- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Nem érkezne pénz. Ha nem kell 10k-nál többet utalni, akkor nem is lenne rajta annál több, viszont 5 körül altalában/mindig lenne rajta.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
doc
nagyúr
miert nem probalsz ki egy kalkulatort?
-
cocka
veterán
válasz KurtCobain #5654 üzenetére
És a kártyás fizetéskori zárolások részletei látszanak?
-
MODERÁTOR
Nos a Citibankot ott kell hagynom mert sokallom az 1000 ft-os havi számlavezetést, és az éves 7000 ft-os kártyadíjat.
Havi 200 ezer érkezik a számlára 2 részletben, idegen atm-ből is veszek fel pénz, sms kell, internetbank kell, lehetőleg paypass kártya.Melyik bank ajánlott most ezen feltételek mellett?
20 éve a Prohardveren
-
MODERÁTOR
Nem pörög ez a totyik
20 éve a Prohardveren
-
addikt
Próbálj ki egy kalkulátort
Sms kell alatt mit értesz, minden számlamozgásról, vagy csak bizonyos összeg felett
2 készpénzfelvétel ingyenes 150.000 Ft összértékig, idegen atm használatát igen drágán fogják felszámolni.
Internetbank már mindenhol van, ami általában olcsó bank, annak nincs automatája, csak pár helyen kiépített bankfiókja.(AXA, Gránit, Magnet)MOD:
SMS-re: Más is használja a kártyát/bankszámlát, hogy szükséges, mert eléggé megdrágítja ám a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz KurtCobain #5664 üzenetére
Aha, csak a paypali miatt kérdezem.
-
HaJózsi
aktív tag
Sziasztok!
A napokban szeretnék nyitni bankszámlát, mert úgy tudom, hogy szükségem van egyre, ha szeretnék diákmunkát vállalni. A következőket szeretném, hogy teljesüljenek a leendő bankszámlámra (fontossági sorrendben):-nincs számlavezetési díj, vagyis nem fognak levonogatni a pénzemből csak úgy, mert van bankszámlám (ennek teljesülnie kell)
-lehessen netes fizetéshez használni
-legyen valamennyi látra szóló kamat (gondolom ez nagyon minimális lesz)
-lehetőleg ne húzzanak le rólam sok pénzt, ha utalni szeretnék vagy kivenném a pénzem ATM-en keresztül
-legyen netes bank
-ne kelljen állandóan tartani rajta egy csomó pénzt18 vagyok és nappali tagozatos hallgatói viszonnyal rendelkezek. Eddig az OTP Juniort néztem, de gondoltam körbekérdezek, hátha tudtok mást is ajánlani.
'Ne higgy el mindent, amit az interneten látsz.' - Albert Einstein
-
addikt
válasz HaJózsi #5668 üzenetére
kérdezd meg, hogy postán nem utalják-e ki! nem vicc, ha csak azért kell a számla, hogy megkapd a fizetésed és utána onnan kivedd (és feltételezem, hogy diákmunkára nem fogsz havi 200ezer fölött kapni), akkor kb. a legolcsóbb megoldás, ha nem nyitsz bankszámlát. egyébként a bankok diákcsomagjait érdemes megnézni, de mostmár azok is vackok. nem tudom mennyi idős vagy, én 24 éves koromig az OTP-nél voltam, aztán kiöregedés miatt 26 éves koromig ERSTE, aztán ugyancsak kiöregedés miatt mostanáig Budapest Bank, ahol nincs korhatár, de néha kiszúrják, hogy már nem vagy diák
de ezek mind jobb csomagok voltak, mint a mostaniak. (azaz nincs havi díj,bankkártya éves díj vagy ingyen, vagy ~500 Ft, utalás, kp felvétel nagyon olcsón).
ha esetleg tudsz minden nap legalább 150 000 Ft ott tartani, akkor a Gránit Bajnokot még érdemes lehet megnézni, ott csak a kártya éves díj van. de ilyenkor soha nem mehetsz le 150 000 Ft alá, különben abban a hónapban sokat vonnak. és persze semmi garancia nincs rá, hogy pár hónap múlva ezt a küszöböt nem emelik fel mondjuk 300 000-re.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
HaJózsi
aktív tag
Köszi, ez tényleg nagy segítség volt most.
Nem fogok nyitni így bankszámlát, hanem, az általad említett, postás megoldást választom. Valószínűleg ezzel spórolom meg magamnak a legtöbbet.
Köszi szépen.[ Szerkesztve ]
'Ne higgy el mindent, amit az interneten látsz.' - Albert Einstein
-
addikt
válasz HaJózsi #5671 üzenetére
sajnos nem mindenhol mennek ebbe bele, de azért érdemes presszionálni, hátha beadják a derekukat (kicsit többe is kerül nekik, de főleg munkában több)
(btw. törvény szerint kötelező lenne nekik így is fizetni tudni, ha nincs házi kasszájuk* (nem valószínű, hogy lenne), de törvény szerint nem kötelező nekik alkalmazni Téged, szal nagyon ugrálni sem lehet)
*ha esetleg van, akkor meg annál a kasszánál lehet átvenni, ez lenne a legjobb, de ilyen tényleg ritkán van
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Huroq
senior tag
Üdv!
Kicsit off ezért elnézést.
Egyik barátom és barátnője nemrég nyitottak számlát az OTP-nél, 1-2 napos eltéréssel.
Másnap újságolták, hogy kötelező volt a számlához folyószámla-hitelkeretet beállítani.
Mivel nem tudtak mit tenni ezért hittek az ügyintézőnek és belementek.
Ilyenről még életemben nem hallottam, ezért mondtam nekik, hogy menjenek csak vissza másnap és mondják le a dolgot. Be is mentek és ott azt közölték, hogy sajnos nincs mit tenni amíg tart a hitelbírálat addig nem tudják lemondani (3 hónap), és egyébként is kötelező, no meg nincs is semmilyen díja. (Ami persze nem igaz.)
Ugye csak viccel az ügyintéző? Nem gyengén félretájékoztatják az ügyfelet és nem csak egyedi eset, mert mind ketten más-más ügyintézőnél voltak.
Ilyen esetben lehet-e valamilyen szervhez esetleg fordulni?Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Huroq
senior tag
Hát pont ez az.
Másodjára is mikor le szerették volna mondani, fél órát viaskodott az ügyintéző velük, de a legkülönbözőbb kifogásokkal és érvekkel jött. Nem jutottak egyről a kettőre ezért eljöttek. Sajnos túlságosan is béketűrő emberek. Ha legközelebb is ez lesz akkor panaszt teszünk, de ez az eljárás akkor sem normális. -
kew
senior tag
Barátnőm egy Amex kártyát kapott csak úgy szó nélkül tőlük, és mikor bevitte, hogy ez neki nem kell, ott erősködött neki az ügyintéző, hogy de, pedig ezt csak aktiválja be szépen, mert milyen jó lesz neki, és ő nem veszi vissza Nemtom mennyi költsége lehet egy ilyen kártyának, de lutrira így kiküldeni a sok ügyfélnek biztos nem két forint volt.. Minden esetre bevágtuk egy fiók mélyére, aztán ott egye meg a fene persze nem lett aktiválva.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Tudtommal maga a plasztik kb. filleres (na jo, forintos, de ma mar az is filler), a postakoltseg nagysagrendje. Amennyiben viszont beaktivalja, evente 6e Ft koruli osszeg. Bar ha vasarolgat akkor siman ingyen van, mert van visszateritese, de nem is ezen az alapdijon kaszalnak, hanem:
- draga sms ertesito es netbank hozza (ha masa nincs otp-nel)
- atvezetesi megbizas a honapzaraskor a hitelkartya torlesztesre, csak nem kotik az ugyfel orrara, hogy egyreszt rohadt draga a szolgaltatas eleve, masreszt csak a kotelezo 5%-ot torleszti, hiaba tudna az egeszet, a tobbire ketyeg a 20+% kamat (jo, volt anno)
- es meg az eves dijat is ugy vonjak, hogy nem adott meghatarozott napon, hanem x es y esemenyek kozott amikor nekik jolesik -> konkretan triggeruk(!) van arra, hogy ha a hitelkeretbol kevesebb mint eves dijnyi marad, akkor rogton beterheljek, es vele egyutt a szinten hasonlo nagysagrendu hitelkeret-tullepesi jutalekot -
axioma
veterán
Tapasztalat. Ferjem es en egyszerre kapott kartya, neki az utolso lehetseges napon terheltek, nekem azon az 1 egesz napon, amikor tul megkozelitettem a keretet (masnap ki lett teljesen fizetve az osszes tartozas, boven a zaras elott, a ferjem kartyadijterhelese elott, de nalam belecsusztam valami partiz vagy max. 200 Ft-tal).
Az ugyfeles mikor felhivtam panaszkodni - azt hittem, hogy ha sikerult a vasarlas, akkor az ugye nem lehet minusz, alapbol ugye nem is, a zarasig meg volt ido -, eloszor azzal akart ervelni, hogy nincs nekik idejuk arra hogy nezegessek ezugyben az ugyfel szamlajat, de mikor elmondtam, hogy most iratott a ferjem zh-t a triggerekbol, ne engem akarjon atvagni a palankon, jott a jo nagy csend... [na meg persze hogy le van irva az aszf-ben, hogy az o joguk a kartya aktivalas es az elso zaras kozott _barmikor_ terhelni -- mar ennek a jognak se lenne semmi ertelme, ha nem hasznalnak ki valahogy, hiszen leprogramozni barmely mas algoritmus szerint konnyebb.... szoval me'g logikai uton is bizonyithato][ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
Szerinted egy telefonos ügyfélszolgálatos ismeri a banki rendszer működését ilyen szinten? Inkább fogalma sem volt arról, hogy hogyan működik ezért nem tudott mit válaszolni (másrészt a válaszáért neki felelősséget is kell vállalnia).
Másrészt, amennyiben valóban így szerepel a szerződésben, ÁSZF-ben, kondilistában, hogy mikor vonhatják az éves díjat, akkor persze, hogy akkor fogják, amikor a rendelkezésre álló keret még elégséges (persze ezt nevezhetjük triggernek is, ha úgy szeretnéd[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Nem erted: pont akkor vontak, amikor NEM eleg a keretmaradek, hogy buntetest terhelhessenek. A trivialis, aktivalassal egyidoben (ergo tuti az egesz rendelkezesre all, semmit nem kell figyelni) megoldassal szemben. Ez nem lehet veletlen.
Nem a trigger szot ismerte, hanem az azzal kapcsolatos panaszokat, hogy "veletlenul" pont azon az 1 napon beterheltek rendszeresen, amikor ki tudjak porgetni ra a buntetest - eleg valoszinu hogy sokadik ilyen esete volt. Azt vajon miert mondta volna, ha nem begyakorolt kifogaskent, hogy ok nem nezegetik a szamlakat... ilyen egy penzugyi szektorban dolgozonak magatol eszebe se juthatna, hiszen ha technikailag tudna' nezni akkor se jogosult ra', ez tutira valami atlaguser lerazo szovegkent direkt keszult. -
Pug
veterán
hogy "veletlenul" pont azon az 1 napon beterheltek rendszeresen, amikor ki tudjak porgetni ra a buntetest
Nem akarom elvenni az "összeesküvés elméleted" erejét, de nem, nem így működnek az éves kártyadíj terhelő, havi záró folyamatok a bankoknál. Az informatikai háttérrendszer futási "logikája" nem teszi lehetővé.
-
axioma
veterán
Mar miert ne tenne lehetove?? Mi a nehez benne, a napi zarasi rutinba beleirni egy olyan ellenorzest, hogy "ha evesdij-terhelesi idoablakban van, es vagy az utolso napja van az idoablaknak (bar ez a feltetel nem kell, ha ezt a havizaras rutinba beleirjak, mert az a kijelolt utolso nap), vagy a maradekkeretnel tobb a kartyadij, akkor do kartyadijterheles" ? De azt meg ugye konkretan tudjuk, hogy allandoan figyelo trigger is VAN, pl. hogy ures szamlaval szemben fennallo dijkoveteles-maradvanyt barmi beerkezo jovairasbol rendezzek. (Azert hiszem me'gis, hogy az eves kartyadij napi zarasi, mert az ilyen tipusu, nem forgalomhoz kozvetlenul kotodo dijakat altalaban napra hatarozzak meg, az meg zarasi szokott lenni).
Mi massal magyarazod a ket egyszerre igenyelt kartya, azonos fordulonapok stb. kulonbozo napon terheleset, tovabbmegyek, egyaltalan az aszf-ben kikotott rugalmassagot? -
amdk7
aktív tag
Én azt hiszem nem a kártyaigénylés időpontja a döntő, hanem, hogy mikor lett legyártva.
Attól, hogy valakivel egyszerre igényleg és még egyszerre is kapjátok meg (igaz már erre is kisebb az esély), nem biztos, hogy egy időben is kerülnek legyártásra.Nekem pl. a Citinél azt mondták mindenkinél más és más a zárás dátuma (az is lehet, hogy Ők így tehermentesítik a rendszert, hogy a zárónapokat elosztják az ügyfelek között.).
Az biztos, hogy nálam 12-én zárnak, ha ez hétvégére esik, akkor az utána következő első munkanapon.mod.: Gondolom a Te esetedben első terhelésről van szó és nem arról, hogy minden hónapban más-más dátumokon zárnak... mert ha az utóbbi, akkor ott tényleg "mókolnak" valamit.
[ Szerkesztve ]
Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
axioma
veterán
1. amex kartyarol van szo, konkretan blue, es az ilyen kartyaval mindenkinek 13-a a zaras (nyilvan hetvegenel tolodik)
2. valamikor egy ilyen zaras utan vettuk at, tehat 20+ nap volt vissza a kovetkezo zarasig, es a kartya ELSO atvetelerol beszelunk (nincs eltolt ugyfelev vagy ilyesmi a dologban)
3. "egyszerre" aktivaltuk
4. nekem beterhelt, amikor a hitelkeret-maradvany lement a kartyadij alatti osszegre, a ferjemnek csak mikor zaras volt, mert nala ugy sikerult elhasznalni hogy pont picivel tobb es nem picivel kevesebb maradt.
5. az otp aszf-eben az van, hogy a bank _tetszoleges_ idopontban terhelheti a kartya aktivalasa es az azt koveto zaras napja kozott
Szerintem ezen nincs mit magyarazni, triggerelnek es kesz. Muszakilag halal konnyen megoldhato. Etikailag erosen ketseges a megitelese. (Plane, hogy ugyan a kartya CNP kepes, de csak elektronikusan volt hasznalva, tehat alapbol sajathibas tulhasznalas NEM volt lehetseges, mert akkor azt a valaszt adta volna a rendszer, hoyg nem all rendelkezesre eleg egyenleg. Egyedul a bank altal terhelt dijjal lehet szemetkedni, minuszba - marmint hitelkeret-tullepesbe - vinni, hat ki is hasznaljak ha lehet.)
Tudom, nem tomeges problema, mert nem ugy kezdik az emberek, hogy egybol felkapjak a teljes hitelkeretet... en se fele'ltem, csak figyelmetlen voltam. Es a visszateritesukbol sokkal tobbet megkaptam, mint amit itt buktam, de szerintem az elv, hogy ilyenre kepesek, mar az nagyon duhito, kinyilik a bicska a zsebemben.[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
Üdv.
Leváltanám jelenlegi bankom, mivel megszűnteti a standard mastercardot, a visával meg csak a szívás van németországban. Most a cibnél vagyok, számlákat nem erről a számláról fizetem be, viszont a külföldön való fizetés nagyon fontos. Hova lenne érdemes átmennem?Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
kew
senior tag
Tegnaptól a Gránit is paypass kártyákat oszt, ha valakit eddig csak ennek hiánya tartott volna vissza tőlük, az most örülhet
[ Szerkesztve ]
-
addikt
fantasztikus, nincs egy hete, hogy megkaptam tőlük a kártyámat. direkt megkérdeztem, hogy nincs-e paypass kártyájuk. nem tudták volna azt mondani, hogy várjak egy hetet...
-
addikt
a réginél éves díj volt, az újnál már kiállítási díj, így a régit vissza tudnám adni, és akkor gondolom 10 hónapnyit minimum visszakapnék. viszont adhatnám meg minden online boltban megint az új kártyaszámot (miközben még az előző zárolások se jártak le). másrészt nem tudom, hogy csak a kiállítás díját kéne csak fizetnem, vagy amíg nem járt le a régi, addig csak kártyapótlással tudnám-e kérni.
de akkor is elég mocsok dolog, hogy direkt rákérdeztem két hete, hogy nincs-e paypass és nem mondták azt, hogy várjak, pedig azért az ilyesmit nem egyik napról a másikra dönti el a bank sem.
egyébként más bajom is van a Gránittal. netbank-ra nincs SMS megerősítés a belépéshez, csak a tranzakciókhoz. (ez apróság), viszont ami kb. botrányos, hogy SMS értesítőket felvettem 0 -0 Ft-ra (terhelés, jóváírás) és a szerencsétlen rendszerükben terhelésnek számít a betétlekötés is (amit ugyanazon a számon lévő SMS-sel erősítek meg...) sőt a hónap végén döbbentem tapasztaltam, hogy három értesítő sms-t is kaptam. az első 147 Ft-nyi látraszóló kamatról, a második 25 Ft-nyi kamatadóról, a harmadik 9 Ft-nyi EHO-ról.
Mindegyik sms ugye 20 Ft-ba fáj.Normális bankoknál az SMS értesítő az a bankkártyás műveletekről érkezik, meg bejövő utalásokról.
Szóval alapvetően jó-e ez a Gránit, de még nagyon ki kéne forrnia a rendszerének. Számlatörténetben pl. minden bank által indított esemény "Kamat/terhelés" néven kerül be és csak az összegből sejthető hogy az egyik az éves kártyadíj lehet, a másik az SMS díja együtt (előbbiről érdekes módon nem jött SMS, utóbbiról hálistennek nem, különben végtelenciklusban elfogyasztaná a pénzemet).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen notebookot vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- EA Sports WRC '23
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest