Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz Pubszon #2098 üzenetére
"Ezek szerint, még várnom kell hogy olyat találjak ami 1.3V-on Stabilan tudja a 3.9-4Ghz-et, Q9450-Q9550-ből."
Arra még várhatsz egy ideig csak a jobbikak fognak akkora fesszel menni.
Zájec: Nem tom minek nyomatod állandóan ezt a hülyeséget...énse vennék már Q6600 után 6megásat ha van lehetőség 12megásat venni, azért mer te anno Q9300-at vettél nem kell másra rábeszélni, hogy felesleges a+6mega.
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
válasz tom_tol #2105 üzenetére
csak én nem... ezért is mondtam a papának hogy ez másképp is alakulhat ha igénybevesszük a kellemes öszi környezetet..
egyébként nagyon kellemes eredmény. igy használnám 24/7 -ben.
SzlobiG:: azért annyira nem az. csak tudnám hol lehet kamatoztattni a 6mb vs 12mb közti külömbséget... ha egy kicsit felvilágositanál megköszöném
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
van valami teszt vagy info a 6mb vs 12mb cache közötti külömbségröl...
ha valaki olvasott vagy tud ilyet , linkelje már be kérem. -
Pubszon
veterán
Azért nem fogok pénzt kidobni hogy "gyengébb" legyen, ha már fejlesztek akkor fejlődjön is a gép felfele, nem pedig lefele. A szorzója is nekem nagyon kicsi a tuninghoz.
A Q9300-nak van előnye is, de sajna több hátránya is, így meg már nem éri meg a pénztöbbletet.SzlobiG: Köszi a tanácsokat.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Zájec
veterán
válasz SzlobiG #2111 üzenetére
igen jó lenne ,majd csinálnak,,... ez is jó kis leirás, tisztába vagyok vele,, de a példánkra nem lehet vonatkoztatni mert itt más l2 cache mennyiségröl beszélünk...
de ezt te is látod... ezért is irtad hogy itt nem erröl van szó...olyan külömbségröl biztos nem beszélhetünk mint az 1mb vs 2mb között..
tehát a 6mb és a 12mb között biztos nem akkora külömbség....
a 6mb elég mindenre manapság,, szerintem nem fogja vissza a teljesitményt... -
Zájec
veterán
válasz Pubszon #2110 üzenetére
ezt rosszul látod és mondod,, alapja nincs a dolognak... ez nem "pénzkidobás" hanem inkább sporolás.. amitöl nem gyengébb lesz..
nem ezen múlik konkrétan a teljesitmény.. ezt láthatod a belinkelt leirésból is...
hiába volt a korábbi szériáknak több cache , az új modellek kevesebb cachel is gyorsabbak voltak... -
Pubszon
veterán
Én csak ezt találtam, ez sem az igazi.
Q9300 vs Q6600
Bár itt a Q9300 előnye leginkább abba a plusz 100Mhz-be van, nagyobb FSB-be meg a több utasításkészletbe.Mod: Q9300 nekem azért nem kell, mert tuningba számomra gyenge, mert egy 3.2Ghz-es kentdfieldről nem váltok át egy olyan yorkra, ami 3.2-3.4Ghz-et tud, mind ezt 10-20K forint pluszért..
[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Zájec
veterán
válasz Pubszon #2114 üzenetére
igen , itt drasztikus külömbségekkel nem lehet számolni...tehát nagy külömbségeket nem lehet elvárni, csak minimálisat.. egy Q6600 teljesitménye is teljesen kielégitö,, nagyon jó kis procit csinált az intel a Q6600-ból..
egy kicsit még a fogyasztáson csiszoltak, de ez csak annak számit akinél nagyon sokat megy a gép... engem nem érdekel mert én csak hobby szinten használom...értem az álláspontotad, úgy tényleg nem éri meg...
de például egy XEON-Q9300 mint ami syCnek is van az már jobb fajta...
3.4ghz megy 1.16v -al... szerintem menne 3.7-et 1.3v-al...egyébként nekem a Q9400 jön most be az Ár/teljesitmény szempontjából...
annak már x8 a szorzója... a 6MB cache elég mindere....
látok benne tuningfantáziát.. mondjuk egy 8x500-at -
gael
tag
Köszi , valóban nem rosz , és relative tényleg jó árban volt. De..... még mielőtt mély letargiába esnél , azért ne felejtsd el, hogy Te már rég tesztelted a szörnyeteget , mikor én a kis kétmagost már igencsak untam , de fájó szívvel bőszen hajtogattam magamnak , hogy ezt most átugrom , mer' a nehalem-re gyúrok .....szerinted?
Nos , ha tetszik , ha nem egy picit itt néhányan hülyék vagyunk , de én így érzem jól magam....az élmény kárpótol.tom_tol :A power values értékről már beszéltem Fiery-vel , Ő az EPU-t okolja.
Mondjuk a Tied már jóval közelebb áll a valósághoz , de szerintem még mindíg karcsú.[ Szerkesztve ]
-
m4rc!
őstag
Cashe vitához pici segítség: [link] Mondjuk itt 2 mag vs 2 mag van, de le lehet vonni a megfelelő következtetéseket.
Egyébként meg a kevesebb cache miatt a CPU is kevésbé melexik => nagyobb tuning remélehető..
Q9400 szvsz best buy lesz (vagy már az).We are analog players in a digital world
-
StormNet
csendes tag
Sziasztok,
errol a konfigrol mi a véleményetek?
MB: ASUS P5E
CPU: Core2Quad Q9550
RAM: MUSHKIN 4GB (KIT 2x2) DDR2 1066MHz CL5-5-5-15 Limited Edition, woodbox
HDD: WD VelociRaptor 150GB, SATAII NCQ,16MB cache, 10.000rpm, 5.5ms, WD1500HLFS
VGA: BFG 8800GTS OC, 512MB DDR3 (1940MHz)
DVD-RW:ASUS DRW-20B1LT SATA
és mindezt egy CoolerMaster Centurion 590 hába pakolnám.
Hutonek egy CM Z600 vagy egy Thermalright ultra-120 egy noctua 120as ventivel lesz a procin.Sokat javítana a teljesítményen, ha DDR3 RAM lenne?
Elég lesz ennek a 400W-os Enermax Liberty tápom?Koszonom,
Bálint[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
-
StormDev
csendes tag
Végulis a P5Q Deluxe-ra esett a választásom, mushink helyett pedig elérhetoség miatt OCZ Reaper lesz (szintén 1066, 5-5-5-18, 4GB)
Valakinek esetleg valami tanácsa mielott megvenném? vagy jo lesz ez?
-
m4rc!
őstag
StormDev, StormNet:
Úgynézem ti egy és ugyanaz a személy vagytok...(alapelvek).
Ilyen kérdésekkel ne ezt a topicot offold légyszives, menjél a milyen alaplapot, vagy a milyen gépet vegyek, stb. topicba.We are analog players in a digital world
-
slett27
addikt
Itt is van hasonló, de ez sem az igazi kimerítő teszt.
DE, elég kimerítő 6MB vs 12MB.
[ Szerkesztve ]
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Imre007
csendes tag
Sziasztok. Kellene nekem 1 kis segítség
Vettem 1 Intel Pentium®D Dual Core D820 2,8Ghz L2 2X1MB 800FSB procit.Ezt szeretném tuningolni.De van 1 olyan problémám, hogy az alaplapomon bios frissítés után se tudok feszültséget adni és így nem tudom kihozni a prociból a max-ot.
Alaplapom:
Foxconn 865G7MF-SHJelenlegi biosom a legfrisseb:
BIOS verzió I865 Series 5C9F1P39 040307
Award BIOS típusa Phoenix - AwardBIOS v6.00PGHa tudna valaki megoldást nagyon megköszönném.
Tudom kellene másik alaplap
Tel: 30/401-77-96 ~ 10:00 - 24:00-ig!
-
MRaptor
tag
Hi
tudnátok segíten Q9450 proci húzásában?
A maximus formula nem ad neki többet 1,256V-nál. Ha a biosban beállítom 1,315V-ra, csak 1,248V-ot ad neki. A 3,2GHz viszont stabil bármiben. A konfigom az adataimnál.
Köszi
Üdv MRNem voltam 1 hónapig. Naés?
-
boogie84
veterán
Gigabyte EP45 DS4el és Q9550el el lehet érni 3,6GHz + -ot folyamatos használatra, játékra??
próbálta már valaki?
elég lenne az aláírásban olvasott konfighoz az 520HX?? + az Asus Silent Knight 2 elég a York tuning hűtéséhez??[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
MRaptor
tag
#2137??
Beleolvasgatva a topicba jutottam arra a következtetésre, hogy olyan sokat ne várjak a yorktól.
8x400-on stabil és nem is melegszik annyira, alapon max 37°C-osak a magok. Érdekes, legalábbis számomra, hogy 7x450 is stabil ugyanazon volton. Ezekszerint fsb-t tud, csak a feszt nem tudom ráeröltetni, itt jön a képbe a #2137-es hsz-em.
A NB-nek mennyi feszt lehet adni és mekkora a max megengedett hõje?
Esetleg valaki tudna beállítási adatokat adni?
ÜdvNem voltam 1 hónapig. Naés?
-
boogie84
veterán
-
Viperator
őstag
Xigmatek S963 Univerzális CPU hűtő - elég lesz a Q9550 proci hűtéséhez? (persze tuningolva lesz)
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Bikerider
aktív tag
HI
Q8200-ot meddig lehet huzni
Valakinek van mar ilyen procija?
-
Cool Face
aktív tag
Csináltam egy kis tesztet
*Ebből mindenki oksodthat egykicsit(remélem).A feszültségek azért ilyen magasak mert ennyi kell a stabil futtatáshoz.Itt még 3 óra prime95 teszt alatt sem hibázott.
A kép teljes méretben itt tekinthető meg:[Teszt]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest