- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- ASUS ROG Ally
- Gaming notebook topik
- E-book olvasók
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
picur220
veterán
válasz freaghill #9399 üzenetére
Ez egy szar oktató, menj másikhoz. Én úgy vagyok vele, hogy
1. Velem ne ordibáljon senki, nem érdekel, milyen rangja van, milyen igazgató, milyen tanár vagy oktató, adja meg azt a tiszteletet, amit én neki.
2. A stílus maga az ember. Az ilyen ember magát minősíti (le) a megnyilvánulásával.Csak tudsz tőle másik oktatót kérni, vagy mondd meg, ha nem tetszik, keresel másik iskolát, van még egy pár...
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
Vizsgaidőpontos téma: azt kell csinálni, hogy már az oktatás időtartama alatt, vagy az oktatás kezdete kor kérni a vizsgaidőpontot, és akkor nem csúszik az egész semmit. Nekem úgy kérték ki a forgalmi időpontot, hogy még 8 órám volt hátra. Rutin időpontnál meg 4 volt még, szerencsére most már ilyen probléma nincs
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
válasz picur220 #9401 üzenetére
Okés, köszönöm mindenkinek, aki válaszolt, elmondta a véleményét. Holnap megyek vezeteni, megkérdem, hogy nem lehetne-e sűrűbben, ha nem akkor körvekérdezek egy-két embert, hogy kit ajánlana annál az autosiskolánál, ki az aki normális és bemegyek az irodába és megmondom a csajszinak, hogy mi a helyzet.
Azokat az órákat amiket kifizettem már előre, azt visszaadja, vagy másiknál fogom levezetni? -
Carlo009
tag
válasz freaghill #9404 üzenetére
Megint igazad van, először mindenképp kérdezd meg tőle, hogy lehetne-e sűrűbben vezetni!
Én nem merném neki mondani, hogy át akarok menni másik oktatóhoz, mert lehet, hogy mégjobban ordibálna és az új helyen meg az is előfordulhat, hogy más típusú kocsit kell vezetni. Azt megint újból megszokni, időbe telne. Lehet, hogy azért húzza a vezetési időpontokat, mert kevés a vizsgabiztos és úgyis sokat kellene várni a vizsgára. -
freaghill
őstag
válasz Carlo009 #9408 üzenetére
Egyik pénteki órát le akartam mondani, és mikor felhívtam akkor mondta, hogy vizsgáztat, később mikor kérdeztem, hogy hétvégén tudok-e jönni, mondta, hogy akkor is vizsgáztat, és most hétfőn is elvileg azért nem mentem mert vizsgáztat.
A naptárába elég sok név volt beírva neki vezetésre, de már lassan abba reménykedek, hogy nem tud időt szakítani arra, hogy többet menjek, akkor csak erre tudom fogni, nem kell belemenni, hogy kiabál, folyton lecsesz és, hogy folyton feszült vagyok.
Amúgy visszatérve arra, hogy lemondtam az órát, következőre utána mentem, és ezt dörgölte az orrom alá vezetés alatt folyton, és a végén kérdezte, hogy mikor akarok következőre jönni, én pedig mondtam, hogy minnél hamarabb, erre azt mondta, hogy ez nem így megy, hogy egy órát lemondok utána meg mennék. Igaz, hogy kb. 2 órával az órám előtt mondtam le, de nem volt meg a telefonszáma és akitől meg megkérdeztem (már előző este) másnap adta csak meg, és mikor megkaptam már hívtam is. -
picur220
veterán
válasz freaghill #9409 üzenetére
Nem ismersz valami nagydarab embert? Csak álítsd oda magad mellé, és menj oda hozzá úgy másik oktatót kérni, hátha nyugodtabb lenne, kevésbé ordibálna.
Az óralemondásokat, pláne ha aznap csinálod, egyik oktató sem tolerálja. Még ha előző nap lemondod, vagy 2 nappal előtte, akkor jobban tűrik.
De állj a sarkadra, és mindenképp kérj egy másik oktatót.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
válasz picur220 #9410 üzenetére
Lehet az kéne, hogy keresek valakit akivel odamegyek...
Az óralemondást én is megértem, de ugye én se tudtam neki időbe szólni, előző nap akartam volna, csak ugye nem volt meg a száma.
Nagyon köszönöm a segítségeteket, ha lenne még valami véleményetek ezzel kapcsolatva, vagy kérdés, vagy akármi akkor tudjátok a dolgotokat
Amúgy az a gáz, hogy ez még ilyen kis autósiskola, rajta kívül 4 oktató van még ( 2suzuki, yaris, honda), mondjuk a kocsi amivel most tanultam egész fasza (6-os passat).
-
picur220
veterán
válasz freaghill #9411 üzenetére
A helyedben minél kisebb kocsin tanulnék, mert vizsgázni könnyebb, aztán ha a saját kocsid vagy fateré vagy mittudomén, nagyobb lesz, akkor arra majd úgyis ráérzel De első dolog az, hogy levizsgázz. Nekem olyan oktatóm volt, akit semmi más nem érdekelt, csak az, hogy a vizsgán átmenjek. Mondjuk én szerencsés voltam, nagyon rendes oktatóm volt, semmi baj nem volt vele Csak pont besz*ptam, mert engem a régi vizsgára készített, és jan. 10-én az új rutin+forgalmi kombót kellett csinálnom úgy, hogy már volt rutinom. De szerencsére átmentem, szóval nem volt gond. Még az oktató sem bízott abban, hogy átmegyek, és azt mondta, hogy "bazmeg, ha most átmész, hétvégén berugunk!", hatalmas arc volt!
A nagydarab embert komolyan gondoltam, nem kell, hogy bántsa, vagy hogy egyáltalán megszólaljon, csak legyen ott, és más lesz a stílusa.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
válasz picur220 #9412 üzenetére
Hát akkor gratulálok így utólag is a jogsidhoz.
A kreszoktató csaj vett rá, hogy a passat az mennyivel faszább, mert kisebb ívbe lehet kanyarodni vele, meg beállni stb, később kiderült, hogy a passatos a férje, és együtt csinálják az egész autósiskolát.
Itt is egy facebookos link az oktató csapatukról.
Te melyiket ajánlanád?
Yarist azért nem igazán akarnám mert most jár kreszre pár osztálytársam és ők hozzá szeretnének menni, és ugye osztálytársak vagyunk, ezért egy időbe végzünk, és úgy gázosabb az időpontegyeztetés. -
-
picur220
veterán
válasz Psychonaut #9414 üzenetére
Oké, de az oktatásnak jó esetben nem az a célja, hogy megtanulj vezetni, mert nem akarunk 30 óra alatt lehetetlent véghezvinni, hanem az, hogy átmenj a vizsgán. Az meg könnyebb kis autóval.
freaghill: Köszi a gratulációt
Az SX4 meg a Honda is hasonlóan jó, a Hondát talán picivel nehezebb vezetni, a Suzuki meg olyan Suzuki feelinges kicsit más mint pl. egy német v francia autó, de én inkább azon tanulnék (SX4), mint a Hondán.Nekem ez a készlet volt, és a Peugeot 207-esen tanultam. Ő volt az eü oktató, hatalmas arc volt
Lényeg, hogy ha bárki Szolnokon akar tanulni, akkor Start Autósiskola bátran ajánlom, nem ordibál az oktató, normálisan bánnak mindenkivel, nagyon jó fej a KRESZ-oktató is, mindenről kapsz számlát, tisztességesek, nem akarnak 6000 pótórát vetetni veled (30 órával mentem az új vizsgára úgy, hogy régire készítettek, és átmentem), szóval jó hely[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
válasz picur220 #9416 üzenetére
Szerintem semmi kulonbseg nincs vizsgan a kis meg a nagy auto kozott, de neked lehet, hogy van. En peldaul - nem ugyanez, de hasonlo - direkt szedant kertem oktatasra, hogy megtanuljak azzal parkolni, ne csak otajtossal, ahol ott vegzodik a kocsi, ahol a hatso ablak van.
Es ugy tunik, jol dontottem, ugyanis mostansag egy szedant vezetek, es jol jott, hogy mar az elejetol fogva be tudtam loni, hol vegzodik az auto.
-
picur220
veterán
válasz Psychonaut #9417 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy akármilyen a kocsi, tükörben látom a seggét, szóval ezzel nincs gond Amúgy meg minden autó különböző, ha azt nézzük, és minden autóval más egy kicsit parkolni.
-
Carlo009
tag
válasz picur220 #9418 üzenetére
Ha lehet választani, dízel kocsi kell, mert azzal simábban lehet elindulni. A benzinessel, ha kevés gázt adunk, akkor ugrál és lefullad. Ha meg nagy gázt adunk, valami tárcsák kopnak belül. Olyan oktatót kell választani lehetőleg, aki előreláthatólag rendes lesz, nem ordibál és segítőkész lesz.
-
picur220
veterán
válasz Carlo009 #9419 üzenetére
Jó, ezt előre nem látod hacsak nem ismered személyesen az oktatót.
A valami tárcsák az kuplung lenne. De aki meg nem tud elindulni egy benzines kocsival, az ne nagyon vezessen. Ha magára a vezetésre ilyen szinten kell koncentrálni valakinek, már régen rossz... Ezért én inkább javaslom a benzines kocsit, mert akkor később könnyebben vezet majd az illető dízelt.
-
jerry311
nagyúr
válasz picur220 #9416 üzenetére
Szvsz olyan autoval konnyu, ami kelloen jol belathato es aranylag kis iven fordul.
Kezdo vezetonek nem jo ha ahatranezve tukorbol nem latja az auto veget csak valahol az auto vege elotti utolso domborulatot a karosszerian.
Ha meg eleg kis iven fordul, akkor siman lehet javitani egy-egy elkesve megkezdett fordulot pl. parkolaskor. -
jerry311
nagyúr
Ha valaki ma Budapesten jogosítványt akar szerezni motorra, megnyugodhat, hogy ebben a szezonban már nem fog sokat motorozni, hisz nagyjából augusztusi vizsgaidőpontra számíthat. Nem sok ez, mindössze öt hónap, holott egy ilyen jogsit bőven meg kellene tudni szerezni hat-nyolc hét alatt.
http://totalcar.hu/magazin/velemeny/2012/03/21/lattal_mar_nkh-st_dolgozni/
-
-
freaghill
őstag
Na ma voltam megint vezetni.
Vezetek, kikerülök egy biciklist szépen: index, külső tükör, belső tükör, vissza index, erre mondja: miért nem nézel bele a tükörbe?
10 perc múlva egy ugyanilyen eset, index, külső tükör, belső tükör, vissza index, erre megint: miért nem nézel bele a tükörbe? Gázt tudod nyomni, de tükörbe nem tudsz nézni? Még egy ilyen és tökönrúglak. Én csak fapofábal hallgattam, mire mondta: miért vagy ilyen komoly?Ja, és amúgy úgy kezdődött az óra, hogy elmentem az irodához, mert ott szokott felvenni. Ott szólt a csaj, hogy késni fog az oktató, mert oktat vagy mi a pöcsöm. Laza fél óra késés után mondta, hogy gyorsan pattanjak be az autóba. Így is volt, gyorsan beugrottam, ő pedig szép 15 perc után jött csak ki és indultunk el.
-
Nordik
őstag
válasz freaghill #9426 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy amiért fizetek, ott bizonyos szinten elvárom a megfelelő oktatást és a türelmet. Persze néha jó egy kis szigor, de itt nincs helye ilyen szövegeknek, itt kell egy kölcsönös bizalom és szimpátia különben szenvedés lesz a vezetés.
Hagyd ott ezt az oktatót...
-
freaghill
őstag
Köszönöm a te válaszodat is. Sokan kiálltak az mellett, hogy váltsak oktatót, és ma én is eljutottam ehhez a döntéshez. Pénteken vezetek még 1 órát, és jövő héttől már másik oktatót szeretnék. Már kértem is infót arról, azt mondták, hogy az is lecsesz, de jogosan, jobb mint a mostani.
Az is igaz, hogy másik kocsit akkor megint megszokni, de nem gond, az legyen a legnagyobb baj...
A pénzvisszafizetésre leszek kíváncsi, hogy fog történni, mivel kellene, de lehet, hogy nem nekem fog fizetni, hanem azt majd másik oktatónál vezethetem le, amit már kifizettem?Lauda: Nem tudom, hogy most csak viccelődsz-e, de mint írtam, belenéztem a tükörbe.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Psychonaut #9433 üzenetére
Ahhoz jogsi se kell.
-
picur220
veterán
Nekem úgy tanították, hogy mielőtt bármit csinálnál, belső tükör, utána bal irányjelző, még mindig a sávodban haladsz, ekkor bal tükör, bal holttér, szépen kikerülöd a bringást 1 autónyi oldaltávolságra tőle, utána jobb irányjelző, jobb tükör jobb holttér, és csak azután mész vissza. De a lényeg, hogy mindig előbb jelezd, hogy mit akarsz csinálni, mint hogy belekezdenél a manőverbe.
freaghill: Szerintem a pénzt vissza kell, hogy adja, mert amit az új oktatónál fizetnél ki, annak a nagy része hozzá menne.
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
Nem hiszem, hogy rosszul tanítottak volna. A manőver elkezdése előtt ha mindent megnézel (kivéve azt az oldalt, ahonnan várhatóan távolodni fogsz, pl előzésnél jobb oldalt), rossz dolgot nem csinálhatsz... meg ugye a bal tükörben nem látod, hogy mi van az autód mögött, csak azt, ami balra van az autód mögött, vagy ami sokkal hátrébb van, de pl a mögötted közvetlenül jövő autót nem.
[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
"1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól
Előzés
34. § (1) Előzni abban az esetben szabad, ha
a) az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy - figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre - az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja;
b) az előzni kívánó jármű előzését más jármű nem kezdte meg;
c) az előzni kívánó jármű előtt ugyanabban a forgalmi sávban haladó másik jármű előzési szándékot nem jelzett;
d) az előzés során a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani;
e) a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni.
(2) Az előzési szándékot - ha az előzés irányváltoztatással jár - irányjelzéssel [29. § (2) bek.] jelezni kell.
(3) Az előzést - a (4) és az (5) bekezdésben említett esetet kivéve - balról kell végrehajtani.
(4) Csak jobbról szabad előzni
a) azt a járművet, amely a balra bekanyarodási szándékot irányjelzéssel jelzi és az úttesten a 31. § (1) vagy (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően helyezkedik el;
b) azt a villamost, amely az úttest közepén - egyirányú forgalmú úton az úttest bal oldalán - levő pályán közlekedik.
(5) Jobbról is szabad előzni a figyelmeztető jelzést (villogó sárga fényjelzést) használó járművet, ha a vezető meggyőződött arról, hogy ezzel a többi járművet és a gyalogosokat nem veszélyezteti.
(6) Az előzés végrehajtását a sebesség fokozásával, balra húzódással vagy más módon akadályozni nem szabad.
(7) Lakott területen kívül a nagyméretű, valamint a lassan haladó jármű vezetőjének az úttest szélére húzódással és - a szükséghez képest - lassítással is elő kell segítenie azt, hogy járművét más jármű megelőzhesse.
(8) Tilos előzni:
a) kijelölt gyalogosátkelőhelyen és közvetlenül a kijelölt gyalogosátkelőhely előtt;
b) villamost közvetlenül olyan megállóhely előtt, ahol az utasok fel- és leszállása az úttestről, illetőleg az úttestre történik;
c) be nem látható útkanyarulatban, illetőleg bukkanóban, kivéve, ha az úttesten egyirányú forgalom van, vagy záróvonal van felfestve és az előzés annak érintése nélkül végrehajtható;
d) vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt;
e)211 útkereszteződésben és közvetlenül útkereszteződés előtt, kivéve
- ha a forgalmat rendőr vagy fényjelző készülék irányítja és az előzés az úttest menetirány szerinti bal oldalának igénybevételével nem jár,
- ha a jármű főútvonalon vagy olyan más úton halad, amelyen elsőbbségét jelzőtábla [16. § (1) bek. u) pont] jelzi.
- körforgalmú úton,
- ha a járművel csak jobbról szabad előzni [(4) bek.].
(9) A (8) bekezdés d) és e) pontjában meghatározott tilalom nem vonatkozik a kétkerekű motorkerékpárnak, segédmotoros kerékpárnak és kerékpárnak gépjárművel való előzésére."Sehol nem ír olyat a KRESZ, hogy nem jelezheted előre az előzési szándékod.
[ Szerkesztve ]
-
Cola111
aktív tag
34. § (1) Előzni abban az esetben szabad, ha
Ha megkezdte, abban az esetben még az előzési szándékodat SEM jelezheted!(2) Az előzési szándékot – ha az előzés irányváltoztatással jár – irányjelzéssel [29. § (2) bek.] jelezni kell. ( ha teljesülnek a lenti feltételek csak akkor jelezheted előzési szándékodat
a) az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy – figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre – az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja;
c) az előzni kívánó jármű előtt ugyanabban a forgalmi sávban haladó másik jármű előzési szándékot nem jelzett;
d) az előzés során a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani;
e) a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni.Ha vezetnél az utakon, fel sem merülne benned ilyen kérdés, képzeld már el, hogy elkezdelek előzni, Te meg kivágod balra az irányjelződ, az ember ilyenkor egyből arra gondol, hogy biztos nem láttál a tükörbe és fékez. Megtévesztő és balesetveszélyes lenne!
-
Mr X
veterán
válasz Cola111 #9444 üzenetére
Vezetek pár éve, nyugi.
Attól, hogy melléírod a saját véleményed, nem lesz igazabb. A KRESZ sehol nem írja, hogy nem jelezheted az előzési szándékod előre. Semmi megtévesztő nincs benne. Jelzed, hogy előzni fogsz, amint alkalmasak rá a körülmények, nem most azonnal.
Aki meg megijed egy felvillanó indextől, és satuzik, anélkül hogy egyáltalán odanézne, hogy át is húzódik-e a másik kocsi, az adja le a jogsiját.
Idézetet még mindig nem láttam, amiben azt írja a KRESZ, hogy ha engem előznek, nem jelezhetem az előzési szándékom.
[ Szerkesztve ]
-
Cola111
aktív tag
Ez nem saját vélemény, hanem a jogszabály értelmezése, az előzés első pontja, hogy meggyőződünk, hogy teljesülnek-e az előzéshez szükséges feltételek, ha teljesül megyek a második pontra, miszerint jelzem a szándékom. Nagyon rutinos lehetsz a forgalomban. Sokan dudálnak rád?
-
Mr X
veterán
válasz Cola111 #9446 üzenetére
Az arcoskodást akár el is hagyhatod, felesleges.
Nem dudálnak rám, mert nem akkora gyökér, hogy kivágom az indexet és rántom is a kormányt.
Az értelmezésről esetleg egy link? Vagy saját értelmezés?
Nem illik rutintalannak nevezni a másikat, pláne úgy, hogy a jelek szerint azt sem tudod, mi a különbség az előzési szándék jelzése és az előzés megkezdése között.
Plusz, ahogy látom, még másfél éves sincs a jogsid. Most komolyan? Te papolsz rutinról?
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Háztartási gépek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest