálnak, akkor hozzájuk alkalmazkodok legalább 2 méteres követési távolsággal. Ha észrevesznek, és elengednek, akkor pedig meg szoktam köszönni. Ha pedig sokan mászkálnak, akkor tolom a bringát (a Podmaniczky-Nagykörút saroktól marha messze van bringát tolva a Nyugati tér túloldala, és mégis megteszem).

    body007: A gyalogos egy olyan állatfajta, amelyiknek kiszámíthatatlan a mozgása :) Próbáld ki, hogy közepes tömegben megpróbálsz nem is futni, hanem csak gyalogosan sietni (ez max 7-8 km/h-t jelent), és mennyi utolsó pillanatban elkerült ütközésed lesz. A 20-25-ös tempónál esélyed nincsen egy előtted hirtelen megtorpanó, majd megforduló/kirakathoz forduló gyalogost nem elütni. És ehhez elég, ha az illetőnek megcsörren a telefonja, és megáll, hogy elővegye ... Szóval a járdán ésszel, az ilyenek miatt utálják sokan a bringásokat (hozzáteszem, ezért joggal).

    Ariadne: Fifike pedig alattomos jószág. 2 éve nyáron gurultam a munkahelyem közelében a járdán egy kutyasétáltató lány után. Észrevett, félreállt, bólintottam, majd kemény 4-5 km/h-s tempóban megpróbáltam mellette elgurulni, de Fifike úgy döntött, hogy a 30 centi távolságból az első kerekem elé sétál. Kormány utolsó pillanatban jobbra, és azóta tudom, hogy a Dryvit vakolat + jobb alkar kombináció hatékonyan, ámde fájdalmasan fékez. Fifike megúszta, azóta kutyás embernél többször leszálltam inkább megkerüléskor.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Aktív témák