Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    Összehasonlítottam 8 kamera app képminőségét androidon. Nem teljesen átfogó volt a teszt, de egyértelmű győztes lett. Azért kezdtem bele, mert nem voltam megelégedve a kínai szarom gyári kamera appjával. Konkrétan a legrosszabb képeket csinálta. (zte v5 - nubia kamera app)
    A kamera állítólag egy 13.1 Mp-es Sony EXMOR RS szenzor. Ez vagy igaz, vagy nem, nemtudni.
    Fotóztam szobában makrót és az egyik irányba a szobát, illetve kinn verőfényes napsütésben növényekkel tarkított színes háttér előtti témát. Itt volt szemben nap illetve kromatikus aberrációra mindenféle lehetőség.

    Kihagytam az effektes gagyikat, insta, vsco stb.
    A tesztben szerepelt:
    Nubia kamera (gyári)
    Google Camera
    Camera FX
    ProCapture
    Open Camera
    CameraMX
    Focal
    HD Camera Ultra

    Elég komoly minőségbeli eltérések voltak 3 kamera kivételével már a képek kivágása nélkül ki tudtam szórni a legtöbbet. Volt alulexponálás, homályos szélek, festőien szétblurozott kép stb.

    A végső körben a Google camera, ProCapture és az Open Camera maradt.
    A google camera és a pro capture elég hasonló képeket készített teljes kivágásnál egymás mellé rakva. A zajban volt némi eltérés, vonalélesség stb. de nagyon minimális. Itt a ProCapture nyert, a google camera FC-vel eldobta a HDR módot, és a beállítási lehetőségek olyan puritánok mint a sivatag.
    Maradt a ProCapture és az OpenCamera.
    A procapture 1500 huf ha akarunk pár normális funkciót, az opencamera teljesen ingyenes, nyílt forráskódú fejlesztés. Funkciók kb ugyan azok, mindkettő rengeteget tud, a beállítások menü elé mély.
    És képminőségben bizony alulmarad a procapture. Nem szúrom be az összes képet, mert nem mentegettem el őket. Egyet rakok ide példának, már ezen is jól látszik.
    Próbáljátok ki ti is, főként a gyári appal hasonlítsátok össze.

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák