Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Srácok, szállt már el valakinek Xeon?
•
-
Superman
nagyúr
Ez érdekes, mert a processzorok nem szoktak csak úgy elszállni. Nálam mindegyik elég extrém terhelést kapott eddig, de sosem dobta fel a talpát. Ha viszont 3 lapban próbáltad és nem indul, akkor valóban kész. Gari (ha van rá).
Eddig nem volt vele gond? Előjelek?
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
válasz Superman #2754 üzenetére
Igazából nem az enyém a proci, csak próbálom kideríteni hogy mitől történhetett. Előjelek? Ha jól tudom, semmi nem volt. Állítólag nem volt húzva. Ment szépen, és a tulaj egyik reggel észrevette hogy ki van kapcsolva a gép. Ezek nem javíthatóak, igaz? Helkis fórumtag neve jut eszembe, ha jól olvastam ő lábakat tud forrasztani - persze ha ez lenne a baja. Egyéként haverral közösen arra a következtetésre jutottunk, hogy - valószínüleg - túlfeszt kaphatott. Az érdekesség az az, hogy a szóban forgó táp egy Zalman 600W-os modell... szóval valójában fogalmam sincsen hogy mi történhetett.
•
-
slett27
addikt
Történet ezzel kapcsolatban, nem a topic témájához tartozik szervesen de érdekes :
Ügyfél elvitt E7200-es procit. Kérdeztem : "Biztos tudja az alaplap ?" Válasz : "Igen! legfrissebb BIOS van rajta! " OK, mondom biztos tudja mit csinál. A lap típusát nem tudta megmondani. Amúgy mint később kiderült ASUS P5LD2 volt. Hozza vissza a gépet, azt írja ki neki hogy CPU Voltage Error. Jesszus ! Mondom rosszat sejtek. 2x még postolt a gép, 3x már nem. Gigabyte P31-DS3L-ben próba, Gigabyte P35-DS3-ban próba. E7200 ----> NYEKK ! Ennyi volt, 945-ös ASUS túlfeszelte. De hogy ez hogy történt ? Mert ilyen még nem fordult elő.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
Elromlanak procik, mindenfajta proci elromolhat normál működés alatt is, míg alaplapból mondjuk minden 30-ik, prociból 1000-ből 1. Itt ez az eset foroghat fent szvsz. Azért egy sztech boltban (vagy ahol véve lett a lap) kikellene azért próbálni egy másiki procival is, legalább egy 10 percet.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Cosmic Gate
aktív tag
Az lehet,hogy az én procim 480-as FSB után limitálva van?Nem igazán akar működni!600-as FSB-n akartam használni 6-os szorzóval!
-
Laraxior
titán
válasz Cosmic Gate #2759 üzenetére
4magos procit felejtős hogy 500 felett használd...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
syC
addikt
válasz Cosmic Gate #2759 üzenetére
600 fsb Q9450estől???? Ismét csak idézni tudok: "nóóóóóórmális?"
Örülj, ha 500 fsb-t viszi stabilan
•
-
Cosmic Gate
aktív tag
-
PowerBuldog
veterán
-
syC
addikt
-
Superman
nagyúr
válasz PowerBuldog #2766 üzenetére
Giga biosokkal sosem barátkoztam meg, de 3.7GHZ esetén már elég szép VTT-t kell adni a 45nm-eseknek. Nálad ez mennyi? FSB Termination Voltage-ról van sz, nem tudom, hogy vana Giga biosokban....
Északi híd feszültsége mennyi? mert az nekem semmit sem mond,, hogy +0.2Volt.
-
Laraxior
titán
válasz Superman #2769 üzenetére
NB alapfesze P45nél :1.1V keéske egy picikét..főleg DDR3as lapoknál..
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
schwartz
addikt
válasz Cosmic Gate #2764 üzenetére
Ne vedd rossz neven de nem eroltetenem helyedben a dolgot. Az 500-as stabil FSB ugysem lesz meg csak kinyirod a procit. A multkor is szoltam, az 1.85V PLL es 1.5V VTT nem jatek. Kivancsi vagyok vajon tovabb emelted ?
[ Szerkesztve ]
If he dies, he dies.
-
Laraxior
titán
válasz PowerBuldog #2772 üzenetére
Akkor 1.25V..nekem is ilyen van
PLL-t meg VTT-t ne is keress.
aminek tudsz feszt adni az az északi híd, a déli híd,memória,és a processzor. Ami számodra lényeges..mondjuk ezen kivül csak a PCI-E van Ez a lap nem Yorkfield alá való,de azért kíváncsi vagyok mennyit tudsz kihozni belőle..nekem 460as FSB sikerült..az még stabil a 4GHz-hez 471 kellene,ott már elhasal lap.[ Szerkesztve ]
-
PowerBuldog
veterán
válasz Laraxior #2773 üzenetére
Majd ügyködök valamit akkor. Nekem 4ghz-hez meg 500 kéne.
Milyen lap lenne akkor jó alá? X38?#2775 => Köszi, akkor szerintem maradok a 3.5ghz 1.26V-nál. Minden napi használatra az tökéletes.
[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Laraxior
titán
válasz PowerBuldog #2774 üzenetére
X48 vagy P45...de azt meg macerás beállítani..azért is adtam el. Meg ezt aprocit is. Egy E8600 lesz helyette az simán menni fog ebben a lapban.
-
syC
addikt
X38-ban 465 fsb volt a Q9300 vége, szóval azt a csipszetet hanyagolnám a helyedben
•
-
schwartz
addikt
-
Cosmic Gate
aktív tag
-
PowerBuldog
veterán
válasz Cosmic Gate #2778 üzenetére
Ez nem semmi! Gratulálok! Bár nekem menne ilyet a lapomban.
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Motion_Blur
félisten
@NÉGY! Nagyon durva
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Ari18
őstag
Sziasztok!
Szerintetek megéri lecserélni az E8400-met egy Q9300-ra? Most 4GHz-n használom,de mivel itt a PH-s tesztből az derült ki,hogy szinte semmit nem ér ,a +1GHz,a játékok szempontjából,ezért lecserélném az E8400-et a Q9300-ra és azt 3.2GHz-ig húznám.
lenne visszaesés játékok terén és szerintetek is felesleges a 4GHz?[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz schwartz #2777 üzenetére
Lehet vagy nem lehet..Nálam 4302-t ment a Q6600 DS4ben.. 4GHz-en prime stabil volt...
Nem yorkfieldhez való ez tény..nekem ennyit megy.
Rampage lapban meg jóhogy megy annyit...de azért jó látni"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Ari18
őstag
válasz Cosmic Gate #2783 üzenetére
köszi,azért még meghallgatok egy-két véleményt
-
Superman
nagyúr
Szép. Egyéb feszek hogy alakultak biosban? VTT, PLL és a többi?
-
schwartz
addikt
válasz Cosmic Gate #2786 üzenetére
Valmit csak ugyeskedtel akkor a BIOS-ban... Nagyon szep eredmeny. Grat.
If he dies, he dies.
-
dime27
őstag
Én a helyedben nem adnám el meglesz az ha nem is 500 de 470et simán kéne mennie abban a deszkában p35ről meg annyit h neten nem egy p5k premiumot találtam külföldi oldalakon amik tudtak 4ghzet q9550el...Elméletileg a te deszkád jobb attol!Sztem is felesleges lecserélned!Max a tápod ami gyengus lehet sztem cseréld le egy Corsair hx 520sra nekem is olyan van és durva amit tud!Főleg a 12vos ágak összevonására gondolok itt ami a tiedében nincs meg sztem...
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
PowerBuldog
veterán
Eszem ágában sincs eladni.
Amúgy ha egy 500W-os Chieftec nem elég, akkor nem hiszem,hogy az 520W sokat változtatna a helyzeten. Q9550-nek meg nagyobb a szorzója, szóval könnyebb azzal elérni nagyobb órajelet.Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Laraxior
titán
válasz PowerBuldog #2791 üzenetére
az 500as Chieftec bőven elbújhat az 520as Corsair mögött hidd el nekem..sőt megmerném kockáztatni hogy a 450es is megeszi
-
TazLeacher
nagyúr
válasz PowerBuldog #2794 üzenetére
Én is máshogy fogalmazok: ha van egy kis pénzed, amit a gépre szeretnél költeni, akkor azt a tápd lecserélésére költsd, mert annak lenne értelme...
-
dime27
őstag
No még a végén kiderül h értek hozzáAmugy én sem a kisujjambol szoptam hanem ebből a tesztből pl:
És csak egy töredék ami az igazamat alátámasztja:
"Elég fura számok szerepelnek a Corsairek specifikációjában. Ritka a háromfelé osztott 12 voltos ág, de még szokatlanabb a 12-es ágak nagyon magas terhelhetősége. Az 520-asnál 480 wattot bír leadni ez a rész, ami a 600 wattos tápoknak is a becsületére válik.
A tesztek végeztével befutott egy GeForce 8800 Ultra SLI készlet, ami megfektette a 12 volton 456 wattra képes Cooler Master iGreen 600-at. Nagy megelégedésünkre az 520 wattos Corsairnek – amely 480 wattot tud 12 volton – nem okozott gondot a két nagy GeForce.
A Corsairek is megkapták a Seasonic áganként független feszültségszabályozását, ami meg is látszott a mért értékeken. A legnagyobb ingadozás, amit egyébként 12 volton mértünk, is csupán 0,1 V volt – nagyszerű eredmény."Google Pixel 6a+iPad 2021
-
Laraxior
titán
Még itt van a masinában..de már nem sokáig..legalábbis remélem.
-
NFree
addikt
válasz Laraxior #2799 üzenetére
Hát papám nagyom irígy vook, nem értem miért cseréled annyival többet tud az e8600?
Nekem meg nins prockó a gépemben, s régóta szemezgetek egy q9550-el a q66 után nekem nem kellene 2 magos, még ha menne 6ghz-en akkor sem.Jelenleg meg sajna annyi pénzem sincs , hogy vegyek egy bal kanyartvga
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2695v4,2697Av4(áfás számla, 1 év garancia)
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- Intel Core i5 13500 - 14mag/20szál - Hibátlan, tesztelt Eladó! 67.000.-
- I7 8086K, MSI Z370 Gaming Plus, 4x8Gb Hyperx Fury FÉLKONFIG
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest