- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
1509 km 105 liter benya, 6,95 literes fogyasztás. Na ez most nem kis meglepetés számomra.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
NoLF
veterán
válasz Winner_hun #12502 üzenetére
őrült
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Integra
titán
kíváncsi vagyok most én is mit fogok produkálni, ennyire extrémen még nem mentem..
városban 2x6 km hétköznaponta, még nincsen garázsom, utcán hidegben áll, aztán autópályán 60-as, 70-es korlátozás, döcögés, aztán 220 a következő korlátozásig.
330km környékén tartok, de már világít a lámpa.. mindezt vpower100-zal
szombaton húzok el, akkor úgyis tankolni fogok egyet. szerintem lazán lesz vagy 14liter körül...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
A tojáshéj azért ott volt a pedál alatt, nem? Mármint 8000-et nem sűrűn forgott az ~1500 km alatt.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Winner_hun
titán
válasz wierra #12510 üzenetére
Nem teljes volt ott és előfordult pörgetés. + sose ültem egyedül a kocsiba, odafele 2-en, vissza 3-an ültünk benne, amíg ott voltunk akkor meg 4-en járkáltunk vele, ezért is lepett meg a fogyasztás.
Ha ott van a tojáshéj + mindenhol betartom a sebességhatárokat akkor a 6-6,5 literes fogyasztás lett volna. Közelebb a 6-hoz► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
orbano
félisten
válasz Integra #12508 üzenetére
én meg azon gondolkodom hogy lehet veszek valami nagyon jófajta bicajozáshoz jó kabátot és nadrágot, és a kerületen belül télen-nyáron bringázni fogok. nem tesz jót a kocsinak, hogy 2 kilómétereket megyek vele de esőben, hidegben nem egy nagy élmény a bicaj
A vér nem válik VAZZE!™
-
Pörp
senior tag
Na ezt nézzétek, bár lehet hogy én vagyok a naív, sőt biztos...
Elvittem az autót egy szerelőműhelybe, ajánlgatták, hogy jók. Csörgés volt a motortérben, gyújtás és szelephézag már be lett állítva korábban, az biztos hogy jó.
Meghallgatta egy szerelő, mondta is a hang alapján, hogy ez nem gyújtás. Többszöri hallgatózás után kiderült, hogy a generátor szíj illetve a már elég csereérett levegőszűrő lesz a ludas. Szűrőt biztosítottak ők 2500HUF-ért kérésemre, illetve szívótorok tisztítást is előírtak a "betegnek". Generátorszíjat vittem én, egy fasza Gates szíjjat.
Ma reggel leadtam, délután hívnak, mehetek a gépért, jó lett. Elmegyek az autóért, megyek vele, tényleg jó, halkabb lett a motor, nincs csörgés, szuper. Bemegyek a tulajhoz, hogy számoljunk el. Ok, elmondja milyen zsír lett az autó, stb, 10.500HUF lesz! Hő? Mennyi? Nézem a papírt amit elém tol, 1.8óra munka, azaz 8000Ft... Mert ugye a szűrő 2500Ft világos. Na mondom itt ez a rész nem annyira tetszik nekem, óránként 4000Ft-ért dógoznak. Mondom neki, ennyit kér a márkaszervíz is, na persze szerinte ez reális ár, és a márkaszervíz nem ennyit kér. Mondom neki, hogy múltkor 4órás melóra mondtak 15.000Ft-ot a márkaszervízben, na persze nem hiszi... Tiszta ideg vagyok, én nem tudok napirendre térni efelett...
Leültetett hogy, nehogy elégedetlenül távozzak. Megkéri egyik kolegáját mutassa meg a normaprogramot. Abban benne vannak az irányadó normaórák, és munkadíjak. Nagy nehezen, többszöri bénázás után végre eltalálja az EJ9-et, meg a D14A4-et segítségemmel, lenyitja a generátorszíj csere sokadik almenüt, kidobja a gép, hogy 2000Ft-os munkadíj... Mondom hoppá... Program septiben bezár, a többit már meg se nézi, és újabb magyarázkodásba kezd, hogy ez természetesen új autókra vonatkozik, könnyen oldható csavarokra. Mondom ne már, most őszintén találtak benne berohadt csavart? Hát azt nem találtak. Erre kontráz, hogy de bizony az autószerelő mestereknek képzést kell biztosítani mert a technika fejlődik! Ok, mondom elfogadom, csakhogy nem BMW X5-öst hoztam bakker, hanem egy 12 éves Hondat! Vagy nekem kell kifizetni a képzést mert van aki NASA techológiával megáldott autókat visz? Ismételtem megjegyzem hogy az elvégzett tevékenység szűrőcsere és ékszíjfelszerelés volt... A lényeg, hogy mellébeszélések közepette meguntam a dógot, odaadtam a kért összeget, és távoztam... Lehet én vagyok naív, de most komolyan, szerintetek reális ár ezekért a munkákért 8000Ft? -
wierra
senior tag
Mindig kérj ajánlatot, és/vagy állapodj meg az árban, így nem érhet meglepetés (vagy legalább is nem ekkora.)
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
TexT-BoY
addikt
nem puszipajti, de végülis 11re jön ki anyaggal együtt, nem használ drága anyagokat de lelki ismeretes srác. a munkdij 6k csak, de ezt nempontositottuk telon, sajnos ma nem volt jó nekem, mig volt napfény:S
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
orbano
félisten
az én szerelőm 4500-at kér óránként, de kicsit gyorsabban dolgozik, és tudom, hogy amit megcsinál az 100% biztos találhatnék olcsóbbat, de itt van két buszmegállónyira, apám évek óta hozzá jár, és tudom hogy jó, alapos szakember, így pont leszarom azt a párezret.. majd ha motorgenerált kell csinálni, vagy mittomén, akkor elgondolkodom rajta, hogy elviszem máshoz.
ja igen és amit írnak: mindig kérek árat, és annál általában olcsóbb lesz. most pl. egy tizessel lett kevesebb a vége, mint amit 3 órával azelőtt mondott[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
-
BlacKSouL
addikt
5.9 - 6.1 voltak mostanában a fedélzeti szerint az átlagfogyik (tekintsünk el a csalásától)
Vasárnap tankoltam ugyanott és ugyanazt ahol szoktam. Kivételesen nem félig hanem tele. Bejött ez az idő, és ugyanazokon az utakon, ugyanolyan körülmények között most 6.8 az átlag a fedélzetmester szerint. Elfogadható ez a növekedés a hideg számlájára írva? Guminyomás nagyon minimálisan csökkent ha egyáltalán.Más: Első olajcsere mikor javasolt a Civic 8G 4D-nél, ha 5 és fél hónap alatt 8890 km van benne, és az olajfogyás nem érzékelhető? Szalonban azt mondták 1 év vagy xezer km (x=10 000) kötelező csere előtt nem szükséges cserélni, csak alacsony fokozatúval utántölteni a fogyást. 0W20 Gyári van benne.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
NoLF
veterán
remélem jövő héten a tátrában nem lesz tartósan 7 fok alatt a hőmérséklet, mert csak ezért az útért nem akarok téligumit venni... meg nem is tudok.
-
Winner_hun
titán
#6627-től szvsz érdemes végigolvasni az olajos topikot.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
TexT-BoY
addikt
válasz Winner_hun #12526 üzenetére
andorral évek ota ezt hajtogattuk hogy a castrol egy trágyalé.
nembaj van eneos,joaz egyenlőre nem sporolják ki belőle az anyagot.
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
orbano
félisten
válasz Winner_hun #12526 üzenetére
és ez mire jó? kiderült, hogy van a fórumon egy rakás ember, akinek fingja nincs mit miért rak bele. az egyik utcai használatra akar sportolajat, a másik fordítva, a harmadiknak meg akkora hézagjai vannak, mint ide Lacháza, de ragaszkodik a gyári olajhoz. aztán meg a következő delikvens szenved hogy lassan megy el az olajnyomás. hát vazze. tegyen bele egy sűrűbb olajat (ez sem egy olyan világvége és nem teszi tönkre a motort, ha megfelelőt választ az ember fia), vagy javítsa meg. ahelyett hogy elmennének szerelőhöz, kitalálják, hogy az olaj a szar. eszem f*szom megáll. de ahogy elnézem a végén Öreg Kergyu apánk helyrerakja a dolgokat
Dani, Te meg még tavaly arra verted, hogy a Castrol Edge 1040es az atyaúristen, és még beöntéshez és rántottát sütni is azt veszed Most meg bejött az Eneos, erre visszamenőleg 3 évre azt imádod? Aszittem csak a csajokkal vagy így
A vér nem válik VAZZE!™
-
xcbiker
addikt
elég szűkszavúra fogta: [link] - tehát törött.
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
xcbiker
addikt
válasz orbano #12532 üzenetére
A klímahűtő hiánya már fel sem tűnt, mert nekem sincs ott semmi.
Nem akarok venni, csak kapom a mail-eket, ha felkerül valami és ha valami kicsit is megmozgat akkor azt esetleg beliknelem. (ez csak annyiban, hogy fehér + facelift vti)
A legjobb vétel az az 1M körüli 1.5 volt amit korábban linkeltem. El is adták 1-2 napon belül.
[ Szerkesztve ]
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
wierra
senior tag
Hogy az olajos témába stilszerűen belefolyjak, egy kis általános elgondolkodtató.
[ Szerkesztve ]
-
wierra
senior tag
válasz xcbiker #12539 üzenetére
És attól 300 E HUF-fal olcsóbb?
Bár a ha jól emlékszem és ez ugyanaz az autó (a rendszám alapján), ezt nézték nekem a nyáron Nyíregyen, akkor 1,7 M HUF volt az ára és sok helyen rohadt.
[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
válasz olbeteam #12546 üzenetére
nem hiszem hogy normális autósboltban (hálózatok, bárdi, unix stb) hamisat tudnál venni. én bárdinál vettem 10w40 castrol edge olajat, az van most a gépben. eddig mentem vele összesen 500kmt, semmit nem vettem észre mint különbség, az eddig shell 10w40hez képest
-
neduddki
nagyúr
HI!
en mindig azon vigyorgok, hogy bp-bol van 5 castrolbol meg egy vagonravalo:- )))
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
HI!
Sracok Conti ts830 195/65r15t 16.5k/:- )))/
gy ug7+185/65r14t 15kudv
neduddki
p.s.ja: bof
inkabbide irtam publicba atha masnak si kell
az a conti ar nagyon teccik:- )))https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt