Új hozzászólás Aktív témák
-
Okean
tag
Én pont értetlenül állok a sok negatív hang elött s azt ecseteltem kb mindegyik hszemben, h igenis lehet ma ez reális cél, az idézett hszben is. Szóval nem tudom hova tenni a kritikád, bocs.
A környezetemből kiindulva azt szűrtem le, hogy, akik megfelelő időben vásároltak vagy komolyabb szülői segítséggel indultak el az életben, egyszerűen nem érzik át, hogy a kevésbé szerencsésebb társaiknak mekkora plusz energiabefektetést jelent majd a hátrány ledolgozása.
[ Szerkesztve ]
-
Okean
tag
Mostanában egyre gyakrabban merül fel bennem a kérdés, hogy örökölt vagy megfelelő időben vásárolt lakás nélkül egyáltalán van-e még értelme Pesten bohóckodni, amikor egy átlagos senior mérnöki fizetés + lakáshitel kombinációval a fiatal éveid nagy részét gyakorlatilag azzal fogod tölteni, hogy a tősgyökeres pestiek után loholsz.
[ Szerkesztve ]
-
Okean
tag
válasz #41635072 #14781 üzenetére
És anno is senior méröki fizetés harmadát kellett fizetni 20 évig?
http://mek.oszk.hu/02100/02185/html/228.html
1949–1953 között is csak 4%-os volt a lakbéremelkedés, szemben a közszükségleti cikkek árának 80%-os emelkedésével. A lakbérek ezután csak 1971-ben módosultak: az összkomfortos lakások lakbére 6 Ft/m2, míg a komfort nélkülieké 2,50 Ft/m2 emelkedett.
A következő központi lakbéremelésre 1982-ben került sor: az összkomfortos lakások lakbére 5 év alatt fokozatosan 15 Ft/m2, a komfort nélkülieké 4,50 Ft/m2 emelkedett. Az 1980-as évek végén a lakbérek még a kétszeri, 100–150%-os emelés ellenére is alacsonyak voltak, amit jól mutat, hogy a családok költségvetésén belüli súlya 5–7% között ingadozott.
[ Szerkesztve ]
-
Okean
tag
válasz Mercutio_ #14777 üzenetére
Az embereknek van egy olyan rossz tulajdonságuk, hogy a közvetlen környezetükhöz hasonlítják magukat.
#14778 htomi85:
Ugyan fiatalon dolgoztam kint egy ideig, viszont így harminc felé a pénzen kívül más szempontok is prioritást nyernek, amikhez a kinti közeg nem feltétlenül ideális(pl. párkeresés).
#14780 Madwe:
#14782-őt tudnám ajánlani. Való igaz, hogy vidékiként soha nem volt könnyű Budapesten lakáshoz jutni, de ennyire még a 1998-2001 közötti árrobbanás után sem volt rossz a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Okean
tag
Gépészmérnökként a Dunántúl nem tűnik olyan rossz választásnak.
Nekem egy Rákospalotai 5x négyzetméteres önereje gyűlt össze, viszont nem hiszem, hogy az idegrendszerem képes lenne a hosszú távú hitekkel járó, FLx kolléga által fentebb meglehetősen képletesen leírt stresszfaktor feldolgozására.
A vidéki megyeszékhelyeken egy hasonló lakásnak rögtön a felét ki tudnám fizetni. Nyilván a bérek is alacsonyabbak, de legalább nyugodtan aludhatnék.
[ Szerkesztve ]
-
Okean
tag
Szerintem abból a havi alsó hangon 100-150kból, amibe egy autó fenntartása s értékvesztése kerül, elég könnyen kijön az az évi pár balatoni kiruccanás kocsibérléssel
Egy jó állapotban lévő 10+ éves autó fenntartása biztos hogy nem kerül havi 150 ezerbe. Egyébként meg a BKV + kocsi kombináció is teljesen járható út.
[ Szerkesztve ]
-
Okean
tag
A juniorokat mennyire érintette meg a küszöbön álló válság? A Redditen már hónapok óta panaszkodnak a létszámstoppok miatt, viszont nálunk idáig nem nagyon láttam hasonló jellegű posztokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest