Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    válasz Roba #4344 üzenetére

    " 5 Ghz-en bios 1.335 V volt beállítva .. a Vcore max. 1.341 V volt"
    Ha a max VID 1.309 V, akkor csak LLC overshoot miatt mehet feljebb a VID-nél a max vcore, ez is gondolom inkább idle-ben történt, mint load alatt, de mivel nem látszik a printscreeneiden, így nem tudni.

    Hát amit ezekből a képekből ki tudok hámozni, az alapján igen, az van, amit írsz, az LLC 4-esen is már overshoot-ol. De gondolom közrejátszik az is, hogy BIOS-ban milyen vcore fesz metódus van beállítva.

    Ez alapján a lapodnál tuningra LLC4 az ajánlott, de lejjebb mehetsz 3-ra, 2-re, megnézheted úgy is stabil-e. Ha jól értelmezem a leírást a lapnál, itt a level1 a leglight-osabb LLC.

    De azt nem értem, hogy a második képen hogyan lehet a current VID 0,75V egy alacsony szorzón (16, 1600 MHz) és a Vcore current pedig 1.341V. Vagy a CoreTemp nem frissült be elég gyorsan amikor a képet csináltad, vagy a Vcore értéknél mutat teljesen hülyeséget a lapod, vagy nem tudom. Nincs a lapodnál VR out is HWinfo-ban, mint a Gigabyte-oknál?

    Úgy csinálj képet, hogy futtasd a tesztet, akkor lőj képet full load esetén CPU-Z, CoreTemp, HWinfo (de úgy hogy minden infó látszódjon rajta, össze lehet tolni benne a hasábokat).

    És csinálj egyet full idle alatt is.

    Az a lényeg, hogy minden látsszon egyszerre egy időpillanatban. Így:

    idle
    load

Új hozzászólás Aktív témák