Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Locutus #12344 üzenetére
Q6600 szerintem a fogyasztása miatt 25 felett felejtős gari nélkül aprón..Q8300 nem rossz, legalábbis ha megelégszel 3-3.4GHzel, ugyanez igaz a 9300ra is P35ben. Csak akkor vedd meg a 9300at, ha szükséged van VTre, egyéb esetben szerintem nem ér sok pluszt a magpáronkénti 1-1MB cache.
Igazából egy használtból beszerzett 25 körüli Q8200 is bőven okés 7x450en..legalábbis nem éreztem gyengének sehol. Nyílván ha többre vágysz, magasabb szorzójút keress. P35el 450es FSBvel lehet számolni Yorkok alatt.[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz Speed® #12351 üzenetére
Karácsony előtt volt sok Q6600 az aprón, több közülük jó tuningos is, de sajna kikoptak onnan...
Most csak 1-1 db van, de a többi Quadból sem jobb a helyzet... Q9550-et meg nem veszek 50-ért..Q9400 oem is lenne újonnan 37-ért, de az is túl van már a fájdalomküszöbömön...
A másik meg, hogy F3 bios van a P35-DS3 lapomon. Szal frissitenem kéne F14-re, azzal meg olvastam egy pár gondot... de szerintem úgyse úszom meg a frissitést, meg kell lépjem mostmár.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Robi_73
őstag
válasz BeLucZ #12353 üzenetére
Elég sok fesz kel a 3.92ghz-hez neked és erről szerintem nem az alaplap tehet. Ezért írtam, hogy kevesebb fesszel biztos nem fog többet menni P45-ben sem. De ne legyen igazam!
Én is mikor jobban kergettem a rekordokat mindig feljebb és feljebb törekedtem. (mhz) Ha nem ment a proci akkor cseréljünk alaplapot, majd tápot, memóriát és küzdöttem a semmiért. Mivel nem nyertem vele szinte semmit.
A megfelelő megoldást és egyben a leggazdaságosabb is egy megfelelő tuning potenciállal rendelkező processzor felkutatása és beszerzése volt. Szerencsés kéz kell hozzá, vagy több processzor és azok közül a legjobb! Nekem most bejött elsőre a Q9550-nél, Q6600-nál a 3. proci lett a befutó, E6600-nál a 2. és így tovább......Remélem érted mire alapoztam amit fentebb írtam!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Robi73
-
BeLucZ
addikt
Tehát akkor azt állítjátok, hogy semmivel sem fog jobban menni az 1.3 V VID-del rendelkező Q9550 procim egy giga p45 ud3r-ben mint a p35-s asus blitz formulában???
-
Robi_73
őstag
válasz BeLucZ #12361 üzenetére
Meg van rá az esély erre próbáltalak rávezetni, és a felesleges pénzkidobástól meg óvni! Yorkfield alá jobb választás egy P45 mint egy P35 chipsettel rendelkező alaplap ez nem vitás, de a te esetben sok fesz kell a 3.9ghz eléréséhez is és erről nem a lap tehet szerintem.
Robi73
-
BeLucZ
addikt
válasz darál0w #12362 üzenetére
hát azért az is fsb is szűk keresztmetszet, 460at bír nagyon max a formula, ez a gigában szerintem esélyes hogy feljebb is fog menni, nem vagyok benne biztos hogy jobban járok vele de végülis nem 1 olyan halálos összeg
Robi_73:köszi hogy aggódsz, rendes tőled
Kísérletezgetős kedvemben vagyok, próba cseresznye![ Szerkesztve ]
-
-
Locutus
veterán
válasz PH-User #12354 üzenetére
Volt akinek sata winyoval nem bootolt utána a windows, meg ilyenek... nekem több mint 2 éve simán megy az F3-al, szal nem félek tőle, csak van bennem egy kis para, hogy egy faszán bejáratott rendszeren biost frissitsek
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
dangerzone
addikt
Van valakinek arról tapasztalata, hogy a 09-ben gyártott q9550-ek hogy mennek?
Jobban, esetleg rosszabbul mint a korábbiak?
Vagy semmi biztos nem mondható erről? -
Robi_73
őstag
válasz dangerzone #12374 üzenetére
Mindig jönnek ki jó darabok szerencse kérdése az egész. 2009.11.24 gyártás
Robi73
-
PH-User
addikt
Q9300, P35
7.5x440MHz = 3300MHz - 1,2160V de megnézem kevesebb krafttal is. MCH, VTT = 1,35V
440MHz az utolsó FSB, ami az alaplapnak ízlik ezzel a procival.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
barnam_
nagyúr
válasz kimi02 #12377 üzenetére
Én is azt használom. Meg biztonságosabb is mint win alól piszkálni a bios-t. Én a win alóli frissítést senkinek nem ajánlom, mert ugyan kicsi az esélye hogy rosszul sül el, de ha igen, akkor nagy kárt tud okozni
(#12378) PH-User: az mch fesz oké, de a VTT egy kicsit sok. Nem azért mert káros, csak feleslegesnek érzem azért a plusz pár mhz-ért fsb-ben.
-
barnam_
nagyúr
válasz PH-User #12380 üzenetére
Nem sajnos De vannak olyan alaplapok amiknek van érzékelőjük ezekre a feszültségekre.
Alapvetően pontos értéket csak külső mérőeszközzel lehet mérni. (multiméter)
Az MCH feszt a pci-e csatlakozó alatti fet-en lehet mérni, a VTT-t az északi híd mellettin. Ez nekem pont nem jó, mert az NB borda fölé lóg -
*Electra*
csendes tag
válasz darál0w #12356 üzenetére
Emlékszem, te is Q8200-őt kínáltál talán...
Egy huszast dobott ra... Hálás is vagyok neki érte
"Valami" Asus Striker Extreme lapban próbálta tuningolni, és bevallása szerint 5%-nál már össze-vissza omlott a rendszer...
Valamit nagyon eltolt... de majd én orvoslom
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Szép "estét".!.Alig győztem visszaolvasni, gyakrabban kell járnom ide.
Konkrétan a GENE eredményét kerestem, de nem találtam..Lehet álmos vagyok.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz lipi67 #12383 üzenetére
Nem vagy álmos, csak valszeg nem a legegyszerűbben próbálod keresni ;p
Adott topikban a cím végén lévő friss.html helyére írd be: keres.php?suser=
Utána amilyen usernevet írsz be, annak a topikbéli hozzászólásait írja ki1ébként itt leírtam a tényeket, ez van. Lehet én vagyok/voltam kevés hozzá..
Ha összejön egy másik proci értelmes áron, még nekiugrok a dolognak 1x..Sry, ha csalódtál, én is ;( *Electra* eredményeihez hasonlót vártam amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz Speed® #12384 üzenetére
Igen, erre (a lapodra) voltam kíváncsi. Nem értem. Ez a 3200-as is lustácska, nálam jobban ment.
[sok feszes valid]
[alulfeszelve]
AMD??? huhh..megleptél.Procit elqadtad, de mi van a lappal?
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz lipi67 #12386 üzenetére
Mankótól vettem, tudtam, hogy nem számíthatok sokra, de nem olyan rossz egyébként, csak kéri a feszt. 4GHz 1.5Von..kicsit sok, de P95 stabil. Ez van..ideiglenes proc úgyis, még egy Q9400at bepróbálok a Genebe ha minden összejön. Ha nem, adom elfele..valahogy nem az igazi az érzés..de lehet tényleg csak én vagyok kezdő az ilye GTL/skew témákhoz.
AMDvel meg max. azért leptelek meg, mert nem ismertél régen..én ízig-vérig AMD/Atis voltam a Core2k eljöveteléig, azóta csak proci fronton engedtem ebből, mikor ár/értékben jobb volt ez az oldal. És úgy néz ki, lassan visszaáll a "rend", köszönhetően az említett platform @4 core procijainak..
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz Speed® #12387 üzenetére
Kben jogos is, hosszútávon úgy se használnád, min1, hogy mit megy, csak működjön addig rendesen.
Én (amivel a tesztek készültek), kb 2 órát szórakoztam vele, s pár nap múlva el is kelt. Utána jött egy másik, azt alig volt időm beüzemelni, kulerr-nek kellett.
Mankó? Azt hiszem, akkor a mostani procidat is meg akartam venni..(nem ment nála, kíváncsi voltam, itt menne-e).
q9400-es jó proci, remélem, hogy találsz.AMD.... Értem, s most még jobban meglepődtem. Én 486dx4/100-után használtam pár hónapig AMD-t. Nem a tudás, egyszerüen a szimpatikusság miatt, azóta se , csak Intelt.
-na..ez "szép, értelmes" mondat lett...-Ha majd netán eladnád a kis lustát( ), mit kérnél érte?
(ALAPLAP)Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz lipi67 #12389 üzenetére
Teljesen okés így 3600/1.352Von, alig melegszik, szinte passzívan elvan vele az NH-C12Pm. Ezen az órajelen is csak azért járatom, mert alapon kicsit karcsú volt GTA4 alá..mondjuk így is az, de azért segített kicsit az 50% OC
Jaja, láttam, hogy ki akartad próbálni, hát szerintem nálad sem lett volna csoda.A lapot 30+pkért vettem, ennyiért is fogok megválni tőle, ha úgy alakul. Remélhetőleg addig fel tudok mutatni vele valamit, amivel alá tudom támasztani, megéri az árát..mert az előzetes elvárásaim mások tapasztalatai alapján elég nagyok voltak..és eddig..hát nem az igazi. De nem zárhatom ki, hogy RAM, mert végülis amíg nem akarok 900 fölé menni ilyen téren, addig pöccröff hozta a P5Eben elért eredményeket. Szóval..ja. Lehet, hogy tudok egy 1066os Reaper kittet (tulajnál 1200at mentek..) szerezni tesztre, hogy kizárhassam a RAM témát.
AMD meg..nálam a szimpátia oda húzott, de a saját (és a pénztárcám) ellensége(m) nem vagyok, eddig a C2D/C2Q volt a nyerő ár/értékben.
-
lipi67
nagyúr
válasz Speed® #12391 üzenetére
Mérges leszel de:
Tök jó, hogy még nem hozta az elvárásaidat (elvárásainkat). Jó, mert nekem nem azt bizonyítja, hogy agyonsztárolt, s kevesebb tudással bír, s azt sem, hogy Te nem barátkoztál még össze vele (ez se lenne baj, nem jó az, ha egy lap egyszerű mint a szög)
Inkább azt, hogy hárklis, válogatós fajta. Ha válogat a ramok között, tegye! Nálam is ez van.
Pl: 200-as FSB-s procikat leszarja a ram-lap páros, BE SE BOOTOLT egy 3200-zal alapon!
Ram: Másoknál (s nem egyedi) kva jól mennek a Kingmaxok, nálam..kaki volt. Bagi Peti Mushkin Ascent Redline 1000-res ramjai szenvedtek benne, a lap is. 1 hét és mentek a háztól. Viszont..Reaper 1150-es rev1-es és Rev2-es is kiválóan szerepelt benne, igaz teljesen máshogy. Rev1-es 2,3v-ot kért, cserébe 1320-ig ment mint a szél. Rev2-es 1,9v-tal is beérte, de 1200 felett nem ment.
Kiválóan teljesített benne még a Patriot Viper 800-as (1200-ig), Crucial B. CL4 800-as (1160-ig), s a Team Xtreem és a CellShock (CL4-ben 1100 felett a Team, a Cell egyelőre 1060-ig)Kíváncsian várom az eredményeidet, észrevételeidet. Sok sikert és jó eredményeket!!!
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Locutus
veterán
válasz Lipton #12396 üzenetére
Nembaj, ma este valszeg sortkerítek rá
Addig is, még egyszer utoljára kérem tegyék meg tétjeiket:
én procim +
30k Q9300
23k Q8300
20k Q8200Szóval azt a +7k-t tényleg megéri a Q9? Mert Mhz-re gondolom kb ugyanazt lehet kihozni Q93 és Q83-ból is.
-
Lipton
őstag
Egyelőre csak 3825-ig tudtam emelni az órajelet.
Sajnos a 800-as ramok nem nagyon mennek tovább. -
lipi67
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Wise (ex-TransferWise)
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AMD FX-6300 6 magos AM3+ processzor
- Intel Core i5 13500 - 14mag/20szál - Hibátlan, tesztelt Eladó! 67.000.-
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 43.000.-
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 3600X 6-Core 3800MHz AM4 CPU processzor + új gyári hűtő
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest