- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eGPU tapasztalatok
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsid
senior tag
Meg a sofőrtől is. Anno a 430-as Magnummal is meg lehetett b@szni a Scaniakat is dombnak felfelé, ha a sofőrje lusta volt visszaváltani.
Az is szép volt amikor 50t összben aláztam R490-nel a 440-es MP3-akat a Tauernen. Az sem azért volt mert a Scania az isten vagy vmi hasonló hülyeség, simán csak küzdöttek alacsony fordulaton, ahol nincs teljesítmény. A régi motorok 1900 körül adták le azt ami a kocsi oldalára van írva, ki használta ilyen fordulaton?
Ma már van néhány motor ami 1500-1600 körül leadja a max teljesítményt, de odáig sem forgatja el senki ( tegyük hozzá nem.is nagyon kell ). Tökmindegy a hajtás és az áttétel, ha a sofőr a zöld-eco aljában küszködik.Lepkemájhoz jó ez a kis motor,keveset eszik. Ma már kétszer megraktam 43 tonnára, ezt annyira már nem szereti.
Freiherr nem az enyém, csak ma dolgozok vele. Életem első és utolsó napja ponyvással.
[ Szerkesztve ]
<tRucKdriFteR>
-
lazoltan
csendes tag
Az euro 3-4-es motorok össze sem hasonlíthatóak az euro 5-6-osokkal.
Pár hónapja ültem rá az új Super motoros S460-ra. Nyomatékosabbnak érződik, mint az előző 450S, van benne overdrive, amiben síkon 900-as fordulaton tudja a 85-öt, valamivel jobban is fogyaszt, 11,5t átlag súllyal 21,7l a fogyasztás 40k km alatt.
A tempomat ebben már elképesztően idegesítő, ha egy szemmel észrevehetetlen lejtő jön már veszi is el a gazt és ha nem nyúlok bele vitorlázhatok 70-nel a mögöttem jövők örömére.Nehéz átállni fejben, főleg, hogy vannak akik a lejtőn is a gazt nyomják, de errefelé megy a világ.
Nálunk már figyelik a gkv értékelést a Scania rendszerében, úgyhogy mérsékeltem a sebességem 85-re és elengedtem ezt a minden pillanatban 89/90nel közlekedést. Egyrészt nyugisabb vagyok, másrészt meglepő de ugyanazt megcsinálom mint korábban csak kevesebb stresszel, már csak a lett/litvan kollégákat kell megelőznöm
Mondjuk nalunk nincs olyan hajtás mint amit Tűzi felvázolt nemrég."A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Házimozi belépő szinten
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gaming notebook topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Hálózati / IP kamera
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- LG 86QNED916QA 4K QNED MiniLED 4K 120Hz.2 Év Gyári Garancia
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest